Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Video pazarlama günümüzde internet dünyasının en önemli pazarlama unsurlarından biri haline gelmiştir. Dijital materyallerin hepsine kolay entegre olabilen videolar pazarlama aracı olarak etkili bir araçtır. Video pazarlama yöntemleri mecralara göre değişkenlik gösterebilirken video pazarlama nasıl yapılır konusundaki detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

 

Video Pazarlama Nedir?

 

Video pazarlama nedir dediğimizde; ilgi çekici video hazırlanarak bunu pazarlama kampanyalarınıza entegre eden ileriye dönük bir pazarlama stratejisidir. Video pazarlama, müşteri ilişkileri oluşturmaktan markalaşmaya, hizmetlerinizi veya ürünlerinizi tanıtmaya, müşteri referanslarından etkinliklere, kampanyalara kadar her şey için kullanılabilir.

 

Video Pazarlama Nedir?

 

Video Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Video pazarlama; kaliteli videolar kaliteli görseller, profesyonel, gerçek konuşmacılar, gerçek veriler, profesyonel bir edit, dikkat çekici içerikler gibi pek çok ayrıntı barındırır. Aşağıda tüm bunları detaylandıralım.

 

Kaynak oluşturulması: Kaliteli videolar oluşturmak için bütçe önemli bir araç olmaktadır. Profesyonel editler yapan bir video editörünün yanında, tasarım ve içerik konusunda iş gücüne ihtiyacınız olacağını unutmayın. Öte yandan bir ajans desteği almanız da mümkün seçenekler arasındadır.

 

Bir hikaye üzerine oluşturulması: Video pazarlamada videonun kendini izlettirmesi için bir hikayesinin olması gerekmektedir. Videolarda hangi hikayeyi nasıl ve hangi araçlarla anlatmak oldukça önemli bir hale gelmektedir. Tüketim toplumunda insanlar önlerine geçen videoları da dikkatlerini çekmediği takdirde izlemeden geçmekte ya da sonunu getirmemektedir. Bu nedenle videolarda tüketicinin dikaktini çekmek ve duygusal bir tepkime vermesini sağlamak için stratejiler gerekmektedir.

 

Etkileşim kurulması: Videoda bir hikaye anlatmak tek başına yeterli değildir. Video pazarlama teknikleriyle hedef kitlenizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Hikayede kitlenizi ele geçirecek kilit noktalar bulmak bu noktada etkili olacaktır.

 

Kısa videolar oluşturarak hedef kitlenin sıkılmaması: Tüketiciler günümüzde uzun içerikleri okumaktan imtina ettikleri gibi uzun videoları da zaman kaybı olarak görmektedir. İstenileni en etkili ve kısa bir şekilde sunmak bu nedenle oldukça önemli olmaktadır. Pazarlama videoları için belirlenmiş bir uzunluk yoktur ancak genel kural, daha kısa olanın daha iyi olduğudur. Tüketicinin dikkat süresi kısa olduğu için kısa fakat vurucu videolar hazırlamaya özen göstermelisiniz.

 

Etkili içerik oluşturulması: Videolarda içerik bilginin sunulması için en önemli araçlardan biridir. Kısa tutulacak bir videoda içeriğin de en dikkat çekici ve kısa şekilde verilmesi başarıda etkili olacaktır.

 

Yayınlama mecralarının seçilmesi: Video pazarlamasında hedef kitleyle iletişime geçilecek mecraların seçilmesi de pazarlamanın başarısını etkilemektedir. Web sitenize yerleştirilmiş, YouTube'a yüklenmiş ve tüm sosyal medya kanallarınızda yayınlanmış bir videoyu tanıtımlarla etkileşimi ve döüşümü yüksek hale getirmek mümkündür.

 

Analiz edilmesi: Videonun yayına alındıktan sonra sürekli olarak istatistik ve raporlama ile analiz edilmesi şarttır. Hangi videoların en iyi sonucu verdiğini ve nedenini belirlemek için metrikler ve istatistikler izlenmelidir. Analizlere göre videolarda düzenlemeler yapmak oldukça etkilidir.

 

Doğru strateji geliştirilmesi: Strateji ve veriler video pazarlamasının temelini oluşturmaktadır. İlk olarak, satış dönüşüm huninizin her düzeyi için videolar geliştirmek için sağlam bir strateji planını ortaya çıkarmanız gerekmektedir. Her bir videonun içeriğini ve hedeflerini ana hatlarıyla belirtmek, bir videonun başarısını en iyi hangi metriklerin belirleyeceğini belirlemek başarı oranınızda etkili olacaktır.

 

Deneyimli pazarlama departmanı: Pazarlama ekip işidir. Genel olarak deneyimli ve uyumlu bir ekiple mümkün olmaktadır. Şirket çıkarlarını gözeterek ekibini doğru yönlendiren, donanımlı bir ekip liderinin doğru stratejiler belirlemesi ve ekibi de sürece dahil etmesi gerekmektedir.

 

Test edilmesi: Video pazarlamanızın sonuç almasını istiyorsanız, planlamanız, test etmeniz, analiz etmeniz ve tekrar test etmeniz gerekir. Videolarınızın amacı bir hikaye anlatmak ve müşterilerinizin ilgisini çekmek olsa dahi nihai amaç tüketiciyi eyleme geçirmektir. Video pazarlamanızın amacına ulaşması için sürekli test edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; A/B Testi Nedir? E-ticaret Siteleri için A/B Test İpuçları

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği

 

Video Pazarlama Nasıl Yapılır

 

Video Pazarlamanın İşletmelere Sağladığı Faydalar Nelerdir?

 

Video pazarlamanın faydaları çoktur. Hızlı sonuç alınması, etkileşimleri artırması, eyleme geçirmesi açısından video pazarlamanın sektörel bazda işletmelere sağladığı faydalar fazladır. Aşağıda birkaçına birlikte bakalım.

 

Hedef kitle ile etkileşime girmenizi sağlar: Videolar dijitalleşmenin bir getirisi olarak zamanla yarışta bilgiyi, kampanyayı ya da tanıtımı hızlı ve kolay bir şekilde tüketiciye sunmanın cazip bir yoludur. Video pazarlama yöntemleri hedef kitleyle anında iletişim kurmayı mümkün kılmaktadır. Hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Bugün, bir şirketin pazarlama çabalarının çoğu, güven oluşturmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Video, söylediklerinizle gerçekte kim olduğunuz arasında bağlantı kuran, müşterilerin perdenin arkasına bakmasına ve markanızı tanımasına olanak tanıyan bir köprüdür.

 

Geri bildirim oluşturmada yardımcıdır: Video pazarlama, sitenize geri bağlantılar oluşturmaya, beğenileri ve paylaşımları artırmaya, sitenize trafik çekmeye yardımcı olan bir SEO avantajıdır. Video pazarlama nasıl yapılır dediğimizde Google’da üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olan youtube videolarını oluştururken içerikleri de trafik alan anahtar kelimelerinize uygun şekilde hazırlamalısınız. Öte yandan videoalarınızı yotube’da yayınlarken uygun anahtar kelimeleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

Videolar, bilgilerin kalıcılığını artırır: Videolarda içerik, görsel ve ses aynı anda verildiğinden tüketicinin aklında kalma olasılığı daha yüksektir. Tüketicilere Buna karşılık, duyduklarına ilgili görüntüler eşlik ediyorsa, üç gün sonra bu bilgilerin ortalama %65'ini akıllarında tutacaklardır.

 

Videolara ilginin her geçen gün artması: “Video” kelimesini içeren e-posta konu satırları, açılma oranlarında yüzde 19'luk bir artış ve tıklamalarda yüzde 65’lik bir artış mevcuttur. Bu orana göre e-posta pazarlamasında videoların yerinin artırılması faydalı olacaktır.

 

Video pazarlamasında satın alma oranının yüksek olması: Dijital pazarlamada videonun önemi yüksektir. Tüketicilerin bir videoyu izledikten sonra eyleme geçme oranı yüzde 65 ile yüzde 85 arasındadır. Bu oran satın almaları büyük oranda arttıran bir orandır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları

 

İlgili İçerik; Dönüşümlerinizi Arttıracak Video Reklam Modelleri

 

Video Pazarlama Faydaları Nelerdir

 

Video Pazarlamanın Zorlukları Var Mıdır?

 

Video pazarlama dijitalleşmeyle birlikte dijital pazarlamanın en önemli unsuru haline gelmiş durumdadır. Video pazarlaması yapmak isteyen tüketiciler için işi bilmek oldukça önemlidir. Teknik bilgi gerektiren video pazarlaması için video edit, ekipman, tanıtım, tasarım gibi çeşitli alanlarda iş gücüne ihtiyaç vardır. Fakat dijital dünyanın getirisi olarak tüm bunları öğrenmek oldukça kolay bir hal aldı ve yıldızı her geçen gün yükselen meslek dalları arasına girdi.

 

Video pazarlamanın ekipman maliyeti ile çözülecek bir düzeydedir. Video pazarlamanın zorluklarına baktığımızda stratejik olduğunu görmekteyiz. Sağlam ve etkili bir video pazarlama stratejisi nasıl oluşturulur, insanların tüketmek istediği içerik nasıl oluşturulur ve paylaşılan ilgi çekici videolar nasıl oluşturulur gibi konular kişileri daha da zorlamaktadır. Etkili video pazarlama için stratejiye odaklanmak ve farklı bir iş ortaya çıkarmak rekabetin fazla olduğu dönemde gereklidir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax