Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretsiz Webinar Programları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

İnternet tabanlı iletişimin hayatın her alanına yayılmasıyla birlikte artan webinar kullanımı, pandemi koşullarının da etkisiyle çok daha fazla kişi tarafından tercih edilir ve kullanılır olmuştur. Uzmanlardan, şirket yöneticilerine, akademisyenlerden yazarlara, sivil toplum örgütlerinden şirketlere kadar uzanan farklı alanlarda kullanılan webinar konusunu sizler için inceledik.

 

Ücretsiz Webinar Programları konulu bu içeriğimizde; webinar nedir ve webinar ne demek sorularına yanıt arayacak, ücretsiz webinar programı olarak en çok tercih edilen zoom webinar ve adobe connect webinar başlıklarını inceleyeceğiz.

 

Ücretsiz Webinar Programları

 

Webinar Ne Demek?

 

Webinar, web ve seminar kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. İngilizcede internet ağı anlamına gelen web ile seminer anlamına gelen seminar kelimesinden doğan web seminar, webinar olarak kısaltılmış ve kullanılmaya başlanmıştır.

 

Webinar ne demek sorusuna internet semineri cevabını verebiliriz. Yalnızca seminer değil, internet tabanlı toplantılar için de kullanılan webinar, mesafe ve mekandan bağımsız olarak, sunum yapabilme özgürlüğü tanır ve katılımcıları online bir platformda bir araya getirir. Webinar, tek ya da çift taraflı ses teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilir. Bilgi aktarımı ya da sunum gibi etkinliklerde yalnızca konuşmacı bulunurken, toplantılarda bütün katılımcılar söz hakkı alabilir.

 

Pandemi ile birlikte yaygınlaşan webinar kullanımı, ülkemizde ilk olarak Açıköğretim Fakültesi derslerinde kullanılmaya başlamıştır. Çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen açıköğretim dersleri webinar aracılığıyla yapılmış ve bu durum uzaktan eğitime geçilmesiyle yaygınlaşmıştır.

 

İlgili İçerik; Etkili Sunum Teknikleri Hakkında 5 Kilit Başlık

 

Webinar Ne Demektir

 

Webinar Nedir?

 

Sanal sınıf ve webkonferans gibi isimlerle de anılan webinar, internet tabanlı bir ağda, kurum ya da kişilerin birbirleriyle etkileşim içinde olarak iletişim kurduğu bir platform olarak tanımlanabilir. Webinar aracılığı ile sunum, seminer, workshop ya da konferans düzenlenebilir ya da interaktif bir iletişim kurulabilir.

 

Uzaktan eğitimin genele yayılması ile birlikte daha sık kullanılmaya başlanan webinarı yalnızca eğitim kurumları değil, uzaktan çalışma sistemine geçmiş şirket ve kurumlar da kullanır. İş toplantıları ya da şirket içi eğitimler de artık webinar kullanılarak düzenlenmektedir.

 

Tercihe bağlı olarak webinar kaydedilebilir ve daha sonra tekrar izlenebilir. Düzenlenen webinarlara daha sonradan ulaşabilmek için webinar sağlayıcısı semineri, sunumu ya da toplantıyı- webinarın düzenleme amacı her ne ise- bütünüyle kayıt altına almalıdır. Kayıtlı webinarın dolaşıma sokulmasına ya da ilgili kişilerle paylaşılmasına webcast dağıtımı denmektedir. Webcastin webinardan farkı, karşılıklı etkileşim özelliğini kaybederek tek taraflı olmasıdır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Webinar Nedir

 

Webinar Nasıl Düzenlenir?

 

İnternet teknolojileri kullanılarak düzenlenen webinarlar, TCP/ IP adı verilen bağlantıları kullanarak çalışır. Webinar katılımcılarının herhangi bir program indirmesine ya da satın almasına gerek duymadan katılım sağlayabilmelerine imkan veren bu bağlantılar, herhangi bir internet tarayıcısı ile kullanılabilmektedir.

 

Şunu da hemen belirtelim, webinar için ekstra bir program kullanmaya gerek olmasa da, belirli programlar üzerinden düzenlenen webinarlarda o programa ihtiyaç duyulur. Örneğin, Skype üzerinden webinar düzenlemek isterseniz, Skype uygulamasını yüklemelisiniz.

 

Webinar seminerleri ya da sunumlarında katılımcıların etkileşimini sağlamak için ses ya da yazı kullanılabilir. Örneğin bir sunum öncesinde, sırasında ya da sonrasında katılımcılar sesli olarak webinara dahil olup soru sorabilir ya da sorularını mesajlaşma bölümünden yazabilirler, ekran görüntüsü paylaşabilirler.

 
İlgili İçerik; Canlı Sohbet Araçları ile Satışlar Nasıl Arttırılır? 



Webinar Nasıl Düzenlenir

 

Webinar Nasıl Yapılır?

 

Webinar, belirli bir amaç doğrultusunda düzenlenir. Bu amacın çok büyük ya da çok iddialı olmasına gerek yoktur, büyük bir şirket sunumu için ya da basit bir toplantı için de webinar düzenleyebilirsiniz. Ancak, amacı belirlemeniz tercih etmeniz gereken webinar platformunu belirlemenize yardımcı olur.

 

Webinar amacınızı belirledikten sonra, içerik de az çok belirlenmiş olur. Fakat yine de içerik detaylarınız size yol gösterecektir. Örneğin yalnızca sunum mu yapacaksınız, interaktif bir iletişim mi kuracaksınız? Sesli ya da yazılı olarak katılımcıların etkileşimine izin verecek misiniz?

 

Amacınızı ve içeriğinizin ana hatlarını belirledikten sonra kendinize en uygun webinar platformunu seçebilirsiniz. Aşağıda detaylı olarak açıkladığımız ücretsiz webinar programları size yardımcı olabilir. Webinar öncesi, konuyla ilgili detayları araştırmanız, sunum planı yapmanız ve gerekli kaynaklardan yardım almanız, etkinliğinizi çok daha verimli kılacaktır.

 

İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri

 

İlgili İçerik; Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar

 

Webinar Nasıl Yapılır

 

Webinar Programları Nelerdir?

 

Webinar düzenlemek için belirli bir webinar programına ihtiyaç olmadığını söylemiş fakat düzenlemek istediğiniz platforma göre farklı programlara ihtiyaç duyabileceğinizi ya da program kullanmadan da internet sağlayıcıları aracılığı ile webinar düzenleyebileceğinizi belirtmiştik.

 

Tercih edeceğiniz kaynak, webinarın teknik olanaklarını da belirleyeceği için, ücretsiz webinar programları ve özelliklerine hep birlikte bakalım.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

İlginizi Çekebilir; Oryantasyon Nedir? Firmalar İçin Neden Önemlidir? 



Webinar Programları Nelerdir

 

Zoom Webinar

 

İş toplantısı, sunum, web semineri çözümleri sunan zoom, yaygın olarak kullanılan video konferans araçlarının başında gelmektedir. Web semineri otomasyonu yoktur ancak çoklu ve görüntülü konuşmaya izin vermesi zoom uygulamasını webinar için tercih edilen bir platform haline getirmektedir. Sıralı konuşmaların olduğu sunumlar için uygundur. Belirli bir sürede ve belirli sayıdaki katılımcılar için ücretsizdir. Zoom özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

 
  • Başlangıç paketi ile 100 kişiye kadar katılımcı etkileşimine izin vermektedir.
  • Webinar etkinliğinizi Facebook ve YouTubeden yayınlamanızı sağlayan entegrasyona sahiptir.
  • Webinar düzenleyicisi olarak katılımcıları kontrol edebilmenize, sesi yönetmenize imkan tanır.
  • Soru-cevap, canlı sohbet ya da anket özellikleriyle geri bildirim almanıza yardımcı olur.
  • Zoom üzerinden yapılan tüm webinarlara alt yazı seçeneği eklenebilir.
 

İlginizi Çekebilir; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

 

İlginizi Çekebilir; Canlı Yayın Satışı 



Zoom Webinar Nedir

 

Adobe Connect Webinar

 

Web tarayıcınıza Adobe Flash Player yükleyerek kullanabileceğiniz Adobe Connect Webinar (Adobe Connect Meeting) video, ses ve yazılım simülasyonlarına sahiptir. Online olarak ve gerçek zamanlı içerikler paylaşmanıza, toplantı düzenlemenize, sunum yapmanıza imkan sağlar. Adobe Connect Webinar ile toplantılarınızı sunucunuza kaydedebilir ve daha sonra tekrar yayınlayabilirsiniz.

 

Mobil cihazlarla da uyumlu olarak çalışan Adobe Connect, içerik yönetimi ve paylaşımı konusunda sıklıkla tercih edilmektedir. Abobe Connect özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz:

 
  • Mobil cihazlarla uyumlu olarak kullanılabilir.
  • Gerçek zamanlı erişim ve sunum yapmanıza imkan sağlar.
  • Geniş bir multimedya içeriğine sahiptir.
  • Yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses altyapısı sunmaktadır.
  • Sunum ve seminerlerinizi arşivleme şansınız vardır.
  • Microsoft Outlook ile entegre olarak kullanılabilir.

 İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni 



Adobe Connect Webinar Nedir

 

Skype

 

Oldukça popüler bir video konferans platformu olan Skype, webinar geliştirmek için kullanabileceğiniz uygulamalardan biridir. Workshop, grup görüşmesi, eğitim içeriği gibi farklı sunumlar için Skype’ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Az katılımlı webinar toplantılarınız için Skype iyi bir alternatiftir. Uygulamanın başlıca özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

 
  • 25 kişiye kadar toplantı, workshop, sunum, webinar düzenlenebilir.
  • Webinar sırasında ilgili dosyalar katılımcılarla paylaşılabilir.
  • Katılımcı bilgisi gönderilebilir.
  • Tüm kullanıcılara çağrı bırakılabilir.
 

Skype Nedir

 

Google Hangouts

 

Google’ın geliştirdiği bir sosyal platform olan Google+ ile senkronize olarak kullanabileceğiniz Google+ Hangouts ücretsiz webinar programları arasında sayılabilir. Google+ Hangouts ile webinar düzenleyebilmek için Google+ hesabı sahibi olmanız yeterlidir. Diğer ücretsiz uygulamalar ile kıyaslandığında Google+ Hangouts çok daha gelişmiş özelliklere sahiptir. Tek kötü yanı webinarda kişi sayısını 10 ile sınırlandırmasıdır.

 
  • Webinar içeriği, internet sitelerinden ya da canlı olarak YouTube’dan yayınlanabilir.
  • Farklı cihaz ve platformlarda sorunsuz çalışır.
  • Ekran paylaşımına izin verir.
  • Webinar sırasında metin mesajı ya da fotoğraf gönderilebilir.
 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax