Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Ukrayna'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına satış yapan kişi ve işletmelerin en çok ürün satışı yaptığı ülkelerden biri de Ukrayna’dır. Ukrayna’ya ürün ve hizmet satışı yapan kişiler Ukrayna kargo ücretleri, Ukrayna gönderim süresi gibi konular hakkında bilgi almayı istemektedir. Çünkü bu süreçlerin iyi bir şekilde yönetmesi markaların karlılığını arıttırırken sadık müşteriler kazanmasını da sağlamaktadır.

 

Ukrayna kargo gönderim sürecini iyi bir şekilde yönetemeyen kişi ve işletmeler ise birçok zorluk ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle Ukrayna’ya satış yapmaya başlamadan önce Ukrayna’ya kargo gönderimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

 

Türkiye'den Ukrayna'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Türkiye’den Ukrayna’ya satış yapan markalar için Ukrayna kargo firmaları, kargo firması seçimi, Ukrayna kargo fiyatları ve Ukrayna kargo süresi hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Ukrayna’ya kargo gönderimi hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz.


Türkiye'den Ukrayna'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Ukrayna

 

Doğu Avrupa’da yer alan ülkelerden birisi olan Ukrayna, Avrupa’nın yüz ölçümü bakımından en büyük ülkesidir. 44,13 milyon kişinin yaşadığı Ukrayna jeopolitik konumu bakımından Avrupa’nın birçok ülkesi ile komşudur.

 

Rusya, Belarus, Slovakya, Polonya, Macaristan, Romanya ve Moldova. Ukrayna’ya komşu olan ülkeler arasında yer alır.

 

Ukrayna’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler direk kargo gönderimi yapabilecekleri gibi Ukrayna’nın komşu ülkeleri üzerinden de gönderimlerini tamamlayabilir.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


Ukranya

 

Ukrayna’ya Kargo Nasıl Gönderilir?

 

Türkiye’den Ukrayna’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği üç farklı taşıma yöntemi bulunur. Bunlar:

 
  • Havayolu taşımacılığı
  • Denizyolu taşımacılığı
  • Karayolu taşımacılığı
 

Gibi lojistik yöntemleridir. Fakat bu noktada birçok marka kargo gönderim maliyetlerini en aza indirmek için havayolu taşımacılığını tercih eder. Havayolu taşımacılığı sayesinde işletmeler maliyetlerini azaltırken Ukrayna kargo süresini de en aza indirerek hareket etmektedir.


Ukrayna’ya Kargo Nasıl Gönderilir?

 

Ukrayna’ya Kargo Gönderen Firmalar

 

Türkiye’den Ukrayna’ya satış yapan kişi ve işletmelerin Ukrayna’ya kargo gönderimi yaparken tercih edebileceği birçok lojistik firması bulunmaktadır.

 
  • PTT Kargo
  • MNG Kargo
  • UPS
  • DHL
  • Yurtiçi Kargo
  • Kargo Türk
 

Ülkemizden Ukrayna’ya kargo gönderimi yapan başlıca firmalardır. Sizler de bu kargo firmalarından fiyat teklifi alabilir ve böylece kolay bir şekilde Ukrayna’ya kargo gönderebilirsiniz. E-ihracat sitenizi Ticimax ile kurarak Ticimax kargo entegrasyonları içerisinde yer alan bu firmalar ile çalışabilir ve böylece kolay bir şekilde Ukrayna’ya kargo gönderimi yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Ukrayna’ya Kargo Gönderen Firmalar

 

Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Türkiye’den Ukrayna’ya kargo gönderimi yapmak için çalışacağını kargo firmalarını seçerken de belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir. Çünkü Ukrayna’ya birçok firma kargo taşımacılığı yapmaktadır. Bu noktada yapacağınız seçim e-ihracattaki maliyetlerinizi azaltmada ve müşteri memnuniyetini artırmada oldukça etkili olacaktır.

 
  • Ukrayna kargo firması seçerken kişi ve işletmelerin ilk göz önünde bulundurması gereken unsurlardan birisi Ukrayna kargo fiyatları olmalıdır. Çünkü kargo ücretleri işletme giderlerinden birisidir. Bu noktada ne kadar uygun fiyatlar ile Ukrayna’ya kargo gönderimi yaparsanız e-ihracattaki karlılığınız o kadar artış gösterecektir.
  • Ukrayna’ya kargo göndermek için bir kargo firması seçerken önem vermeniz gereken konulardan biri de Ukrayna kargo süresidir. Genellikle internetten ürün ve hizmet satın alan kişiler aldıkları ürünlere hızlıca ulaşmak isteyecektir. Bu noktada lojistik firmasının hızlı teslimat seçeneğinin bulunması da kargo süresini en aza indirecek ve müşteri memnuniyetinizi artıracaktır.
  • Ukrayna kargo firması seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da ek hizmetlerdir. Sigortalı gönderim, adrese teslimat, sms bildirimi gibi ek hizmetlerin yer alması kargonuzun profesyonel bir şekilde müşterilerinize teslim edilmesini sağlayacaktır.
 

Sizler de Türkiye’den Ukrayna’ya kargo gönderimi yapmak istiyorsanız bu unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve profesyonel hizmet alacağınız bir kargo firması ile çalışabilirsiniz.


Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar

 

Türkiye Ukrayna Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Ukrayna’ya kargo gönderecek olan markaların önem verdiği konulardan birisi de Ukrayna kargo fiyatlarıdır. Çünkü Ukrayna kargo fiyatları çalışacağınız kargo firmasına göre dolar ya da Euro ile ödenmektedir. Bu da markaların aslına bakıldığında e-ticaret ve e-ihracat maliyetlerinin artmasına ve karlılığının azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle günümüzde Ukrayna’ya e-ihracat yapan markalar Türkiye Ukrayna Kargo Fiyatlarını göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

Ukrayna kargo ücretleri her zaman gönderilecek ürünün desisine, paket boyutuna, istenen özel hizmetlere, çalışılan kargo firmasına, gönderim şekline ve kilogramına göre farklılık göstermektedir.

 
  • 0,5 Kilogramlık kargo fiyatı 20 – 25 Euro
  • 1 kilogramlık kargo ücreti 25- 25 Euro
  • 5 kilogramlık kargo ücreti 100 – 120 Euro
  • 10 kilogramlık kargo ücreti 150 – 200 Euro
  • 20 kilogramlık kargo ücreti 200 – 300 Euro
 

Arasında farklık göstermektedir. Özellikle bu noktada Ukrayna’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin lojistik ve kargo firmalarına göre de ücret farklılıkları ile karşı karşıya kalabileceğini bilmesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra Ukrayna kargo fiyatlarının artmasını sigorta hizmeti, sms bedeli, adrese teslimat gibi etkenler de sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Türkiye Ukrayna Kargo Fiyatları

 

Ukrayna’ya Kargo Kaç Günde Gider?

 

Türkiye’den Ukrayna’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler Ukrayna kargo fiyatları kadar Ukrayna kargo süresi hakkında da bilgi sahibi olmak ister. Çünkü Ukrayna kargo süresi aslına bakıldığında markaların ürün ve hizmetlerini alıcılara ulaştırdığı süredir. Bu süre de müşteri memnuniyetini oldukça çok etkilemektedir.

 

Ukrayna kargo süresi genellikle markaların çalıştığı kargo firmasına ve gönderim seçeneğine göre farklılık gösterebilmektedir. Hızlı kargo gönderimi seçeneği ile Ukrayna’ya kargo gönderecek olan kişi ve işletmelerin kargoları genellikle Ukrayna’ya 1-3 iş günü içerisinde ulaşırken normal gönderim seçeneği ile Ukrayna’ya kargo gönderecek olan kişilerin ise kargo gönderim süresi 3-7 iş gününü bulabilmektedir.


Ukrayna’ya Kargo Kaç Günde Gider?

 

Türkiye’den Ukrayna’ya Mikro İhracat ile Kargo Nasıl Gönderilir?

 

Türkiye’de Ukrayna’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler diledikleri takdirde Ukrayna’ya kargolarını mikro ihracat ile gönderebilmektedir. Türkiye’den Ukrayna’ya mikro ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler aşağıdaki şartları yerine getirmelidir.

 

Ukrayna’ya mikro ihracat yapmak için ürünlerinizin ağırlığının 300 KG’ı aşmaması gerekir, bunun yanı sıra gönderilecek ürün fiyatının 15.000 Euro’yu da aşmaması önemlidir. Ukrayna’ya mikro ihracat ile gönderim yapacak olan kişiler ETGB ile gönderimlerini yapabilir fakat ETGB ile gönderim yapılması için kişi ve işletmelerin e-devlet üzerinden mikro ihracat başvurusu yapması gerekir.

 

Sizler de bu adımı tamamlayarak ve Ukrayna mikro ihracat kurallarını göz önünde bulundurarak ürün ve hizmetlerinizi Türkiye’de Ukrayna’ya mikro ihracat ile gönderebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi


Türkiye’den Ukrayna’ya Mikro İhracat ile Kargo Nasıl Gönderilir?

 

Türkiye’den Ukrayna’ya Satış Yapın

 

Türkiye’de yurtdışına satış yapmak istiyorsanız sizler de Pazar ülkesi olarak Ukrayna’yı tercih edebilirsiniz. Ukrayna’ya satış yapmak için ilk olarak sektörünüzü seçmeli, şirket kurulumu gerçekleştirmeli ve ardından e-ihracat sitenizi açmalısınız. Bu sürecin ardından ürün ve hizmetlerinizi e-ihracat sitenize yükleyebilir ve gereken çalışmaları yaparak Ukrayna’ya ürün satabilirsiniz.

 

Türkiye’den Ukrayna’ya satış yapmak için e-ihracat sitenizi açarken sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modülleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve alt yapımızda yer alan özellikler sayesinde işinizi daha hızlı büyüterek başarılı olan markalar arasında yerinizi alabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax