Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sertifika Nedir? İş Dünyasında Sertifika Sahibi Olmanın Getirdikleri

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Yeni bir işe başlamak ya da var olan işinde kendini geliştirmek isteyen kişilerin sürekli olarak eğitim alması gerekir. İnsanlar doğduğu günden ölene kadar öğrenmeye devam ettiği için iş dünyasında eğitimin önemi oldukça büyüktür. Çünkü katılacağınız eğitim programları sayesinde size rakip olacak kişilerden kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

 

Genellikle kendilerini geliştirmek isteyen kişilerin bir bölümü eğitim programları, podcastler, videolar ve sertifika programları sayesinde yeni şeyler öğrenebilmektedir. Çoğu zaman kişiler sertifika programlarına katılmayı ister. Çünkü alınan sertifikalar aslına bakıldığında hem yeni bir iş bulmanızı kolaylaştırır hem de var olan işinizde kendinizi geliştirmenizi sağlar.

 

Sertifika Nedir? İş Dünyasında Sertifika Sahibi Olmanın Getirdikleri adlı bu yazımızda sizlere sertifika almak, sertifikanın önemi, en çok işe yarayan sertifikalar ve yurtdışında işe yarayan sertifikalar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve sertifikalar hakkında daha fazla bilgi alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.


Sertifika Nedir? İş Dünyasında Sertifika Sahibi Olmanın Getirdikleri

 

Sertifika Nedir?

 

Sertifika, bireylerin katıldığı eğitimler sonucunda verilen ve bu eğitimi tamamladıklarını gösteren belgelere verilen isimdir. Genellikle sertifika programlarının sonunda kişiler bir sınava tabi tutulmaktadır ve bu sınavı başarılı bir şekilde tamamlayanlara sertifika verilmektedir.

 

Bunun yanı sıra sertifika almak isteyen kişilerin ilgili programın belirli şartlarını da yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar çoğu zaman derslere katılım yani devam şartıdır. Devam oranı ise sertifika programı ve sertifikayı veren kuruma göre farklılık göstermektedir.


İlgili İçerik; E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır? 


Sertifika Nedir?

 

Sertifika Türleri Nelerdir?

 

Genellikle sertifikalar hakkında araştırma yapan kişiler bu noktada farklı sertifika türlerinin olduğunu görürler. Sertifikalar genellikle verilen kurum ve kuruluş bakımından üçe ayrılmaktadır. Bunlar:

 
  • Enstitü Onaylı Sertifikalar
  • Üniversite onaylı Sertifikalar
  • Uluslararası Geçerliliği olan sertifikalar
 

Olarak bilinmektedir. Genellikle sertifika türlerinin niteliği birbirine göre oldukça değiştiği için sertifika almak isteyen kişilerin bu türler hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Gelin şimdi hep beraber sertifika türlerine daha detaylı ve kapsamlı bir şekilde göz atalım.


Sertifika Türleri Nelerdir?

 

Enstitü Onaylı Sertifikalar

 

Sertifika türleri arasında yer alan enstitü onaylı sertifikalar genellikle enstitüler tarafından verilen eğitimler sonucunda bireylere verilen sertifika türüdür. Örgün ya da online olarak verilen eğitimler sonrasında kişilerin aldığı eğitimleri başarı ile tamamladıklarını ve bu konuda yetkin bir tecrübeye ulaştıklarını göstermektedir.

 

Genellikle enstitü sertifikaları yurtdışında işe yarayan sertifikalar arasında yer almaktadır. Fakat yine de sertifikanın yurtdışıdan geçerliliği verilen enstitüye göre farklılık göstermektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Üniversite Onaylı Sertifikalar

 

Bireylerin en çok almak istediği sertifikalar arasında yer alan üniversite onaylı sertifikalar da genellikle üniversiteler tarafından düzenlenen eğitim programları sonrasında verilen sertifika türüdür.

 

YÖK’e bağlı olarak faaliyet gösteren devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler tarafından düzenlenen eğitimler sonrasında verilen üniversite onaylı sertifikalar, YÖK standartlarına uygun bir şekilde sertifika verildiğini göstermektedir. Bu nedenle üniversite onaylı sertifikalar yurtdışında geçerli sertifika türlerinden birisidir.


Üniversite Onaylı Sertifikalar

 

Uluslararası Geçerliliği Olan Sertifikalar

 

Genellikle yurtdışında bir iş bulmak isteyen kişilerin ya da yurtdışına taşınma düşüncesi olan kişilerin en çok tercih ettiği sertifika türlerinden birisi olan uluslararası geçerliliği olan sertifikalar genellikle Millî Eğitim Bakanlığı ya da Üniversiteler tarafından yapılan eğitimler sonrasında verilen bir sertifika türüdür.

 

Verilen eğitimin milli eğitim ve YÖK standartlarında olduğunu gösterir ve kişilere verilen bu sertifika türü yurtdışında kullanılabilir. Çoğu kişi yeni bir iş bularak yurtdışına taşınmak için bu sertifika programlarına başvurmaktadır. Uluslararası geçerliliği olan sertifikalar neredeyse dünyanın tüm ülkelerinde geçerli olan bir sertifika türüdür. Sizler de yurtdışında yaşamak ve iş bulmak istiyorsanız en çok işe yarayan sertifikalar arasında bulunan uluslararası geçerliliği olan sertifikaları almayı deneyebilirsiniz.

 

En Popüler Sertifika Türleri

 

Sertifika alarak mesleki yetkinliklerini tamamlamak ya da kendilerini farklı bir alanda geliştirmek isteyen kişilerin en çok araştırma yaptığı konulardan birisi en popüler sertifikalardır. Çünkü en popüler mesleklere yönelik kendilerini geliştiren kişiler daha kolay ve hızlı bir şekilde iş bulma fırsatı yakalamaktadır.

 
  • Yazılım Uzmanlığı
  • Veri Analizi
  • Robot Programlama
  • Sosyal Medya Uzmanlığı
  • Mobil Uygulama Tasarımı
  • Reklamcılık
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • E-ticaret Uzmanlığı
  • E-ihracat Uzmanlığı
 

Gibi alanlarda sertifika alarak kendilerini geliştiren kişiler hem uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alabilmekte hem de diğer mesleklere göre daha kolay bir şekilde iş bulabilmektedir. Sizler de kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu alanlarda eğitim veren sertifika programlarına katılabilirsiniz.


En Popüler Sertifika Türleri

 

Sertifika ile İşe Girilir mi?

 

Sertifika almak isteyen kişilerin yanıt aradığı sorulardan birisi sertifika ile işe girilir mi sorusudur. Çünkü birçok kişi belirli bir alanda kendini geliştirmek için sertifika almayı isterken birçok kişi de işe girmek için sertifika programlarına başvurmaktadır.

 

Evet, belirli eğitim ve öğretim kurumları tarafından düzenlenen sertifika programlarının ardından sizlere verilecek olan sertifikalar ile işe girmeniz mümkündür. Çünkü ilgili sertifikanız bir eğitim programına sürekli olarak devam ettiğinizi ve ilgili alanda kendinizi geliştirdiğinizi onaylayan bir belgedir. Kısacası kişiler sertifikalar ile işe girebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?


Sertifika ile İşe Girilir mi?

 

E-devlet Onaylı Sertifika Nedir?

 

E-devlet onaylı sertifikalar genellikle milli eğitim veya yüksek öğretim kurulu onaylı kurum ve kuruluşların düzenlediği eğitim programları sonrasında görülebilen sertifika türüne verilen isimdir.

 

İş başvurularında aldığınız sertifikaları e-devlet üzerinden görmeniz ve bunu iş yerinize sunmanız mümkündür. E-devletten sertifika kontrolü yapmak işe alımınızı kolaylaştırmaktadır.


E-devlet Onaylı Sertifika Nedir?

 

E-devlette Sertifika Nasıl Görülür?

 

Bir iş başvurusu yapacak ya da var olan iş yerine sertifikasını sunacak kişiler Millî Eğitim Bakanlığı ya da YÖK onaylı kurumlardan aldıkları sertifikalarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilmektedir. E-devlette sertifika sorgulaması yapmak için:

 
  • İlk olarak e-devletinize giriş yapın.
  • E-devlete giriş yaptıktan sonra kurumlar bölümünde yer alan Millî Eğitim Bakanlığını seçin.
  • Ardından Milli Bakanlığı üzerinden sorgulayabileceğiniz hizmetler karşınıza çıkacaktır.
  • Bu hizmetler arasından Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulamaya tıklayın.
 

İlgili süreçleri tamamladıktan sonra e-devlet onaylı sertifikalarınıza ulaşmanız mümkündür. Bu ekran üzerinden sertifikanızın çıktısını alabilir ya da pdf olarak sertifikanızı indirerek iş başvurusu yapacağınız yerlere ya da çalıştığınız şirkete sunabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır? 


E-devlette Sertifika Nasıl Görülür?

 

E-ticaret Uzmanlığı Sertifikası Nedir?

 

Son dönemlerde sertifika almak isteyen kişilerin en çok yöneldiği sertifika türleri arasında e-ticaret uzmanlığı sertifikası da yer almaktadır. Çünkü her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sektör olan e-ticaret sektöründe eleman ve uzman çalışan açığı artış göstermektedir. Bu nedenle markalar sürekli olarak e-ticaret uzmanı aramaktadır ve bu da e-ticaret uzmanı olmak isteyen kişilerin e-ticaret uzmanlığı sertifikasına yönelmesini sağlamaktadır.

 

E-ticaret uzmanlığı sertifikası genellikle e-ticaret sektöründe öncü rol oynayan markalar ve belirli eğitim kurumları tarafından verilen bir eğitim sonrasında verilen bir sertifika türüdür. Genellikle e-ticaret uzmanlığı sertifikası alırken kişiler yoğun bir eğitimden geçmekte ve e-ticaret ile ilgili birçok konu hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

 
  • E-ticaret’e Giriş
  • E-ticaret Alt Yapısı Seçimi
  • E-ticaret Sitesi Yapılandırma
  • Tasarım, Ürün ve Mail Ayarları
  • KVKK
  • Entegrasyon Türleri
  • SEO
  • Dijital Pazarlama
  • E-ihracat
  • Kargo ve Sanal Pos Entegrasyonu
  • Mailing
  • E-ticarette Pazarlama
 

Gibi başlıca konular hakkında e-ticaret uzmanlığı sertifika programlarında bilgiler verilmektedir. Sizler de Ticimax tarafından belirli aralıklar ile düzenlenen bu eğitim ve öğretim programlarına katılabilir ve ilgili eğitiminizi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra e-ticaret uzmanı sertifikası alabilirsiniz.

 

E-ticaret Uzmanlığı Sertifikası Nedir?
 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax