Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mobil Uygulama Trendleri 2022

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Mobil uygulama kullanımı tüm dünya genelinde her geçen gün artış gösteriyor. Bir gün içerisinde milyonlarca akıllı cihaz kullanıcısı eğlenmek, iş geliştirmek, bir şey öğrenmek ve bir şeyler satın almak gibi amaçlarla mobil uygulamaları indiriyor ve kullanmaya başlıyor.

 

Mobil uygulama kullanımının artması ve teknolojinin her geçen gün değişmesi ise yeni mobil uygulama trendlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor. Her gün, her ay, her yıl kullandığımız mobil uygulamalar yeni mobil uygulama trendlerine göre şekillendiriliyor ve kullanımımıza sunuluyor. Mobil uygulama trendlerinin sürekli değişmesi ve gelişmesi ise mobil uygulama geliştiricilerinin bu trendleri yakından takip etme zorunluluğunu beraberinde getiriyor.

 

Mobil uygulamalara ilgi duyan kişiler için hazırladığımız Mobil Uygulama Trendleri adlı bu yazımızda sizlerle son dönemlerde popüler olan mobil uygulama trendler hakkında bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Mobil Uygulamalar ve mobil uygulama trendleri hakkında daha fazla bilgi alabilir ve uygulamalarınızı bu trendleri göz önünde bulundurarak geliştirebilirsiniz.

 

Mobil Uygulama Trendleri

 

Mobil Uygulama Nedir?

 

Mobil Uygulama, akıllı cihazlar ( tablet ve akıllı telefon) için özel olarak kodlanan ve tasarlanan yazılımlara verilen isimdir.

 

Genel olarak mobil uygulamalar incelendiğinde bu yazılımların insanların iş ve gündelik hayatını kolaylaştırmak için tasarlanan yazılımlar olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde Native, Hybrid ve web olarak üç türü bulunan mobil uygulamaların aslına bakıldığında birçok amaç için kullanılabildiğini söylemek mümkündür.

 

Mobil uygulamalar sayesinde boş zamanlarınızı değerlendirebilir, yeni bir şeyler öğrenebilir, kişisel gelişiminizi sağlayabilir, iş hayatınızı daha etkin bir şekilde yönetebilirsiniz. Aslına bakıldığında mobil uygulamalar sayesinde yapabildiğiniz şeyler az da olsa mobil uygulamaların ne tür amaçlar için geliştirildiğini ve bizlere mobil uygulama kategorilerini gösteriyor.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni

 

Mobil Uygulama Nedir Ne Demektir

 

Bankacılık Uygulamalarına Olan İlgi Artıyor

 

Cep telefonları veya tabletlerde kullanılan ve bankacılık işlemlerinizi kolay bir şekilde yapmanızı sağlayan bankacılık uygulamalarına olan ilgi her geçen gün artıyor. 2021 yılı mobil uygulama istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda bankacılık uygulamalarının indirilme sayısı, kullanım oranı gibi birçok özellik bu uygulamaların gelişmeye devam ettiğini ve daha sık kullanılmaya başlandığını gösteriyor.

 
  • Akıllı cihaz kullanan kişilerin mobil uygulama verileri göz önünde bulundurulduğunda bankacılık uygulamalarının en çok kullanılan uygulamalar arasında yer aldı.
  • Mobil uygulama kullanım verileri göz önünde bulundurulduğunda akıllı cihaz kullanan kişilerin cep telefonu ve tabletlerinde en az 2,5 adet finans ve bankacılık uygulaması var olduğu görülüyor.
  • Mobil uygulama trendleri ve mobil uygulama kullanım verileri göz önünde bulundurulduğunda bankacılık uygulamalarının 2021 yılında cirolarının 6,8 milyar dolar seviyesine kadar yükseldi.
  • Bankacılık uygulamalarının indirime verileri göz önünde bulundurulduğunda ise bankacılık uygulamalarına olan ilginin 2021 yılında %34 seviyesinde arttığını söylemek mümkün.
 

Günümüzde en çok Çin ardından ise Hindistan, Japonya ve İtalya gibi ülkelerde bankacılık uygulamaları sayesinde mobil ödemelerin daha fazla kullanılmaya başlandığı görülüyor. Bu ülkelerin ardından Almanya ve Fransa da mobil ödeme yöntemlerini en çok kullanan ülkeler olarak göze çarpıyor.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik

 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri

 

Mobil Uygulama Trendleri Bankacılık

 

Oyun Uygulamaları Popülerliğini Koruyor

 

Mobil uygulama trendlerine yönelik yapılan araştırmalar incelendiğinde her yıl en üst sıralarda hem indirme hem de ciro oranları olan oyunların 2021 yılında da birinci sırada yer aldığı görülüyor. 2021 yılı mobil uygulama istatistiklerine göre;

 
  • Mobil cihazlar için üretilen oyun uygulamaların değerinin 135 milyar dolar değerinde olduğu görülüyor. Uzmanlar tarafından bu değerin 2022 yılında 180 milyar dolara ulaşacağı da ön görülüyor.
  • Mobil uygulama oynayan kişi sayısı tüm dünya genelinde her geçen gün artış gösteriyor. Son güncel rakamlar dünya genelinde 2,2 milyar mobil oyuncu olduğunu gösteriyor.
  • Mobil oynayan kişilerin büyük bölümü Çin ve Amerika’da yaşıyor.
  • Mobil oyunların cirosu, oyun endüstrisi içerisinde %51’lik oranla ilk sırada yer alıyor.
 

Mobil uygulama trendlerinden de anlaşılabildiği gibi mobil oyunlara olan ilginin her geçen gün arttığı görülüyor. Sizler de bir mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız oyun endüstrisi içerisinde yer alan mobil uygulamalara ağırlık verebilir ve böylece daha hızlı bir şekilde büyüyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?



Mobil Uygulama Trendleri  Oyunlar

 

E-ticaret Uygulamaları En Çok Gelişen Uygulamalardan Birisi

 

Teknolojinin gelişmesi, Covid-19 pandemisi ile alışveriş alışkanlıklarının değişmesi gibi nedenler e-ticaret uygulamalarına olan ilginin de artmasını sağladı. 2021 yılında milyarlarca kişi e-ticaret siteleri ve e-ticaret mobil uygulamaları üzerinden yeni ürün ve hizmetler satın aldı. Bu durum e-ticaret sektöründe hizmet veren mobil uygulamaların gelişmesini ve bu uygulamalara olan ilginin artmasını sağladı. E-ticaret ile internetten ürün satan kişi ve işletmeler e-ticaret mobil uygulamalarına olan ilginin artması sayesinde daha fazla satış yaptı ve gelirlerini arttıraibildi.2021 yılında en çok büyümenin yaşandığı sektörde 2021 yılı mobil uygulama verileri göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret uygulamalarının artık hayatımızın en önemli uygulamaları arasında yer aldığını söylemek de mümkün.

 
  • 2021 yılı istatistiklerine göre internetten yapılan alışverişlerde %34’lük bir artış söz konusu. Genellikle e-ticaret istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda yapılan alışverişlerin farklı kategorilerdeki ürün ve hizmetlere yönelik olduğu göze çarpıyor.
  • E-ticaret sitelerine ait uygulamaları kullanan kullanıcıların geri dönüşleri ve bildirimleri incelendiğinde kullanıcıların alışveriş deneyimde en önem verdikleri en önemli şeyin mobil uygulamaların kullanım kolaylığı olduğu görülüyor. Yani kullanıcı deneyimini ön planda tutarak geliştirilen mobil uygulamalara olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor.
  • E-ticaret sitelerine yönelik oluşturulan mobil uygulamaların kullanım oranı en çok Kasım ayında yükseliş gösterdi. Özellikle uzmanlar bu dönemde yaşanan artışın Black Friday ile bir ilgisi olduğunu düşünüyor.
  • Mobil uygulama istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret uygulamalarında kullanıcı oturumlarının büyük ölçüde arttığını söylemek mümkün. 2021 yılındaki veriler göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret uygulamalarındaki oturum sayısının %44 arttığı görülüyor.
  • Uzmanlar 2022 yılı içerisinde de e-ticarete olan ilginin artacağını ve e-ticaret firmalarının gelirlerini daha fazla arttıracağını da düşünüyor.
 

Sizler de e-ticaret ile internetten ürün satan bir firmaysanız e-ticaret siteniz için bir mobil uygulama geliştirebilir ve alışveriş uygulamalarına olan bu ilgiden yararlanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde e-ticaret alt yapınızı Ticimax e-ticaret alt yapılarına taşıyarak ücretsiz bir şekilde sizlere sunulan IOS ve Android mobil uygulama imkanlarından yararlanabilir ve mobil satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kullanıcı Deneyimi ( User Experience-UX) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Mobil Uygulama Trendleri E-ticaret

 

Ticimax Mobil Uygulama Hizmeti İle Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kişi ve işletmelerin e-ticaret sitesi kurmak ve e-ticaret çözümlerine ulaşabilmek için en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi hayata geçirebilir ve e-ticaret mobil uygulama özelliği sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Ticimax tarafından piyasaya sunulan belirli e-ticaret paketlerini satın alan kişilere hediye edilen IOS ve Android mobil uygulamaları sayesinde;

 
  • E-ticaret firmanızın mobil satışlarını arttırabilirsiniz.
  • Akıllı cihazlar üzerinden alışveriş yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Ticimax’ın zengin tema seçeneklerinden yararlanabilir ve e-ticaret mobil uygulamanızı kullanıcı deneyimini ön planda tutarak tasarlayabilirsiniz.
  • Kolay yönetim paneli sayesinde e-ticaret süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetebilir ve e-ticaretteki başarınızı arttırabilirsiniz.
 

Sizler de mobil satışlarınızı arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mobil Uygulama Özelliği

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax