Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Renkler Satışa Nasıl Etki Ediyor?

Güncelleme Tarihi: 02.06.2023

İçindekiler;

Renkler her alanda olduğu gibi satışlarda da oldukça etkilidir. Bazı renkler tüketicilerde olumlu duygular uyandırırken bazı renklerin ise müşterilerde olumsuz duygular yarattığı bilinmektedir. Bu nedenle ticari faaliyet yürüten işletmelerin renklerin müşteri üzerindeki etkisini iyi anlaması gerekmektedir. Çünkü ticarette renklerin anlamını bilen ve buna göre ürün seçimi ve tasarım çalışmaları yapan markaların satışlarını daha hızlı arttığı bilinmektedir.

 

Renkler Satışa Nasıl Etki Ediyor adlı bu yazımızda sizlere dikkat çeken renkler ve ticarette renklerin anlamları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyip müşteri çeken renkler hakkında bilgi alabilir, ürün renkleri ve site tasarımınızı buna göre optimize ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Premium Konsept Temalar ile Satışlarınızı Arttırın

 

Renkler Satışa Nasıl Etki Ediyor?

 

Sıcak Renkler Nelerdir?

 

Sıcak renkler, renk çarkında bulunan kırmızı, sarı, turuncu renklerine ve bu renklerin tonlarına verilen isimdir. Sıcak renkler daha çok ateşi, güneşi ve sıcağı çağrıştıran renklerdir.

 
  • Canlılık
  • Enerji
  • Hareket
 

Sıcak renkler olarak bilinen sarı, turuncu ve kırmızı renklerinin ortak özelliğidir.

 

Sıcak Renk Satışı Nedir

 

Soğuk Renkler Nelerdir?

 

Soğuk renkler, renk çarkında bulunan mavi, yeşil, mor renkleri ve bu renklerin tonlarına verilen isimdir. Soğuk renkler daha çok gökyüzünü ve soğuğu çağrıştıran renklerdir.

 
  • Tazelik
  • Rahatlık
  • Dinlendirici Etki
 

Soğuk renkler olarak bilinen mor, mavi ve yeşil renklerinin genel özelliğidir.

 

Soğuk Renk Satışı Nedir

 

E-ticarette Renklerin Önemi Nedir?

 

Renklerin satışa etkisi üzerine yapılan çalışmalar e-ticaret sitesi tasarımında kullanılan renklerin tüketicilerin satın alma kararlarını etkilediğini göstermektedir.

 
  • Online alışveriş yapan tüketicilerin yaklaşık %85’lik bölümü satın alma kararı verirken e-ticaret sitesi tasarımında yer alan renklerden etkilenmektedir.
  • Renkler, markaların kurumsal kimliği ile örtüştüğü takdirde markaya olan güven %80 oranında artış göstermektedir.
  • Pazarlama çalışmalarında doğru renkleri kullanan işletmeler müşteri çeken renkler kullandığı takdirde satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
  • Renklerin satışa etkisi her sektöre göre farklılık gösterdiği için doğru renk seçimi ile işletmeler tüketicilerde istedikleri hissi uyandırabilmekte ve daha fazla satış yapabilmektedir.
  • Tüketicilerin %92’ye yakını renkler ve e-ticaret sitesi tasarımına önem vererek satın alma kararı vermektedir.
  • Site tasarımı ve sitede kullanılan renkler güven verdiği takdirde tüketiciler daha kolay satın alma kararı vermektedir.
 

Bu bulgular Renklerin hem satışa hem de marka güvenilirliğine etkisi olduğunu göstermektedir. Bu nedenle online mağaza tasarımı yapmak ya da kurumsal kimlik tasarlamak isteyen her işletmenin kullanacağı renklere önem vermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

E-ticaret Renklerin Önemi Nedir

 

Ticarette Renklerin Anlamı

 

Ticarette renklerin anlamı bir birine göre farklılık göstermektedir. Genellikle sıcak renklerin satışa etkisi bazı sektörlerde olumlu sonuçlar alınmasını sağlarken soğuk renklerin müşteri üzerindeki etkileri ise farklı sektörlerde olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

 
  • Sarı
  • Kırmızı
  • Mavi
  • Turuncu
  • Mor
  • Yeşil
  • Beyaz
  • Siyah
  • Pembe
  • Kahverengi
 

E-ticaret sektöründe en çok kullanılan renklerdir ve bu renkleri kullanan markaların yaratmak istediği duygu ve algı birbirine göre ve sektörlerine göre farklılık göstermektedir.

 

Ticarette Renklerin Anlamı Nedir

 

Sarı Rengin Ticarete Etkisi

 

Sarı renk, gençliği simgeleyen sıcak renkler arasında yer alıyor. Renklerin müşteri üzerindeki etkisinden yararlanmak ve satışlarını arttırmak isteyen markalar genellikle bu rengi kullanmaya özen gösteriyor çünkü sarı renk tüketicilere cesaret verdiği için satın almaya yönlendiriyor.

 

Sarı renk cesaret veren ve ilgi çekici bir renk olduğu için daha çok taksit görsellerini ön plana çıkarmak ve mağaza vitrinleri ile mağazaya müşteri çekmek isteyen markalar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Sarı

 

Kırmızı Rengin Ticarete Etkisi

 

Müşteri çeken renkler içerisinde bulunan Kırmızı, insanlarda aciliyet duygusunu arttıran enerjik bir renktir. En çok dikkat çeken renk olan kırmızı genellikle insanlarda açlık hissi de uyandırmaktadır. Bu nedenle online market ve fast-food sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların en çok kullandığı renkler arasında yer almaktadır.

 

Kırmızı renklerin müşteri üzerindeki etkisi fazla olduğu için indirimler ile satış arttırmak isteyen markalar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Kırmızı

 

Mavi Rengin Ticarete Etkisi

 

Müşteriler üzerinde güven duyusunu arttırma ve huzur verme etkisi olan mavi, soğuk renkler arasında yer alan bir renktir. Genellikle mavi renk;

 
  • Sağlık alanında faaliyet gösteren firmalar
  • Sağlık ürünleri satan işletmler
  • Bankalar
  • Giyim Firmaları
  • Toptan Satış Yapan işletmeler
 

Tarafından kullanılan bir renktir. Müşterilere güven verdiği için tüketiciler birden fazla ürün almaya yönlenmektedir. Özellikle renklerin müşteriler üzerindeki etkisinden yararlanmak ve satışlarını arttırmak isteyen firmaların en çok kullandığı renklerden birisidir.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Mavi

 

Turuncu Rengin Ticarete Etkisi

 

Ticarette renklerin anlamı incelendiğinde birçok konuda işletmelere yardımcı olacak renklerden birisi olan Turuncu, insanlarda agresif duygular oluşturmaktadır. E-ticaret sitelerinde turuncu renk kullanan işletmeler daha hızlı bir şekilde üye kazanmaktadır.

 

Turuncu renklerin satışa etkisi de oldukça büyüktür çünkü turuncu tüketicilerde aciliyet hissi uyandırdığı için birçok tüketici gördüğü ürünleri satın almayı tercih etmektedir.

 

Sizler de markanız için üye kazanmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız logo tasarımı, e-ticaret sitesi tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı ve kampanya tasarımı yaparken bu rengi kullanamaya özen gösterebilirsiniz.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Turuncu

 

Mor Rengin Ticarete Etkisi

 

Mor renklerin müşteri üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Genellikle bu renk ve renk tonları tüketicileri sakinleştirmek için kullanılmaktadır. İnternetten alışveriş yapan kadınların yaklaşık %25’i mor renkli ürünler satın almayı tercih etmektedir.

 

Sakinleştirici etkisi olduğu için mor renk genellikle kişisel bakım ve kozmetik ürünleri satan markalar tarafından kullanılan bir renktir.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Mor

 

Yeşil Rengin Ticarete Etkisi

 

Yeşil tamamen doğa ve doğallık ile bağdaştırılan bir renktir ve bu renklerin ticaretteki anlamı huzurdur. Doğal olanı yansıttığı için yeşil müşterilerde huzur seviyesini arttırmaktadır ve sakinleştirici etki sağlamaktadır. Genellikle;

 
  • Sağlık ürünleri
  • Vegan ürünler
  • Teknoloji ürünleri
  • Doğal ürünler
  • Çevre dostu ürünler
 

Satan birçok marka mağazalarında ve online mağazalarında yeşil rengi kullanmayı tercih etmektedir.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Yeşil

 

Beyaz Rengin Ticarete Etkisi

 

Beyaz renk, dikkat çeken renkler arasında bulunmayan bir renktir. Fakat beyazın her e-ticaret sitesinde kullanıldığı bilinmektedir. Çünkü beyaz tüketici satın alma karar sürecinde güven veren ve asaleti simgeleyen bir renk olarak bilinmektedir. Güven verdiği için genellikle anne ve bebek sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok kullandığı renk olarak bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Beyaz

 

Siyah Rengin Ticarete Etkisi

 

Online tüketici alışveriş sitelerinde daha çok lüks markalar tarafından kullanılan siyah renk, daha çok gold detayları ile beraber kullanılmaktadır. Özgüveni ve gücü simgeleyen bir renk olduğu için araba markaları tarafından da yoğun olarak kullanılmaktadır.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Siyah

 

Pembe Rengin Ticaret Etkisi

 

Kadınların favori renklerinden birisi olan pembe insanlara güven, neşe verir. Genellikle kız çocukları ve kadınlar için ürün satan e-ticaret firmaları tarafından kullanılır. Oyuncak bebek firmaları, kozmetik firmaları genellikle pembe rengin tüketicilerdeki etkisinden yararlanmak için e-ticaret sitelerinde bu rengi kullanmaya önem verir.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Pembe

 

Kahverenginin Ticaret Etkisi

 

Yeşil renk gibi doğallığı simgeleyen kahverengi de daha çok doğa dostu ürünler, vegan ürünler ve online market sektöründe faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılmaktadır.

 

E-ticaret Renklerin Anlamları Kahverengi

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Tasarlayın

 

Müşteri çeken renkler ile e-ticaret sitenizi tasarlamak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sitenizi istediğiniz renkler ile istediğiniz gibi tasarlayabilir ve e-ticaret satışlarınızı kolayca arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax