Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Performance Max Nedir? Pmax Ne Zaman Kullanılmalı?

Güncelleme Tarihi: 02.04.2024

İçindekiler;

Dijital reklam çalışmaları yapmak isteyen kişi ve işletmeler için rekabet oldukça önemlidir ve bu nedenle işletmeler rekabetini ve reklam performansını artırmak için Google’ın Pmax ya da bilinen diğer adıyla Performance Max reklamlarını kullanmayı tercih eder. Performans Max reklamları markaların etkileşimlerini artırmak için tercih edecekleri ve verdikleri reklamların etkisini en üst düzeye çıkarmak için tercih ettiği reklam türlerinden birisidir.

 

Performance Max reklamları vererek etkileşim oranlarını ve satışlarını artırmak isteyen markaların profesyonel bir şekilde hareket etmesi ve öncesinde Pmax reklamların ne olduğu hakkında bilgi sahibi olması işletmelerin satışlarını olumlu bir şekilde etkilemektedir.

 

Performance Max Nedir? Pmax Ne Zaman Kullanılmalı adlı bu yazımızda sizlere Google’ın en yeni reklam modellerinden birisi olan ve dijital reklam stratejinizi artıracak bir reklam modeli olan Pmax reklamlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Performance max reklamları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Instagram'a Reklam Nasıl Verilir


 
Performance Max Nedir? Pmax Ne Zaman Kullanılmalı?

Performance Max Nedir?

 

Performance Max, dijital reklam çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere farklı kanallar, farklı reklam modelleri ve farklı cihazlar üzerinden ulaşabileceği bir reklam çözümüdür.

 

Pmax, reklam verenlerin kampanyalarını optimize etmek için ve kullanılacak bütçeyi geliştirerek markanın performansını en üst düzeye çıkarmak için makine öğrenmesinden yararlanmaktadır. Böylece işletmelerin reklam çalışmaları beklenen etkiyi kısa süre içerisinde göstermektedir.

 

Farklı reklam modellerinden yararlanılarak ortaya çıkarılan Performance Max reklamlarında maksimum dönüşümü elde etmek asıl amaçtır ve bu nedenle PMAX reklamlarda en önemli olan metrik EBM yani hedef etkileşim başına maliyettir. Bunun sayesinde işletmeler maksimum etkileşim yaratmakta ve reklam bütçelerini daha etkili bir şekilde kullanmaktadır.

 

Performance Max’ın Özellikleri

 

Dijital pazarlama çalışmalarıyla en etkili sonuçları almak isteyen reklam verenlerin tercih ettiği reklam modellerinden birisi olan Performance Max özellikleri ile ön plana çıkar. Farklı platformlar için farklı araçlar sunan Performance max’ın özellikleri şunlardır:

 
  • Kanallar Arası Reklamcılık
  • Dinamik Reklam Optimizasyonu
  • Makine Öğrenimi
  • Dönüşüm İzlemesi
 

Gibi özellikleri bulunmaktadır. Reklam çalışmaları yapacak olan her işletme ve reklam verenin bu özellikler hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Gelin şimdi Performance Max’ın Özelliklerine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Kanallar Arası Reklamcılık

 

Performance max çalışmalarının ön plana çıkan özelliklerinden birisi kanallar arası reklamcılıktır. PMAX reklamları sayesinde reklam veren kişiler ürün ya da hizmetlerini Görüntülü Reklam Ağı, Arama Ağı, Keşfet Reklamları ve Youtube gibi reklam verilecek platform ve reklam türlerinde tanıtmasını sağlar.

 

Bu nedenle PMAX Reklamları farklı kanallardaki kişilere ulaşmak isteyen işletme ve reklam verenler tarafından oldukça çok tercih edilir. Sizler de potansiyel müşterilerinize ve hedef kitlenize farklı kanallardan ulaşmak istiyorsanız bu reklam modelini kolayca tercih edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Outdoor Reklam Nedir

 

Kanallar Arası Reklamcılık

Dinamik Reklam Optimizasyonu

 

Reklamlarını farklı kanallarda ve farklı yerleşim biçimlerinde ön plana çıkarmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği PMAX reklamları dinamik bir reklam modelidir. Dinamik reklam optimizasyonu özelliği olduğu için PMAX reklamları sayesinde işletmeler potansiyel müşterilerine çeşitli kanalların en etkili ve en dikkat çekici alanları üzerinden ulaşabilmektedir.

 

Dinamik reklam optimizasyonu kullanıcı deneyimini ön planda tuttuğu için platformlar arasında ya da faklı ekran boyutlarında reklamları optimize etmek için tercih edilebilir.

 

Makine öğrenimi ve Optimizasyon

 

Performance Max’ın makine öğrenimi ve optimizasyon özelliği markaların reklamlarını otomatikleştirmesine olanak sağlamaktadır. Makine öğrenimi özelliğinin bulunması teklif optimizasyonunu kolaylaştırırken bütçe optimizasyonunu da sağlamaktadır. Bu özelliği bakımından PMAX reklamlar oluşturulan reklam setlerinin başarılı sonuçlar vermesine olanak tanır.

 

Farklı hedef kitlelere ulaşmak isteyen ve potansiyel müşterilerini yakalayarak satış artırmak isten her marka bu özelliği için PMAX reklamlar vermeyi tercih edebilir.

 

Makine öğrenimi ve Optimizasyon  

Dönüşüm İzleme

 

Her reklam modelinde olduğu gibi Performance max reklamlarında da dönüşümleri izleyebilir ve kampanyalarınızın performansını artırabilirsiniz. Veriye dayalı bu özellikler sayesinde reklamlarınızı optimize edebilir, yeni kararlar alabilir ve kendi reklam stratejinizi yönetebilirsiniz.

 

Performance Max’ın Avantajları

 

Performance max reklamları hedef kitlelerine ve potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen kişi ve işletmeler için birçok avantaj sağlayan bir reklam modelidir. Avantajları bakımından oldukça tercih edilen Performance Max’ın sizlere ve işletmenize sağlayacağı avantajlar şunlardır:

 
  • Performance Max sayesinde işletmenizin erişimlerini artırabilir ve daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
  • Birden fazla kanalda reklam yapılacağı için markanızın görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmanız mümkündür.
  • Makine öğrenimi özelliği sayesinde reklam departmanınızda çalışan kişilerin iş yükünü azaltabilirsiniz.
  • Kendi yaratıcı reklam stratejinizi oluşturabilir ve böylece dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz.
  • Rekabetçi bir reklam stratejisi oluşturarak rekabet avantajı yakalayabilirsiniz.
  • Pmax oluşturduğunuz kampanyalardan en iyi ve etkili sonuçları almak için tercih edebileceğiniz bir reklam modelidir. Pmax’in kampanya ayarlarını otomatik bir şekilde oluşturması ve sürekli olarak optimize etmesi reklam bütçenizi doğru bir şekilde kullanmanıza olanak tanır ve bu da bütçenizi verimli bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.
  • Gelişmiş raporlama özelliği sayesinde kampanyalarınıza ilişkin olan bilgilere ulaşabilir. Reklam gösterimleri, dönüşümler, tıklamalar ve diğer reklam metrikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
 

Sizler de farklı kanallar üzerinden hedef kitlenize ulaşmak, marka bilinirliğinizi artırmak ve dönüşüm elde etmek istiyorsanız reklam stratejinizi kurgularken PMAX üzerine çalışabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Programatik Reklam Nedir

 

Performance Max’ın Avantajları  

PMAX Nasıl Kullanır?

 

Pmax reklamları verecek olan kişi ve işletmelerin Google ADS üzerinden kampanya hedefi oluşturması gerekir. Burada da kampanya hedefini seçerken maksimum performansın seçilmesi gerekmektedir. İlgili adımlar tamamlandıktan sonra hedef kitle seçimi, reklam bütçesi ve kreatif optimizasyonu yapmak gerekir.

 

PMAX, bu işlemlerin ardından kampanyalarınızdan maksimum performans alabilmeniz için kampanyalarınızı optimize edecektir. Bu süreçte başarılı bir Pmax kampanyası oluşturmak için kampanya açma işleminin ardından düzenli olarak kampanyaları izlemek de oldukça önemlidir.

 

Pmax Kampanyasına Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

Performance max kampanyası vermek isteyen kişi ve işletmelerin bu süreçte dikkat etmesi gereken belirli noktalar da bulunmaktadır. PMAX Kampanyalarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

 
  • Reklamlar için kreatif ve reklam metni çalışırken kampanyanızın hedeflerini ve hedef kitlenizi göz önünde bulundurmaya özen gösterin.
  • Reklamlarınızın farklı cihazlarda ve kanallarda kullanılacağı için dikkat çekici metinler ve kreatifler kullanmaya önem verin.
  • Hedef kitlenizi segmentlere bölüm. Böylece hedeflemelerinizi hassaslaştırabilir, hedef kitlenizin demografisi ve davranışlarını göz önünde bulundurarak kampanya verimi artırabilirsiniz.
  • Performance max reklamı verdikten sonra aldığınız dönüşümleri izleyin. Dönüşüm izleme piksellerini kurduktan sonra Google Analytics üzerinden izlemeye önem verin.
  • Rekabet avantajı sağlamak için sürekli olarak bütçeniz üzerinde çalışın ve stratejik kararlar alarak teklif stratejinizi değiştirin.
  • Reklamlarınız üzerinde test ve optimizasyona önem verin. A/B testleri yaparak hangi reklamlardan nasıl verim alacağınızı göz önünde bulundurun.
 

Sizler de Performance max reklamı vermek istiyorsanız bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve böylece reklamlarınızdan almak istediğiniz verimi artırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Youtube Reklamcılığı Nedir

 

Ticimax ile Trafiğiniz Ölçümleyin

 

E-ticaret sitesi projenizi Ticimax ile hayata geçirerek sizler de dönüşüm kodlarını kolayca oluşturabilir, sitenize entegre edebilir ve GA4 entegrasyonu sayesinde dönüşümlerinizi izleyebilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş özellikleri sayesinde reklamlarınızdan en iyi performansı alabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax