Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Polonya’ya Satış Yapmak: Polonya’ya Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 13.12.2023

İçindekiler;

Yurt dışına ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler son dönemlerde popüler bir ülke olduğu için Polonya’da satış yapmaya yöneliyor. Polonya’ya ürün satışı yapacak olan markalar hem döviz ile gelir elde edebilmek için hem de markalarını global bir boyuta taşımak için kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açıyor ya da Allegro gibi pazaryeri platformlarına yöneliyor.

 

Özellikle son dönemlerde e-ihracat rotalarını Polonya’ya çeviren işletmeler pazaryeri komisyonu ödememek ve kendi markalarını yaratabilmek için e-ihracat sitesi kurmayı tercih ediyor. E-ihracat sitesi kurarak Polonya’ya ürün satışı yapacak olan markaların ise belirli noktaları göz önünde bulundurması gerekiyor.

 

Polonya’ya Satış Yapmak: Polonya’ya Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda sizlere Polonya’ya satış konusunda bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Polonya’ya ürün satışı nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

 

Polonya’ya Satış Yapmak: Polonya’ya Ürün Nasıl Satılır?

Polonya

 

Orta Avrupa ülkelerinden birisi olan Polonya, Avrupa’nın önemli ülkeleri arasında yer almaktadır. 40 milyondan fazla kişinin yaşadığı Polonya’nın başkenti Varşova’dır. Polonya Avrupa’nın en büyük dokuzuncu ülkesi olarak bilinmektedir.

 

Yüz ölçümü bakımından oldukça büyük bir Avrupa ülkesi olan Polonya, diğer Avrupa ülkeleri ile de komşudur ve bu nedenle jeopolitik bir önemi olan ülkedir. Polonya’nın batı bölümünden komşusu Almanya, güneybatıdan Çekya, güneyden Slovakya, kuzeydoğuda Rusya ve Litvanya, doğuda Beyaz Rusya güney doğuda ise Ukrayna’dır.

 

Polonya’ya Ürün Nasıl Satılır?

 

Polonya’ya ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • E-ihracat Sitesi Kurmak
  • E-ihracat Pazaryeri Mağazası Açmak
 

Polonya’ya satış yapacak olan markaların en çok tercih ettiği yöntemler arasında e-ihracat sitesi kurmak yer alır. Markalar kendilerine ait açacakları e-ihracat siteleri üzerinde ürün ve hizmetlerini yükleyerek ve Polonya’ya göre özelleştirerek satış yapmaya başlar. E-ihracat sitesi kurarak Polonya’ya satış yapan markalar global anlamda birçok müşteriye ulaşabilmektedir ve Avrupa pazarında kendi markalarını kolayca oluşturabilmektedir.

 

Polonya’ya satış yapmak isteyen markaların bir bölümü de Allegro’da satış yapmakkonusuna ilgi gösterir. Allegro, Polonya’nın en popüler pazaryeri platformları arasında yer almaktadır ve bu pazaryerinin büyük bir müşteri kitlesi bulunur. Bu nedenle işletmeler Polonya’da satış yapmak için Allegro’da mağaza açmaya yönelebilir.


 
Polonya’ya Ürün Nasıl Satılır?

Polonya’ya Satış Yapmanın Avantajları

 

Polonya’ya satış yapmak markalara birçok avantaj sağlar. Özellikle döviz geliri elde etme amacıyla işletmeler Polonya’ya satış yapmayı düşünse de aslına bakıldığında elde edecekleri avantajlar yalnızca bununla sınırlı değildir. Polonya’ya satış yapmanın avantajları şunlardır:

 
  • Polonya dünya genelinde e-ticaret pazar hacmi en büyük olan 13. ülkedir.
  • Dünyada yaşayan kişilerin %45’lik bölümü alışverişlerini Polonya’dan yapmayı tercih eder.
  • Polonya nüfusunun yaklaşık %75’lik bölümü internet üzerinden alışveriş yapmaya oldukça yatkındır.
  • Polonya Avrupa’nın büyüyen ekonomilerinden birisi olduğu için pazar hacmi oldukça geniştir.
  • Avrupa Birliği üyesi olduğu için diğer Avrupa ülkelerine de satış yapmak mümkündür.
  • Genellikle Polonya’da e-ticaret ve e-ihracat sektörlerine olan ilgi büyüktür ve devlet bu sektörlerde faaliyet gösteren markalara yatırım ve teşvikler sunmaktadır.
  • Polonya’ya satış yapmak bir e-ihracat faaliyeti olduğu için ülkemizdeki teşviklerden yararlanmanız mümkündür.
  • Polonya’ya satış için e-ticaret sitesi açacak olan işletmeler kendi markalarını kolayca yaratabilmektedir.
 

Polonya’ya satış yapmanın sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Fakat ülkede aktif bir şekilde e-ihracat yapacak olan markaların ürün seçiminden site kurulumuna kadar birçok unsura dikkat ederek hareket etmesi gerekir.

 

Polonya’ya Satılacak Ürünler

 

Polonya’ya ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı soru Polonya’ya ne satılır sorusudur. Çünkü ülkedeki arz-talebe göre bir ürün grubuna yönelmek markaların uzun vadede e-ihracat başarılı üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır.

 

Polonya’ya satılacak ürünler çoğu zaman satış yapılacak olan döneme, satış yapılmak istenen şehre göre farklılık gösterir. Bu nedenle iyi bir analiz yapılması oldukça önemlidir. Türkiye’den Polonya’ya satılacak başlıca ürünler şunlardır:

 
  • Hazır Gıda
  • İçecek
  • Otomotiv ve yedek parça ürünleri
  • Teknolojik ürünler
  • Elektrik ve elektronik
  • Hazır giyim ve tekstil
  • Eğitim ve eğitim malzemeleri
  • Kırtasiye ürünleri
 

Polonya’ya ne satabilirim diyenlerin incelemesi gereken ürün gruplarıdır. Çünkü bu ürünlere olan ilgi ülkede bir hayli fazladır ve Polonya pazarına giriş yapacak olan işletmelerin bu ürünlere yönelmesi riskleri azaltmakta ve uzun vadede başarıyı beraberinde getirmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: İnternette En Çok Satılan Ürünler

 

Polonya’ya Satılacak Ürünler

Polonya’ya Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurulumu

 

Polonya’ya satış yapmak isteyen markaların daha çok kendi e-ihracat sitelerini kurmaya yöneldiklerini sizlerle daha önce paylaşmıştır. Çünkü markaların kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmaları geniş bir kitleye ulaşmalarını ve marka bilinirliklerini artırmalarını sağlamaktadır. Polonya’ya e-ihracat yapmak için site kuracak olan markaların bu noktada belirli çalışmalar yapması gerekir.

 
  • Polonya’ya satış yapmak önemli bir iştir ve bu nedenle markaların bir iş planı hazırlayarak tüm süreci detaylandırması gerekir.
  • İş planı hazırlandıktan sonra Polonya’ya satılacak ürünler ve bu ürünleri tedarik etme yöntemleri belirlenmelidir.
  • Polonya’ya satış yapacak olan kişi ve işletmelerin bir şirket kurması gerekir.
  • Polonya’ya satış sitesi kurmak için e-ihracat altyapılarına yönelebilir ve böylece profesyonel bir şekilde satış yapabilirsiniz.
  • Yeni bir pazar ülkesi olduğu için Polonya’ya e-ihracat sitenizi kurarken özellikle kurumsal kimliğinize uygun ve kişilere güven veren bir site tasarımı yapmanız gerekmektedir.
  • Sitenizi kurduktan sonra tahsilat yapabilmek için sanal pos entegrasyonu yapmanız gerekir.
  • Ürünlerinizi uygun fiyatlar ile Polonya’ya gönderebilmek için kargo firmalarından teklif almalı ve kargo anlaşması yapmalısınız.
 

Polonya’ya e-ihracat yapmak için sitenizi kurarken bu adımları tamamlamanız gerekir. Bu noktada e-ihracat sitenizi Ticimax ile kurabilir sitenizi farklı dillerde de özelleştirerek ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ihracat altyapısı sayesinde bir site üzerinden yalnızca Polonya’ya değil istediğiniz ülkelere de satış yapabilirsiniz.


 
Polonya’ya Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurulumu

Polonya’da Satışları Artırma Stratejileri

 

Polonya’ya ürün satışı yapmak isteyen markaların en çok yanıt aradığı sorulardan bir diğeri de Polonya’da satışları nasıl artırırım sorusudur. Çünkü yeni bir pazar ülkesine giriş yapan kişi ve işletmelerin burada görünür olması ve rakipleri ile rekabetlerini güçlendirmesi gerekir. Bu nedenle de markala belirli çalışmalar yapar. Polonya’da satışları artırmak için tercih edebileceğiniz yöntemler şunlardır:

 
  • Polonya’da satış yapacağınız e-ihracat sitenizi ilk olarak Lehçe kurmaya özen gösterin. Böylece hedef kitlenize güven verebilirsiniz.
  • Para birimi olarak Polonya’nın resmi para birimi olan zloty ile satış yapmaya önem verin. Bunun yanı sıra Euro para birimiyle de satış yapabileceğinizi unutmayın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi ya da markanızı tanıtmak için reklam çalışmaları yapın.
  • Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak için seo çalışmalarına önem verin.
  • Polonya’ya e-ihracat sitenize kayıt olan kullanıcılara e-mail ve sms marketing çalışmaları yaparak satışlarınızı artırın.
  • Polonya’daki kişilere satış yaptıktan sonra onları markanızın sadık müşterisi haline getirmeye çalışın.
  • Müşteri memnuniyetine önem verin ve kampanyalar ile satışlarınızı artırın. Polonya’ya satışlarınızı artırmak için sizler de bunlara önem verebilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilir: Trendyol'da Satış Yapmak

 

Polonya’ya Ticimax ile Ürünlerinizi Satın

 

Polonya’ya e-ihracat sitenizi siz de Ticimax ile kurabilir ve profesyonel bir şekilde e-ihracat yapabilirsiniz. Altyapımızda yer alan modül ve özellikler sayesinde ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax