Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Çok Bilinen ve Tercih Edilen Pazarlama Teknikleri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Pazarlama, markaların hedef kitlesine ulaşmak, satışını yaptığı ürün ve hizmetleri tanıtmak, marka bilinirliği yaratmak, satışlarını arttırmak için strateji geliştirme, iletişim yürütme ve kar edilebilir müşteri aksiyonu yaratma süreçlerinin tümüne verilen isimdir.

 

Genellikle pazarlama çalışmaları yapacak olan markalar pazarlama stratejileri geliştirirken, daha önce farklı markalar tarafından kullanılan ve başarı yakalanan pazarlama tekniklerini kullanmayı tercih ediyor. Böylece işletmeler pazarlama çalışmalarından daha fazla verim alabiliyor.

 

En Çok Bilinen ve Tercih Edilen Pazarlama Teknikleri adlı bu yazımızda sizlere pazarlama tekniği, pazarlama çeşitleri, en çok kullanılan pazarlama teknikleri vb. konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi sahibi olabilir ve markanız için pazarlama tekniklerinden yararlanabilir ve başarılı pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin 5 Önemli Dijital Pazarlama Tekniği

 

En Çok Bilinen ve Tercih Edilen Pazarlama Teknikleri

 

Pazarlama Tekniği Nedir?

 

Pazarlama tekniği ürün ve hizmetlerin üretimden son tüketiciye ulaşımına kadar izlenen stratejilerin tümüne verilen isimdir. Tanıtım ve pazarlama teknikleri nelerdir sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken satış ve pazarlama teknikleri şunlardır;

 
  • Ağızdan Ağıza Pazarlama
  • İşlemsel Pazarlama
  • İçerik Pazarlaması
  • Viral Pazarlama
  • Dijital Pazarlama
  • Karşı Pazarlama
  • Story Telling
  • Influencer Marketing
 

Markalar tarafından en çok kullanılan pazarlama teknikleridir ve pazarlama stratejisi geliştirmek için bu tekniklerin hepsi önemlidir.

 

Pazarlama Teknikleri Nelerdir

 

Ağızdan Ağıza Pazarlama Nedir?

 

Ağızdan ağıza pazarlama ya da bilinen diğer adı ile WOMM, kişilerin yakın çevrelerine bir markayı veya bir markanın ürünlerini sözlü ya da yazılı olarak tanıttığı pazarlama tekniğine verilen isimdir.

 

Genellikle tüketiciler yakın çevrelerinin deneyimi sayesinde bir marka veya ürün hakkında bilgi almaktadır ve böylece pazarlaması yapılan markaya güven artmaktadır. Bununla beraber ağızdan ağıza pazarlama ile tüketiciler markalara daha kolay güvendiği için işletmelerin satışının da arttığını söylemek mümkündür.

 
  • Yüz Yüze İletişim
  • Sosyal Medya Platformları
  • Telefon Konuşmaları
  • Mesajlar
 

Ağızdan ağıza pazarlamanın en çok kullanıldığı iletişim yöntemleridir. Bu yöntemler ile ağızdan ağıza pazarlama yapan kişiler daha çok kişiselleştirilmiş bir pazarlama stratejisi yürütmektedir ve böylece karşısında yer alan kişilere daha kolay güven vermektedir.

 

Pazarlama Teknikleri Ağızdan Ağıza Pazarlama

 

İşlemsel Pazarlama – Transactional Marketing Nedir?

 

Transactional Marketing ya da bilinen diğer adı ile İşlemsel Pazarlama, hızlı satışların hedeflendiği bir pazarlama stratejisidir ve genellikle markalar bu pazarlama yönteminde tüketiciler ile ilişkiye girmemektedir.

 

Transactional Marketing’de asıl hedef satışların verimliliğini arttırmaktır ve bu hedeflerine ulaşmak için işletmeler;

 
  • Kampanyalar
  • Reklamlar
  • Çapraz Satış Arttırma Yöntemleri
  • Kupon
  • Hediyeler
 

Gibi satış ve pazarlama tekniklerinden yararlanmaktadır. Böylece ürün ve hizmetlerini daha uygun fiyatlar ile satışa sunan işletmeler satışlarını hızlı bir şekilde arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Pazarlama Teknikleri İşlemsel Pazarlama Transactional Marketing

 

İçerik Pazarlaması – Content Marketing

 

İçerik pazarlaması, markaların hedef kitlesinde yer alan tüketicilere ulaşmak, marka bilinirliği ve güvenini arttırmak, ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve satış arttırmak ve tüketicileri alışveriş yaptırmak için içerik üretimine ve bu içeriklerin dağıtımına odaklandığı yenilikçi pazarlama tekniklerinden birisidir.

 
  • Sosyal Medya Hesapları
  • Bloglar
  • Forum Siteleri
 

Genel olarak içerik pazarlaması yapacak olan işletmelerin en çok tercih ettiği platformlardır. Bu pazarlama tekniğinde işletmeler daha çok hedef kitlelerine bilgi vermeye ve tanıtım yapmaya odaklanmaktadır. Böylece içerik pazarlaması sayesinde işletmeler hem hedef kitlelerine ulaşabilmekte hem de hedef kitlelerini genişletebilmektedir.

 

Pazarlama Teknikleri İçerik Pazarlaması Content Marketing

 

Viral Pazarlama – Viral Marketing Nedir?

 

Viral pazarlama tekniği ismini aslında virüs gibi yayılan bir yenilikçi pazarlama tekniği olmasından almaktadır. Viral pazarlama yöntemi markalar tarafından üretilen içeriklerin ya da satılan ürünlerin bir kitle tarafından paylaşımına dayanan pazarlama tekniğidir. İçerik ve ürünler halk tarafından paylaşıldığı için viral olarak adlandırılmaktadır.

 

Tanıtım ve pazarlama teknikleri arasında yer alan viral pazarlama kampanyaları iyi bir şekilde planlandığı takdirde markalar bu pazarlama stratejisi sayesinde hedeflerine daha kolay ulaşmaktadır. Viral pazarlamada satış amacı olmadığı ve kampanyalar daha çok duygulara hitap ettiği için bu pazarlama stratejisi markalara olan güveni arttıran yenilikçi pazarlama stratejileri arasında görülmektedir.

 

Pazarlama Teknikleri Viral Pazarlama

 

Dijital Pazarlama Nedir?

 

Tanıtım ve pazarlama teknikleri arasında en çok kullanılan dijital pazarlama, işletmelerin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak, marka bilinirliklerini arttırmak ve satış yapmak için arama motorları, sosyal medya platformları ve mobil uygulamalar gibi dijital ortamlarda yürüttüğü iletişim ve pazarlama stratejilerinin genel adıdır.

 
  • Google ADS
  • Google SEO
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing
 

Yenilikçi pazarlama stratejileri arasında yer alan ve markalar tarafından en çok kullanılan pazarlama teknikleri olarak bilinmektedir. Günümüzde geleneksel pazarlama yöntemlerine göre daha fazla avantaj sağladığı için işletmeler tarafından daha çok tercih edilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

Pazarlama Teknikleri Dijtal Pazarlama Nedir

 

Karşı Pazarlama – Contra Marketing Nedir?

 

Contra Marketing ya da Türkçe adı ile Karşı Pazarlama, markaların saldırıya maruz kaldığı dönemlerde kendilerini savunmak için kullandığı bir pazarlama tekniğidir.

 

Karşı pazarlamada markalar vermek istedikleri mesajları doğrudan olarak vermeyi reddetmekte ve ters mesaj vermeyi tercih etmektedir. Örneğin; bir ürün hakkında bilgi veren bir pazarlama çalışması yapılırken işletmeler ürünün ne olduğuna değil ne olmadığına odaklanmaktadır.

 

Contra marketing çalışmalarında etik bir şekilde davranmak ve rakipleri kötülemeden hareket etmek oldukça önemlidir. Aksi halde yürütülen bu pazarlama stratejisi markanıza yarar sağlayacağına daha çok zarar sağlayacak ve kurumsal itibarınızın zedelenmesine yol açacaktır.

 

Pazarlama Teknikleri Karşı Pazarlama Contra Marketing

 

Story Telling Nedir?

 

Instagram Reels ve hikâye kullanımının artması ile beraber yenilikçi pazarlama teknikleri arasında yer alan Story Telling, markaların ürün ve hizmetlerini tanıtırken markalarına ait kurumsal kimliklerinden ve marka hikayesinden yararlanarak yaptığı pazarlama çalışmalarına verilen isimdir.

 

Storytelling çalışmaları bir ürün veya hizmet ile kullanıcılara belirli duyguların da pazarlandığı çalışmalar arasında yer aldığı için satış arttırmak ve müşteri güveni kazanmak isteyen işletmeler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir.

 

Pazarlama Teknikleri Storytelling

 

Influencer Marketing Nedir?

 

Satış pazarlama tekniklerinden birisi olan Influencer marketing, son dönemlerin en popüler pazarlama yöntemlerinden birisidir. Genellikle Youtube, Tiktok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında daha yaygın olan Influencer Marketing yönteminde markalar yüksek takipçi ve abone sayısı olan kişiler ile iş birliği yapmaktadır.

 

İş birlikleri sayesinde markalar Influencer tanıtım ve pazarlama tekniklerinden yararlanarak marka bilinirliğini arttırmakta, hedef kitlesine ulaşmakta ve daha fazla satış yapmaktadır. Böylece Influencer marketing çalışmaları sayesinde e-ticaret firmaları hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşmakta ve rakiplerinin önüne geçebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Pazarlama Teknikleri Influencer Marketing

 

E-mail Pazarlaması

 

E-mail marketing, markaların ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yaparken posta gönderimi yaptığı yenilikçi pazarlama tekniklerinden birisidir. Hedef kitleye ulaşmak kolay olduğu için ve e-mail pazarlaması satış ve pazarlama teknikleri arasında en hızlı dönüşümlerin yaşandığı pazarlama tekniği olarak bilindiği için bütün firmaların pazarlama stratejileri arasında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Pazarlama Teknikleri E-mail Pazarlama

 

Ticimax ile Pazarlama Çalışmalarınızı Yapın

 

E-ticaret sitesi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edin ve alt yapımız içinde yer alan En Gelişmiş SEO Modülü, Sosyal Medya Pazarlama Özellikleri, Insta Shop Modülü ve Instagram Story Modülü sayesinde dijital pazarlama stratejinizi yaratın. Dijital pazarlama çalışmaları ile e-ticaret firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay ulaşma fırsatı yakalayın ve satışlarınızı arttırın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax