Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

E-ihracat sektöründe faaliyet göstermek ve yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin mağaza açabileceği birçok pazaryeri platformu bulunmaktadır. E-bay, Amazon, Rakuten, Flipkart, Aliexpress ve Wish yurtdışına satış yapacak olan kişi ve işletmelerin kullanabileceği pazaryeri platformlarından bazılarıdır.

 

Genellikle yurtdışına satış yapacak olan işletmelerde satış yapacakları pazaryeri platformuna karar verirken rakipleri, ürünleri ve hedef kitlelerinde yer alan kişileri göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Günümüzde Japonya pazarına girmek ve ürünlerini hazır bir kitleye satmak isteyen her markanın tercih ettiği platformların başında Rakuten yer almaktadır.

 

Rakuten’de satış yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Rakuten’de satış yapmak hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber bu platformda ürün ve hizmetlerinizi nasıl ön plana çıkaracağınızdan da bahsedeceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyebilir ve Rakuten’de satış yapmak hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz Yurtdışı Satışa Hazır Mı?

 

Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Rakuten Nedir?

 

Rakuten, 1997 yılında Japonya’da kurulan bir e-ticaret platformudur. B2B ve B2C e-ticaret modellerinin bulunduğu bu platform Japonya’nın en büyük e-ticaret platformu olarak bilinmektedir. Dünyada bulunan pazaryeri platformları göz önünde bulundurulduğunda da Rakuten’in en çok satış yapan e-ticaret platformu olduğunu söylemek mümkündür.

 

Rakuten Nedir

 

Rakuten’de Ürün Satmanın Avantajları

 

E-ticaret pazaryeri platformları arasında en çok kullanılan platformlardan birisi olan Rakuten’de ürün satmanın avantajları oldukça geniştir. Hem platformu kullanan kişi sayısının fazla olması hem de dünyanın en çok kullanılan pazaryeri platformlarından birisi olmasının dışında Rakuten’de ürün satmak satıcılara birçok avantaj da sağlamaktadır.

 
  • Rakuten markaların hem Japonya’ya hem de bu platformu kullanan diğer ülkelerin vatandaşlarına satış yapmasını sağlamaktadır.
  • Rakuten’de ürün satan işletmeler markalarını uluslararası bir marka haline getirebilmektedir.
  • Rakuten Japonya’nın en çok kullanılan e-ticaret platformu olduğu için bu platformdan satış yapan markalar hedef kitlesine daha kolay ulaşmaktadır.
  • Rakuten’de ürün satmanın avantajları arasında geniş müşteri kitlesi de yer almaktadır. Çünkü Rakuten dünyanın en bilinen pazaryeri platformlarından birisidir ve internetten ürün satın almak isteyen kişilerin büyük bölümü bu platform üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.
  • Rakuten’de satış yapmak markaların hızlı bir şekilde satış yapmasına olanak sağlamaktadır.
  • Rakuten’de satış yapan markalar döviz geliri elde edebilmektedir.
 

Rakuten’de ürün satmanın avantajları her ne kadar daha fazla olsa da aslına bakıldığında bu avantajların en önemliler olduğunu söylemek mümkündür. Bu tür avantajlardan yararlanmak ve daha fazla kişiye satış yapmak isteyen herkesin bu platformda bir mağaza açması gerekmektedir.

 

Rakuten Avantajları Nelerdir

 

Rakuten’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

Rakuten’de satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Rakuten’de mağaza nasıl açılır sorusudur. Gelin şimdi hep beraber Rakuten’de mağaza nasıl açılır bir göz atalım.

 
  • Rakuten’de satış yapmak için ilk olarak rakuten.com’a giriş yapın.
  • Maketplace’a girin. Buradan Kaydol butonuna tıklayın ve Rakuten kayıt formunu doldurun.
  • Ad – Soyad, Şirket ismi, İş yerine ait e-posta adresi, Telefon numarası, internet sitesi, satılacak ürünlerini kategorisi, ülke, varlık türü ve mesaj bölümünü formda doldurun.
  • Ardından sign up butonuna tıklayın.
 

Bu işlemleri tamamladıktan sonra Rakuten’de mağaza açma süreciniz başlayacaktır. Ardından Rakuten ekibi başvurunuzu inceleyecek ve mağazanızı aktif edecektir. Bu süreci tamamlayan markalar ürün ve hizmetlerini Rakuten’e yükleyerek satış yapabilmektedir.

 

Rakuten Nasıl Mağaza Açılır

 

Rakuten’de Satış Yapmanın Maliyeti

 

Rakuten’de satış yapmanın şartlarını yerine getiren kişi ve işletmelerin aylık belirli giderleri bulunur. Üyelik ücretinden komisyonlara, işlem ücretinden ortaklığa kadar olan her süreç için Rakuten’e ödeme yapmanız gerekir. Gelin şimdi Rakuten’de satış yapmanın maliyetine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
İşlem Ücret
Rakuten Kayıt 60.000 JPY
552 dolar
Aylık Sabit Satış Ücreti 50.000 JPY
460 dolar
Sistem Geliştirme Ücreti %0,1
Listeleme 20.000 – arttırılırken ücret ödenmesi gerekir
Ortaklık ücreti %2,6 ile %10,4 arasında değişiklik gösterir
Ödeme işlemleri %2,5 ile %3,5 arasında değişiklik gösterir
Rakuten Noktası %1
 

Rakuten’de satış yapacak kişi ve işletmelerin aylık maliyetleridir. Her ne kadar Japon yeni üzerinden satışlar yapılsa da aslına bakıldığında Rakuten’de satış yapmanın oldukça maliyetli olduğu yukarıdaki tablodan görülmektedir.

 

Rakuten’de En Çok Satış Yapılan Kategoriler

 

Rakuten’de satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini kolayca satmak ve zarar etmemek için Rakuten’de en çok satış yapılan kategoriler hakkında bilgi almayı ister. Çünkü bu kategorilerde satış yapan kişi ve işletmeler ürünlerini daha geniş bir hedef kitleye sunar ve hızlı bir şekilde satış yapma fırsatı yakalar.

 
  • Elektronik
  • Hazır giyim ( Kadın ve Erkek Giyim Ürünleri )
  • Anne ve Bebek
  • Spor Ürünleri
  • Teknoloji
  • Cep telefonu ve bilgisayar
  • Kitap ve Hobi
  • Telefon aksesuarları
  • Petshop
 

Kategorisinde satılan ürün ve hizmetlere Rakuten’de talep oldukça büyüktür. Sizler de ürün satışlarınızı hızlandırmak için Rakuten’de satış yaparken bu kategorilere yönelebilir ve hızlı bir şekilde ürün satışı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Wish'te Nasıl Satış Yapılır?

 

Rakuten'de En Çok Satan Kategoriler

 

Rakuten’de Satış Arttırma

 

Rakuten’de mağaza açarak bu platform üzerinden satış yapmaya başlayan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Rakuten’de satış nasıl arttırılır sorusudur. Bunu yapabilmek için kişilerin profesyonel bir şekilde çalışması ve belirli unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir. Rakuten’de satış arttırmak için:

 
  • Rakiplerinizi inceleyin.
  • Ürün fiyatlandırmasını rekabetçi bir şekilde yapın ve müşteri dostu fiyatlar belirlemeye çalışın.
  • Ürün yükleme işlemlerinde profesyonel ürün fotoğrafları kullanmaya özen gösterin.
  • Markanızın ürünlerini daha kolay satmak için reklam çalışmaları yapın.
  • Rakuten’de alışveriş yapmak isteyen kişilere kuponlar sunun.
  • Sipariş teslimatını profesyonel bir şekilde yürütmeye özen gösterin.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler de Rakuten’de satış arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak Proje Yönetim Araçları

 

Rakuten'de Satış Nasıl Arttırılır

 

E-ihracat’a Ticimax ile Adım Atın

 

Rakuten’de satış yapmak sizlere de oldukça maliyetli geldiyse bu noktada kendi e-ihracat sitenizi kurarak istediğiniz her yere satış yapabilirsiniz. Kendi e-ihracat sitenizi kurmak için Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan çoklu dil ve çoklu para birimi özelliği sayesinde ister Japonya isterseniz de farklı ülkelerde yaşayan kişilere ürün satabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax