Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol Reklam Modelleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin mağaza açabileceği, ürün ve hizmetlerini hazır bir müşteri kitlesine sergileyebileceği e-ticaret pazaryeri platformlarından birisi Trendyol’dur. Trendyol’da satış yapmak isteyen markalar belirli taktik ve stratejiler sayesinde hedef kitlesinde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilmekte ve satışlarını artırabilmektedir. Trendyol reklam verme süreci de kişilerin satışlarını artırabileceği süreçler arasında yer almaktadır.


Trendyol’da reklam vermek isteyen markalar belirli stratejiler geliştirerek ve bir reklam bütçesi belirleyerek hareket etmektedir ve böylece hedef kitlelerinde yer alan binlerce kişiye ulaşma fırsatı yakalayabilmektedir.

 

Trendyol reklam modelleri hakkında bilmeniz gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Trendyol reklam modelleri, Trendyol reklam verme süreci gibi önemli konular hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Trendyol reklam süreçleri ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


Trendyol Reklam Modelleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Trendyol Nedir?

 

Trendyol, 2010 yılında e-ticaret platformu olarak Demet Mutlu tarafından hayata geçirilen ve daha sonra e-ticaret pazaryerine dönüşen bir platformdur. Alıcılar ve satıcıların bir arada olduğu bu pazaryeri platformu markaların kendi mağazaları üzerinden satış yapmasına olanak sağlamaktadır.


İlgili İçerik; Trendyolda Mağaza Açmak Neden Önemli?


trendyol nedir

 

Trendyol’da Neden Reklam Verilmelidir?

 

E-ticaret pazaryeri platformu olan Trendyol’da satış yapan birçok satıcı bulunmaktadır ve satıcılar arasındaki rekabet oldukça yüksektir. Bununla beraber satıcılar birbirleri ile rekabete girmek için belirli stratejiler geliştirmelidir. Trendyol’da reklam vermek de satıcıların geliştirebileceği stratejiler arasında yer almaktadır. Çünkü Trendyol’da reklam vermek satıcıların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 
  • Trendyol’da reklam vermek diğer satıcılar ile rekabetinizi kolaylaştırır.
  • Trendyol reklamları ürünlerinizin ve mağazanızın daha fazla görünürlük elde etmesini sağlar.
  • Mağaza ziyaret oranınız Trendyol reklam modelleri ile artış gösterir.
  • Trendyol en iyi hedef kitleye reklamlarınızı gösterdiği için satışlarınızı artırma ihtimaliniz ortaya çıkar.
  • Trendyol reklam modelleri sayesinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.
  • Rakiplerinizin önüne geçebilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.
  • Markanızı Trendyol’da büyütebilirsiniz.
  • Trendyol reklam modelleri ile markanızın bilinirliğini artırabilirsiniz.
  • Trendyol reklamları sayesinde uygun bütçeler ile ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.
 

Trendyol reklam modellerini kullanarak sizler de ürün ve mağazanızın reklamını yapabilir ve yukarıda sizlerle paylaştığımız avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi


Trendyol’da Neden Reklam Verilmelidir

 

Trendyol Reklam Modelleri Nelerdir?

 

Trendyol’da ürün ve mağazalarını ön plana çıkarabilmek isteyen markalar Trendyol reklam modellerini kullanarak reklam verebilmektedir. Markalar reklam verirken:

 
  • Ürün reklamı
  • Influencer reklamı
  • Facebook / Instagram Reklamı (CPAS)
  • Mağaza reklamı
 

Gibi dört farklı reklam modelinden yararlanarak Trendyol’da reklam verebilmektedir. Reklam vermeden önce de markaların bu reklam modellerini iyi bir şekilde tanıması ve uygun bir reklam modeli seçerek çalışma yapması önemlidir.


İlgili İçerik; Trendyol Mağaza Açma


Trendyol Reklam Modelleri Nelerdir

 

Trendyol Ürün Reklamı Nedir?

 

Trendyol reklam modelleri arasında yer alan ürün reklamı satıcıların seçtikleri ürünleri belirli bir bütçe dahilinde ön plana çıkarabildiği bir reklam modelidir. Trendyol algoritması reklam veren markaların ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan en doğru kişilere göstererek satışlarını artırmalarında yardımcı olmaktadır. Trendyol ürün reklamı:

 
  • Mağazaların görünürlüğünü artırır.
  • Satın alma davranışı yüksek olan kişilere reklamınız gösterileceği için satışlarınız artar.
  • Reklam paneli üzerinden durdurulabilir ve yeniden yayına alınabilir.
 

Bu avantajlardan yararlanmak isteyen markaların ürünleri için Trendyol’da reklam vermesi önemlidir. Genellikle ürün reklamları reklam süresi boyunca ve bütçeniz tüketilene kadar devam etmektedir ve genellikle işletmeler Trendyol’da reklam verirken ürün reklamlarında Buybox ürünlerini tercih etmektedir. Böylece daha kolay bir şekilde satışlarını arıtma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili İçerik; Satışları Artıracak Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

 

İlgili İçerik; Trendyol Komisyon Oranları


Trendyol Ürün Reklamı Nedir

 

Trendyol Influencer Reklamları

 

Trendyol’da satış yapmaya başlayan herkesin kullanamayacağı reklam türlerinden birisi olan Trendyol Influencer reklamlarını vermek için 30 günlük satış ve görüntüleme verilerinin önemli olduğunu bilmeniz gerekir.

 

30 günlük satış ve görüntüleme verileriniz Trendyol Influencer reklamları için uygun görülüyorsa bu reklam modelini kullanabilir ve belirli platformlarda hizmet veren Influencerların ürün ve hizmetlerinizi tanıtmasını sağlayabilirsiniz.

 

Trendyol Influencer reklamlarında reklamınız onaylandıktan sonra Trendyol sizler için en uygun olan Influencerı belirler ve bu Influencer’a reklamınız yönlendirir. Influencerlar 1 adet Instagram story paylaşımı ile ürün ve hizmetinizi tanıtır. Bu reklam modelini verecek olan işletmelerin çalışacakları Influencerlara herhangi bir ürün göndermesi gerekmemektedir.

 

Influencerların Instagram story paylaşımından 10 gün sonra reklamınıza yönelik istatistikler (görüntüleme, tıklama vb.) sizlerle paylaşılır. Bu çalışma her zaman mağazanıza yönlendirilecek bir çalışmadır.

 

Sizler de Trendyol reklam verme modelleri arasında yer alan Influencer reklamları ile ürün ve mağazanızı tanıtabilir ve böylece marka bilinirliğinizi ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Keyword Cannibalization (Anahtar Kelime Yamyamlığı) Rehberi


İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz İçin Micro-Influencer’ları Nasıl Kullanabilirsiniz?


Trendyol Influencer Reklamları

 

Trendyol Facebook ve Instagram Reklamı

 

Trendyol Influencer Marketing reklamlarında olduğu gibi Facebook ve Instagram reklamı modelinde de markaların 30 günlük verileri önemlidir. Trendyol reklam modelleri arasında yer alan Facebook ve Instagram reklamlarını vererek ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak isteyen markaların ilgili şartları tamamlaması gerekmektedir.

 

Trendyol facebook ve Instagram reklamlarında markalar herhangi bir entegrasyona gerek kalmadan ürün ve hizmetlerini ilgili sosyal medya platformlarında ön plana çıkarabilmektedir. Trendyol markaların satışlarının artması için bu reklam modelinde de reklamları en doğru hedef kitleye gösterir ve direk kişileri mağaza ve ürün sayfalarına yönlendirir.


İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır? 


Trendyol Facebook ve Instagram Reklamı

 

Trendyol Mağaza Reklamı

 

Trendyol’un aktif reklam modelleri arasında yer almayan ve şu an geliştirme aşamasında bulunan Trendyol mağaza reklamları, mağaza sayfalarını Trendyol mobil uygulamasında ön plana çıkarmak isteyen kişilerin kullanabileceği bir reklam modelidir.

 

Bu reklam modelinde mağazanız alışveriş yapılabilecek en doğru kitleye gösterilmektedir ve mobil uygulama üzerinden kişilere ulaşarak satışlarınızı artırmaya etkisi bulunmaktadır. Trendyol mağaza reklam modeli sayesinde markalar hem bilinirliklerini artırabilmekte hem de mağazaları üzerinden kişilerin diğer ürün türlerini de görerek daha fazla satış yapabilmektedir. Sizler de Trendyol’da reklam vermek istiyorsanız bu reklam modelini kullanabilir ve hedef kitlenize kolayca ulaşabilirsiniz.


İlgili İçerik; Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir? Nasıl Çalışır?

 

Trendyol’da Reklam Nasıl Verilir?

 

Trendyol’da reklam vermek için öncelikle Trendyol satıcı olmanız gerekmektedir. Trendyol satıcı panelinde yer alan reklam yönetim paneli üzerinden reklam verebilmeniz mümkündür. Aşağıdaki adımları tamamlayarak Trendyol reklam paneli üzerinden ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

 
  • Trendyol satıcı paneline giriş yapın.
  • Satıcı panelinde yer alan reklam yönetimi bölümüne tıklayın.
  • Yeni reklam oluştura tıklayın.
  • Reklam modelini seçin ve reklamınızı isimlendirin.
  • Reklamınızın başlangıç ve bitiş tarihini seçin
  • Bütçe tipini seçin ( günlük veya toplam bütçe olarak seçim yapabilirsiniz.)
  • Günlük reklam bütçenizi belirleyin. Her ürün için günlük en az 10tl bütçe belirleyebilirsiniz.
 

Bu çalışmaların ardından devam et butonuna tıklayın. Devam et butonuna tıkladıktan sonra reklamınıza dahil edeceğiniz ürün ve hizmetleri seçin. Bu seçimi yaptıktan sonra Trendyol reklam verme sürecini tamamlayabilirsiniz. Verdiğiniz reklamlar sayesinde ürün ve hizmetlerinizi Trendyol’da ön plana çıkarabilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.


Trendyol’da Reklam Nasıl Verilir

 

Trendyol Entegrasyonu ile E-ticaret Süreçlerinizi Yönetin

 

Trendyol’da satış yapmak isteyen bir işletmeyseniz sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanarak hem Trendyol hem de e-ticaret siteniz üzerinden satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan pazaryeri entegrasyon özelliği ile ürün ve hizmetlerinizi Trendyol’a kolayca aktarabilir ve tek bir panel üzerinden hem e-ticaret sitenizi hem de Trendyol’da yaptığınız satışları yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax