Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Marka Değeri Nedir? Nasıl Arttırılır?

Güncelleme Tarihi: 04.10.2023

İçindekiler;

Marka diğeri, şirketlerin ya da ürünlerin bir tüketici grubu ya da bir pazardaki sahip olduğu değeri ifade eder. Marka değeri, bir markanın itibarını, bilinirliğini, finansal değeri ve rekabet avantajını belirler.

 

Genellikle marka değeri yüksek olan firmaların ürün ve hizmetleri tüketici grupları tarafından daha fazla tercih edilir. Çünkü bir markanın değerinin fazla olması şirketin güvenilir olduğunu gösterir ve bu tür şirketlere ise tüketicilerin bağlılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle bir marka yaratmak isteyen kişilerin büyük bölümü marka değerini artırmaya yönelik çalışmalar yapar ve bu değerin artırılmasında ise iyi bir çalışma gereklidir.

 

Marka Değeri Nedir, Nasıl Arttırılır adlı bu yazımızda sizlere marka değeri kavramı hakkında bilgi verirken marka değerinizi nasıl artırabileceğinizden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve tüm sorularınıza yanıt bularak marka değerinizi nasıl artırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Sadakat Programı Nedir?

 

Marka Değeri Nedir

 

Marka Nedir?

 

Marka, şirketlerin ya da ürünlerin kimliğini gösteren simgelere ve sembollere verilen isimdir ve marka İsim, logo, ambalaj, sözcük, harf, sayı, koku ve kurumsal renklerden oluşur. Bunlar sayesinde tüketiciler ürün ve hizmetlerinizi rakiplerinizden ayırmaktadır.

 

Marka Değeri Nedir?

 

Marka değeri, tüketicilerin gözündeki algılanan değeri ifade eder ve bir markanın sahip olduğu bilinirlik, ürün, rekabet avantajı ve sadakat gibi faktörleri içerisinde barındıdır. Marka değeri çoğu zaman tüketicilerin o markayı tercih etmesini sağlar.

 

Marka Değeri Ne Demektir

 

Marka Değeri Neden Önemlidir ve Avantajları Nelerdir?

 

Marka değeri ticari faaliyet gösteren işletmeler için oldukça önemlidir. Çünkü bir markanın değerinin fazla olması ve artırılması birçok avantajı beraberinde getirir. Marka değerinin işletmelere sağlayacağı başlıca avantajlar şunlardır:

 
  • Marka değeri, tüketicilerin ürün ve hizmetlerinizi tercih etmesini sağlar.
  • Marka değerinin fazla olması tüketicilere güven verir.
  • Markanızın rakipleri karşısında rekabet avantajı elde etmesini sağlar.
  • Ürün veya hizmetler yüksek fiyatlar ile satılabilir.
  • Tüketiciler ürün fiyatlarını önemsemeden alışveriş yapar çünkü markanıza güvenir. Müşterilerin markanıza olan sadakatini artırır ve bu da sadık müşteriler kazanmanıza olanak tanır.
  • Yüksek olan bir marka değeri uzun vadede gelirlerinizi artırmanıza yardımcı olur.
  • Güçlü olan markalar yeni müşteriler elde etmek için maliyet harcamaz çünkü marka değeri müşteri edinme maliyetlerinizi azaltmanıza olanak tanır.
  • Mevcut pazarınızda yer alan ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde genişletebilirsiniz.
  • Rakiplerinizin ürün ve hizmetlerine karşı daha rekabetçi olabilirsiniz.
  • Global pazarlara açılmak istediğiniz takdirde risksiz bir şekilde açılım gerçekleştirebilirsiniz.
  • Marka değerinin fazla olması finansal gücünüzü de gösterdiği için daha kolay bir şekilde yatırım alabilir ve ortaklık kurabilirsiniz.
  • Markanız üzerinde oluşabilecek olumsuz itibarları daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz ve böylece markanızı koruyabilirsiniz.
 

Marka değerinin fazla olması uzun vadede işletmenizin başarısını artıracak ve aslına bakıldığında bu başarının artması ile beraber maliyetlerinizi de azaltacaktır. Bu nedenle sizler de markanızın bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlginizi çekebilir: Marka Pazarlaması Nedir

 

Marka Değeri Nasıl Oluşturulur?

 

Marka değeri yaratmak isteyen kişilerin ilk olarak belirli çalışmalar yapması gerekir. Bu çalışmalarda da yürütülecek olan stratejinin başarılı olması oldukça önemlidir. Çünkü var olan stratejiniz sayesinde markanızın değerini daha hızlı bir şekilde artırmanız mümkündür.

 
  • İlk olarak markanızın temel ilkelerini belirleyin. Marka vizyonu ve misyonunu tanımlayarak kim olduğunuzu anlatın.
  • Markanızın hitap etmek istediği hedef kitleyi, kitlenizin bekletinlerini ve tercihlerini tanıyın.
  • Aynı hedef kitleye ulaşmak isteyen rakiplerinizin kimler olduğuna karar verin ve stratejilerini inceleyin.
  • Markanız için önemli olan imaj oluşturma sürecini tamamlayın. Markanızın logosunu, tipografisini, görsel dilini ve kurumsal renklerini belirleyin.
  • Müşteri geri bildirimlerine ve önerilerine nasıl yanıt vereceğinizi belirleyin.
  • İtibar yönetiminde nasıl adımlar atacağınızı belirleyin.
 

Marka değerinizi oluşturmak için aslına bakıldığında büyük bir emek harcayacak olsanız da bu değeri yaratmak ve sürdürmek uzun vadede markanızın başarısını artıracaktır.

 

Marka Değeri Nasıl Oluşturulur

 

Marka Değeri Nasıl Artırılır?

 

Marka değerinizi oluşturduktan sonra bu değeri artırmak için de çalışmalar yapmanız gerekir. Çünkü marka değerinizin fazla olması tüketicilerin sizleri tercih etmesini sağlarken rakipleriniz karşısında da rekabetçi konumunuzu güçlendirir.

 
  • Müşteri Deneyimi
  • Sosyal Medya Kullanımı
  • İçerik Stratejisi
  • Reklam Çalışmaları
  • Sadakat Programları
  • Sosyal Sorumluluk Projeleri
  • Ürün ve Hizmetler
 

Bir markanın değerini artırabilmesi için önem vermesi gereken konular arasında yer alır. Ancak bunlar sayesinde marka değeri artırmak mümkün olur.

 

Müşteri Deneyimini İyileştirin

 

Bir markanın müşteri deneyimini iyileştirmesi kısa ve uzun vadede marka değerini artırmasını da sağlar. Çünkü müşteri deneyimi tüketicilerin markanıza karşı olan sadakatini de belirler. Bu nedenle işletmelerin ilk olarak müşterilerin deneyimini ve markaya karşı olan memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar yapması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: Marka Farklılaştırma Stratejileri

 

Marka Değeri Müşteri Deneyimi

 

Sosyal Medya Kullanımına Önem Verin

 

Hedef kitleniz ve müşterileriniz için sosyal medya platformlarında aktif olmanız oldukça önemlidir. Çünkü birçok kişi sosyal medya platformları üzerinden markanızı takip edecek, ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi almak isteyecektir. Bu nedenle marka değeri yaratmak isteyen her işletmenin hedef kitlesinin aktif olduğu sosyal medya platformlarını iyi bir şekilde belirlemesi ve iyi bir içerik stratejisi ile bu kanalları aktif olarak kullanmaya özen göstermesi gerekir.

 

İçerik Stratejinizi Geliştirin

 

Hedef kitlenizin seveceği türlerde içerikler paylaşmanız onların markanıza daha yakın hissetmesini sağlar ve bu da markanıza olan bağlılıklarını artırır. Bu nedenle her markanın iyi bir içerik statejisi geliştirmesi gerekir. Bu noktada ilk olarak hedef kitlenizi analiz edebilir ve beklentileri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra içerik stratejinizi geliştirmek için rakiplerinizi inceleyebilir, hedef kitlenizin ne tür içerikler ile etkileşime girdiğini tespit edebilirsiniz.

 

Marka Değeri İçerik Stratejisi

 

Reklam Çalışmalarına Önem Verin

 

Marka değerini artırmak için işletmelerin reklam çalışmalarına da önem vermesi gerekiyor. Genellikle markalar belirli dönemlerde hedef kitlelerinin bir bölümüne ulaşırken bazen de ulaşamayabiliyor.

 

İyi geliştirilen bir reklam stratejisi sayesinde ise markalar hedef kitlelerini genişletebilirken marka bilinirliği de yaratabiliyor. Bu nedenle her işletmenin reklam çalışmalarına önem vermesi gerekiyor. Siz de ürün, hizmet ve markanızı ön plana çıkarmak için bir reklam stratejisi oluşturabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir Marka Kimliği ve Marka İmajı Nedir

 

Sadakat Programları Yaratın

 

Müşterileriniz için yaratacağınız sadakat programları da marka değerinizi artırmanızı sağlar. Çünkü belirli görevleri ve alışverişleri tamamlayan müşteriler hediyeler ile karşı karşıya kaldığında ilgili markaya daha fazla önem gösterir. Bu nedenle sizler de hedef kitlenizde yer alan kişilerin markanıza olan sadakatini artırmak için sadakat programları düzenleyebilirsiniz.

 

Marka Değeri Sadakat Programı

 

Sosyal Sorumluluk Projelerine Önem Verin

 

Günümüzde birçok marka sosyal sorumluluk projeleri sayesinde marka değerini artırabilmektedir. Yapılan bağışlar, yürütülen projeler ve iş ortaklıkları bu noktada hedef kitlenizdeki kişileri etkilemenizi sağlar ve bununla beraber bu kişilerin markanıza olan sadakatini de artırır. Bu nedenle sizler de marka değerinizi artırmak için sosyal sorumluluk projelerine katılabilir veya kendi projenizi çıkarabilirsiniz.

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Geliştirin

 

Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi hedef kitlenizde yer alan kişilerin ilgisini çeker. Bu da müşterilerin markanıza olan sadakatini artırır. Bu nedenle ticari faaliyet yürüten markaların ürün ve hizmetlerini geliştirmeye ve yenilikler katmaya özen göstermesi gerekir. Böylece hem çeşitlilik sağlayabilir hem de rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax