Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir? Nasıl Çalışır?

Güncelleme Tarihi: 17.07.2023

İçindekiler;

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan Trendyol alıcılar ve satıcıları buluşturan bir pazaryeri platformudur. Trendyol’da mağaza açma süreçlerini tamamlayan kişiler satacakları ürünleri mağazalarına yükleyerek satıcılara sergilemektedir. Satıcılar ise beğendikleri ürünleri sepetlerine ekleyerek mağazalardan alışveriş yapmaktadır.

 

Trendyol’da mağaza açan her işletmenin önem vermesi gereken konulardan birisi takipçi ve favori arttırmaktır. Çünkü takipçi ve favorilerini arttıran işletmeler birçok avantajdan yararlanmaktadır.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir, Nasıl Çalışır adlı bu yazımızda sizlere Trendyol’da önemli olan konulardan birisi olan Trendyol takipçi sayısı ve Trendyol favori arttırma konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek Trendyol mağazanızda nasıl değişiklikler yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve belirli stratejiler ile takipçi ve favori sayınızı arttırabilirsiniz.

 
 


Ticimax Trendyol Çok Yönlü Entegrasyon
 

Trendyol Marka Mağazası Nedir?

 

Trendyol, satıcıların ürünlerini kategoriler haline alıcılara sunan bir pazaryeri platformu olsa da genellikle markalar kendilerine ait bir mağaza açarak ürün ve hizmetlerini toplu bir şekilde alıcılara gösterebilmektedir.

 

Trendyol Mağazası, markaların kendilerine özel oluşturduğu banner ve sliderlar, öne çıkan ürünler ve ürün kategorileri sayesinde daha fazla ürünü alıcılara sunduğu sayfalara verilen isimdir.

 

Trendyol Marka Mağazası Nedir

 

Trendyol’da Takipçi ve Favori Arttırma Nedir?

 

Trendyol’da takipçi arttırma işlemleri genellikle markaların mağaza sayfalarına yönelik yaptığı çalışmalardır. Belirli stratejiler sayesinde Trendyol’dan satış yapmak isteyen kişiler mağazalarını daha fazla kişinin takip etmesini sağlamaktadır.

 

Trendyol’da favori arttırma ise genellikle ürünlere yönelik yapılan bir işlemdir. Alıcılar belirli ürünleri favorilerine ekleyerek bu ürünler hakkında daha fazla bilgi alabilmektedirler.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir

 

Trendyol’da Takipçi ve Favori Arttırmak Neden Önemlidir?

 

Trendyol’da takipçi ve favori sayısı arttırmak satıcıların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 
  • Trendyol takipçi arttırma stratejileri ile takipçi sayışını arttıran markaların mağazaları daha görünür olmaktadır.
  • Mağazanızda yaptığınız değişiklikler Trendyol mobil uygulamasını kullanan kişilere Push bildirimleri ile iletilmektedir.
  • Trendyol takipçi arttırma işlemleri markaların Trendyol satış stratejilerini kolaylaştırmaktadır. Çünkü Trendyol’dan alışveriş yapan kişiler genellikle takip ettiği markalar üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.
  • Trendyol’da mağaza takipçi sayınızı arttırdığınız takdirde Trendyol üst sıralara çıkmak kolaylaşmaktadır. Çünkü genellikle Trendyol algoritması mağaza sayfanızı sürekli olarak ziyaret eden kişilere ürün ve hizmetlerinizi göstermektedir.
  • Trendyol üst sıralara çıkmak markaların Trendyol satış arttırma stratejileri arasında yer alır. Çünkü trendyolda üst sıralarda yer alan markalar daha fazla görünür olur.
  • Trendyol favori arttırma, ürün ve hizmetlerinizde yapacağınız değişikliklerin tüketicilere bilgilendirilmesini kolaylaştırır.
  • Trendyol favori arttırma stratejileri genellikle satılan ürünlerde uygulanan bir strateji olduğu için favori sayısı fazla olan ürünlerde yapılan indirimler ve kampanyalar hakkındaki bilgilendirmeyi Trendyol mobil uygulaması üzerinden anlık bir şekilde gerçekleştirmektedir.
  • Trendyol favori sayısı fazla olan ürünlerde yaptığınız değişiklikleri tüketicilere anında bilgilendirdiği için Trendyol satışlarınız artış göstermektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her e-ticaret firmasının Trendyol’da takipçi ve favori arttırmaya yönelik stratejiler uygulaması gerekmektedir.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Neden Önemlidir

 

Trendyol Mağaza Sayfanızı Oluşturun

 

Trendyol mağaza sayfaları otomatik olarak oluşturulmayan sayfalardandır. Bu nedenle her markanın kendisine özel bir sayfa oluşturması beklenir. Trendyol mağaza sayfası açmak için;

 
  • Trendyol partnere giriş yapın
  • Üst bölümde yer alan mağaza yönetimine tıklayın
  • Mağaza adınızı ve logonuzu belirleyin.
  • Mağazanıza banner ve slide alanları ekleyin
  • En çok satılan ürünler, öne çıkan kategoriler vb. alanlar ekleyin
 

Bu tür düzenlemeler yaparak Trendyol’da mağaza sayfanızı kolayca açabilirsiniz. Profesyonel bir şekilde mağazanızı düzenleyerek daha kullanıcıların ilgisini çekebilir ve daha fazla Trendyol’da takipçi kazanabilirsiniz.

 
Trendyol Mağaza Sayfanızı Oluşturun

 

Mağazanızda Düşük Fiyatlı Ürünleri Ön Plana Çıkarın

 

Trendyol satış arttırma stratejileri arasında yer alan bir diğer unsurda mağazada sergilenen ürünlerdir. Her e-ticaret firmasının satışını yaptığı düşük ve yüksek fiyatlı ürünler bulunmaktadır. Trendyol mağaza sayfası işletmenize özel bir sayfa olduğu için mağazanızda istediğiniz ürünleri ön plana çıkarmanız mümkündür.

 

Trendyol mağaza sayfanızı ilk kurduğunuzda en çok satılan ürünlerinizin yanı sıra düşük fiyatlı ürünleri de ön plana çıkardığınız takdirde Trendyol kullanıcılarının ilgisini çekmeniz mümkündür. Böylece hem Trendyol takipçi sayısını hem de Trendyol favori sayısını arttırarak daha fazla görünür olabilir ve Trendyol üzerinden satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Düşük Fiyatlı Ürünler

 

Trendyol’da Mağaza Reklamı Verin

 

Trendyol’un son eklenen özelliklerinden birisi olan Reklam yönetimi özelliği içerisinde Trendyol satıcıları ürün, hizmet ve mağazalarını ön plana çıkarabilmektedir. Genellikle mağaza reklamları tüketicilere ‘’ Sana Özel Markalar’’ alanında gösterilmektedir.

 

Trendyol’da verilen mağaza reklamları sayesinde markalar;

 
  • Marka bilinirliklerini arttırabilmektedir.
  • Ürün ve hizmetlerini görünür kılarak Trendyol satış arttırmak işlemlerini kolayca yapabilir.
  • Otomatik hedef kitleler sayesinde Trendyol mobil uygulamasında daha görünür olabilir .
 

Kısacası Trendyol Mağaza reklamları işletmelerin hem Trendyol takipçi arttırma hem de Trendyol favori arttırma işlemlerini kolayca yapmasını sağlar. Bu Trendyol satış arttırma stratejisi sayesinde markalar hedef kitlelerine daha kolay ulaşır ve ürün satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Mağaza Reklamı

 

Trendyol’da Ürün Reklamı Verin

 

Trendyol favori arttırmak isteyen her markanın ürün reklamı vermesini kolaylaştıran bir pazaryeri platformudur. Trendyol ürün reklamları sayesinde markalar belirledikleri hedef kitlelere seçtikleri ürünleri daha çok göstererek satış yapabilmektedir. Trendyol ürün reklamları hem markanızın hem de ürünlerinizin daha fazla görünür olmasını sağlamaktadır.

 

Trendyol’da ürün reklamı vermek için;

 
  • Trendyol partnere giriş yapın
  • Reklam yönetimi alanına tıklayın
  • Reklam türlerinde yer alan ürün reklamını seçin
  • Reklamınızın başlangıç ve bitiş tarihini belirleyin
  • Ürün reklamına dahil etmek istediğiniz ürünleri seçin
  • Reklamız için bütçe tipi seçin
  • Günlük reklam bütçenizi belirleyin
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Trendyol’da ürün reklamı verebilir ve ürün reklamları sayesinde hem satışlarınızı hem de Trendyol favori sayınızı arttırabilirsiniz.

 
Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Ürün Reklamı

 

Buybox’ı Kazanmaya Önem Verin

 

Trendyol satış stratejileri arasında yer alan Buybox, satılan ürünlerin hemen al fiyatıdır. Bir ürünü satın almak isteyen herke bu fiyat üzerinden hızlı bir şekilde alışveriş yapabildiği için işletmelerin Trendyol’da Buybox kazananı olması önemlidir.

 

Trendyol’da Buybox kazanmak için ürün fiyatlandırması yaparken en düşük ürün fiyatını vermeniz gerekir. Buybox işletmenizin karlılığını azaltsa da sürümden satış yapmanızı ve Trendyol satışlarınızı arttırmanızı sağlar. Bu nedenle sizler de Trendyol’da Satış Yapmak istiyorsanız Buybox’a göre ürünlerinizi fiyatlandırmaya önem vermelisiniz.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Buybox Kazanmak

 

Müşteri Kuponları Verin

 

Trendyol satış stratejileri arasında yer alan müşteri kuponları;

 
  • Ürününüzü ziyaret eden kişilere özel
  • Trendyol’un belirlediği hedef kitleye özel
  • Mağazanızı takip edeceklere özel
 

Olarak verebileceğiniz indirimlerdir ve firmalara oldukça çok avantaj sağlamaktadır.

 
  • Ürününüzü ziyaret eden kişiler özel vereceğini Trendyol kuponları favori ve Trendyol satışlarınızı arttırmaya yardımcıdır.
  • Trendyol’un belirlediği hedef kitleye özel vereceğiniz Trendyol kuponları alışveriş yapmaya en uygun olan kişilere gösterildiği için Trendyol satış arttırmanızı sağlamaktadır.
  • Mağazanızı takip edeceklere vereceğiniz kuponlar Trendyol takipçi sayısı arttırmanıza yardımcıdır.
 

Siz de kuponlar özelliğinden yararlanarak bu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Kupon ile hem Trendyol takipçi arttırma hem de satış arttırma stratejinizi güçlendirebilirsiniz.

 

Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Müşteri Kuponları

 

Trendyol Entegrasyonu Kullanın

 

Trendyol’da satış arttırmak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan Trendyol entegrasyonundan yararlanabilir ve Trendyol entegrasyonu ile hem e-ticaret sitenizi hem de Trendyol mağazanızı yönetebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonları

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax