Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol Satıcıları için Sipariş Yönetimi İpuçları

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Türkiye’nin en büyük pazaryeri platformlarından birisi olan Trendyol’da satış yapan kişilerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Özellikle bu pazaryeri platformunda rekabet oldukça fazla olduğu için kişilerin sipariş yönetimi ile ön plana çıkması gerekir. Çünkü Trendyol sipariş yönetimini iyi bir şekilde yapan satıcıların müşteri memnuniyet oranı artar ve bu da zamanla satıcıların mağaza puanın artmasını sağlar.

 

Trendyol’da sipariş yönetimi yapmak için markaların göz önünde bulundurması gereken birçok önemli nokta bulunur. Sipariş paketlemeden kargolama sürecine, müşteri yanıtlarından yorumlara kadar olan birçok unsur Trendyol sipariş yönetimi içerisinde markaların önem vermesi gereken süreçlerdendir.

 

Trendyol Satıcıları için Sipariş Yönetimi İpuçları adlı bu yazımızda Trendyol’da satış yapan kullanıcılar için sipariş yönetiminde başarılı olmanızı sağlayacak belirli konular hakkında bilgiler vereceğiz. Bunun öncesinde de Trendyol’u daha iyi anlamanız için Trendyol hakkında bilgilendirme yapacağız.

 

İlgili İçerik; Trendyol Kampanya Yönetimi İpuçları


Trendyol Satıcıları için Sipariş Yönetimi İpuçları

 

Trendyol Nedir?

 

Trendyol 2010 yılında Demet Mutlu tarafından e-ticaret platformu olarak hayata geçirilen bir sitedir. 2010 yılından sonra hızlı bir şekilde gelişmeye başlayan bu platform kısa süre içerisinde bir pazaryeri platformu haline gelmiştir.

 

Yani Trendyol e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bir mağaza açabileceği ve bu mağaza üzerinden ürün satabileceği platformlardan birisidir. Genellikle platformda satış yapan kullanıcılar sattıkları her ürün için Trendyol’a komisyon ödemesi yapmaktadır ve komisyon ödemeleri satış yapılan kategoriye göre farklılık göstermektedir.


Trendyol Nedir

 

Trendyol’dan E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

Trendyol’da Satış Yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Trendyol’dan e-ticaret nasıl yapılır sorusudur. Gelin Trendyol Satıcıları için Sipariş Yönetimi İpuçları bölümüne geçmeden önce Trendyol’dan e-ticaret nasıl yapılır sorusuna bir göz atalım.

 

Trendyol’dan e-ticaret yapmak isteyen kişilerin ilk olarak belirli süreçleri ve prosedürleri tamamlaması gerekmektedir. Şirket kurulum sürecinin ardından Trendyol’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Trendyol’da mağaza açması gerekmektedir. Trendyol mağaza açma işlemleri ise Trendyol partner üzerinden yapılmaktadır.

 

Trendyol mağaza açma formunu doldurduktan sonra mağazanızın açılabilmesi için belirli evrakları da Trendyol’a göndermeniz gerekmektedir.


Trendyol’dan E-ticaret Nasıl Yapılır

 

Trendyol’da Sipariş Yönetimi

 

Trendyol’da sipariş yönetimi, Trendyol’dan ürün ve hizmet satan satıcıların sipariş aldıktan sonra sipariş paketlemesinden kargo süreçlerine, kargo süreçlerinden ise müşteri yorumlarına kadar olan her sürece verilen isimdir.

 

Bu noktada Trendyol Satıcıları için Sipariş Yönetimi İpuçları oldukça önemlidir. Çünkü ipuçları sayesinde satıcılar ürün ve hizmetlerindeki müşteri memnuniyetini artırabilmekte ve böylece sadık müşteriler kazanabilmektedir. Trendyol’da sipariş yönetimi yapmak için ise markaların belirli noktalara önem vermesi gerekir.

 
  • Müşteri Soruları
  • Ürün Paketlemesi
  • Doğru Kargo Firması Seçimi
  • Kuponlar
  • Satıcı Paneli Kullanımı
 

Gibi belirli unsurlara dikkat edilerek hareket edilmesi Trendyol’da satış yapan kullanıcıların satışlarını artırmalarını sağlayacak ana etkenler arasında yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu konulara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Trendyol Satıcı Paneli Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


trendyolda sipariş yönetimi

 

Müşteri Sorularına Önem Verin

 

Trendyol’da sipariş yönetimini başarılı bir şekilde yapmak istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken konuların başında müşteri sorularının yer aldığını bilmeniz gerekmektedir. Çünkü mağazanızdan belirli bir ürün ve hizmeti satın alacak olan kişiler çoğu zaman satın almak istedikleri ürünler hakkında daha detaylı bilgi almaktadır. Bu noktada kişiler çoğu zaman

 
  • Renk
  • Boyut
  • Beden
  • Ürün Cinsi
 

Gibi belirli konular hakkında bilgi almak için müşteri sorularını kullanmakta ve sizlere ürünler ile ilgili sorular yönlendirmektedir.

 

Trendyol’da kusursuz bir müşteri deneyimi yakalamak ve başarılı sipariş yönetimi yapmak isteyen herkesin müşteri sorularına hızlı bir şekilde yanıt vermesi gerekmektedir. Çünkü müşteri soruları ne kadar hızlı bir şekilde yanıtlandırılırsa bireylerin alışveriş yapma oranı o kadar artış göstermektedir.


müşteri sorunlarına önem verin

 

Ürün Paketlemesini Önemseyin

 

Sadık müşteriler kazanmak ve Trendyol’da başarılı sipariş yönetimi yapmak istiyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da ürün paketlemesidir. Çünkü Trendyol’da alışveriş yapan kişiler satın aldıkları ürünlere hızlı ve sağlam bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Aksi takdirde ürün paketlemesi iyi yapılmadığında ve ürünler hasar gördüğünde kişiler yaptıkları alışverişlerden memnun kalmayacak ve bu nedenle de mağazanıza olumsuz değerlendirme yapacaktır.

 

Mağazanıza gelen her olumsuz değerlendirme mağaza puanınızın düşmesine neden olacağı için ve bu da rakipleriniz ile rekabet etmenizi zora sokacağı için Trendyol sipariş yönetiminde ürün paketlemesine önem vermeniz gerekir.

 

Ürün paketlemesini doğru bir şekilde yapabilmek için ürün boyutlarınıza uygun e-ticaret kutuları kullanmaya önem verebilirsiniz. Bunun yanı sıra çalıştığınız kargo firması tarafından sağlanan ek güvenlik ve sigorta hizmetlerini de değerlendirebilir ve böylece müşterilerinizin problem yaşamasını engelleyebilirsiniz.


ürün paketlemesini önemseyin

 

Doğru Kargo Firmasını Seçin

 

Trendyol’da çalışabileceğiniz birçok farklı kargo firması bulunmaktadır ve kargo firmalarının verdiği hizmetler çoğu zaman farklılık göstermektedir. Bu noktada Trendyol’da sipariş yönetimi yapmak isteyen her markanın kargo firması seçimine önem vermesi gerekir. Çünkü çalışacağınız kargo firmaları ürünlerin müşterilerinize problemsiz bir şekilde ulaşmasına yardımcı olur.

 

Bu da zamanla müşterilerinizin alışveriş deneyimlerinden memnun kalmasını sağlarken alacağınız olumlu yorumların da artmasını beraberinde getirir. Bu nedenle Trendyol’da satış yaparken müşterilerinizin memnuniyetini artırmak için başarılı kargo firmaları ile çalışabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol Komisyon Oranları

 

Kuponlar Verin

 

Trendyol’dan alışveriş yapan kişiler çoğu zaman yaptıkları alışverişlerin ardından ödüllendirilmeyi ister. Küçük bir hediye de olsa markaların yardımına bu noktada Trendyol kuponları yetişir.

 

Markalar diledikleri takdirde Trendyol üzerinden satış yapmadan önce müşterilere belirli kuponlar tanımlayabilmektedir. Kuponlar genellikle müşterilere belirli fiyat indirimleri sunmakta ve avantajlı fiyatlar ile alışveriş yapmalarını sağlamaktadır. Bu da zamanla markanızın ürün ve hizmetlerinden memnun kalan müşteri sayısının artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra kuponlar siparişlerinizin de artmasını beraberinde getirmektedir.

 

Sizler de Trendyol’da sipariş yönetimi yaparak satışlarınızı artırmak istiyorsanız kupon kullanımına ve kampanyalara katılmaya önem verebilirsiniz.


kuponlar verin

 

Satıcı Panelini Etkin Bir Şekilde Kullanın

 

Trendyol her geçen gün gelişen bir pazaryeri platformudur. Özellikle ilk piyasaya sunulduğu tarihten günümüze kadar Trendyol’un en çok gelişen özelliğinin satıcı paneli olduğunu söylemek mümkündür.

 

Satıcı paneli Trendyol’dan ürün ve hizmet satan markaların ürün yüklemesinden fatura süreçlerine, reklamlardan sipariş yönetimine kadar olan birçok süreci yönetmesini sağlayan bir paneldir.

 

Bu panel içerisinde markaların Trendyol satışlarını artıracak belirli önerilerin yer aldığı bölümler de bulunmaktadır. Bu bölümleri etkin bir şekilde kullanan markalar sipariş yönetiminde başarıya ulaşmakta, mağaza puanını artırmakta ve daha fazla satış yapma imkânı yakalamaktadır.

 

Sizler de Trendyol’da sipariş yönetimini kusursuz bir şekilde yapmak istiyorsanız satıcı panelini etkin bir şekilde kullanmaya önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi


Satıcı Panelini Etkin Bir Şekilde Kullanın

 

Trendyol Entegrasyonundan Yararlanın

 

Trendyol’da ürün ve hizmet satışı yapan satıcılar için sipariş yönetimi ile beraber mağaza yönetimi de oldukça önemli bir konudur. Çünkü bu her iki yönetimi de profesyonel bir şekilde yapan markalar Trendyol’da daha fazla ön plana çıkmaktadır.

 

Bu noktada Trendyol’da kusursuz bir mağaza ve sipariş yönetimi yapmak isteyen her marka Trendyol entegrasyonlarından yararlanmaktadır. Sizler de Ticimax Trendyol Entegrasyonu kullanarak mağaza ve sipariş yönetimini başarılı bir şekilde yapabilir ve böylece Trendyol’da daha profesyonel bir hizmet vererek e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax