Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Moda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Moda sektörü hem offline platformlarda hem de e-ticaret dünyasında en hızlı gelişen sektörler arasında yer almaktadır. İnsanların giyinme ihtiyacı hem fiziksel mağazalarda hem de e-ticaret siteleri üzerinden satış yapan işletmelerin hızlı bir şekilde büyümesini sağlamaktadır. Fakat moda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bu sektördeki rakipleri oldukça büyüktür.

 

İşletmeler rakipleri ile rekabete girebilmek, marka bilinirliklerini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve satış yapmak için hem offline platformlarda hem de online platformlarda dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır. Fakat işletmelerin son dönemlerde geri dönüş oranları daha fazla olduğu için daha çok dijital pazarlama çalışmalarına yöneldiği görülmektedir.

 

Tekstil ve giyim sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler için hazırladığımız Moda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere dijital pazarlama ipuçları hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber ürünlerinizi hangi yöntemler ile pazarlayabileceğinizden ve ne tür çalışmalara önem vermeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve işletmenizin dijital pazarlama çalışmalarını daha doğru bir şekilde yürüterek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Moda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

Sosyal Medya’ya Kullanın

 

Moda sektörü için sosyal medya kullanımı oldukça önemli bir unsurdur. Çünkü günümüzde birçok tekstil markası Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden hedef kitlelerine ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır. Bu nedenle kadın, erkek ve çocuk giyim ürünleri satan e-ticaret firmalarının ve fiziksel mağazaların sosyal medya kullanımına önem vermesi gerekmektedir.

 

Moda sektöründe tanıtım ve pazarlama çalışmalarını sosyal medya üzerinden yürütmek isteyen işletmelerin;

 
  • Sosyal medyada düzenli paylaşım yapması gerekir. Düzenli paylaşım yapmak için ise her firmanın bir içerik takvimi hazırlaması oldukça önemlidir.
  • İşletmeler içerik takvimi hazırlarken yalnızca moda paylaşımları için çalışmalar yapmamalıdır. Moda paylaşımları ile beraber takipçilerinize ürün kullanımı hakkında bilgi veren kombin paylaşımları da yapmanız gerekmektedir.
  • Moda ve kombin paylaşımları için sosyal medya gönderileri oluştururken profesyonel ürün fotoğrafları kullanmaya özen göstermeniz gerekir.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızı oluştururken yalnızca gönderiler için değil ürün ve hizmetlerinizi tanıtan video paylaşımları, etkileşiminizi arttıracak hikâye paylaşımları gibi sosyal medya platformlarında yer alan özellikleri kullanarak Fashion paylaşımlarınızı çeşitlendirmeniz oldukça önemlidir.
  • Moda içeriklerinizi oluşturduktan sonra hedef kitlenizde yer alan ve belirli hashtagleri takip eden kişiler için #moda #kombin #fashion gibi moda hashtaglerinizi de gönderilerinizde kullanmanız gerekmektedir.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için gönderileriniz için reklam vermeniz de oldukça önemlidir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak e-ticaret sosyal medya hesabınızı daha kolay bir şekilde düzenleyebilir ve müşterilerinize güven vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır? 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Moda Sektörü E-ticaret Sosyal Medya

 

Youtube İçeriklerine Önem Verin

 

İnternetten kıyafet ve tekstil ürünleri satışı yapan işletmelerin önem vermesi gereken sosyal medya platformlarından birisi de YouTube’dur. Çünkü günümüzde boş vakitlerini değerlendirmek ve moda ile ilgili konularda bilgi almak isteyen birçok kişi Youtube moda kanallarını izlemektedir.

 

Kısacası moda sektöründe faaliyet gösteren ve Youtube’da moda kanalı açan işletmeler hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bu nedenle sizler de Youtube’u aktif bir şekilde kullanan insanlara ulaşmak istiyorsanız Youtube’da moda kanalı açabilir ve buradan iletişim yürütebilirsiniz.

 
  • Ürün tanıtım videoları
  • Ürün inceleme videoları
  • Moda tarihi videoları
  • Kombin videoları
  • Ürün karşılaştırma videoları
 

Gibi youtube moda içerikleri ile kanalınızda yer alan içerikleri çeşitlendirebilir ve farklı konularda araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri



Moda Sektörü E-ticaret Youtube

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Moda sektöründe internetten ürün satan işletmeler tarafından en çok kullanılan marketing yöntemlerinden birisi de Influencer Marketing’dir. Genellikle moda e-ticaret firmaları hedef kitlesinde yer alan kadınlara ve erkeklere ulaşmak için Instagram gibi sosyal medya platformlarında yüksek takipçisi olan ve tanınmış Influencerlar ile iş birliği yapmaktadır.

 

Influencer Marketing çalışmaları sayesinde;

 
  • Tekstil firmaları marka bilinirliklerini arttırmaktadır.
  • E-ticaret sitelerine daha kolay bir şekilde trafik çekebilmektedir.
  • Ürün satışlarını hızlı bir şekilde arttırma fırsatı yakalamaktadır.
  • Hedef kitlesine ulaşabilmekte ve hatta hedef kitlesini genişletebilmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen moda ve tekstil firmalarının isim yapmış moda ınfluencerları ve moda bloggerları ile çalışması oldukça önemlidir. Sizler de e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak için moda alanında kendini ispatlayan Influencerlara ulaşabilir ve işbirliği yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz İçin Micro-Influencer’ları Nasıl Kullanabilirsiniz?



Moda Sektörü E-ticaret Influencer Marketing

 

Affiliate Marketing’i Deneyin

 

Affiliate Marketing, son dönemlerin en popüler satış yöntemleri arasında yer alıyor. Genellikle moda ve tekstil firmaları tarafından çok sık tercih edilen Affiliate Marketing’i bir satış ortaklığı programı olarak düşünebilirsiniz. Bu marketing türünde çalışmalar yapmak için moda bloggerları ve moda ınfluencerları ile iş birliği yapabilirsiniz.

 

Belirlediğiniz bir komisyon oranı üzerinden iş birliği sağlayarak hem yapılan her satıştan çalıştığınız ınfluencer ve bloggerların hem de işletmenizin kazanmasını sağlayabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Affiliate Marketing Nasıl Yapılır? 



Moda Sektörü E-ticaret Affilliate

 

İçerik Pazarlamasına Önem Verin

 

Günümüzün en popüler blogları arasında yer alan bir kategori de Fashion blogları. Genellikle bir gün içerisinde milyonlarca kişi moda ve giyim üzerine bilgi almak için internette araştırma yapıyor. Modaya ilgili olan kişilere ulaşmak isteyen e-ticaret firmaları ise içerik pazarlamasına önem vererek bir moda bloğu açıyor. Moda blogları sayesinde işletmeler çeşitli konularda içerik üreterek hedef kitlelerinde yer alan ve belirli konularda aramalar gerçekleştiren kişilere daha kolay bir şekilde ulaşıyor.

 

Moda sektörü için dijital pazarlama çalışmalarında içerik pazarlamasına da yer vermek isteyen işletmelerin önem vermesi gereken birçok konu bulunuyor;

 
  • İşletmelerin ilk olarak anahtar kelime analizi yapması ve seo uyumlu metinler yazması oldukça önemli bir içerik pazarlaması unsuru olarak biliniyor.
  • Moda firmalarının yalnızca bir türden içerik üretmeleri yerine farklı konularda içerikler üretmesi uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Örneğin moda bloğunuz için kombin önerileri, kombilerde şapkanın önemi, ayakkabı nasıl seçilir, hangi renkler birbirleri ile kombin edilir gibi içerikler üreterek her alanda araştırma yapan kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Moda yazıları hazırlandıktan sonra bu içeriklerin sosyal medya platformlarında paylaşılması gerekiyor. Böylece e-ticaret firmaları e-ticaret bloglarına daha kolay bir şekilde trafik çekiyor.
 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak işletmeniz için bir Fashion bloğu oluşturabilir ve hedef kitlenizdeki kişilere daha kolay ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

İlgili İçerik; İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız? 



Moda Sektörü E-ticaret İçerik Pazarlaması

 

Omnichannel Pazarlama ile Müşterilerinizi Mağazanıza Çekin

 

Moda sektöründe faaliyet gösteren birçok işletme tarafından kullanılan pazarlama yöntemlerinden birisi de omnichannel pazarlamadır.

 

Omnichannel pazarlama, işletmelerin offline ve online satışlarını arttırmalarını sağlayan bir pazarlama yöntemidir ve genellikle bu pazarlama yönteminde fiziksel mağazalar ve e-ticaret siteleri bir arada kullanılmaktadır. Fakat günümüzde omnichannel pazarlama yapacak olan işletmelerin büyük bölümü yalnızca mağazadan teslimat seçeneğini müşterilere sunmaktadır.

 

Mağazadan teslimat seçeneği ise müşterilerin markalar ve ürünler ile temasını güçlendirmekte ve diğer ürünleri satın almalarını sağlamaktadır. Sizler de kıyafet satışı nasıl arttırılır diyorsanız işletmeniz için omnichannel pazarlamayı deneyebilir ve markanıza nasıl etki ettiğinizi gözlemleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Omnichannel Pazarlama Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Moda Sektörü E-ticaret Omnichannel

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

E-ticaret ile internetten kıyafet satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve böylece sitenizi hızlıca kurarak internetten satış yapamaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax