Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol SEO Teknikleri

Güncelleme Tarihi: 17.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen markaların e-ticaret siteleri haricinde satış yapabileceği platformlardan birisi olan Trendyol, e-ticaret pazaryeri mantığı ile çalışan bir platformdur. Kişi ve işletmeler bu platformda mağaza açmak için başvuru yapmakta ve ardından Trendyol üzerinde satış yapabilmektedir. Trendyol birçok markanın satış yaptığı bir platform olduğu için rekabetin yüksek olduğu bir platformdur.

 

Genellikle bu platformda ön plana çıkmak isteyen işletmeler de belirli çalışmalar yapmaktadır. E-ticaret siteleri üzerinden seo çalışmaları yapan markalar Trendyol seo çalışmaları ile de Trendyol arama sonuçlarında ön plana çıkmayı hedeflemektedir. Trendyol seo çalışmalarını doğru bir şekilde yapan markalar hem hedef kitlesine ulaşmakta hem marka bilinirliğini artırmakta hem de daha fazla satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

  
 

Trendyol’da Satış Yapmak isteyen markalara ipuçları vermek için hazırladığımız Trendyol SEO Teknikleri adlı bu yazımızda sizlerle birçok önemli bilgiyi paylaşacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Trendyol’da ön plana çıkmanızı sağlayacak seo çalışmalarını nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.


Ticimax Trendyol Çok Yönlü Entegrasyon

Trendyol SEO Nedir?

 

Trendyol seo çalışması markaların ürün ve hizmetlerini Trendyol’da ön plana çıkarmak için yaptığı çalışmaların tümüne verilen isimdir. Genellikle Google’a yönelik yapılan seo çalışmalarından belirli özellikleri bakımından ayrılmaktadır. Çünkü Trendyol’un çok farklı bir algoritması vardır ve belirli göz önünde bulundurarak markaları ve mağazaları ön plana çıkarmaktadır.

 

Trendyol seo tekniklerini kullanarak daha fazla kişiye ulaşmak isteyen her markanın Trendyol algoritmasına yönelik stratejiler geliştirmesi gerekir. Bu stratejileri de profesyonel bir şekilde geliştiren markalar daha fazla verim alma şansı yakalar.

 

İlgili İçerik; Trendyolda Mağaza Açmak Neden Önemli?


trendyol seo nedir

 

Trendyol Seo Tekniği Neden Önemlidir?

 

Trendyol’da satış yapan her markanın önem vermesi gereken Trendyol seo teknikleri sağladığı avantajlar bakımından oldukça önemlidir.

 
  • Trendyol mağaza nasıl ön plana çıkarılır sorusuna yanıt arayan kişiler seo tekniklerini kullanarak mağazalarını ön plana çıkarabilir.
  • Trendyol’da mağazanızı ön plana çıkarak marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.
  • Trendyol seo stratejileri sayesinde rakipleriniz ile daha kolay bir şekilde rekabet edebilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetlerinizi doğru bir hedef kitleye ulaştırarak daha fazla satış yapabilirsiniz.
  • Trendyol seo stratejisi sayesinde kişilerin farklı ürünlerinizi de görmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Trendyol seo taktikleri ile e-ticaret sitenize de trafik çekebilirsiniz.
 

Trendyol seo tekniklerinin markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de Trendyol’da seo çalışması yapabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar


Trendyol SEO Nedir

 

Trendyol SEO Çalışmalarında Önemli Olan Şeyler

 

Trendyol seo çalışmalarından verim almak istiyorsanız ürün başlığından görsele, fiyattan açıklamaya kadar olan birçok şeye dikkat ederek hareket etmeniz gerekmektedir.

 
  • Trendyol ürün başlığı
  • Ürün açıklaması
  • Ürün görseli
  • Ürün fiyatları
  • Kargo süreci
  • Stok sayısı
  • Müşteri soruları
  • Satıcı puanı
 

Gibi önemli etkenler Trendyol seo çalışmalarında oldukça önemli metriklerdir. Hadi gelin şimdi hep beraber Trendyol seo çalışmalarında önemli olan bu metriklere daha detaylı bir şekilde göz atalım.


İlgili İçerik; Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir? Nasıl Çalışır? 


Trendyol SEO Çalışmalarında Önemli Olan Şeyler

 

Ürün Başlıklarına Önem Verin

 

Trendyol seo çalışmalarıyla rakiplerinizin arasından sıyrılmak ve satışlarınızı artırmak istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken şeylerin arasında ürün başlıkları yer alır. Çünkü ürün başlıkları seo çalışmalarına ne kadar uyumlu olursa ürünleriniz Trendyol aramalarında o kadar daha hızlı bir şekilde ön plana çıkar.

 

Bu nedenle Trendyol’da ürün başlığı belirlerken markaların seo odaklı çalışmalar yapmadan önce anahtar kelime araştırması gerekir. Genellikle işletmeler Google’da kişilerin hangi anahtar kelimeler ile araştırma yaptığını görebilmek için bu noktada Keywordtool, Ahrefs veya Semrush gibi anahtar kelime analizi yapmaya yardımcı olan araçları kullanabilir ardından da ürün başlıklarında şu tür Trendyol seo teknikleri kullanabilir. Peki Trendyol ürün başlığı nasıl olmalı gelin hep beraber bakalım.

 
  • Başlığınızın anahtar kelime içermesine ve dikkat çekici olmasına özen gösterin.
  • Ürününüze yönelik anahtar kelimeleri ön plana çıkarın.
  • Ürünlerinize yönelik ağırlık, adet veya boy bilgilerini başlıklarda paylaşın.
  • Dikkat çekici ve tıklamaya yönelten başlıklar kullanmaya önem verin.
  • Rakiplerinizin ürün başlıklarını analiz edin ve onlarınkine yakın stratejiler geliştirin.
 

Bunları önemseyerek Trendyol ürün başlıklarını belirleyebilir ve Trendyol’da ürünlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.


Ürün Başlıklarına Önem Verin

 

Ürün Açıklamasına Önem Verin

 

Trendyol mağazayı öne çıkarma çalışmaları yaparken seoya önem veren satıcıların ürün açıklamalarına yönelik de çalışmalar yapması daha hızlı gelişmelerini sağlayacaktır. Bu nedenle ürün başlıklarında da olduğu gibi ürün açıklamasında da markaların anahtar kelime kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir. Kullanılacak anahtar kelimeler de yine aynı uygulamalar üzerinden tespit edilebilmektedir fakat ürün açıklamalarında stratejiler biraz daha değiştirilmelidir.

 

Ürün açıklaması ile Trendyol’da ön plana çıkmak isteyen kişi ve işletmelerin ürün başlığında kullandıkları anahtar kelimelere ek olarak Long tail anahtar kelimeleri de kullanmaya önem vermesi gerekir.

 

Örneğin: Kadın kıyafeti satışı yapan bir Trendyol satıcısı ürün başlığında kullandığı kırmızı etek anahtar kelimesinin yanı sıra ürün açıklamasında uzun kırmızı etek, pileli kırmızı etek, kumaş kırmızı etek gibi ürüne yönelik bilgi veren anahtar kelimeleri de kullanmalıdır.

 

Bununla beraber satışları artırmak için ürünlerin özellikleri de ürün açıklamalarında tanıtılmalıdır.


İlgili İçerik; Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır? 


Ürün Açıklamasına Önem Verin

 

Ürün Görsellerine Önem Verin

 

Trendyol algoritması genellikle kullanıcılara en değer yaratacak ürünü ön plana çıkarmaya yönelik çalışmaktadır. Bu nedenle markaların ürün yüklemesi yaparken kullandığı ürün görsellerine de önem vermesi gerekmektedir.

 

Ürün görsellerini yüklerken yüksek çözünürlüklü görseller yüklemeniz ürününüzün dikkat çekmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ürün görsellerinde ürünü doğal bir şekilde göstermeniz kullanıcıların tıklama oranını artıracaktır bu da Trendyol algoritmasının dikkatini çekecek ve ürünlerinizin daha hızlı ön plana çıkmasına yardımcı olacaktır.

 

Trendyol Satıcı Puanını Artırın

 

Trendyol’da mağaza nasıl ön plana çıkarılır diyen kişi ve işletmelerin bilmesi gereken en önemli etken satıcı puanıdır. Trendyol satıcı puanınız ne kadar yüksekse Trendyol algoritması ürünlerinizi ve mağazanızı o kadar daha çok ön plana çıkarmaktadır. Bu da satışlarınızın hızlı bir şekilde artmasını sağlamaktadır.

 

Trendyol seo teknikleri arasında yer almasa da her markanın ön plana çıkmak için satıcı puanına etki eden metriklerde iyileştirmeler yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 
  • Ürün yorumları
  • Kargo teslim süreci
  • Tedarik edememe
  • Müşteri ile iletişime geçme
  • İade oranı
  • Ceza puanı
  • Kargo paketleme puanı
 

Gibi önemli etkenler Trendyol satıcı puanını etkilemektedir. Sizler de Trendyol’da mağazanızı, ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız bu değişkenlere önem vererek hareket edebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Müşteri Yorumlarının Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Ürün Görsellerine Önem Verin

 

Ürün Fiyatları

 

Trendyol’da ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken bir diğer unsur da ürün fiyatlarıdır. Çünkü pazaryeri platformlarında satış sayısının artması için Trendyol gibi markalar uygun fiyatlı ürünleri ön plana çıkarmayı tercih etmektedir. Bu nedenle her markanın uygun fiyatlar ile Trendyol’dan ürün satışı yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

Trendyol seo teknikleri arasında yer almasa da sizler de ürünlerinizi uygun fiyatlar ile Trendyol’dan satabilir ve arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alarak satışlarınızı ve görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

 

Trendyol Entegrasyonu ile Mağazanızı Kolayca Yönetin

 

Trendyol’da satış yapacak bir e-ticaret firmasıysanız sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurun. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan entegrasyon özelliği sayesinde Trendyol mağazanızı profesyonelce yönetin ve mağaza puanınızı artırarak arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax