Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Push ve Pull Marketing Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 16.10.2023

İçindekiler;

Push pazarlama denilen itme pazarlaması markanızı kitlelerin önüne genellikle ücretli reklam veya promosyonlarla itmeyi içerir. Öte yandan pull marketing denilen çekme pazarlaması, markanıza veya ürünlerinize doğal olarak tüketici ilgisini çeken bir strateji uygulamak anlamına gelir. Her iki kavram da markalar için oldukça önemlidir ve farklı stratejileri beraberinde getirir. Pull reklam ve push reklam kavramlarını yazımızda detaylı olarak açıkladık.


Push ve Pull Marketing Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Push Marketing Nedir?

 

pull ve push ne demek dediğimizde pull çekme push ise itme anlamlarına gelmektedir. Push pazarlama, ürünleri belirli bir kitleye "itmeye" odaklanan bir stratejidir. Push kelime anlamı olarak itme anlamına gelmektedir. Push pazarlamanın amacı, ürün ya da hizmetleri pazarlama aracılığıyla tüketicilere sunmak için kullanılmaktadır. Doğrudan pazarlama olarak da bilinen push pazarlama, bir genel reklam biçimidir.


Push Marketing Nedir?

 

Pull Marketing Nedir?

 

Pull marketing ise push marketing aksine çekme anlamına gelen bir pazarlama biçimidir. Tüketicileri ürününüze çekmek istediğinizde çekme pazarlaması en iyisidir. Amaç, aradıklarını sergileyen pazarlama materyalleri sağlayarak sadık müşteriler yaratmaktır. Kendilerini ürün ve hizmetler konusunda eğiten tüketiciler çağında, çekme pazarlaması, yeni uygulamalar veya giyim şirketleri gibi yoğun doygunluğa sahip pazarlar için oldukça önemlidir.


Pull Marketing Nedir?

 

Pull ve Push Marketing Pazarlama Stratejisi Nasıl Belirlenir?

 

pazarlamada çekme stratejisi nedir dediğimizde push marketing ve pull marketing stratejileri birlikte çalışabilir. Müşteriler, talebin yaratılması için bir itmeye ve bu talebi karşılamak için bir çekişe ihtiyaç duyar. Şirketinizi duymamış olanlar için bir itme gerekmektedir. Alıcılarının yolculuğunda biraz daha ileride olanlar için ise çekme stratejisi kullanmak gerekir. Her iki stratejiyi de şirketinize dahil etme şekliniz, itme ve çekme hedeflerinize bağlı olacaktır.

 

İlgili İçerik; 5 Dijital Pazarlama Stratejisi


Pull ve Push Marketing Pazarlama Stratejisi Nasıl Belirlenir?

 

Pull Marketing ve Push Marketing Farkları Nelerdir?

 

İşletmenizi online olarak yürütmek, pazarlama stratejinizi yönlendirmek için iki temel ilke arasında seçim yapmak anlamına gelir. Bütçenizi, zamanınızı ve işinizi büyütme çabalarınızı en iyi sonuçları sunan organik ve ücretli stratejilerle dengelemek önemlidir. İtme ile çekme arasında seçim yapmak bu noktada gereklidir. Peki itme ve çekme pazarlaması arasındaki fark nedir?

 

Öncelikle, işletmenizin başarısı için uzun ve kısa vadeli hedeflerinizin neler olduğunu belirlemelisiniz. Online pazarlama dünyası, küçülen fiziksel pazarların ışığında gelişmeye devam ederken işletmenizin ayakta kalmasına yardımcı olacak sağlam bir çevrimiçi pazarlama yaklaşımı oluşturmak her zamankinden daha önemlidir. Hızlı ve anında nakit akışı sağlamak isteyen işletmeler için ücretli reklamlara dayalı "itme" stratejileri bir seçenektir. Uzun vadeli bir müşteri tabanı kazanmak isteyen işletmeler için “çekme”, organik uzun vadeli büyüme için yöntemler sunar.

 

pull bildirimleri nedir basit bir ifadeyle, itme pazarlaması, markanızı kitlelerin önüne genellikle ücretli reklam veya promosyonlarla itmeyi içerir. Diğer yandan çekme pazarlaması, markanıza veya ürünlerinize doğal olarak tüketici ilgisini çeken bir strateji uygulamak anlamına gelir.

 

İtme ile çekme pazarlamasının bu nispeten basit tanımı, her seçeneğin sunduğu tüm farklı stratejileri atlar. Arama motoru optimizasyonu, arama motoru reklamları, içerik pazarlaması, sosyal medya içeriği, sosyal medya ücretli reklamları vb. hepsi bu iki tür pazarlamanın biçimleridir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri


Pull Marketing ve Push Marketing Farkları Nelerdir?

 

Push Pazarlama Amaçları Nelerdir?

 

Push pazarlama amaçları, markanızı veya ürünlerinizi müşterilerinize ulaştırmaktır. Bu pazarlama biçimi, diğer gelen yöntemlerden çok daha bilinçli ve proaktiftir. Push pazarlama, alternatiften biraz daha agresif olduğu için, genellikle kısa süreden yararlanan veya hızlı satış yapmaya çalışan işletmeler tarafından tercih edilir.

 

Push pazarlama amaçları dediğimizde aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

 
  • İtibarı olmayan yeni bir işletme veya e-ticaret sitesinin tanıtımına yardımcı olur.
  • Yeni ürünler çıkarırken kullanılır.
  • Tatiller veya mevsimsel etkinlikler sırasında ihtiyaç duyulur.
  • Satış ve geçici promosyon kampanyaları için kullanılır.
  • Yeni bir nişe genişlerken kullanılır.
  • Hızlı bir şekilde nakit akışı veya satış oluşturmada etkilidir.
  • Sezon sonundan önce ürün stoğunun temizlenmesine yardımcı olmak için kullanılır.
  • Baskın bir rakibe karşı rekabet ederken marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olmada etkilidir.
  • Çok kanallı bir stratejiyi sübvanse etmeye çalışırken kullanılır.
 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları


Push Pazarlama Amaçları Nelerdir?

 

Push Pazarlama Avantajları Nelerdir?

 

Push reklam ürünlerinizi, hizmetlerinizi veya markanızı mümkün olduğunca görünür kılmak, ancak bir maliyet karşılığında alabileceğiniz en iyi sonuçları elde etmek için daha geniş, bir çeşit av tüfeği yaklaşımıdır. Genellikle daha hızlı satış anlamına gelir. Madalyonun diğer tarafı, itme pazarlamasının genellikle para harcamayı da içermesidir.

 

Push pazarlamanın en popüler biçimlerinden biri, pazarlamacıların genellikle her seferinde küçük bir miktar ödeyerek çok çeşitli platformlarda afişler, görüntülü reklamlar, arama motoru reklamları ve alışveriş reklamları yerleştirebilecekleri tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığıdır.
 

Push pazarlamanın diğer popüler biçimleri, PPC'ye veya bin gösterim başına maliyete benzer ücretli sosyal medya pazarlama stratejilerini içerir.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)


Push Pazarlama Avantajları Nelerdir?

 

Pull Marketing Amaçları Nelerdir?

 

Pull pazarlaması, doğal olarak tahakkuk eden trafiği içerir. Buradaki mantık, hedef kitlenize uygun yüksek değerli içerik oluşturmak ve onların size gelmesini sağlamaktır. Çekme pazarlaması basitçe, sunduğunuz ürünleri, hizmetleri veya bilgileri aktif olarak arayan ve onları bulmalarını kolaylaştıran ve nihai hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıran kullanıcıların zaten olduğunun farkında olmak anlamına gelir.

 

Pull pazarlamanın en belirgin biçimleri arama motoru optimizasyonu (SEO), yaratıcı sosyal medya içeriği ve müşteri incelemelerini içerir. SEO, uzun süredir en güvenilir yatırım getirisine sahip pazarlama türü olarak kendini kanıtlamıştır. Bunun yanında sosyal medyayla birleştiğinde oldukça etkili olmaktadır. Çekme pazarlamasını kullanmanın birkaç faydası şöyledir;

 
  • Belirli bir niş veya endüstride hakimiyeti sürdürmek
  • Uzun vadeli iş büyümesini sağlamak
  • Geri dönen bir müşteri tabanı oluşturmak veya işletme bağlılığını arttırmak
  • Sosyal medya trafiğinin yanı sıra sosyal medya paylaşımını da artırın
  • Organik, yönlendirme ve sosyal segmentlerde sitelerine gelen trafiği arttırmak
  • Müşteri katılımı ve görünürlüğü ile marka bilinirliğini teşvik etmek
  • Pahalı bir reklam bütçesi olmadan satışları ve geliri uygun bir şekilde arttırmak
  • Ne istediklerini bilmeden önce, alışveriş dönüşüm hunisinin en üstünde müşterilerle etkileşim kurmak
  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax