Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Temizlik ve Hijyen Ürünlerinin Online Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.01.2022

İçindekiler;

İnternet üzerinden satış yapmak istiyorsanız önce yasal prosedürleri uygulamalı, ardından iş hacmini geliştirecek noktalara yoğunlaşmalısınız. Yasal zorunluluk gereği internet üzerinden satış yaparken de faturalandırma yapmak zorundasınız.

Aynı zamanda vergilendirme içinde devlete beyanda bulunmalısınız. Şirket sahibi iseniz e-ticaret için yeni bir şirket açma zorunluluğunuz bulunmazken, yeni bir iş olarak online satışa başlayacaksanız şirket kurma işlemlerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Şirket kurarken mali müşavirinizden ve hukuk müşavirinizden yardım almalısınız.

 

İlginizi Çekebilir: Şirket Nasıl Kurulur?

 

Temizlik ve Hijyen Ürünlerinin Online Satışı Nasıl Yapılır kısmında ilk etapta iktisadi hedefleriniz doğrultusunda kuracağınız şirketi belirlemeli ve bahsettiğimiz yasal prosedür aşamasını tamamlamalısınız.


 

Temizlik ve Hijyen Ürünlerinin Online Satışı Nasıl Yapılır?


 

Online Hijyen Ürünleri Satışı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Temizlik sektörü ürün çeşitliliği çok olan ve farklı alanlara dağılmış bir sektördür. Sektörü kişisel bakım ürünleri, ev temizliği, araba temizliği, ofis temizliği veya dış alan temizliği gibi ayırabiliriz. Bu sebeple öncelikle hangi alana dair satış yapacağınızı seçmeniz gerekir. Temizlik ve Hijyen Ürünlerinin Satışı Nasıl Yapılır konusunda izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:

 

Müşteri sorunlarına çözüm bulun: Temizlik ve hijyen ürünlerine dair alışveriş yapan insanların yaşadıkları sıkıntıları tespit etmelisiniz. Bu sorunları hali hazırda online satış yapan platformlardaki kullanıcı yorumlarını inceleyerek belirleyebilirsiniz. Anket çalışmaları yapmak da bir diğer yöntem olarak kullanılabilir. Anket firmaları bu alanda sizlere yardımcı olabilir. Hedef müşteri kitleniz ile yapacakları anket görüşmeleri üzerinden sundukları veriler, insanların ne sorunlar yaşadıklarını ya da bu alanda ne beklentileri olduğu konusunda size kesin bilgiler verecektir.
 

İlginizi Çekebilir: Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri


İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)
 

Ürünlerinizi belirleyin: Temizlik ve hijyen ürünleri satmak istiyorsanız, hangi alana dair olduklarına karar vermelisiniz. Bahsedilen alanların hepsine yönelik satış yapabilmeniz iş hacmini genişletecektir.


 

Ekibinizi oluşturun: Hedefleriniz doğrultusunda kaç kişilik bir ekiple çalışacağınıza karar vermelisiniz. Pazarlama faaliyetleri, müşteri hizmetleri, depo çalışanları, teknik personel gibi gereksinimlerinizin olacağını unutmayınız. Fazla işi az çalışanla yapmaya çalışmak iş hayatınızda çok fazla hata ile karşı karşıya gelmenize neden olacaktır. Bu sebeple her departman için alanında uzman ve yeterli sayıda çalışan sağlanmalıdır.


 

Tedarikçilerinizi seçin: Ürünlerinizi belirledikten sonra nereden tedarik edeceğinizi bulmalı ve anlaşmalarınızı yapmalısınız. Geniş bir ürün skalanız olmasının avantajları olacağı gibi dezavantajları da olacaktır. Geniş ürün skalası, geniş tedarikçi ağı gereksinimini doğurmaktadır. İş yoğunluğunuz fazla olacak ve daha fazla personel çalıştırmanız gerekecektir. Ancak bu şekilde daha fazla müşteriye hitap edebilecek ve sektörde daha fazla yer edeceksiniz.


 

Sitenizi oluşturun: Online satış yapmak için gerekli olan platform şirketinize ait bir online alışveriş sitesidir. Alışveriş sitenizi kurmak ve size en uygun e-ticaret paketi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Uzman ekibimizin desteği sayesinde iş hacminize ve ticaret şeklinize en uygun e-ticaret alt yapısını seçebilir dilerseniz 15 gün ücretsiz denedikten sonra satın alabilirsiniz. 




İlginizi Çekebilir: İnternetten Temizlik Malzemesi Satmak İçin Bilinmesi Gerekenler



Temizlik ve Hijyen Ürünlerini İnternetten Satmak

 

Online Satış Potansiyelinizi Nasıl Arttırırsınız?

 

Temizlik ve Hijyen Ürünlerinin Satışı Nasıl Yapılır kısmında ön hazırlık aşamalarını ve teknik kısmında izlemeniz gereken yolu sizlere açıkladık. Şimdi sektörde tutunmak ve müşteri sayınızı arttırmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanmalısınız çünkü her yaştan insan artık Facebook, Twitter ve İnstagram kullanıyor.

 

Güncel ve ilgi çekici içerikler oluşturarak sitenin tanıtımını yapmalısınız. Bu platformlarda çeşitli kampanyalar düzenleyin. Önemli günler için çekilişler yapabilir, indirimler uygulayabilirsiniz.

 

Marka imajınızı güçlendirmek için yarışmalar düzenleyin. Ülke değerlerine yönelik yarışmalar her zaman için ilgi çekici olmuştur. Yarışma içeriğine göre çeşitli ödüllendirmeler yapın. Siteye alışveriş yaptıkça yararlanabilecek indirim kategorileri oluşturun veya bir kumbara ekleyerek alışveriş yapan insanların belli bir oranda birikim yapmasını sağlayın. Tanıtımın ve reklamın sürekli olmasının iş hacminizi de büyüteceğini unutmayın.

 

İlginizi Çekebilir:Temizlik Ürünleri E-Ticaret Örnek Siteleri

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax