Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mesajlaşma Uygulamaları

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

Whatsapp gizlilik politikası yenilendiği duyurulduktan sonra birçok kişi değişen gizlilik politikası nedeniyle Whatsapp üzerinden kurdukları iletişimde problem yaşayacağını düşünmeye başladı. Bunun sonrasında ise birçok kişi Whatsapp gibi uygulamalar aramaya başladı.

 

İnsanların verilerinin paylaşılmasını istememesi, güvenlik problemi yaşayabileceklerini düşünmeleri gibi birçok nedenden dolayı farklı mesajlaşma uygulamaları aradığı biliniyor Mesajlaşma Uygulamaları adlı bu yazımızda sizlere Whatsapp alternatifi uygulamalar hakkında bilgi vereceğiz. Bu uygulamaları nasıl kullanabileceğinizden de sizlere bahsedeceğiz.

 

Mesajlaşma Uygulamaları

 

Whatsapp Nedir?

 

Whatsapp, 2009 yılında piyasaya sürülen ve akıllı telefonlar ile kullanılabilen anlık bir mesajlaşma, haberleşme ve arama uygulamasıdır. Whatsapp’ın yaptığı güncellemeler ile artık bu uygulamaya whatsapp web olarak tarayıcılardan aplikasyon olarak da bilgisayarlardan erişim sağlanabilmektedir.

 

Whatsapp içerisinde bulunan birçok özellik kişilerin haberleşmesini, bağlantı kurmasını ve hatta iş yönetimlerini de oldukça kolaylaştırmaktadır. Whatsapp tarafından küçük işletme sahipleri düşünülüp hayata geçirilen Whatsapp Business da küçük işletmelerin yararlandığı, otomatik mesajlaşma ve etiketlerin bulunduğu bir uygulamadır.

 

Whatsapp ve Whatsapp Business düşünüldüğünde cidden her iki uygulamanın da hayatımızda oldukça etkili olduğunu söylemek mümkün. Fakat gizlilik sözleşmesinin yenilenmesiyle beraber sizlerin yeni mesajlaşma uygulamaları aradığını göz önünde bulundurarak sizler için kapsamlı bir yazı hazırladık. Gelin hep beraber whatsapp tarzı uygulamalar nelermiş hep beraber bakalım.

 

İlgili İçerik; Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

İlgili İçerik; Whatsapp Üzerinden Sipariş Nasıl Alınır?

 

Mesajlaşma Uygulamaları Whatsapp Nedir

 

Telegram Nedir?

 

Telegram 2013 yılında piyasaya sürülen ve hem çok platform desteği bulunan hem de güvenlik problemi yaşanmadan kullanılacak anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

 

Whatsapptan sonra en çok tercih edilen mesajlaşma programlarından birisi olan Telegram ile ilgili akla takılan ilk soru telegram yerli mi sorusudur. Telegram, yerli bir mesajlaşma uygulaması değildir. Telegram’ın geliştiricisi Pavel Durov Rus’tur.



Mesajlaşma Uygulamaları Telegram Nedir

 

Telegram Nasıl Kullanılır?

 

Telegram’da mesajlaşma, görüntülü görüşme, sesli arama, grup kurma ve kanal kurma özellikleri bulunmaktadır. Telegram nasıl kullanılır diyen kişilerin akıllarındaki soruya yanıt vermek için Telegram Hesabı Nasıl Kurulur gelin bir bakalım.

 
  • Telegram kullanmak için ilk olarak ilgili programı Android veya IOS marketten indirmeniz gerekmektedir.
  • Telegram indirdikten sonra uygulamaya giriş yapmalı ve bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Ad, Soyad, Profil Fotoğrafı, Kullanıcı Adı, Mail adresi gibi bilgiler sizlerden istenmektedir.
  • Bu bilgileri sisteme girdikten sonra telefon numaranıza bir kod gelecektir. Bu kodu girerek siz de telegram kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Telegram’da arkadaşlarınızla görüntülü ve sesli konuşabilir, herkese açık veya özel telegram gruplarından kişiler ile iletişime geçebilirsiniz. Telegram’da bulunan kanal özelliği sayesinde kendi kanalınızı oluşturabilir ve buradan aboneleriniz için paylaşımlar yapabilirsiniz.

 

Telegram kullanırken aklınızda hala whatsapp mı telegram mı gibi birçok soru yer alabilir bu sorularınıza olan yanıtımızı tüm anlık mesajlaşma programları hakkında bilgi verdikten sonra detaylı bir şekilde ele alacağız.



Mesajlaşma Uygulamaları Telegram Nasıl Kullanılır

 

Signal Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Whatsapp gibi mesajlaşma uygulamaları arasında bulunan bir başka program ise Signal’dır. Signal, Signal Teknoloji vakfı tarafından 2014 yılında yayınlanan açık kaynaklı ve şifreli sesli arama, mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamasıdır.

 

Signal, internet üzerinden dosya, sesli mesaj, görsel veya videolar gönderebileceğiniz ve arkadaşlarınızla görüntülü, sesli ve anlık mesajlaşabileceğiniz bir uygulamadır. Uçtan uca şifreleme yöntemi ile konuşulanların güvenceye alındığı bu uygulama whatsapp gizlilik sözleşmesi sonrasında oldukça popüler bir hale gelmiştir.

 

Signal Kurarak sizler de güvenli bir platform üzerinden iletişim kurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek Signal indirme işleminizi gerçekleştirebilir ve kurulumu yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

 
  • Signal indirmek için ilk olarak IOS veya Android markete giriş yapın ve arama kutusuna Signal yazın. Çıkan arama sonuçlarından Signal’i seçin ve telefonunuza kurun. Signal’i bilgisayarında kullanmak istiyorsanız Signal indir yazarak Google’da arama yapın ve şirketin internet sitesinden uygulamayı indirin.
  • Signal indirdikten sonra uygulamaya girin.
  • Signal’e kaydolmak için sizden telefon numaranız istenecektir. Telefon numaranızı paylaştıktan sonra gelen kodu uygulamaya yazın.
  • Bunun sonrasında uygulama sizden Ad ( Gerekli), Soyad ve Profil fotoğrafı isteyecektir. Bunları da girdikten sonra pininizi oluşturabilir ve güvenli mesajlaşma uygulaması olan Signal’den mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.
 

Signal’de dilediğiniz kişiler ile grup kurabilir ve toplu mesajlaşa da bilirsiniz.

 

Mesajlaşma Uygulamaları Signal Nedir Nasıl Kullanılır

 

BİP Nedir?

 

BİP, Turkcell tarafından geliştirilen IOS ve Android platformlarda kullanılabilen bir mesajlaşma uygulamasıdır.

 

Whatsapp gizlilik sözleşmesinden sonra oldukça popüler bir uygulama haline gelen BİP’in 1 milyonu aşkın müşteri bulunmaktadır. Bu mesajlaşma uygulamasını indirmeden önce kişilerin aklına ilk gelen şeylerden birisi BİP yerli mi sorusudur. Evet, BİP yerli bir mesajlaşma uygulamasıdır ve Turkcell tarafından geliştirilmiştir.

 

BİP Nasıl Kullanılır?

 

Turkcell tarafından geliştirilen BİP uygulamasını kullanmak isteyenler Mesajlaşma Uygulamaları adlı yazımızın bu bölümünde sizlere BİP indirme ve kurulumundan bahsedeceğiz.

 
  • BİP indirmek için öncelikle IOS ve Android markete gidin. Arama motoruna BİP yazın ve indirin.
  • İndirme işlemi bittikten sonra uygulamaya girin. Koşullar ve gizlilik sözleşmesini kabul edin.
  • Ardından telefon numaranızı girin ve doğrulama kodunu bir sonraki ekranda girin.
  • BİP sizin profil resmi ve profil fotoğrafınızı isteyecektir. Bunları da girdikten sonra BİP hesabınız oluşturulacaktır.
 

BİP’ten arkadaşlarınızla grup kurabilir yeni bir kanal oluşturabilir ve toplu mesaj gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra anlık mesajlaşabileceğiniz BİP üzerinden görüntülü konuşma ve sesli konuşma özelliklerini de kullanarak arkadaşlarınız ile iletişime geçebilirsiniz.



Mesajlaşma Uygulamaları BİP Nasıl Kullanılır

 

Viber Nedir?

 

Mesajlaşma uygulamaları içerisinde bulunan başka bir program ise Viber’dir. Akıllı telefon, tablet ve masa üstü cihazlardan kullanabileceğiniz Viber, sesli ve görüntülü konuşma yapabileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıdır.

 

Mesajlaşma Uygulamaları Viper Nedir

 

Viber Nasıl Kullanılır?

 

Viber indirmek isteyen kişilerin ilk olarak IOS ve Android markete girmesi ve buradan ilgili uygulamayı indirmesi gerekmektedir.

 
  • İndirme işlemi tamamlanan kişiler sonrasında Viber kurulumu yapmak için telefon numaralarını sisteme girmelidir.
  • Viber tarafından gönderilen kod doğrulama ekranına girilmelidir. Sonrasında sizden Ad, Doğum Tarihi, Mail Adresi ve Profil Resmi bilgileri istenecektir.
 

Bu bilgileri sisteme girdikten sonra Viber üzerinden arkadaşlarınız ile konuşmaya başlayabilirsiniz.

 

Mesajlaşma Uygulamaları Viper Nasıl Kullanılır

 

Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları

 

Whatsapp gizlik sözleşmesi sonrasında birçok kişi güvenli mesajlaşma programları hakkında bilgi almak için uğraşıyor. Mesajlaşma Uygulamaları adlı bu yazımızda sizlere yukarıda bahsettiğimiz mesajlaşma programlarının güvenliği ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Gelin şimdi hep beraber mesajlaşma programları bize neler sunuyor bakalım.

 

Özellikler/ Uygulama 

Whatsapp 

Telegram 

Bip  

Signal 

E2E – Uçtan uca şifreleme 

Yedeklemeler şifre ile korunmuyor 

Şifre anahtarlarına erişimi bulunuyor 

E2E Şifreleme şu an yok 

Açık kaynak kodlu bir yazılım. 

E2E şifreleme var 

Ekran Güvenliği 

Yok 

Kaybolan mesajlarda var 

Var 

Var 

Mesaj Yedekleri 

3 Taraf yedekleme 

Kaybolan mesajlarda yok 

Kaybolan mesajlarda yok 

Yerel yedekleme kullanılıyor 

Grup katılımcı sayısı 

250 kişi 

200 bin 

1000 kişi 

150 kişi 

Kaybolan Mesaj Özelliği 

Yok 

Var fakat yalnızca kaybolan mesajlarda 

Var 

Var 

Web ve Masaüstü Ara yüzü 

Var 

Var 

Var 

Var 

Hikâye Özelliği 

Var 

Yok 

Var 

Var 

Kanal Oluşturma 

Yok 

Var  

Var 

Yok 



 

Özellikleri ile bütün uygulamalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu tabloyu inceledikten sonra whatsapp mı telegram mı, whatsapp mı bip mi veya telegram güvenli mi gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

 

Whatsapp Telegram’dan bazı özellikleri konusunda daha ön plana çıkarken telegram ise güvenlik açısından daha ön plandadır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax