Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye’den Hollanda’ya Nasıl Kargo Gönderilir?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına satış yapan markaların Hollanda da satış yaptığı ülkeler arasında yer alır. Hollanda’da yaşayan Türk nüfusunun fazla olması, markaların döviz geliri elde edebilmesi ve Türkiye’den Hollanda’ya kargo gönderiminin kolay olması gibi etkenler markaların bu ülkeye yönelmesini sağlar.

 

Hollanda’ya ürün ve hizmet satışı yapan markaların kargolarını problemsiz bir şekilde göndermesi de oldukça önemlidir. Çünkü kargo gönderiminde problem yaşayan kişi ve işletmelerin müşteri memnuniyeti oranı azalacak ve bu da markanın olumsuz bir imaj çizmesine neden olacaktır. Bu yüzden Türkiye’den Hollanda’ya satış yapan kişi ve işletmelerin kargo gönderimi konusunda oldukça hassas olması gerekir.

 

Türkiye’den Hollanda’ya Nasıl Kargo Gönderilir adlı bu yazımızda Türkiye’den Hollanda’ya satış yapan kurumsal firmalar ya da bireysel olarak kargo gönderimi yapmak isteyen kişi ve işletmeler için Türkiye’den Hollanda’ya kargo konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece ürün ve hizmetlerinizi Hollanda’ya nasıl göndereceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Türkiye’den Hollanda’ya Nasıl Kargo Gönderilir?

 

Hollanda

 

Batı Avrupa ülkeleri arasında yer alan Hollanda 17,5 milyona yakın kişinin yaşadığı bir ülkedir. Para birimi Euro olan Hollanda’nın resmi dili ise Felemenkçedir. Avrupa’da Almanya ve Belçika ile komşu olan Hollanda Karayiplerde Sint Eustatius, Bonaire ve Saba adaları olan üç belediyeden de oluşur.

 

Hem Türk nüfusu bakımından oldukça kalabalık hem de Euro para birimini kullandığı için Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen kişiler genellikle Hollanda’ya ürün satmayı tercih etmektedir. Markaların sattıkları ürün ve hizmetleri Hollanda’ya göndermek için de kargo süreçlerine önem vermesi gerekir.


Hollanda

 

Hollanda’ya Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türkiye’den Hollanda’ya kargo göndermek için kargo firması seçecek olan kişi ve işletmelerin kargo firması seçerken dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunur.

 
  • Kargo Maliyeti
  • Kargo gönderim süresi
  • Firmanın referansları
  • Kargo firmasının size olan uzaklığı
  • Kargo firmasının şube sayısı
 

Markaların özel olarak göz önünde bulundurması gereken unsurlar arasında yer alır. Gelin şimdi hep beraber detaylı bir şekilde bunlara göz atalım.


Hollanda’ya Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kargo Maliyeti

 

Türkiye’den Hollanda’ya kargo fiyatları genellikle çalışacağınız kargo firmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle yurt dışına kargo gönderimi yaparken kargo ücretleri daha fazla olduğu için markaların kargo maliyetine oldukça önem vermesi gerekir.

 

Kargo gönderim ücretleri fazla olduğu takdirde markaların maliyetleri artış göstereceği ve karlılığı azalacağı için Hollanda’ya kargo firması seçmeden önce her markanın farklı kargo firmaları üzerinden teklif alması ve fiyat karşılaştırması yaparak seçim yapması önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Kargo Maliyeti

 

Kargo Gönderim Süresi

 

Hollanda’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de firmaların gönderim süresidir. Çünkü Hollanda’ya kargo gönderim süresinin uzaması müşterilerinizin satın aldığı ürün ve hizmetlere hızlıca ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu da çoğu zaman markaların müşteri memnuniyetinin zarar görmesine ve sadık müşteri oranının azalmasına neden olmaktadır.

 

Genellikle Hollanda’ya kargo gönderimi yapan lojistik firmalarının kargo gönderim süreleri çoğu zaman kargo paketine göre farklılık gösterebilir. Bu noktada kargo firmaları müşterilerine farklı gönderim seçenekleri sunar ve gönderim süresine göre kargo fiyatları da farklılaşır. Bu nedenle Türkiye’den Hollanda’ya kargo gönderimi yapmak isteyen her markanın kargo gönderim sürelerini de göz önünde bulundurması ve çalışacağı kargo firmasını ona göre seçmesi gerekir.


Kargo Gönderim Süresi

 

Firmanın Referansları

 

Hollanda’ya kargo gönderimi yapan firmalar çoğu zaman birden fazla kurumsal müşteri ile çalışmaktadır. Bu noktada markaların çalıştığı kurumsal müşterilerini kendi internet sitelerinde de paylaştığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle kargo firması seçimi yapacak olan kişi ve işletmelerin firma referanslarını göz önünde bulundurması ve buna uygun bir seçim yapması gerekir.


Firmanın Referansları

 

Kargo Firmasının Size Olan Uzaklığı

 

Hollanda’ya kargo gönderimi yaparken çalışacağınız kargo firmasını seçmek için firmanın size olan uzaklığını da göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz. Çünkü çalışacağınız kargo firması size ne kadar yakın olursa Hollanda’ya göndereceğiniz ürün ve hizmetlerinizi kargoya o kadar hızlı teslim edebilir ve bu noktada müşterilerinizin satın aldığı ürün ve hizmetlere o kadar kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır? (2023 Güncel Rehber) - Ticimax


Kargo Firmasının Size Olan Uzaklığı

 

Kargo Firmasının Şube Sayısı

Kargo firması seçerken markaların şube sayısına da önem vermesi gerekir. Çünkü bir kargo firmasının şube sayısı ne kadar fazla ile markalar sattıkları ürünleri o kadar kolay bir şekilde Hollanda’ya kargolayabilir ve bu noktada ürünler müşterilere daha kolay ulaşır ve bu da markaların müşteri memnuniyetinin artmasında önemli rol oynar. Bu nedenle sizler de çalışacağınız kargo firmasını seçerken şube sayısını göz önünde bulundurarak hareket etmeye önem verebilirsiniz.


Kargo Firmasının Şube Sayısı

 

Hollanda Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Hollanda’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin önem verdiği konulardan birisi de Hollanda kargo fiyatlarıdır. Yurtiçi kargo gönderiminde de olduğu gibi yurt dışına kargo gönderecek markalar kargo desisine göre farklılaşan ücretler ile Hollanda’ya kargo gönderebilmektedir.

 

Genellikle Hollanda’ya kargo fiyatları 0-5 KG kadar olan ürün ve hizmetler için 150 – 300 TL arasında değişiklik gösterirken 5-10 KG kadar olan ürün ve hizmetler için 300- 750 TL arasında farklılık göstermektedir. Bu noktada Hollanda kargo fiyatlarının belirlenmesinde gönderinin ağırlığı, gönderi paketinin en, boy ve yükseklik değerleri de oldukça önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Hollanda Kargo Fiyatları

 

Hollanda’ya Kargo Kaç Günde Gider?

 

Hollanda’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan biri de Hollanda’ya kargo kaç günde gider sorusudur. Genellikle Hollanda’ya kargo gönderim süresi markaların gönderi seçeneğine göre farklılık göstermektedir.

 

Hızlı gönderim seçeneği ile Hollanda’ya kargo gönderildiğinde gönderim süresi 1-2 iş günü içerisinde tamamlanırken, yavaş gönderim seçeneğinde ise Hollanda kargo süresi 7 iş gününe kadar uzayabilmektedir.

 

Bu noktada Türkiye’den Hollanda’ya satış yapan kişi ve işletmelerin kargo süresini en aza indirmeye önem vermesi gerekir.


Hollanda’ya Kargo Kaç Günde Gider?

 

Türkiye’den Hollanda’ya Mikro İhracat ile Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Hollanda’ya ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmeler diledikleri takdirde mikro ihracat yaparak da Hollanda’ya kargo gönderimi yapabilmektedir. Mikro ihracat ile Hollanda’ya kargo gönderimi yaparken markaların göndereceği ürünlerin 15.000 Euro tutarını aşmaması ve gönderilerin 300 KG ağırlığa kadar olması gerekir.

 

Bu şartları taşıyan ürün ve hizmetler için markalar Hollanda’ya kargo gönderimi yaparken yalnızca ETGB beyannamesi ile ürün ve hizmetlerini Hollanda’ya gönderebilmektedir. Sizler de bu şekilde avantajlı bir kargo gönderimi yapmak istiyorsanız e-devlet üzerinden mikro ihracat başvurusu yapabilir ve Hollanda’ya kargo gönderimi yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Türkiye’den Hollanda’ya Mikro İhracat ile Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Hollanda’ya Satış Yapın

 

E-ihracat ve e-ticaret sektörlerinin gelişmesi ile beraber birçok kişi ve işletmeler Türkiye’den farklı ülkelere satış yapmaya başladı. Özellikle Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve markaların en çok yöneldiği ülkeler arasında Hollanda da yer alıyor. Şimdi sizler de kendinize ait bir şirket kurulumu gerçekleştirebilir ve ardından e-ihracat sitesi açarak Hollanda’ya ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

Hollanda’ya ürün satış sitesi açmak için Ticimax e-ticaret alt yapısın tercih edebilir ve Ticimax ile hızlıca sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısının sunduğu fırsatlar sayesinde ürün ve hizmetleriniz Hollanda’ya daha kolay bir şekilde gönderebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax