Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Satış Psikolojisi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

E-ihracat ya da e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan her işletmenin önem verdiği konular arasında psikoloji de yer alır. Bir marka psikolojik stratejileri ne kadar iyi bir şekilde öğrenirse ve bu stratejileri kurgularsa o kadar satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır. Bu yüzden her e-ticaret ve e-ihracat markasının satış psikolojisi ve pazarlama psikolojisi gibi bilim dallarına önem verdiği bilinmektedir.

 

Satış ve pazarlamadaki psikolojik faktörler sayesinde markalar hem daha kolay bir şekilde sadık müşteri kazanmakta hem de satışlarını hızlıca artırmaktadır.

 

Satış Psikolojisi ile Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz adlı bu yazımızda ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen markalar için satış psikolojisi nedir, satış psikolojisinin avantajları ve dezavantajları gibi konulardan bahsedeceğiz. Bununla beraber markanızın satışlarını artırmaya faydalı olacak psikolojik satış taktikleri hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek satış psikolojisini daha fazla anlayabilir ve psikolojik satış taktiklerini öğrenerek daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pazarlama Psikolojisi ile Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Satış Psikolojisi ile Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Satış Psikolojisi Nedir?

 

Satış psikolojisi, müşterilerin bir ürün veya hizmeti niçin aldıklarını ya da almadıklarını anlamaya yardımcı olan, müşteri davranışlarını analiz ederek stratejileri geliştirmeyi sağlayan bilim dalına verilen isimdir. Özellikle satış psikolojisi müşterilerin psikolojisi ile de ilgilenen bir bilim dalıdır.

 

Satış Psikolojisi Nedir?

 

Satış Psikolojisinin Avantajları Nelerdir?

 

Satış psikolojisi nedir sorunuza yanıt vermişken daha önce de markalar için oldukça önemli olduğunu söylediğimiz satış psikolojisi hakkında önemli bir konuya daha değineceğiz. Satış psikolojisinin avantajları nelermiş gelin şimdi hep beraber bir göz atalım.

 
  • Satış psikolojisini iyi bir şekilde kavrayan kişi ve işletmeler markalarının satış stratejilerini daha hızlı ve kolay bir şekilde geliştirir.
  • Satış psikolojisini anlamak e-ticaret firmalarının müşterilerine güven verecek şeyleri öğrenmesine yardımcı olur.
  • Satış psikolojisi sayesinde işletmeler daha kolay bir şekilde sadık müşteriler yaratır.
  • Müşterilerin satın alma davranışlarını etkileyen unsurlar hakkında bilgi sahibi olmak bir e-ticaret ya da e-ihracat firmasının tüketicileri ikna etmesini kolaylaştırır.
  • Satış psikolojisi e-ticaret ve e-ihracat firmalarının satışlarını artırmalarına yardımcı olur ve bu da rakipleri ile rekabetlerini kolaylaştırır.
  • Satış psikolojisi markaların pazarlama stratejilerini geliştirmelerine faydalıdır. Satış psikolojisi sayesinde e-ticaret firmaları pazarlama bütçelerini düşürebilmektedir.
 

Satış psikolojisinin e-ticaret ve e-ihracat firmalarına sağladığı başlıca faydalar bunlardır. Sizler de bu tür faydalardan yararlanmak işitiyorsanız bu konuyu iyi bir şekilde kavramalı ve psikolojik satış taktiklerinden yararlanmalısınız.

 

Satış Psikolojisinin Avantajları Nelerdir?

 

Psikolojik Satış Taktikleri Nelerdir?

 

Satış psikolojisinden yararlanarak ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen markalar için önemli olan bir diğer konu da psikolojik satış taktikleridir. Çünkü psikolojik satış taktikleri sayesinde işletmeler bir müşterinin nasıl hareket ettiğini kavrayacak, satın alma kararlarını etkileyecek faktörleri öğrenecek ve böylece satışlarını artıracaktır.

 
  • Yenilik Sunma
  • Merak Uyandırma
  • Hikâye Anlatımı
  • Sosyal Kanıtlardan Yararlanmak
  • Kıtlık Algısını Geliştirmek
  • Müşterileri Özel Hissettirmek
  • Kıyaslama İçgüdüsünü Uyandırmak
 

Her e-ticaret ve e-ihracat markasının önem vermesi gereken psikolojik satış taktikleridir.

 

İlgili İçerik; Programatik Reklam Nedir? Örnekleri Nelerdir?

 

Psikolojik Satış Taktikleri Nelerdir

 

Müşterilerinize Yenilikler Sunun

 

Psikolojide satış taktiklerinden en önemli olanı yeniliklerdir. Genellikle müşteriler ya da tüketiciler yenilikleri ve yeni ürünleri sevmektedir. Örneğin satışını yaptığınız bir ürünün farklı modellerini sürekli olarak piyasaya sürmek müşterilerin bunu bir ödül gibi kavramasına yardımcı olacaktır.

 

Yeni ürünleri pazarlama psikolojisinde önemli bir kavram olan kıtlık ile ön plana çıkarmak da müşterilerin onlara daha fazla ilgi göstermesini sağlayacak ve satın almaya yönlenmelerini sağlayacaktır. Bu nedenle satış psikolojisi ile satışları artırmak isteyen her markanın müşterilerine yenilikler sunması oldukça önemlidir.

 

Müşterilerinize Yenilikler Sunun

 

Merak Uyandırın

 

Satış psikolojisindeki taktiklerden yararlanarak ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer şey ise merak uyandırmak olmalıdır. Genellikle bu taktiği uygulayarak hareket edecek olan işletmeler piyasaya sunacakları bir ürün ve hizmeti hızlı bir şekilde ön plana çıkarmamaktadır. Çoğu zaman markalar insanların öğrenme sürecinde de etkili olan merak uyandırma taktiğini uygulayarak bu ürün ve hizmetin kişiler tarafından öğrenilmesini de kolaylaştırmaktadır.

 

Merak uyandırma taktiğini uygularken işletmeler hem bir ürün ve hizmeti müşterilerine öğretmekte hem de onların ilgili ürün ve hizmeti satın almasını sağlamaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın satışlarını artırmak istiyorsanız en önemli satış tekniklerinden birisi olan merak uyandırmayı kurgulayabilir ve böylece hızlı bir şekilde satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kriz Yönetimi ve Kriz İletişimi Nedir?

 

Merak Uyandırın

 

Hikâye Anlatımı

 

En etkili psikolojik satış taktiklerinden birisi olan hikâye anlatımı bir ürün ve hizmeti satın alacak kişilerin yalnızca alışveriş için para harcamasını değil, bir ürünün hikayesi için de para harcamasını sağlamaktadır.

 

E-ticarette ve ticarette hikâye anlatıcılığı ya da bir diğer adıyla hikayeleştirme kişilerin bir ürün ve markaya kendilerini daha yakın hissetmelerini sağlarken duygularının harekete geçmesine de olanak tanımaktadır. Hikâye anlatımı tekniğinden yararlanan markalar müşterileriyle aralarında bir güven bağı da kurmaktadır. Bununla beraber yaratılan hikayeler müşterilerin sıkıcı unsurları görmezden gelmesine ve ilgili ürünü satın almasına da olanak tanımaktadır.

 

Psikolojik faktörlerden yararlanarak daha fazla satış yapmak istiyorsanız sizler de satış taktikleri arasında yer alan bu yöntemi kullanabilirsiniz.

 

Hikâye Anlatımı  

 

Sosyal Kanıtlardan Yararlanın

 

Satış psikolojisi ile satışlarınızı artırmak istiyorsanız sosyal kanıtlardan yararlanmaya da özen gösterebilirsiniz. Genellikle diş macunu, temizlik ürünleri reklamlarında duyduğunuz diş hekimlerinin bir numaralı tavsiyesi, ev hanımlarının tercihi gibi söylemler sosyal kanıta dayalı söylemlerdir.

 

Sosyal kanıttan yararlanmak markaların sattığı ürün ve hizmetlere olan güvenin artmasına olanak tanımaktadır. Bununla beraber bu unsur müşterilerin markaya da güvenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle sizler de hem marka sadakatinizi hem de satışlarınızı artırmak için sosyal kanıtlara dayalı bir reklam stratejisi belirleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Takip Etmeniz Gereken 10 Dijital Pazarlama Bloğu

 

Sosyal Kanıtlardan Yararlanın

 

Kıtlık Algısı

 

Her pazarlama çalışmasında denk geleceğiniz son ürün, son şans vb. söylemler kişilerde ilgili ürünün biteceğine yönelik bir düşüncenin oluşmasını sağlar. Bu söylemler sayesinde kişiler bir ürünü satın alma kararını daha kolay bir şekilde verebilir. Bu nedenle satış psikolojisinden yararlanmak isteyen herkesin kıtlık algısını ön plana çıkaran söylemler geliştirmesi gerekir.

 

Özel Hissettirin

 

E-ticaret firmalarının en çok tercih ettiği satış taktiklerinden bir diğeri de özel hissettirmektir. Markaların müşterilerine özel düzenlediği kampanyalar, onlara verdiği hediyeler, attığı mesajlar ve bildirimler her zaman bir müşterinin özel hissetmesine yardımcı olmaktadır.

 

Kendilerini özel hisseden müşteriler ise her zaman ilgili markaya güvenmektedir. Bu markaların sadık müşterilerini artırırken daha fazla satış yapmalarına da olanak tanımaktadır.

 

Özel Hissettirin

 

Kıyaslama İç Güdüsünü Öne Çıkarın

 

Günümüzde birçok marka tercih etmiyor olsa da aslına bakıldığında müşterilerin bir ürünü ya da bir markayı rakipleri ile kıyaslaması markanıza duyacakları güveni artıracaktır. bnde önemli bir satış taktiği olan kıyaslama her zaman markaların satışlarını artırmalarına yardımcı olmaktadır. Sizler de kıyaslama iç güdünü ön plana çıkarabilir ve böylece daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilirsiniz.

 

Kıyaslama İç Güdüsünü Öne Çıkarın

 

Ticimax ile E-ticaret’e Başlayın

 

E-ticaret ile internetten satışa başlamak için sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde kurun ve internetten satışa başlayın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax