Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Outdoor Reklam Nedir? Açık Hava Reklam Çeşitleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

Markalar ürün ve hizmetlerini tanıtmak ya da marka bilinirliği yaratmak için reklam çalışmaları yapar, outdoor reklamlar da işletmelerin tercih ettiği reklamlar arasında yer alır. Outdoor reklam çalışmalarında markaların asıl amacı yerel ve bölgesel hedefleme yapmak, geniş kitlelere ulaşmak ve görünürlük kazanmaktır.

 

Outdoor reklam çalışmaları yapmak isteyen markalar amaçlarına göre birçok açık hava reklam çeşidini tercih eder ve tercih ettikleri reklamlarda ise farklı çalışmalar yapabilir. Yapılacak her açık hava reklamı için farklı dinamikler mevcuttur ve işletmelerin outdoor reklam dinamiklerine uygun hareket etmesi amaçlarına ulaşmalarını sağlamaktadır.

 

Outdoor Reklam Nedir, Açık Hava Reklam Çeşitleri Nelerdir adlı bu yazımızda markanızı ön plana çıkarabileceğiniz Outdoor reklamlar hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve açık hava reklamcılığının detaylarını öğrenebilirsiniz.

 

Outdoor Reklam Nedir? Açık Hava Reklam Çeşitleri Nelerdir?




İlginizi Çekebilir: Reklam Analizi Nedir

 

Outdoor Reklam Nedir?

 

Türkçe’ye açık hava reklamcılığı olarak çevrilen outdoor reklamlar, kamusal alanlarda ya da açık hava alanlarında bireylerin dikkatini çekmek için tercih edilen reklam türüne verilen isimdir. Otobüs durakları, billboardlar, tabelalar, binalar, otobüs ve tramvaylar en çok outdoor reklam çalışması yapılan alanlardır.

 

Outdoor reklam çalışması yapacak olan markalar genellikle marka bilinirliği yaratmak, bir ürün veya hizmeti tanıtarak satışlarını artırmak gibi amaçlar ile reklam çalışmalarını kurgular.

 

Outdoor Reklamların Avantajları

 

Açık hava reklamcılığı çalışmaları yapacak olan işletmeler çoğu zaman outdoor reklamların sağladığı avantajlardan kaynaklı olarak reklam çalışmalarını yapar. Çünkü açık hava reklamcılığının sağladığı birçok avantaj bulunur. Bu avantajlar şunlardır:

 
  • Markalar bu reklam stratejisi ile büyük kitlelere ulaşır ve bireylerin dikkatini çeker.
  • Açık hava reklamcılığı sayesinde markalar günün her saatinde görünür olur ve markalarını sürekli tanıtma imkanı yakalar.
  • Yerel bir pazara yönelik yapılan outdoor reklam çalışmaları sayesinde işletmeler hedef kitlelerine ulaşır.
  • Bir markaya ait olan adı ve logoyu görmek hedef kitlede olumlu bir imaj yaratır.
 

Açık hava reklamcılığının markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen markaların reklam ve kampanya stratejilerini iyi bir şekilde kurgulaması oldukça önemlidir.

 

Outdoor Reklamların Avantajları
 

Outdoor Reklamların Dezavantajları

 

Outdoor reklamlar her ne kadar birçok avantajdan yararlanmanıza olanak sağlıyor olsa da bazı dezavantajları da beraberinde getirebilmektedir. Outdoor reklamların dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar şunlardır:

 
  • Dijital reklamlara göre Outdoor reklamlar daha maliyetlidir. Çünkü çalışma yapılacak olan billboardlara olan ilgi bir hayli fazladır.
  • Yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşulları outdoor reklamlarla ulaşmak istediğiniz kitleye ulaşmanızı engelleyebilir.
  • Genellikle açık hava reklamları kısa sürelerde aktif olur. Örneğin billboard’ın kiralanma süresi 15 günse reklam süresi uzatılamamaktadır.
  • Outdoor reklamlardan elde edilen verimin analiz edilmesi oldukça zordur. Yalnızca qr code gibi dijital pazarlamanın bir parçası olan teknolojiler ile analiz yapabilirsiniz.
  • Belirli bir hedef kitleye yönelik reklam vermeniz mümkün değildir. Bu da aslına bakıldığında hedef kitlenize ulaşıp ulaşamadığınızı görmenizi engeller.
  • Genellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yapılan açık hava reklamları bir hayli fazladır ve bu da görsel bir kirliliğe neden olurken kişilerin reklamlarınızı unutmasına da neden olabilir.
 

Açık hava reklamcılığının dezavantajları bulunuyor olsa da hedef kitlesine ulaşmak ve hedef kitlesini genişleterek ürün, hizmet ve markalarını tanıtmak isteyen işletmelerin Outdoor reklamlar yapması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir:Advertorial Reklam Nedir

 

Outdoor reklam çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler bütçeleri dahilinde birçok reklam çalışması yapabilir. Çünkü açık hava reklamcılığında tercih edebileceğiniz birçok reklam türü bulunmaktadır.

 
  • Billboardlar
  • Araç Giydirme
  • Otobüs Durakları
  • Tabelalar
  • Bina Giydirmeleri
  • Otobüs Reklamları
 

Tercih edilebilecek outdoor reklam türleri arasında yer alır. Fakat açık hava reklamı yapmak isteyen her markanın amaçlarına uygun bir reklam türü seçerek çalışmalarını yapması oldukça önemlidir. Gelin şimdi hep beraber Outdoor reklam türlerine detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Billboardlar

 

Billboardlar açık hava reklamı yapacak kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği reklam türüdür. Oldukça büyük ve dikkat çekici olan billboardlar genellikle trafiğin işlek olduğu yerlerde, şehir merkezlerinde veya AVM yakınlarında konumlanır.

 

Markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere vermek istediği mesajı kolayca aktarmasını sağlayan billboardlar büyük görünürlük elde etmek isteyen markaların tercih edeceği reklam türleri arasında yer alır.



Outdoor Reklam Billboard

 

Araç Giydirme

 

Açık hava reklamcılığı türleri arasında yer alan araç giydirme, bir aracın dış yüzeyinin ya da belirli bölümlerinin marka adı, logo ya da kampanya tasarımı yapılarak giydirildiği reklam türüne verilen isimdir.

 

Genellikle araç giydirme reklamları yapacak olan işletmeler trafikte yoğun bir şekilde zaman geçiren otobüsleri ya da şirket araçlarını giydirmeyi tercih eder.

 

Otobüs Durakları

 

Şehirlerde en çok kullanılan yerlerden birisi olan otobüs durakları, otobüslerin yolcu almak ve indirmek için durduğu yerlerdir. Açık hava reklamcılığı türleri arasında yer alan otobüs durakları da bu nedenle markalar tarafından tercih edilir. Çünkü markalar otobüs duraklarına reklam vererek hedef kitlelerinin dikkatini çeker.

 

Outdoor Reklam Otobüs Durakları


 

Tabelalar

 

Outdoor reklam türleri arasında yer alan bir diğer reklam türü de tabelalardır. Genellikle tabelalar bir iş yerine kişi çekmek için konumlandırılıyor gibi anlaşılsa da son dönemlerde artış gösteren dijital tabelalar sayesinde markalar reklam çalışmalarını kolayca yapabilmektedir. Özellikle son dönemlerde tabelalar ile reklam çalışmaları yapacak markalar neon ışıklı tabelalara yönelmektedir.

 

Bina Giydirmeleri

 

Binaların dış cephelerine yapılan reklam ve görsel çalışmaları da tercih edebileceğiniz bir diğer Outdoor reklam türüdür. Genellikle büyük binaların tercih edildiği bu açık hava reklamcılığı modelinde işletmeler marka ve ürün tanıtımı yapmayı daha çok tercih eder. Özellikle dijital baskıların kullanıldığı bina giydirmelerinde en çok gece ışıklandırmasına da önem verilir.

 

İlginizi Çekebilir:Barter Nedir

 

Outdoor Reklam Bina Giydirme

 

Outdoor Reklamlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Outdoor reklam çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin reklam çalışmalarında başarılı olması için dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. Outdoor Reklamlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler şunlardır:

 
  • İlk olarak markaların kampanya amaçlarını doğru bir şekilde belirlemesi gerekir. Aksi takdirde amaçların dışına çıkan bir reklam çalışması yapmak aldığınız verimi azaltabilir.
  • Reklam çalışmalarında kullanılacak dijital baskıların problemsiz olması önemlidir. Aksi takdirde yapılan reklam çalışmaları profesyonellikten uzaklaşacak ve bu durum da markanızın imajını olumsuz etkileyecektir.
  • Açık hava reklamlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kampanyadır. Eğer bir ürün ve hizmeti ön plana çıkaracak bir kampanya için reklam çalışması yapılacaksa kampanyanın ve ürünün ön planda olması gerekir.
  • Dijital baskılarda kullanılacak olan renklerin dikkat çekmesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde hedef kitlenizin ilgisini çekmek zorlaşabilir.
  • Outdoor reklam çalışmalarında en önem verilmesi gereken konu reklamın yeridir. Genel olarak yere bir bölgede reklam yapacak işletmelerin gün içerisinde ne kadar görüldüğü, kaç kişinin bir gün içerisinde burayı ziyaret ettiği, daha önceki reklam çalışmalarından alınan başarıyı önemsemesi gerekir.
  • Outdoor reklamlar uzun süreli planlanıyorsa dijital baskıların düzenli olarak bakımı yapılması gerekir. Aksi takdirde yıpranmış bir baskı markanızın imajını zedeler.
 

Outdoor reklam çalışması yapacaksanız sizler de bu konuları göz önünde bulundurabilir ve profesyonel bir çalışma yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticaret paketleri arasından seçim yaparak internetten satışa başlayabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax