Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişiselleştirilmiş Pazarlama (Personalized Marketing) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Personalized Marketing ya da Türkçe anlamıyla kişiselleştirilmiş pazarlama , ticari faaliyet yürüten markaların veri toplama, bu verileri analiz etme ve otomasyonun getirdiği yeniliklerden yararlanarak bireyselleştirilmiş bir şekilde yaptığı pazarlama çalışmalarına verilen isimdir.

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları diğer pazarlama stratejilerine göre markalar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Çünkü kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi markaların hedef kitlesinde yer alan kişilerin kendilerini özel hissetmesini sağlamaktadır. Bu da aslına bakıldığında bireylerin markalar ile daha yakından bir bağ kurmasına olanak tanımaktadır.

 

Bu avantajların yanı sıra Personalized Marketing yani kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarının sağladığı birçok fayda daha bulunmaktadır. Gelin hep beraber kişiselleştirilmiş pazarlama ( Personalized Marketing ) Nedir adlı bu yazımızda kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmasının ne olduğuna ve markalara ne tür avantajlar sağladığına bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Sözlü iletişim Nedir? Sözlü İletişim Kanalları Nelerdir?


Kişiselleştirilmiş pazarlama

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama

 

E-ticaret ve e-ihracat sektörlerinde sıklıkla tercih edilen pazarlama yöntemlerinden birisi olan kişiselleştirilmiş pazarlama , markaların müşterilerine ya da potansiyel müşterilerine kişiselleştirilmiş mesajlar ve e-postalar gönderdiği bir pazarlama stratejisidir.

Bu pazarlama stratejisinin temelinde ise veri analizi yer almaktadır. Bunun yanı sıra Personalized Marketing çalışmalarında önemli olan bir diğer konu da aslına bakıldığında segmentasyonlardır. Markalar mevcut ve potansiyel müşterileri içerisinde birden fazla segmentler yaratmakta ve böylece SMS ve E-mail gönderiminde doğru hedef kitle gruplarına gönderim yapmayı tercih etmektedir. Bu da aslına bakıldığında işletmelerin daha profesyonel bir strateji geliştirmesini sağlamaktadır.


Kişiselleştirilmiş pazarlama

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama-Personalized Marketing Avantajları

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama ( Personalized Marketing ) stratejisinin e-ticaret ve e-ihracat yani internetten satış yapılan sektörlerde daha çok tercih edilen bir pazarlama stratejisi olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Çünkü kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarının markalara sağaldığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber kişiselleştirilmiş pazarlama ( Personalized Marketing ) Avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarının markalara sağladığı en büyük avantajlardan birisi şirketlerin potansiyel veya mevcut müşterilerini iyi bir şekilde hedeflemesidir.
  • Markalar bu pazarlama stratejisinde müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetleri onlara sunduğu için satışlarını artırabilmektedir. Genel oranlar göz önünde bulundurulduğunda kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarının e-ticaret ve e-ihracat firmalarının satışlarını %19- %20 oranında büyüttüğü görülmektedir.
  • Markalar kişiselleştirilmiş pazarlama sayesinde dönüşüm oranlarını artırabilir. Bu da aslına bakıldığında az önce de söylediğimiz gibi satışların artmasını sağlar.
  • Müşterilerin ilgili markaya olan sadakati artış gösterir. Bu da markaların sadık müşteri kazanma oranını artırmaktadır.
  • Genel müşteri deneyimi pozitif yönde etkilenir. Müşteriler indirimden yararlanır ve markalardan aldığı hizmetlere yönelik geri bildirim anketlerini doldurabilir.
  • Pazarlama çalışmaları arasında tutarlılık sağlanır ve markaların aldığı verim artış göstermektedir.
 

Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yani Personalized Marketingin ticari faaliyet gösteren işletmelere sağladığı en büyük avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız markanızın pazarlama stratejisini geliştirebilir ve kişiselleştirilmiş pazarlama ya yönelebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satış Planı Nedir? Satış Planı Nasıl Hazırlanır?


Kişiselleştirilmiş pazarlama-Personalized Marketing Avantajları

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama-Personalized Marketing Dezavantajları

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları her ne kadar avantajlı olsa da bazı hedeflemelerden kaynaklı olarak dezavantajlar oluşturabilir. Gelin şimdi de hep beraber kişiselleştirilmiş pazarlama nın dezavantajlı olabileceği durumlara bir göz atalım.

 
  • Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarında markalar hedef kitlelerinde yer alan kişiler için iyi bir strateji geliştirmediği dönemlerde kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarından verim alınamayabilir.
  • Müşteri verisi iyi bir şekilde tutulmadığı takdirde kişiselleştirilmiş pazarlama yapmak imkansızlaşabilir.
  • Kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisini kurgulamak için tercih edilecek dijital pazarlama stratejisine iyi bir şekilde karar verilmesi gerekir.
  • İyi kurgulanamayan kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisinden kaynaklı olarak markaların bütçeleri zarar görülebilir.

Bu tür dezavantajlar genellikle planlama, kullanılan pazarlama yöntemi ve hedeflerden kaynaklıdır. Bu nedenle kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisinin dezavantajlarıyla karşı karşıya kalmak istemeyen kişi ve işletmelerin iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmesi gerekmektedir.


Kişiselleştirilmiş pazarlama-Personalized Marketing Dezavantajları

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama Stratejisinin En Çok Kullanıldığı Dijital Pazarlama Yöntemleri

Kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi geliştirmek isteyen kişi ve işletmelerin kullandıkları dijital pazarlama stratejileri birbirlerinden farklılaşıyor olsa da aslına bakıldığında birçok pazarlama yönteminde kişiselleştirilmiş pazarlama kullanılabilmektedir. Fakat pazarlama stratejisinin gelişmesi ve markaların hedeflerine iyi bir şekilde ulaşabilmesi için kullanacakları dijital pazarlama yöntemlerini iyi bir şekilde seçmeleri gerekmektedir.

 
  • E-posta Pazarlaması
  • SMS Pazarlaması
  • Sohbet Pazarlaması
  • Tele Pazarlama
 

Gibi pazarlama stratejilerini geliştirmek ve kurgulamak isteyen kişi ve işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlama yani Personalized Marketing stratejisinden yararlanmaktadır.


Kişiselleştirilmiş Pazarlama Yöntemleri

 

E-posta Pazarlaması

 

Ticari faaliyet gösteren markaların en çok verim aldığı dijital pazarlama stratejisi olan e-posta pazarlamasında kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Genellikle markalar müşterilerine gönderecekleri e-postaları onların isimlerini içeren başlıklar ile onlara göndermeyi tercih ederek e-maillerinin tıklanma oranlarını artırmaktadır.

 

Bunun yanı sıra kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisini geliştirirken markalar belirli veriler kullanmakta ve e-posta içeriğinde müşterilerin ilgi alanlarına yönelik olan ürün ve hizmetleri de sunmaktadır. Kısacası Personalized Marketing stratejisi e-posta pazarlamasında kullanıldığı dönemlerde markaların tıklanma oranları artış göstermekte ve bununla beraber satışları da artmaktadır. Çoğu zaman e-posta pazarlamasında kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi e-ticaret ve e-ihracat firmaları tarafından kullanılıyor olsa da aslına bakıldığında bu pazarlama stratejisinin her marka tarafından kullanılması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kişiselleştirme Çalışmaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler


E-posta Pazarlaması

 

SMS Pazarlaması

 

Personalized Marketing stratejisinin en çok tercih edildiği pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de SMS Pazarlamasıdır. Genellikle son dönemlerde müşterilerin SMS okuma alışkanlığında farklılaşmalar olsa da günümüzde birçok marka müşterilerine kişiselleştirilmiş SMS’ler atarak ilgiyi üstüne çekmek istemektedir.Kişiselleştirilmiş SMS’ler atan markalar müşterilerinin daha özel hissetmesini sağlamakta ve bu da uzun vadede müşterilerin markaya olan sadakatini artırmaktadır. Özellikle SMS pazarlaması yaparken kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisinden yararlanmak isteyen kişi ve işletmelerin başarılı olabilmesi için iyi bir strateji geliştirmesi oldukça önemlidir.


SMS Pazarlaması

 

Sohbet Pazarlaması

 

Sohbet pazarlaması kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisinin kurgulanabileceği bir diğer dijital pazarlama yöntemidir. Genellikle telefon ya da canlı Chatler üzerinden markalar iletişime geçtikleri müşterileri ile bu pazarlama stratejisini kurgulayabilmektedir. Özellikle müşteriler kendi isimleri ile hitap edildiğinde ve tanındığını hissettiklerinde ilgili marka ile olan bağlarını sıklaştırmakta ve markaya daha fazla güven duymaktadır. kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi ile markalar bunun gibi birçok avantajdan yararlandığı için bu pazarlama stratejisini sohbet pazarlamasında kullanmayı sıklıkla tercih etmektedir. Fakat gerekli kurgular yapılırken markaların iyi bir strateji geliştirmesi ve müşterilerine yakın hissettirmesi oldukça önemlidir.


Sohbet Pazarlaması

 

Tele Pazarlama

 

Müşteriler ile iletişime telefon aramaları ile geçilen bir pazarlama stratejisi olan telemarketing yani bir diğer adıyla tele pazarlama stratejisini kurgularken de markalar kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisinden yararlanabilmektedir.

 

Müşteri hizmetleri ya da destek ekibinde bulunan kişiler müşterilerine özel bir şekilde davrandığı takdirde müşteriler bu durumdan kolayca etkilenmekte ve kendilerini ilgili markaya daha yakın hissetmektedir. Bu da aslına bakıldığında markaların hem marka sadakatinin artmasını sağlamakta hem de kalıcı müşteriler kazanmasına yardımcı olmaktadır.Sizler de Personalized Marketing stratejinizi telemarketing ile beraber geliştirebilir ve bu tür birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitelerinde Bulunması Gereken Temel Özellikler


Tele Pazarlama

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

E-ticaret sitenizi Ticimax ile kurarak sizler de pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler ile kişiselleştirilmiş pazarlama stratejinizi kurgulayabilir ve böylece müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax