Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretsiz Banner Tasarımı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları genellikle ürün ve hizmetlerini kendi e-ticaret sitelerinde ön plana çıkarmak için banner ve slider alanlarını kullanır. Çoğu zaman markalar kendi sitelerinin yanı sıra farklı sitelere de reklam vermek için banner görsellerini kullanır. Genellikle banner görsellerinde ürünlerin yanı sıra markaların satış yaptığı kategoriler de ön plana çıkarılır.

 

Bir banner tasarımı ne kadar profesyonel bir şekilde yapılırsa e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerinin o kadar ilgi çektiği bilinir. Aksi takdirde profesyonel banner tasarımı yapmamak markaların yaptığı çalışmaların boşuna gitmesine neden olur. Bu noktada birçok marka ücretli bir şekilde banner tasarımı yaptırırken birçok markanın da ücretsiz banner tasarımı yapmaya yöneldiği bilinir.

 

Ücretsiz Banner Tasarımı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir görsel türü olan bannerlar hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Ardından ücretsiz banner tasarımı nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve banner tasarımı ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 

Ücretsiz Banner Tasarımı Nasıl Yapılır?

   

Banner, e-ticaret ya da farklı sektörlerde faaliyet gösteren markaların ürünlerini tanıtmak, marka bilinirliği yaratmak, satış yaptığı kategorileri ön plana çıkarmak için kullanılan bir reklam türüdür.

 

Diğer reklam türlerine göre banner reklamları metin olarak yaratılmamaktadır. Bannerlarda çoğu zaman görsel tabanlı reklamlar verilmektedir.


İlgili İçerik; 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak 


Banner Nedir?

   

Ticari faaliyet yürüten markaların tercih ettiği bir reklam türü olan bannerlar markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır. Banner tasarımı sayesinde:

 
  • Marka bilinirliği artış göstermektedir.
  • Markalar farklı sitelerde reklamlar vererek satışlarını artırabilmektedir.
  • Banner tasarımı profesyonel bir şekilde yapıldığında diğer kişilerin ilgisini çekmeniz mümkündür.
  • Profesyonel banner tasarımı sayesinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.
  • Farklı banner tasarımlarını kullanarak sitelerin farklı alanlarında yer alabilirsiniz.
  • E-ticaret sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.
  • Dönüşüm oranlarınızı artırarak e-ticarette başarılı olabilirsiniz.
 

Banner tasarımının markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her markanın hem kendi e-ticaret sitesinde hem de farklı sitelerde kullanmak için banner tasarımı yapmaya önem vermesi gerekmektedir.

 

Banner Tasarımı Neden Önemlidir?

   

Ücretsiz banner tasarımı yapabileceğiniz programlar hakkında sizlere bilgi vermeden önce yazımızın bu bölümünde banner türleri ve banner boyutları hakkında bilgiler vereceğiz. Genellikle ilgi çekici banner ile tıklanma oranlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok banner ölçüsü bulunmaktadır.

 
   
Banner Türü   
   
Banner Ölçüsü   
   
Skyscraper   
   
120x600 px   
   
Rectangle   
   
180x150 px   
   
Medium Rectangle   
   
300x250 px   
   
Vertical Rectangle   
   
240x400 px   
   
Large Rectangle   
   
336x280 px   
   
Wide Skyscraper   
   
160x600 px   
   
Square pop-up   
   
250x250 px   

Banner tasarımı yaparken her markanın kullanması gereken ölçülerdir. Bu ölçülere önem vererek ücretsiz banner tasarımlarını yapacak olan markaların öncelikle amaçlarını ve hedeflerini belirlemesi gerekmektedir ve ardından ilgili amaç ve hedefine uygun bir şekilde banner tasarımı yapmaya özen göstermesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Banner Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Banner Türleri ve Banner Boyutları

   

Ücretsiz banner tasarımı yapmadan önce bir bannerın nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olmanız banner tasarım araçlarını kullanarak daha etkileyici bannerlar tasarlamanıza olanak sağlamaktadır. Bu yüzden banner tasarımı yaparken her markanın dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Banner tasarımı yapacak olan her markanın ilk olarak hedeflerine uygun bir banner tasarımı yapmaya özen göstermesi gerekir. Çünkü hedeflerinizi ön planda tutacağınız bir ücretsiz banner tasarımı yapmak markanızın birçok avantajdan yararlanmasını sağlar.
  • Ücretsiz banner tasarımı yapıyor olsanız da aslına bakıldığında bu noktada profesyonelliğinizi ön plana çıkararak markanızın dönüşüm oranlarını artırmaya çalışmanız gerekir.
  • Banner tasarımı yaparken ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkaracağınız gibi kategorileriniz ve markanızı da ön plana çıkarmanız oldukça önemlidir.
  • Banner tasarımı kampanyalar için yapıldığı takdirde e-ticaret firmalarının kampanyaya dikkat çekecek renkleri kullanması gerekir.
  • Banner tasarımının marka kimliğiniz ile uyuşması ve müşterilerinize güven vermesi önemlidir.
  • Banner tasarımı yaparken kullanacağınız ürün görsellerinin profesyonel olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi takdir kullanıcılar ilgili bannerlardan etkilenmeyecektir. Bu da aslına bakıldığında dönüşüm oranlarınızın azalmasına neden olacaktır.
  • Banner tasarımında her markanın amacına yönelik call to action cümleleri kullanması gerekmektedir. Şimdi incele, hemen satın al, sepetine ekle gibi cümleler genellikle profesyonel bannerlarda yer alan pazarlama metinleridir.
  • Banner tasarımı yapıldıktan sonra sürekli aynı bannerların kullanılmaması önemlidir. Markaların bu noktada belirli aralıklarla amaçlarına göre bannerlarını yenilemesi gerekir.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler de e-ticaret firmanız için profesyonel banner tasarımı yaptırabilir ve böylece amaçlarınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Banner Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

 

Ücretsiz Banner Tasarımı Yapma Programları

 

Ücretsiz banner tasarımı yapacak olan kişi ve işletmelerin genellikle kullandığı belirli tasarım siteleri ve tasarım programları bulunmaktadır.

 
  • Canva
  • Visme
  • Bannereasy
 

Gibi platformlar genellikle ücretsiz banner tasarımı yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından oldukça çok tercih edilen platformlardır. Fakat günümüzde birçok marka fazla tasarım yapabilecekleri Canva tasarım sitesini kullanmayı tercih etmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

 

Ücretsiz Banner Tasarımı Yapma Programları

 

Canva

 

Ücretsiz banner tasarımı yapabileceğiniz siteler arasında yer alan Canva, 2012 yılında Avustralya’da kurulan bir platformdur. Dünyanın en çok kullanılan tasarım siteleri arasında yer alan Canva;

 
  • Banner tasarımı
  • Story tasarımı
  • Slider tasarımı
  • Gönderi Tasarımı
  • Video
  • Sunum
  • Logo
  • Kartvizit
 

Tasarımı yapmak için kullanabileceğiniz bir platformdur. Genellikle bu platformda bulunan hazır şablonlar, hazır görseller, bileşenler ve sesler markaların kolay bir şekilde tasarım yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Banner tasarımı için bu platformu tercih ettiğinizde ise istediğiniz ölçülerde bannerlarınızı yaratabileceğiniz gibi ücretsiz banner şablonlarını da kullanarak banner tasarımınızı yapabilirsiniz. Böylece bannerlarınızı ücretsiz bir şekilde oluştururken profesyonel bir tasarım yapma imkânı da yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Grid Tasarım Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Canva

 

Visme

 

Ücretsiz banner tasarımı yapabileceğiniz siteler arasında yer alan Visme de Canva gibi çalışan bir platformdur. Genellikle sunum tasarımı yapmak için kullanılan bir tasarım sitesi olsa da Visme’de bulunan özel şablonlar sayesinde banner tasarımı yapabilmeniz mümkündür.

 

Bu platformda da hazır şablonlar üzerinden bannerlarınızı tasarlayabileceğiniz gibi dilediğiniz takdirde kendinize özel boyutlar üzerinden de çalışabilir ve ücretsiz banner tasarımınızı yapabilirsiniz.

 

Visme

 

Bannereasy

 

E-ticaret firmaları tarafından ücretsiz banner tasarımı yapmak için kullanılan bir diğer platform da bannereasydir. Tamamen ücretsiz olarak çalışan bu platform üzerinden de banner, sosyal medya görselleri, logo, kartvizit tasarımı gibi çalışmalarınızı yapabilmeniz mümkündür.

 

Platforma girdikten sonra Banner Ads bölümüne tıklayarak özel yaratılan şablonları seçebilir ve kendinize ait düzenlemeleri yaptıktan sonra ücretsiz bannerlarınızı yaratabilirsiniz. Ya da bunun yeni kendi ölçülerinizi kullanarak banner tasarımı da yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi

 

Bannereasy

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak için bir online mağaza açmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan responsive temaları kullanarak mobil uyumlu bir e-ticaret sitesi yaratabilir ve temalarımızda yer alan banner alanları sayesinde birçok ürün ve hizmetinizi ön plana çıkararak satışlarınızı artırmak fırsatı yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra alt yapımızda bulunan modül ve özellikleri kullanabilir ve böylece e-ticaret süreçlerinizi profesyonelce yürütebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax