Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin 6 Yolu

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satan kişi ve işletmelerin önem verdiği en büyük şey satışlarını arttırmaktır. Çünkü bir e-ticaret firması ne kadar satış yaparsa o kadar fazla gelir elde etmektedir. Satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının ise önem vermesi gereken birçok unsur bulunmaktadır.

 

Müşteriler, e-ticaret firmalarının en önem verdiği unsurlar arasında yer almaktadır. Çünkü bir e-ticaret firmasının müşteri kitlesi bulunmuyorsa bu firmanın satış yapma ihtimali oldukça azalmaktadır. Fakat bir hedef kitlesi ya da müşteri kitlesi bulunuyor olsa bile e-ticaret firmalarının satış yapabilmeleri için müşterileri ikna etme zorunluluğu bulunmaktadır.

 

Aslına bakıldığında e-ticaret firmalarının müşterileri satın alma ikna etmesi offline alışverişe göre daha zordur. Çünkü e-ticaret siteleri müşterileri ile birebir temas edememektedir. Fakat işletmeler müşterileri ile temas edebilmek ve iletişime geçebilmek için belirli yöntemlerden yararlanmaktadır.

 

Müşterilerini satın almaya ikna etmek isteyen işletmeler için kaleme aldığımız Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin 6 Yolu adlı bu yazımızda sizlere ikna etme yöntemleri hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu yöntemler ve taktikler hakkında bilgi alabilir ve müşterilerinizi alışveriş yapmaya ikna ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin 6 Yolu

 

Hedef Kitlenizi Tanıyın

 

E-ticaret ile internetten ürün satan kişi ve işletmelerin ürünlerini satmak istediği bir tüketici grubu bulunmaktadır. Bu gruba ise hedef kitle adı verilmektedir. Her e-ticaret firmasının satış yapmak istediği hedef kitle grubu değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ilk olarak hedef kitlelerinde yer alan kişileri tanıması gerekmektedir.

 

Genellikle e-ticaret firmaları hedef kitlelerini tanımak için Google Analytics vb. analiz araçları içerisinde yer alan özelliklerden yararlanmaktadır. Böylece işletmeler hedef kitlelerinin;

 
  • Demografik bilgileri
  • İnternet kullanım alışkanlıkları
  • İlgili alanları
  • Tüketici Davranışları
 

Gibi konularda bilgiler edinebilmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde kullanan işletmeler ise hem hedef kitlelerini doğru bir şekilde tanıyabilmektedir. Bir e-ticaret firmasının hedef kitlesini doğru bir şekilde tanıması da işletmelerin nasıl bir iletişim yürütmesi, hangi platformlara yönelmesi gibi konularda bilgi vermektedir.

 

E-ticaret firmaları bunları iyi bir şekilde analiz ettikleri takdirde çalışmalarını doğru bir şekilde yapabilmekte ve müşterilerini satın almaya ikna edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları

 

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin Yolları Hedef Kitle

 

Süslü Bir Dil Kullanmaktan Uzak Durun

 

Tüketici davranışları incelendiğinde e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin genellikle sade bir şekilde iletişim yürüten e-ticaret firmalarına yöneldiği bilinmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının tüketiciler ile iletişim yürütürken sade bir dil kullanması gerekmektedir.

 

Bu aşamada E-ticaret firmaları İlk olarak ürün, kategori, sosyal medya paylaşımları, blog içerikleri gibi içerik türlerini incelmelidir. Bu içerik türlerinde ağdalı bir dil kullanıp kullanılmadığı kontrol edilmelidir. Eğer firmanızın kullandığı dil biraz ağırsa bu konuda ilk aksiyonu almanız gerekmektedir. E-ticaret firmanızın dilini belirlerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey ise hedef kitlenizdir.

 
  • Hedef kitleniz 20 – 30 yaş aralığında yer alan kişilerden oluşuyorsa biraz daha samimi bir dil kullanabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz 20 – 50 yaş aralığında yer alan kişi gruplarından oluşuyorsa firma dilinizi belirlerken hem samimi hem de resmi bir dil kullanabilirsiniz. Özellikle bu dili kullanırken ürünlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ürünleriniz içerisinde genç kitleyi etkileyecek ürünlerde samimi orta yaş ve yaşlı kitlenizi etkileyecek ürünlerde ise biraz resmi bir dil kullanımına özen gösterebilirsiniz.
  • Hedef kitleniz arasında yer alan kişiler daha çok kurumsal bir şirkette çalışan kişilerden oluşuyorsa e-ticaret firmanızın dilini direk resmi bir dile çevirebilirsiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak müşterilerinizi daha yakından tanıyabilir ve kullanacağınız dil sayesinde onları satın almaya ikna edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin Yolları Dil Kullanımı

 

Ürün Fotoğrafları ve Ürün Açıklamalarına Önem Verin

 

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin 6 Yolu adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere e-ticaret firmalarının müşterileri ile birebir iletişim kuramadığından bahsetmiştik. E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler ilk olarak ürün fotoğrafları ve açıklamaları ile temas etmekte ve bunun sonrasında ilgili ürünü satın alıp almama kararı vermektedir. Bu noktada e-ticaret sektöründe hizmet veren işletmelerin ürün fotoğrafları ve açıklamalarına dikkat etmesi oldukça önemlidir.

 
  • Ürün açıklamalarınızı oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur abartılı bir dil kullanmamaktır. Yani bir ürün açıklaması hazırlarken firmalar ürünü abartmak yerine ürünün özelliklerine önem vermelidir.
 

Örneğin; Bir e-ticaret firmasıysanız ve ürün açıklaması oluşturmak istiyorsanız bu ürün hayatınızı değiştirecek gibi bir söylem yerine bu ürün günlük yaşamanıza belirli işlevsellikler kazandıracak gibi bir söylem üretebilirsiniz.

 
  • Ürün açıklamalarınızı hazırlarken fayda ve özellik arasındaki farkı bilmelisiniz ve ürün özellikleri ile ürün faydalarını da ön plana çıkarmaya özen göstermelisiniz.
 

Örneğin; giyim sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret firmasıysanız bir ürün açıklaması yazarken ürünün kumaş bilgileri ile ilgili bilgi verirken bu ürünün ne tür ürünlerle kombin edileceğini de belirtebilir ve böylece müşterilerinizi ikna edebilirsiniz.

 
  • Ürün açıklamaları kadar ürün fotoğrafları da e-ticaret firmaları için önemlidir. Bir e-ticaret firması ürün fotoğrafı çekiminde profesyonel çekimler yapmaya özen göstermelidir.
 

Sizler de bunlara önem verebilir ve müşterilerinizi satın almaya ikna edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün Fotoğrafçılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 
Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin Yolları Ürün Fotoğrafları ve Açıklamaları

 

E-ticaret Sitenize Canlı Destek Araçları Ekleyin

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin kullanabileceği araçlardan birisi olan canlı destek araçları işletmelerin müşterileri ile iletişime geçmesini kolaylaştırmaktadır. Genellikle müşteriler bir konu hakkında bilgi almak, yardım istemek vb. gibi nedenlerle canlı destek araçlarından yararlanmaktadır.

 

E-ticaret sitelerine canlı destek araçları ekleyen işletmeler müşterilerine daha fazla güven verdiği için ikna yöntemleri oldukça başarılı olacaktır. Bu nedenle sizler de canlı destek araçlarından yararlanabilir ve müşterileriniz ile iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

 

Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin Yolları Canlı Destek

 

Ödeme Sayfası Tasarımına Önem Verin

 

E-ticaret firmaları için ödeme sayfası tasarımı oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü ödeme sayfası tasarımı güven vermediği takdirde ilgili firmadan alışveriş yapmayı reddetmektedir. Bu nedenle bir e-ticaret firmasının ödeme sayfası tasarımı yaparken bazı unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir.

 
  • Ödeme sayfası tasarımında e-ticaret firmalarının logosu bulunmalıdır.
  • Müşteriye fiyatlar net bir şekilde gösterilmelidir.
  • Ödemelerin 3D Secure ile yapıldığı belirtilmelidir.
  • Ödeme sayfası tasarımında kurumsal kimliğinizi yansıtmanız gerekmektedir.
  • E-ticaret sitenizde SSL Sertifikası, Güven damgası gibi e-ticarette güvenliği sağlayan unsurlar bulunuyorsa bunlar açık bir şekilde belirtilmelidir.
 

Böylece başarılı ödeme sayfası tasarımı yapabilir ve müşterilerinizin firmanıza güven duymasını sağlayabilirsiniz. Böylece müşterileri satın almaya ikna etme sürecinizi kısaltabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 
İlgili İçerik; Online Ürün Tanıtımı Yapma Rehberi 



Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin Yolları Sayfa Tasarımı

 

Hediye Ürünler

 

E-ticaret firmaları tarafından müşterileri satın almaya ikna etmek için kullanılan yöntemlerden birisi de hediye ürünlerdir. Günümüzde birçok e-ticaret firması müşterilerinin ürün satın alması için hediye ürün ya da promosyon ürün hediyeleri göndermektedir. Bununla beraber işletmeler müşterilerinin ilgilerini çekmek için paket ürün seçeneklerini de tüketicilere sunmaktadır.

 

E-ticarette satış arttırmak için önemli olan hediye ürün ya da paket ürün seçeneklerini e-ticaret sitenize ekleyebilir ve müşterilerinizin firmanızdan alışveriş yapma ihtimalini arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax