Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin satabileceği birçok ürün çeşidi bulunur. Tekstil ürünlerinden elektroniğe, hazır gıdadan anne ve bebeğe kadar birçok ürün yurtdışındaki ülkelere satılabilir. İşletmeler genellikle satacakları ürünlere karar verirken en çok kar getirecek ve talep görecek ürünlere yönelmeyi tercih eder.

 

E-ihracat ile yurtdışına ürün satışı yapacak birçok işletme yurtdışına kıyafet satmak işine daha ılımlı yaklaşır. Çünkü ülkemizde hazır tekstil ürünleri uygun maliyetler ile üretilebilmektedir. Bununla beraber markalar da bu ürünleri yurtdışına satarak döviz geliri elde edebilmektedir.

  
 

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz adlı bu rehberimizde sizlere e-ihracat ve yurtdışına tekstil satmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı okuyabilir ve yurtdışına daha kolay tekstil ürünleri satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

  

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?

 

E-ihracat ile Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

Yurtdışına tekstil satmak için işletmelerin tercih edebileceği birçok ürün grubu bulunur.

 
  • Kadın Giyim Ürünleri
  • Erkek Giyim Ürünleri
  • Anne Ürünleri
  • Bebek Ürünleri
  • Çocuk Ürünleri
 

Yurtdışında kıyafet satmak için işletmelerin tercih edebileceği ürün gruplarıdır. Bu ürünlerin yanı sıra markalar ayakkabı ve çanta gibi tamamlayıcı ürünlerin de satışını yapabilmektedir. Tekstil ihracatı yapmak isteyen e-ihracat markalarının ilk olarak bu ürün grupları hakkında araştırma yapması ve bir maliyet hesabı çıkararak satacağı ürünlere karar vermesi gerekir.


İlgili İçerik; Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır? 


E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Ürün Seçimi

 

Satış Yapacağınız Ülkeye Karar Verin

 

Tekstil ihracatı yapmak için satacağınız ürünlere karar verdikten sonra satış yapacağınız yurtdışı ülkesini de belirlemeniz gerekiyor. Çünkü bazı ürün grupları belirli ülkelerde kolay bir şekilde satılabilirken belirli ülkelerde ise hiç satılmıyor. Bu nedenle e-ihracat yapmak isteyen markaların ülkeler ve ürünlere olan talepler hakkında bir inceleme yapması gerekiyor.

 
  • E-ihracat İstatistikleri
  • Gümrük Koşulları
  • Gönderi Ücretleri
 

Yurtdışına kıyafet satmak için markaların araştıracağı konular arasında yer alıyor. Böylece markalar hangi ülkede ürünlerine olan talebin fazla olacağını ve gümrük koşullarının hangi ülkelerde daha kolay olduğunu tespit etmesini sağlıyor. E-ihracat firmaları yapacakları bu çalışma sayesinde ürün ve hizmetlerini hangi ülkelere satacaklarına daha kolay bir şekilde karar veriyor.

 

Sizler de e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak istiyorsanız bu konular hakkında araştırmalar yapabilir ve satış yapacağınız ülkelere karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Ülke Seçimi

 

Rakiplerinizi Araştırın

 

E-ticaret sektöründe de olduğu gibi e-ihracat sektöründe de rakipleriniz oldukça önemlidir. Bir Pazar ülkesinde rakiplerinizin ne kadar güçlü olduğunu tespit etmek ve rakiplerin zayıf yönlerini belirlemek e-ihracat firmanızın doğru çalışmalar yapmasını sağlayacaktır.

 

Rekabetçi bir fiyat stratejisi yaratmak, hangi dijital pazarlama çalışmalarına ağırlık vermeniz gerektiğini belirlemek için yurtdışına kıyafet satan ve sizinle aynı ülkelere satış yapan firmaları araştırmanız ve ne tür çalışmalar yaptığını gözlemlemeniz gerekmektedir. Böylece satış yapacağınız ülke pazarında markanızı ön plana çıkarmak için gerekli olan çalışmaları daha kolay yapabilir ve e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; En İyi ve En Çok Tercih Edilen Rakip Analiz Araçları 



E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Rakip Analizi

 

Şirket Kuruluşu Yapın

 

E-ihracat ile yurtdışına satacağınız tekstil ürünlerine karar verdikten ve rakiplerinizi belirleyerek analiz ettikten sonra yapmanız gereken bir diğer şey şirket kuruluşudur. Çünkü yurtdışına tekstil ihracatı yapmak isteyen her firmanın bir fatura kesmesi, devlete vergi ödemesi gerekir. Bununla beraber kargo anlaşması yapmak için de bir vergi levhanızın olması gerekmektedir.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Anonim Şirket
  • Limited Şirketi
 

Yurtdışında kıyafet satmak için kurabileceğiniz şirket türleridir. Her şirket türünün belirli özellikleri bulunduğu ve şirket türüne göre yapabileceğiniz şeyler farklılaştığı için şirket kuruluşu yapmadan önce şirket türleri hakkında araştırma yapmaya özen gösterin. Avantalarını ve dezavantajlarını karşılaştırarak hangi şirket türünü kurmanız gerektiğine karar verin.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım? 



E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Şirket Kurulumu

 

E-ihracat Sitenizi Açın

 

Yurtdışına tekstil satmak için ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesine ihtiyacınız vardır. E-ihracat sitesi kurmadan satış yapmanız mümkün olsa bile satışlarınızın az olması olasıdır. Çünkü yurtdışında yaşayan kişiler ürün ve hizmetlerini toplu bir şekilde gördüğü markalardan alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Bununla beraber yurtdışında yaşayan kişilerin markanıza güvenmesi için de e-ihracat sitesi kurmanız gerekir.

 
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar
  • Hazır E-ihracat Siteleri
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma
 

Yöntemleri markanız için site kuruluşu yapabileceğiniz yöntemlerdir. Genellikle e-ihracat firmaları site kurma yöntemlerine karar verirken maliyetler ve avantajları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Bu nedenle de markalar daha çok hazır e-ihracat paketlerini tercih ederek sitlerini kurmaktadır. Çünkü hazır e-ihracat paketleri sayesinde firmaları sitelerini hızlı bir şekilde kurmakta ve site kurma maliyetlerini düşürmektedir.

 

Sizler de yurtdışına kıyafet satmak için e-ihracat sitesi kuracaksanız hazır e-ihracat paketlerini tercih ederek sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Site Kurulumu

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

E-ihracat paketinizi satın aldıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi sergilemek için site tasarımı yapmanız gerekmektedir. Site tasarımı yaparken de göz önünde bulundurmanız gereken belli başlı unsurlar bulunur.

 
  • Kategori ve alt kategorileri yaratmak
  • Marka sayfalarını açmak
  • Ürün ve hizmetlerinizi yüklemek
 

İlk önem vermeniz gereken unsurların başında yer alır. Çünkü bu adımları tamamladıktan sonra e-ihracat sitesi tasarımını daha kolay bir şekilde yapmanız mümkündür. Genellikle e-ihracat firmaları bu çalışmaları yaptıktan sonra responsive temalar kullanarak site tasarımlarını yapar. Çünkü responsive tasarımlar mobilden sitenize giren kişilerin de e-ihracat sitenizde kolayca alışveriş yapmasını sağlar.

 
  • Kurumsal sayfa tasarımı
  • Ana sayfa tasarımı
  • Ödeme sayfası tasarımı
 

Gibi çalışmaların ardından yurtdışına tekstil satmak için markalar sitelerine sanal pos entegrasyonu yapar ve böylece e-ihracat siteleri üzerinden kolayca tahsilat gerçekleştirir. Sizler de bu çalışmaları yapabilir ve tekstil ihracatı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu 



E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Site Tasarımı

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

E-ihracat sitenizin tasarımı yaptıktan ve satacağınız ürün ve hizmetleri sitenize yükledikten sonra yapmanız gerekenlerden birisi de kargo anlaşması yapmak olmalıdır. Çünkü kargo anlaşmaları sayesinde e-ihracat firmaları satacağı ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına daha uygun maliyetlerle gönderir ve bu da firmaların kar elde etmesini beraberinde getirir.

 
  • Desi Ücretleri
  • Adresten alım koşulları
  • Anlaşma şartları
  • Kapıda ödeme seçeneği
 

Gibi unsurlar kargo anlaşması yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenler arasında yer alır. Böylece maliyetlerinizi azaltacak ve profesyonel bir şekilde çalışmanıza olanak sağlayacak kargo firmalarını tespit edebilir ve anlaşma yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler 


E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Kargo Anlaşması

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

Yurtdışına tekstil satmak isteyen her markanın e-ihracat sitesi kurulumu yaptıktan sonra ürün ve hizmetlerini bulunduğu ülkede pazarlaması gerekir. Çünkü yapılan dijital pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlenize ulaşmanız ve ürün satışlarınızı arttırmanız mümkündür.

 
  • Google ADS
  • SEO
  • Sosyal Medya
  • Influencer Marketing
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Affiliate Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri tekstil ihracatı yapmak için hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayan dijital pazarlama yöntemleridir. Sizler de bu tür reklam ve tanıtım çalışmalarına önem vererek marka bilinirliğinizi arttırabilir ve satış yapmak istediğiniz ülkede yaşayan hedef kitlenize ulaşarak daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Tesettür Giyim Satışı Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Satışı Ürün ve Hizmetler

 

Ticimax ile E-ihracat Sitenizi Açın

 

E-ihracat ile yurtdışına kıyafet satmak istiyorsanız sizler de e-ihracat sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapıları sayesinde çoklu para birimi bulunan ve çoklu dil özelliği olan bir site kurulumu gerçekleştirebilir ve böylece istediğiniz ülkelerde satış yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax