Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Whatsapp Business’ın işletmeleri faydaları adlı yazımızda son dönemde birçok işletme tarafından kullanılan Whatsapp Business’ın firmanız için ne faydaları bulunuyor bunları açıklayacağız. Bunun yanı sıra whatsapp business kurulumu için adım adım nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsederek açıklamalarda bulunacağız.

Whatsapp Business ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama Android ve İOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanılmaktadır. Whatsapp Business işletmeler için oldukça faydalıdır.

Bunların yanı sıra, Whatsapp Business üzerinden oluşturulan işletme profili sayesinde şirket adresi, şirketin web sitesi ve e-posta adreslerinin kolay bir şekilde paylaşılması da işletmeler için büyük olanaklar sağlamaktadır. Whatsapp business bununla beraber mesajlarınızın başarılı bir şekilde gönderilip gönderilmediğini, bu mesajların kaç kişiye ulaştığını ve gönderdiğiniz mesajların kaç kişi tarafından okunduğunu görmenizi de sağlamaktadır.


Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Whatsapp Business ve Whatsapp’ın Farkları

 

Whatsapp Business özellikleri ve Whatsapp’ı birbirinden ayıran en önemli şey işletme profili sayesinde müşterilerinizi Kategorilendirme, istatistiklere ulaşmak ve otomatik yanıtlar gönderebilmenizmiş gibi gözükse de bu iki uygulama birçok bakımdan birbirinden ayrılmaktadır.

 

Whatsapp Business cep telefonu veya sabit telefon numaralarına kurulabilirken Whatsapp yalnızca cep telefonu numaraları için hesap oluşturmaya izin veren bir uygulamadır. Whatsapp business içerisinde bulunan kategoriler yaratma ve kategorilere göre kişileri sınıflandırma özelliği whatsapp uygulamasında bulunmamaktadır.

Whatsapp business hesabı kullanan işletmeler genel olarak web sitesi, lokasyon ve e-posta adresini işletme profiline ekleyebilirken Whatsapp’ta bu özellikler bulunmamaktadır. Genel olarak gönderilen mesaj istatistikleri, bu mesajların kaç kişi tarafından okunup yanıtlandığı gibi tutulan istatistikler de Whatsapp Business ve Whatsapp’ın farklarından birisidir.

 

Sizler de, Whatsapp Business Nedir ve Ne İşe Yarar tanımını bildikten ve işletmelere faydaları ile bu iki uygulama arasındaki farkı gördükten sonra işletmeniz için en doğru uygulamanın whatsapp business olduğuna karar verdiyseniz hep beraber whatsapp business nasıl kurulur bakalım.

 

Whatsapp Business Kurulumu

 

Whatsapp Business Kurulumu gerçekleştirirken öncelikle kullandığınız cihazın uygulama marketlerine gitmeniz ve Whatsapp Business uygulamasını indirmeniz gerekecektir.

 

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Whatsapp Business’a giriş yaptıktan sonra ilk olarak yukarıda gördüğünüz sayfa karşınıza çıkacaktır. Bu sayfada Whatsapp Business’ın hizmet koşullarını okuyabilir ve bunun sonrasında Kabul Et ve Devam et butonuna tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz.

 

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Bu adımda whatsapp Business’ı kullanacağınız telefon numarasını girmeniz gerekmektedir. Whatsapp Business telefon numaranızı cep telefonu olarak girebileceğiniz gibi sabit hat numaralarını da girebileceğinizi unutmayın. Whatsapp business hesabınızda kullanacağınız numarayı belirledikten sonra whatsapp sizi şu ekrana gönderecektir.

 

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Bu adıma kadar geldikten sonra Whatsapp Business size paylaştığınız telefon numarasının doğru olup olmadığını soracaktır. Paylaştığınız telefon numarası doğru ise sizler de bu aşamada evet butonuna basabilir ve bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Telefon numaranız doğru değil ise Düzenle butonuna tıklayarak telefon numaranızı düzenleyebilirsiniz.

 

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Whatsapp Business kurulum aşamalarında 4. Adımda whatsapp size bir kod gönderecektir. Whatsapp Business hesabınızı cep telefonu numarasıyla kurduysanız eğer bu telefon numarasına mesaj gelecektir. Sabit hat numarasına whatsapp kurmak istiyorsanız eğer Whatsapp kurmak istediğiniz telefon numarası aranacak ve bu ekranda girmeniz gereken kod sizlere sesli bir şekilde okunacaktır.

 

Whatsapp Business’ın İşletmelere Faydaları

 

Whatsapp Business kurulumunuzu tamamlamak için bu ekranda sizlerin de bir işletme adı belirtmesi gerekmektedir. İşletme adınızı belirledikten sonra fotoğraf ekle bölümünden logonuzu whatsapp Business’ta kullanmak için ekleyebilirsiniz. Kurulumunuzu tamamlamak için işletme kategorinizi seçmeli ve bitti butonuna basmanız gerekmektedir. 

 

Whatsapp Business’ın ayarlarını Kategorilendirme, otomatik mesaj, lokasyon, web sitesi gibi ayarlarını yapmak için profilinize gidebilir ve bu ayarları kullanmak için düzenlemeler yaparak firmanız için whatsapp businessı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sanal Mağaza Açma Rehberi ve Instagram İşletme Profili Nasıl Kurulur? yazılarımızı da takip ederek firmanızı daha etkin ve inovatif kılmanın yollarını keşfedebilirsiniz.



Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 


Whatsapp Üzerinden Sipariş Nasıl Alınır?


Facebook’un Yeni Özelliği: Facebook Business Suite


Pinterest Business Hesabı Nasıl Oluşturulur?

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax