Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

Video içerikler son dönemlerin en popüler içerik türleri arasında yer alıyor. Bir gün içerisinde milyonlarca kişi Instagram, Youtube, Tiktok, Facebook vb. sosyal medya platformlarında üretilen video içerikleri izleyerek zaman harcıyor. Birçok kişi yalnızca eğlenmek amacı ile video içerikleri izlerken birçok kişi ise yeni bir şeyler öğrenmek, bir konu hakkında bilgi ve ipuçları öğrenmek gibi amaçlarla video içerikleri izliyor.

 

Video içeriklere olan ilginin her geçen gün artış göstermesi bu tür içerikler üreten kişi ve firma sayısını da arttırıyor. Özellikle artık günümüzde birçok içerik üreticisi ürettikleri video içerikler sayesinde gelir yaratıyor. Bununla beraber markalar da video içerik üretimi ile hedef kitlelerine daha kolay ulaşıyor ve onlarda olan etkilerini arttırıyor.

 

Video içerik hazırlamak için ise birçok önemli noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası adlı bu yazımızda sizlere video içerik üretimi ve püf noktaları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası

 

Video İçerik Üreticisi Nedir?

 

Genel tanımına bakıldığında içerik üreticisi internet sayfaları için içerikler üreten kişilere verilen isimdir. Görselden metne kadar olan her unsur içerik üreticileri tarafından hazırlanmaktadır.

 

Video içerik üreticisi ise, internet sayfalarının da dışına taşan Youtube, Instagram vb. sosyal medya platformları için video içerikler üreten ve paylaşan kişilere verilen isimdir. Kısacası sosyal medya platformları ve web sayfaları için video içerik üreten kişilere video içerik üreticisi denmektedir.

 

Video İçerik Üreticisi Nedir

 

Video İçerikler Neden Önemlidir?

 

Video içerikler kişisel olarak üretildiğinde kişilerin tanınmasını ve bir hedef kitleye ulaşarak gelir elde etmesini sağlar. Ticari olarak kullanıldığında ise işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına olanak tanır. Video içerikler sayesinde işletmeler;

 
  • Hedef kitlelerine kolayca ulaşabilir.
  • Hedef kitlelerini büyütebilir.
  • Ürün, hizmet tanıtımı yaparak satışlarını arttırabilir.
  • Marka bilinirliği ve sadakatini daha kolay yaratır.
  • Şirketleri hakkında bilgiler paylaşarak hedef kitlelerine güven verir.
  • Kampanya tanıtımı yaparak özel günlerde daha fazla satış yapma imkanı yakalar.
  • Rakiplerinden farklı içerik stratejileri ile rekabetçi bir strateji geliştirebilir.
  • Reklam ve tanıtım bütçelerini düşür.
 

Video içeriklerin işletmelere sağlayacağı en önemli avantajlar bunlardır. Sizler de işletmenizin bu tür avantajlardan yararlanmasını istiyorsanız markanız için video içerik üretimi yapmaya ve bunları dijital platformlardan paylaşmaya özen göstermelisiniz.

 

Video İçerik Üretmek Neden Önemlidir

 

Video İçerik Nasıl Üretilir?

 

Video içerik nasıl üretilir sorusu içeriklerini zenginleştirmek isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisidir. Genellikle video hazırlamada yer alan süreçler şunlardır;

 
  • Analiz
  • Fikir
  • Üretim
  • Düzenleme
  • Paylaşma
  • Takip
 

Video içerik üretme süreçleridir. Çoğu zaman kişiler ürettikleri video içerikleri Adobe Programlarını kullanarak düzenlemekte ve profesyonel bir hale getirmektedir. Gelin şimdi Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktasına daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız?

 

Video İçerik Nasıl Üretilir

 

Analizler Yapmaya Önem Verin

 

Her içerik türünde olduğu gibi video içerik üretimi yaparken de önem verilmesi gereken konulardan birisi analiz sürecidir. Çünkü analizler neyi nasıl yapmanız gerektiğini görebileceğiniz rehber nitelikteki çalışmalardır. Hedef kitle analizi ve rakip analizi bu nedenle yapılması gereken analizlerdir.

 

Hedef kitle analizi yaparak, kanal sahipleri ya da markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilerin ne tür konularla ilgilendiğini ve ne tür içerikleri izlemekten zevk aldıklarını tespit edebilmektedir. Bununla beraber hedef kitlenin aktif olduğu sosyal medya platformları ve internette zaman geçirdikleri saatler de hedef kitle analizi ile tespit edilen verilerdir.

 

Video içerik üreticileri genellikle hedef kitle analizi yaparak kitlelerini daha yakından tanımakta ve hangi tür içerikler üreterek hangi platformlarda ne zaman paylaşacaklarına karar vermektedir.

 

Rakip analizi ise video içerik üretimi yapan rakiplerin ne tür içerikler ürettiğini, içeriklere olan ilgiyi vb. konularda bilgi alacağınız bir analiz türüdür. Rakip analizi yaparak ürettiğiniz içeriklere karar vermeniz daha kolaydır ve bu süreçte rekabetçi bir strateji geliştirmenize yardımcı olmaktadır.

 

Siz de profesyonel video içerik hazırlamak istiyorsanız bu konulara önem verebilir ve içeriklerinizi daha kolay geliştirebilirsiniz.

 

Video İçerik Hazırlama Analizler Hazırlamak

 

Video İçerik Fikrinizi Bulun ve Geliştirin

 

Hedef kitle analizi yapmak video içerik fikri bulmanızı kolaylaştıran etkenler arasında yer almaktadır fakat çoğu zaman yalnızca hedef kitle analizi yapmak video içerik fikri bulurken sizlere tam anlamıyla yardımcı olmamaktadır. Bu nedenle farklı araştırmalar yapmanız da gerekir. Genellikle video içerik üretimi yapacak olan kişiler çekecekleri içeriklere karar verirken rakiplerini de inceleyerek video içerik fikirleri edinir. Bunların yanı sıra;

 
  • Anahtar kelime analizi
  • Video içerik trendleri
  • Sektöre uygun video içerikler
 

Gibi alanlarda araştırmalar yapmak da kişilerin karar verme sürecinde etkin rol oynar ve çekeceğiniz video içeriklerin başarılı olmasını sağlar. Sizler de bu tür araştırmalar yaparak video içeriklerinizin konusuna karar verebilir ve içeriklerinizi daha kolay geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

Video İçerik Hazırlama Fikir Bulmak ve Geliştirmek

 

Video İçeriklerinizi Çekerken Profesyonel Olmaya Özen Gösterin

 

Hangi platform için video içerik çekiyor olursanız olun önem vermeniz gereken konulardan bir diğeri de profesyonellik olmalıdır. Çünkü profesyonel bir şekilde çekilen içerikler hedef kitlenizde yer alan kişileri daha kolay etkilemenize olanak sağlamaktadır. Bu nedenle;

 
  • Video içeriklerinizi stüdyo ortamında çekmeye özen gösterin.
  • İçeriklerinizde ışığı doğru bir şekilde ayarlayın.
  • Videonuzda kullanacağınız arka planın izleyicilerin ilgisini dağıtmamasını sağlayın.
  • Video içeriklerinizde sesi ayarlamaya özen gösterin ve dış seslerden uzak bir video çekmeye çalışın.
  • Yüksek çözünürlükte videolar çekmeyi önemseyin.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak video içeriklerinizi üretebilir ve böylece içeriklerinizde profesyonelliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Video İçerik Hazırlama Profesyonel Olmak

 

Video İçeriklerinizi Düzenlerken Profesyonel Araçlar Kullanın

 

Video içerik hazırlamanın önemli noktalarından bir diğeri de içerik düzenlemesidir. Genellikle profesyonel video içerik düzenleme işlemi yapacak olan kişi ve kurumlar;

 
  • Adobe Premiere Pro
  • Power Director
  • EaseUS Video Editor
  • Corel Video Studio
 

Gibi video düzenleme proframları kullanmaktadır. Sizler de bu tür programlar kullanarak video içeriklerinizi profesyonel bir şekilde düzenleyebilir ve böylece içeriklerinizin başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Video İçerik Hazırlama Profesyonel Ekipmanlar

 

Video İçeriklerinizi Paylaşırken Önem Vermeniz Gerekenler

 

Video içerik üretme aşamasını tamamladıktan sonra ürettiğiniz içerikleri paylaşmanız gerekir. Fakat video içerik paylaşımı yaparken başarınızı arttırmak için önem vermeniz gereken konular bulunmaktadır.

 
  • Video paylaşımı yaparken ilgi çekici başlıklar kullanmaya özen gösterin.
  • Video açıklamalarınızda videonuzun konusuna göre açıklamalar yazın.
  • Video açıklamalarınızın seo uyumlu olmasını önemseyin.
  • Hashtag kullanımına önem verin.
  • Youtube gibi video paylaşım ağlarında video içeriklerinizi paylaşırken etiket kullanın.
  • Video açıklamalarının alt bölümünde sitenize ve sosyal medya hesaplarınıza kullanıcıları yönlendirmeye önem verin.
 

Sizler de bunları önemseyerek video paylaşımınızı yapabilir ve bu düzenlemeler sayesinde hem izlenme hem de abone sayınızı arttırabilirsiniz.

 

Video İçerik Hazırlama Paylaşım Yapmak

 

Video İçeriklerinizi Takip Edin

 

Video içerik hazırlama ve paylaşama sürecinin ardından zaman zaman ürettiğiniz içerikleri analiz etmeniz gerekmektedir. Genellikle video paylaşımı yapan kişiler bu takip ile;

 
  • Youtube SEO çalışmaları
  • Başlık, Etiket ve Açıklama optimizasyonu
  • Trafik analizi
 

Vb. çalışmalarını daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. Böylece gerekli optimizasyon çalışmaları ve reklam çalışmaları daha kolay bir şekilde yönetilebilmekte ve videoların başarılı olması sağlanmaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax