Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Polonya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına ürün satışı yapan kişilerin en çok yöneldiği ülkelerden birisi de Polonya’dır. E-ticaret ve e-ihracat istatistikleri ile ön plana çıkan bir ülke olan Polonya’ya satış yapan markaların da en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Polonya’ya kargo nasıl gönderilir sorusudur. Çünkü Polonya’ya kargo gönderimi yapabilmek için kişi ve markaların seçebileceği birçok yöntem bulunmaktadır.

 

Polonya’ya kargo gönderimi esnasında markaların kargo firması seçimi, kargo fiyatları, kargo firmaları gibi birçok unsura dikkat etmesi gerekir. Çünkü bu unsurlar markaların hem karlılığını hem de müşteri memnuniyetini etkiler.

 

Türkiye'den Polonya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Türkiye’den yurtdışına satış yapan markalar için Polonya’ya kargo gönderimi hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek kargo firması nasıl seçilir, Polonya’ya kargo nasıl gönderilir, Polonya’da kargo süresi ne kadar gibi merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz. Böylece kargo firması seçimini doğru bir şekilde yapabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


Kargo Ücretleri

Polonya

 

Polonya Cumhuriyeti ya da bilinen bir diğer adıyla Polonya, Orta Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Başkenti Varoşa olan ülkede yaklaşık 39 milyon kişi yaşamaktadır. Jeopolitik konumu gereği birçok Avrupa ülkesi ile komşudur.

 

Almanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Slovakya, Ukrayna, Litvanya ve Belarus Polonya’nın komşu ülkeleri olarak bilinmektedir. Para birimi olarak Polonya zlotisinin kullanıldığı bu ülkede tüketim, e-ticaret ve e-ihracat oldukça yoğundur.

 

Türkiye’den Polonya’ya Mikro İhracat ile Kargo Gönderimi

 

Türkiye’den Polonya’ya satış yapan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği satış yöntemlerinden biri de mikro ihracattır. Türkiye’den Polonya’ya mikro ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler 15.000 Euro’ya ve 30 Kilograma kadar olan ürün ve hizmetlerini mikro ihracat kapsamında ETGB ile Polonya’ya kargolayabilmektedir.

 

Mikro ihracat ile Polonya’ya satış yapan kişi ve işletmeler KDV’siz bir şekilde satış faturası kesebilmekte ya da KDV’li bir şekilde kestikleri faturalardan KDV iadesi alabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Polonya

 

Türkiye’den Polonya’ya Kargo Gönderimi Yapan Firmalar

 

Türkiye’den Polonya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Polonya’ya hangi kargo firması ile gönderim yapılır sorusudur. Çünkü günümüzde satıcıların ve bireylerin Polonya’ya kargo gönderimi yaparken tercih edebileceği birçok firma bulunmaktadır.

 
  • PTT Kargo
  • MNG Kargo (Felix)
  • Yurtiçi Kargo
  • Sürat Kargo
  • Aras Kargo
  • Kargo İst
  • PTS
  • DHL
  • UPS
 

Türkiye’den Polonya’ya kargo gönderimi yaparken tercih edebileceğiniz firmalardır. Fakat bu firmalar arasında çalışacağınız kargo firmasını seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde çalışacağınız kargo firmasından kaynaklı olarak e-ihracat maliyetleriniz artabilmekte ya da müşteri memnuniyetiniz azalabilmektedir.


Türkiye’den Polonya’ya Kargo Gönderimi Yapan Firmalar

 

Polonya Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Polonya’ya kargo nasıl gönderilir diyen kişilerin Türkiye’den Polonya’ya kargo gönderimi yapan firmalar arasından çalışacakları kargo firmasını profesyonel bir şekilde seçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kargo firmasından kaynaklı olarak gönderim maliyeti artabilmektedir. Bununla beraber çalışacağınız kargo firmasının hatalarından kaynaklı olarak da müşteri memnuniyetinizin azalabileceğini söylemek mümkündür.

 
  • Polonya’ya hangi kargo firması ile gönderim yapacağınızı belirlerken ilk göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardan birisi maliyet olmalıdır. Genellikle yurtdışı kargo gönderimlerinde Polonya kargo fiyatları dolar ya da Euro ile ödenmektedir. Bu noktada yüksek gönderim ücretleri bulunan kargo firmaları ile çalışmanız e-ihracattaki maliyetlerinizi artıracaktır.
  • Polonya’ya satış yapan satıcıların ürün ve hizmetlerini hızlı bir şekilde müşterilerine ulaştırması gerekir. Bu nedenle Polonya kargo süresi de markaların önem vermesi gereken şeylerden birisidir. Bu noktada çalışacağınız kargo firmasının seçimini yaparken hızlı gönderim ve normal gönderim sürelerini göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.
  • Polonya’ya kargo gönderimi yaparken bazı markalar ek hizmetlerden de yararlanmayı ister. Çünkü ek hizmetler ürün ve hizmetlerin müşterilere problemsiz bir şekilde ulaştırılmasını sağlar. Bu noktada Polonya kargo firmaları arasından seçim yapacak olan kişi ve işletmeler sigortalı gönderim, adrese teslimat, kargo entegrasyonu, kargo takip sistemi, sms ve e-mail bildirimi gibi hizmetlerin bulunduğu kargo firmaları ile çalışmayı tercih eder.
 

Sizler de Polonya’ya gönderim yapacağınız kargo firmasını seçerken bu unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve doğru bir kargo firması seçimi yaparak problemsiz bir şekilde ürün ve hizmetlerinizi Polonya’ya gönderebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Polonya Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Polonya Kargo Ücretleri

 

Türkiye’den Polonya’ya kargo gönderimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da Polonya kargo ücretleridir. Çünkü Polonya kargo ücretleri ne kadar artış gösterirse markaların karlılığı o kadar azalmaktadır. Bu nedenle Türkiye’den Polonya’ya satış yapan kişi ve işletmelerin büyük bölümü Polonya kargo fiyatlarını göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

Polonya’ya kargo gönderimi esnasında karşı karşıya kalacağınız Polonya kargo fiyatları göndereceğiniz ürünün desisine, gönderim şeklinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu noktada da desi bazlı fiyatlama yapıldığını bilmeniz oldukça önemlidir.

 

Polonya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler:

 
  • 0,5 kg arasındaki ürünleri için 372 TL kargo ücreti
  • 5-10 kg arasındaki ürünleri için 400 – 800 Tl kargo ücreti
  • 20 kg’dan fazla olan ürünleri için de 1250+ Tl kargo ücreti
 

Ödeyerek Polonya’ya kargo gönderimi yapabilmektedir. Bu noktada işletmelerin kargo fiyatları belirlenirken alacakları sigorta hizmeti, SMS bildirim hizmeti, adrese teslimat hizmeti gibi unsurların da kargo fiyatlarını artırdığı bilinmektedir. Sizler de en ucuz Polonya kargo fiyatları ile kargo gönderimi yapmak istiyorsanız ilk olarak birkaç kargo firmasından teklif almaya ve en uygun fiyatlı teklifleri değerlendirmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi


Polonya Kargo Ücretleri

 

Polonya Kargo Süresi

 

Polonya kargo süresi de Polonya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin önem verdiği konular arasında yer alır. Çünkü yurt dışında internetten alışveriş yapan kullanıcılar satın aldıkları ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Aksi takdirde müşterilerin memnuniyet oranı oldukça azalır. Bu yüzden Polonya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin Polonya’ya kargo kaç günde gider sorusuna da yanıt aradığı bilinir.

 

Polonya’ya kargo gönderimi yaparken genellikle kargo süresi gönderim tercihine ve ürünün boyutlarına göre farklılık gösterebilmektedir.

 

Hızlı gönderim seçeneği ile Polonya’ya kargo gönderecek olan kişi ve markaların ürünleri genellikle Polonya’ya 1-5 iş günü içerisinde ulaşmaktadır. Polonya’ya normal gönderim ile kargo gönderecek olan kişi ve işletmelerin ise Polonya kargo süresi 5-10 iş gününe kadar uzayabilmektedir.

 

Bu nedenle Polonya’ya kargo gönderecek olan kişi ve işletmeler çalışacakları kargo firmasını seçerken bu süreleri göz önünde bulundurarak hareket etmeli ve hızlı teslimat seçeneği bulunan markalar ile Polonya’ya kargo gönderimi yapmalıdır.


Polanya Kargo Süresi

 

Ticimax ile Polonya’ya Satışa Başlayın

 

Son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi olan e-ticaret ya da e-ihracat sektörlerinde faaliyet göstermek için sizler de kendinize ait bir sanal mağaza kurabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizi Polonya’ya satmak için sanal mağazanızı açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilir, ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde Polonya’ya satarak gelir elde edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan indirimli kargo özelliği sayesinde Polonya’ya kargolarınızı Ticimax avantajıyla daha ucuza gönderebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax