Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Azerbaycan'a Kargo Nasıl Gönderilir?

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Türkiye’den Yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmelerin en çok satış yaptığı ülkeler arasında Azerbaycan da yer alır. Ürün ve hizmet satışlarının fazla olduğu bu ülkeye satış yapan işletmeler ise uygun fiyatlar ile Azerbaycan’a kargo gönderimi yapmak ister. Bunun yanı sıra markalar Azerbaycan’a kargo gönderimi yaparken de birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket eder.

 

Markaların Azerbaycan’a kargo gönderimi yaparken dikkat ettiği en önemli unsurlar fiyatlar, kargo gönderim süresi, kargo gönderim türü gibi önemli unsurlardır. Çünkü bunlar bir e-ihracat markasının hem maliyetlerini belirler hem de müşterilerinin satın aldığı ürünlerden ve hizmetlerden memnun kalmasını sağlar.

 

Türkiye'den Azerbaycan'a Kargo Gönderimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda Azerbaycan’a satış yapan kişi ve işletmeler için Azerbaycan kargo süreçleri hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Azerbaycan’a kargo gönderimi yapmak için önemli olan her konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece kargolarınızı Azerbaycan’a profesyonel bir şekilde gönderebilir ve müşteri memnuniyetini sağlayabilirsiniz.


Kargo Ücretleri

Azerbaycan

 

Azerbaycan Cumhuriyeti, Doğu Avrupa ile Batı Asya’nın kesişiminde yer alan bir Kafkasya ülkesidir. Başkenti Bakü olan Azerbaycan’ın nüfusu yaklaşık 10,2 milyon civarıdır. Azericenin resmi dil olduğu ülkenin komşu ülkenin komşuları Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve İran’dır. Azerbaycan jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülkedir.

 

İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Azerbaycan

 

Azerbaycan’a Kargo Gönderimi

 

Türkiye’den Azerbaycan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmeler farklı lojistik türlerinden yararlanarak kargo gönderimlerini yapabilmektedir.

 
  • Denizyolu
  • Havayolu
  • Karayolu
 

Markaların Azerbaycan’a kargo gönderimi yaparken tercih edebileceği farklı yöntemlerdir. Genellikle bu noktada profesyonel bir şekilde hareket etmek ve maliyetlerini azaltmak isteyen kişi ve işletmeler bu noktada daha çok Azerbaycan’a kargo gönderimi yaparken havayolu taşımacılığı tercih etmektedir.

 

Azerbaycan’a kargo yaparken çoğu marka kargo firmaları ile çalışırken çoğu markanın da aracı lojistik firmaları ile çalıştığı bilinmektedir. Sizlerde uygun fiyatlar ile kargo gönderimi yapabilmek için kargo ve aracı lojistik firmalarından teklif alabilir ve böylece çalışacağınız kargo firmasını seçebilirsiniz.


Azerbaycan’a Kargo Gönderimi

 

Türkiye’den Azerbaycan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den Azerbaycan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin kargo gönderimi yaparken tercih edebileceği birçok kargo ve lojistik firması bulunmaktadır.

 
  • Aras Kargo
  • PTT Kargo
  • Yurtiçi Kargo
  • MNG Kargo
  • DHL
  • UPS
  • Kargo İst
  • Kargo Türk
 

Genellikle e-ihracat ile Azerbaycan’a kargo gönderecek olan kişi ve markaların en çok tercih ettiği lojistik firmalarıdır. Sizler de bu firmalar ile anlaşma yapabilmek için ilk olarak fiyat teklifi alabilir ve ardından Azerbaycan kargo fiyatları, Azerbaycan kargo süresi gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak çalışacağınız kargo firmasına karar verebilirsiniz.

 

E-ihracat sitenizi Ticimax ile kurarak kargo entegrasyonlarını kolayca yapabilir ve böylece müşterilerinizin satın aldığı ürünleri takip etmesini sağlayabilirsiniz.


Türkiye’den Azerbaycan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Firmalar

 

Azerbaycan’a Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapacağınızı Seçmek

 

Türkiye’den Azerbaycan’a kargo gönderimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konuların başında kargo firması seçimi de yer almaktadır. Çünkü markalar çalışacakları kargo firması sayesinde hem Azerbaycan kargo fiyatlarından kar etmekte hem de göndereceği ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde Azerbaycan’a gönderebilmektedir. Bu nedenle Azerbaycan’a hangi kargo firması ile gönderim yapmalıyım sorusuna yanıt arayan markaların kargo firması seçiminde dikkat etmesi gereken belirli şeyler bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber buna detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Azerbaycan’a kargo gönderimi yapmak isteyen markaların kargo firması seçerken ilk göz önünde bulundurması gereken unsur kargo fiyatlarıdır. Çünkü Azerbaycan kargo fiyatları çoğu zaman çalışacağınız kargo firmasına göre farklılık göstermektedir.
  • Kargo firması seçimi yaparken Azerbaycan’a kargo gönderimi yapan markaların Azerbaycan kargo sürelerini de göz önünde bulundurarak seçim yapmanız gerekmektedir. Çünkü kargo gönderim süreleri bir e-ticaret veya e-ihracat markasının müşteri memnuniyeti üzerinde oldukça etkilidir.
  • Kargo firmaları çalışacakları iş ortaklarının profesyonel bir şekilde kargo gönderimi yapmasını sağlamak için ek hizmetler sunmaktadır. Sigortalı gönderim hizmeti, Adrese teslimat seçeneği, Bildirim mesajı atma gibi hizmetlerin var olup olmadığını göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekir.
  • Azerbaycan kargo firmaları arasından seçim yaparken özellikle çalışacağınız kargo firmasının güvenilir olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Böylece profesyonel bir kargo firması ile çalışma şansı yakalayabilirsiniz.
 

Sizler de Türkiye’den Azerbaycan’a kargo gönderimi yaparken çalışacağınız Kargo firmasını seçme sürecinde bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve böylece doğru kargo firması seçimi yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kargo Takip Sistemi Nedir?


Azerbaycan’a Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapacağınızı Seçmek

 

Türkiye’den Mikro İhracat ile Azerbaycan’a Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Azerbaycan’a ürün ve hizmet satışı yaparken markaların tercih edebileceği satış yöntemlerinden birisi de mikro ihracattır. Türkiye’den Azerbaycan’a mikro ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler 7.500 Euro değerine ve 150 Kilogram ağırlığa kadar olan ürün ve hizmetlerini mikro ihracat kapsamında Azerbaycan’a ETGB ile gönderebilmektedir.

 

Markalar Azerbaycan’a sattıkları ürün ve hizmetler için diledikleri takdirde KDV’siz fatura kesebilmektedir ya da kestikleri KDV’li faturalardan KDV iadesi alabilmektedir. Azerbaycan’a mikro ihracat ile kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekir. Aksi takdirde mikro ihracat yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Türkiye’den Mikro İhracat ile Azerbaycan’a Kargo Göndermek

 

Türkiye – Azerbaycan Kargo Fiyatları

 

Türkiye'den Azerbaycan'a Kargo Gönderimi Hakkında Bilmeniz Gerekenlerden bir diğeri de Azerbaycan kargo fiyatlarıdır. Genellikle Azerbaycan kargo ücretleri;

 
  • Gönderim yapacağınız ürünün desisi
  • Çalışacağınız kargo firması
  • Alacağınız ek hizmetler
  • Gönderim seçeneği
 

Gibi unsurlara göre artış ya da azalış göstermektedir. Çoğu zaman Azerbaycan kargo ücretleri desi üzerinden hesaplanmakta ve gönderim yapılacak olan ürünün desisi arttığında kargo ücreti de artış göstermektedir.

 
  • 0,5 desilik ürünler için kargo ücreti 10-20 Euro
  • 1-5 desilik ürünler için kargo ücreti 20 – 30 Euro
  • 5 – 10 desilik ürünler için kargo ücreti 30 – 70 Euro
  • 10 – 15 desilik ürünler için Azerbaycan kargo fiyatı 70 – 120 Euro
  • 15 – 20 desilik ürünler için Azerbaycan kargo ücreti 120 – 150 Euro
 

Arasında farklılık göstermektedir. Bu ücretlere ek olarak markaların hızlı gönderim, sigortalı gönderim hizmeti almaları da Azerbaycan kargo fiyatlarını artıran unsurlar arasında yer almaktadır.


Türkiye – Azerbaycan Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Azerbaycan’a Kargo Gönderim Süresi

 

Türkiye’den Azerbaycan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin önem verdiği bir diğer konu da Türkiye’den Azerbaycan’ kargo gönderim süresidir. Azerbaycan’a kargo kaç günde gider diyenlerin bu noktada gönderim seçeneğine göre kargo fiyatlarının farklılaştığını bilmesi oldukça önemlidir.

 

Normal gönderim seçeneği ile Azerbaycan’a kargo göndermek genellikle 4-7 iş gününü bulabilirken hızlı gönderim seçeneği ile Türkiye’den Azerbaycan’a kargo gönderimi genellikle 1-4 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu noktada Türkiye’den Azerbaycan’a kargo süresi de çoğu zaman çalışacağınız kargo ve lojistik firmasına göre farklılık gösterebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


Türkiye’den Azerbaycan’a Kargo Gönderim Süresi

 

Türkiye’den Azerbaycan’a Satış Yapın

 

Türkiye’den Azerbaycan’a ürün satışı yaparak sizler de gelir elde edebilirsiniz. E-ihracat için ihtiyaç duyacağınız sanal mağazanızı Ticimax e-ihracat alt yapısı ile açabilir ve böylece profesyonel bir şekilde hareket edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde e-ihracat süreçlerinizi kolayca yönetebilir ve Azerbaycan’a daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax