Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Günümüzde yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapan markaların sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Döviz geliri elde etmek ve markalarını büyütmek isteyen kişi ve işletmeler Avrupa ve Balkanlara satış yapmayı tercih etmektedir.Türkiye’den Bulgaristan’a ürün satışı yapan marka sayısı da her geçen gün artmaktadır. Özellikle satıcılar bu noktada ürün ve hizmetlerini Türkiye’den Bulgaristan’a kargo gönderimi yapabilmek için bilgiler aramaktadır.

 

Markaların Türkiye’den Bulgaristan’a kargo gönderimi yapabilmek için birçok konu hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bulgaristan’a kargo gönderimi yapan firmaları, Bulgaristan kargo fiyatları ve Bulgaristan’a kargo süresi gibi önemli konular markaların yanıt aradığı başlıca şeylerdir. Bunun yanı sıra birçok marka mikro ihracat ile Bulgaristan’a kargo gönderimi yapmak ve kargo firması seçimi hakkında da bilgi almak istemektedir.

 

Sizler de Türkiye'den Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızı inceleyerek ürün ve hizmetlerinizi Türkiye’den Bulgaristan’a nasıl göndereceğiniz hakkında önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece profesyonel bir şekilde hareket ederek hem maliyetlerinizi azaltabilir hem de müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

 

Bulgaristan

 

Bulgaristan

 

Türkiye’nin komşu ülkeleri arasında yer alan Bulgaristan Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. 7 Milyona yakın kişinin yaşadığı Bulgaristan dünyanın önemli ülkeleri ile komşudur. Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Makedonya ve Türkiye Bulgaristan’ın komşu ülkeleridir.

 

Bulgaristan hem Türkiye’ye oldukça yakın bir ülke olduğu için hem Avrupa Birliği’nde yer aldığı için hem de para birimi olarak Bulgar levası kullandığı için Türk satıcılar için oldukça önemli bir ülkedir. Bu nedenle Türkiye’den Bulgaristan’a ürün satışı yapan kişi ve işletmelerin profesyonelce hareket etmesi ve sattıkları ürünleri Bulgaristan’daki müşterilerine hızlı bir şekilde göndermesi gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Bulgaristan

 

Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Türkiye’den Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin profesyonel bir şekilde hizmet verebilmeleri için göz önünde bulundurması gereken önemli konular bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak kargo teslimatı müşterilerin memnuniyet oranını önemli derecede etkilediği için markaların hızlı bir şekilde Bulgaristan’a gönderim yapması gerekir. Bu nedenle ilk önem vermeniz gereken şey Bulgaristan’a kargo süresidir.
  • Türkiye’den Bulgaristan’a kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da Bulgaristan kargo ücretleridir. Çünkü kargo ücretiniz ne kadar artış gösterirse bu da e-ihracattaki maliyetlerinizin artmasına ve karlılığınızın azalmasına neden olacaktır.
  • Türkiye’den Bulgaristan’a kargo göndermek isteyen markaların dikkat etmesi gereken bir diğer konuda sigortalardır. Kargonuzun sigortalı bir şekilde yurtdışına gönderilmesi hasar ve kayıp durumlarında tanzim almanızı sağlayacak ve bu da zarar etmenizi engelleyecektir.
  • Adrese teslimat şeklinde yurtdışına kargo göndermek müşteri memnuniyetinizin artmasında etkili olacaktır. Bu nedenle bu tür bir hizmet veren firma ile çalışmaya özen göstermeniz oldukça önemlidir.
 

Türkiye’den Bulgaristan’a kargo gönderimi yaparken önem vermeniz gereken başlıca konular bunlardır. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak çalışacağınız kargo firmasını seçebilir ve böylece maliyetlerinizi azaltarak ve müşteri memnuniyetinizi artırarak bir hizmet verebilirsiniz.


Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Türkiye’den Bulgaristan’a Kargo Gönderebileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den Bulgaristan’a kargo göndermek için markalar genellikle bilinen kargo firmalarının yanı sıra aracı hizmet sağlayıcılar ile de çalışmaktadır. Bulgaristan’a kargo göndermek için markaların tercih edebileceği başlıca kargo firmaları şunlardır:

 
  • Aras Kargo
  • MNG Kargo
  • Yurtiçi Kargo
  • PTT Kargo
  • DHL
  • UPS
  • Kargo İst
  • Kargo Türk
 

Türkiye’den yurtdışına paket taşımacılığı yapan başlıca kargo firmalarıdır. Ticimax e-ticaret ve e-ihracat alt yapılarında kargo entegrasyonları bulunan bu markalar ile görüşerek sizler de bir teklif alabilir ve kargo gönderimlerinizi Bulgaristan’a kolayca yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Türkiye’den Bulgaristan’a Kargo Gönderebileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den Bulgaristan’a Mikro İhracat ile Kargo Göndermek

 

Bulgaristan’a kargo göndermek isteyen Türk firmalarının tercih edebileceği yöntemlerden biri de mikro ihracattır. Mikro ihracat markaların 300 Kilogram ağırlığa ve 15.000 Euro değerine kadar olan ürün ve hizmetlerini ETGB beyannamesi ile kargoladığı e-ihracat modelidir.

 

Bulgaristan’a mikro ihracat yapan kişi ve işletmeler hızlı bir şekilde kargo gönderimi yapabilmenin yanı sıra KDV’siz bir şekilde de fatura kesebilmektedir. Ya da markalar kestikleri faturalardan KDV iadesi alabilmektedir. Sizler de mikro ihracat ile İngiltere’ye ürün gönderimi yapmak istiyorsanız e-devlet üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.


Türkiye’den Bulgaristan’a Mikro İhracat ile Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Bulgaristan’a Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Bulgaristan’a kargo gönderimi yaparken önem verilen konulardan birisi de Bulgaristan kargo fiyatlarıdır. Genel kargo gönderimlerinde olduğu gibi Bulgaristan kargo fiyatlarının belirlenmesinde de ürünün desisi, gönderim seçeneği ve çalışılacak olan firma önemlidir.

 

Bulgaristan Türkiye’ye çok yakın olan bir ülke olsa da kargo fiyatlarının biraz pahalı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü Bulgaristan kargo fiyatları dolar ya da Euro üzerinden hesaplanmaktadır.

 

  • 0 - 1 kg ağırlığındaki ürünler için 30 - 35 dolar
  • 1 - 5 kg ağırlığındaki ürünler için 35 - 65 dolar
  • 5 - 10 kg ağırlığındaki ürünler için 65 - 130 dolar
  • 10 - 15 kg ağırlığındaki ürünler için 130 - 150 dolar
  • 15 - 20 kg ağırlığındaki ürünler için 150 - 200 dolar
 

Aralığında Bulgaristan kargo ücretleri farklılık göstermektedir. Bu noktada Bulgaristan’a kargo gönderimi yapmak isteyen markaların ürün desilerini iyi bir şekilde hesaplamaları gerekir ve markalar bu noktada uygun fiyatlar ile gönderim yapabileceği firmalara yönelmelidir. Çünkü kargo ücretleri ne kadar düşük olursa markaların karlılığı o kadar artış gösterecektir.

 

İlginizi Çekebilir: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır? (2023 Güncel Rehber) - Ticimax


Türkiye’den Bulgaristan’a Kargo Fiyatları

 

Bulgaristan’a Kargo Kaç Günde Gider?

 

Bulgaristan’a kargo süresi genellikle markaların çalıştığı lojistik firmasına, kargonun desisine ve gönderim şekline göre farklılık gösterir.

 

Hızlı gönderim seçeneği ile Bulgaristan’a kargo göndermek istediğiniz takdirde kargo süresinin 1-5 iş gün olduğunu bilmeniz önemlidir. Normal gönderim seçeneği ile Bulgaristan’a kargo göndermek isteyen markaların ise kargoları genellikle 5 – 15 iş günü içerisinde Bulgaristan’a ulaşacaktır.

 

Bu noktada Bulgaristan’a e-ihracat yapacak olan markaların hızlı bir şekilde teslimat yaparak müşteri memnuniyetini artırmak için hem uygun fiyatlı hem de hızlı gönderim seçeneği bulunan kargo ve lojistik firmaları ile çalışmaya önem vermesi gerekmektedir.


Bulgaristan’a Kargo Kaç Günde Gider?

 

Bulgaristan’a En Ucuz Kargo

 

E-ihracat yapan markaların karlılığını artırmak için Bulgaristan’a en ucuz kargo gönderimi yapan firmalar ile çalışmak istediği bilinir. Bu noktada markaların Bulgaristan’a uygun kargo göndermek için firmalardan teklif alması ve aldıkları teklifleri değerlendirmesi gerekir.

 

Bulgaristan’a en ucuz kargo gönderimini yapmak isteyenlerin bu noktada daha çok aracı firmalardan teklif alması gerekmektedir. Çünkü aracı firmalar yaptıkları iş birlikleri sayesinde uygun fiyatlar ile kargo gönderimi yapılmasına olanak tanımaktadır. Normal lojistik ve kargo firmalarında Bulgaristan kargo fiyatları biraz pahalı olabilirken aracı firmalarda ise kargo ücretleri neredeyse %20 - %30 daha uygundur.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Bulgaristan’a En Ucuz Kargo

 

Bulgaristan’a Satış Yapın

 

Bulgaristan’a satış yapmak istiyorsanız sizler de markanıza ait bir e-ihracat sitesi açarak ürün ve hizmetlerinizi sergileyebilirsiniz. Bulgaristan’a satış yapmak için e-ihracat sitenizi açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilirsiniz.


Bulgaristan’a Satış Yapın

 

Ticimax e-ihracat alt yapısı sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde kurarken ürün ve hizmetlerinizi daha uygun fiyatlar ile Bulgaristan’a gönderebileceğiniz indirimli kargo fiyatlarından da yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak e-ihracat süreçlerinizi profesyonelce yönetebilir ve sektörde başarılı olabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax