Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları 2024

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde hızla artan dijitalleşmenin bir getirisi olarak tüketiciler sürekli olarak e-ticaret sitelerinden online alışveriş işlemlerini gerçekleştirmektedir. Online alışveriş sırasında en çok kullanılan yöntemlerden biri de kartlı ödemelerdir.

 

E-ticaret firmaları müşterilerine hızlı ve güvenli bir kartlı ödeme sistemi sunmak için 2 yöntem kullanabilir. Bunlardan biri bankalardan sanal pos almak diğeri ise ödeme kuruluşlarından ödeme hizmeti almaktır. Bugünkü yazımızda Yapı Kredi sanal pos tercih etmek istediğinizde bilmeniz gereken konuları ele alacağız.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları 2021

 

Yapı Kredi Sanal Pos Nedir?

 

Yapı Kredi sanal pos “POSNET” adıyla hizmet vermektedir. Posnet; sanal mağazaların internet üzerinden güvenli bir şekilde ödeme almasını sağlayan bir tahsilat sistemidir.

 

Yapı Kredi pos hizmetlerinde; güvenli, korumalı ve hızlı bir ödeme sistemine dayalı hizmetlerde hem alıcı hem de satıcının güvenliği gözetilir.



Yapı Kredi Sanal Pos Nedir

 

Yapı Kredi Pos Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

Günümüzde tüketicilerin alışveriş yaparken en çok geri döndüğü sayfa ödeme sayfalarıdır. Ödeme alanlarınızda en çok tercih edilen bankaların ödeme hizmetlerini sunuyor olmanız müşterilerinizin güvenini artırır. Yapı Kredi Bankası sanal pos tercih ettiğinizde müşteri güvenini kazanarak, satış yapabilirsiniz.

 

Yapı Kredi Bankası sanal pos hizmetleri sanal mağazanızdan 7/24 kesintisiz ödeme almanızı sağlar. Hızlı ve güvenli bir teknoloji ve ödeme altyapısı sunan Yapı Kredi Posnet, SSL sertifikası olan ya da olmayan sanal mağazalara göre uygun güvenli ödeme seçenekleri sunar.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Avantajları

 

Yapı Kredi Sanal Pos Özellikleri

 

E-ticaret sitenizde kullanacağınız Yapı Kredi Sanal Pos’un sizlere sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber yapı kredi sanal pos özelliklerine bakalım.



Yapı Kredi Sanal Pos Özellikleri

 

Karma İşlem Fırsatı

 

Sanal mağaza müşterilerinizin kredi kartı ödemelerini peşin, taksitli ya da puanlı bir şekilde yapabilmesini sağlar. Bu işlem için Yapı Kredi World üyesi olmak gerekir.

 

İşlemlerin Takibi

 

Yapı Kredi Bankası sanal pos kullandığınızda işlemlerinizin takibini, raporunu, onay kodu bilgilerinizi detaylı takip edebilirsiniz. Ayrıca Yapı Kredi text rapor ile işlem raporlarına kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkündür.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Özellikleri İşlemlerin Takibi

 

İleriye Yönelik İşlemler

 

Yapı Kredi pos hizmeti alan ticari işletmeler satışın gerçekleşmesini istediği tarihi ileriye dönük olarak belirleyebilir.

 

Dövizli Sanal Pos Kullanma

 

Euro ve USD hesabı açarak bu hizmetten faydalanabilir, yabancı kartlar için buradan hizmet yapabilirsiniz.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Özellikleri Dövizli Pos

 

E-ticaret Sitelerine Uygun Yapı Kredi Sanal Pos Türleri Nelerdir?

 

E-ticaret siteleri sanal pos için Yapı Kredi ile çalışmak istediği takdirde e-ticaret sitelerinin kullanacağı birçok pos türünün bulunduğunu bilmelidir. Yapı Kredi bankasının sanal pos türlerinden e-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz poslar şunlardır;

 
  • Standart Sanal Pos
  • Ortak Ödeme Sayfası
  • Teleweb pos
  • 3D Secure
 


E-ticaret Uygun Yapı Kredi Sanal Pos Türleri

 

Standart Sanal Pos

 

Standart sanal pos (POSNET) sanal mağazaların kredi kartı ile ödeme alması için geliştirilen ödeme sistemidir. Güvenli bir ödeme altyapısıyla sunulan standart sanal pos hizmetini tercih edecek sanal mağazalarda SSL (güvenlik) sertifikası olma şartı aranmaktadır.



Yapı Kredi Sanal Pos Türleri Standart

 

Ortak Ödeme Sayfası

 

Yapı Kredi Bankası’nın sunduğu ortak ödeme sayfası hizmetinde online mağazalarda SSL (güvenlik) sertifikası şartı aranmaz. Ortak ödeme sayfasında Yapı Kredi Bankası’nın sağladığı güvenlik koşullarında ödeme işlemi gerçekleşir. Sanal mağazalar bu işleme 3D Secure işlemini de dahil edebilir. Bu hizmette sanal pos bakım ve onarım destekleri ilgili bankaya aittir. Maliyeti daha düşük bir seçenektir.

 

İlginizi Çekebilir: Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Yapı Kredi Sanal Pos Türleri Ortak Ödeme Sayfası

 

Teleweb Pos

 

Mail order yöntemiyle düzenli ödeme alan ticari firmalara yönelik bir hizmettir. Çoğunlukla; özel okul, sivil toplum kuruluşu, dernek gibi kurumlara hitap eder.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Türleri Teleweb Pos

 

3D Secure

 

Online ödeme sistemlerinde özellikle kredi kartı ile ödemelerde güvenlik üst seviyelerde tutulmalıdır. Maksimum güvenlik müşteri memnuniyet ve kalıcılığını artırır. E-ticaret sitenizde güvenli ödemeyi artırmak için 3D Secure (güvenli ödeme) yöntemini devreye alabilirsiniz.

 

3D Secure yöntemiyle ödemenin son aşamasında kredi kartı sahibinin cep telefonuna gelir ve bu onay ile ödeme gerçekleşir. Bu yöntem güvenli şifrenin sadece kullanıcının bildiği bir ödeme sistemidir. Böylece herhangi bir dolandırıcılığın da önüne geçilmesini sağlar.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Türleri 3D Secure

 

Yapı Kredi Pos Başvuru Nasıl Yapılır?

 

Bankalar online alışverişi hem tüketici hem de alıcı açısından güvenli bir hale getirmek ve oluşabilecek risklerin önüne geçmek için sanal pos başvuru sürecini uzun bir değerlendirmeye tabi tutar. Yapı Kredi pos başvuru için bankanın gerekli gördüğü evraklar ile birlikte şubeye başvuruda bulunmanız gerekir. Sanal pos başvurusu yaparken gerekli evraklar arasında; vergi levhası, imza sirküleri gibi çeşitli belgeler istenmektedir. Aşağıda şahıs firmaları ve ticari firmalar için gerekli olan belgeleri sıraladık;

 

İlgili İçerik; E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Şahıs firmaları Yapı Kredi sanal pos başvuru için gerekli evraklar;

 
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Varsa Özel İzinler ve Belgeler
  • Oda kayıt belgesi
  • Vekaletname
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhası
 
  • Ticari Ortaklıklar için Yapı Kredi sanal pos başvurusu için gerekli evraklar;
 

  • İmza Sirküleri
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Varsa Özel İzinler ve Belgeler
  • Ticaret Sicil Yetki Belgesi
  • Vergi levhası
 

Yapı Kredi Sanal Pos Nasıl Başvuru Yapılır

 

Yapı Kredi Pos Komisyon Oranları

 

Yapı Kredi pos ücretleri ve Yapı Kredi pos komisyon oranları ise tercih edilecek pos türüne, yıla, banka kampanyalarına ve online mağazanızın gösterdiği faaliyet alanlarına göre değişkenlik gösterebilir. Yapı Kredi Bankası 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan pos ücret tarifesini aşağıdaki gibi açıklamıştır;

 
  • Fiziki pos azami tutar: 309,53
  • Sanal pos azami tutar: 309,53
  • Peşin ödeme (yurtiçi kartlar): %3,16
  • Peşin ödeme (yurtdışı kartlar): %1,90
 


Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir

 

Yapı Kredi Sanal Pos Hata Kodu Alındığında Ne Yapılmalıdır?

 

Yapı Kredi pos arıza ya da Yapı Kredi Bankası sanal pos kullanımında bazı durumlarda hata kodları ile karşılaşılmaktadır. Yapı Kredi sanal pos hata kodları gibi bir durumla karşılaştığınızda Yapı Kredi Bankası sanal pos müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilir sorunun hızlıca çözülmesini sağlayabilirsiniz.

 

Yapı Kredi Sanal Pos Hata Kodu

 

Sanal Pos E-Ticaret Siteleri İçin Güvenli Midir?

 

Online ticaret yapan işletmeler için sanal pos bir zorunluluktur denilebilir. Çünkü online alışveriş yapan tüketiciler sıklıkla kartlı ödeme seçenekleriyle alışverişlerini tamamlamak ister. E-ticaret siteleri için sanal pos seçenekleri oldukça çeşitlidir. Bankaların sanal pos altyapılarına başvuru yapılabileceği gibi pek çok ödeme çözümü sunan ödeme kuruluşları ile de çalışılması mümkündür.

 

Sanal mağazaların yapması gereken işlerine ve bütçelerine en uygun olan ödeme sistemini seçerek, kesintisiz ve güvenli satışı mümkün kılmaktır. Sanal mağazalarda maksimum güveni gözetmek istediğinizde ise banka ya da ödeme kuruluşu ile iletişime geçerek 3D Secure gibi güvenli ödeme uygulamasını da devreye sokabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?



Yapı Kredi Sanal Pos Güvenli Mi

 

Ticimax E-ticaret Altyapısında Yapı Kredi Sanal Pos Entegrasyonu Nasıl Olur?

 

Ticimax gelişmiş e-ticaret altyapısını tercih ettiğinizde Türkiye’nin en çok tercih edilen bankaları ve ödeme kuruluşları ile sanal pos anlaşması yapabilirsiniz.

 

Ticimax altyapısı ile e-ticaret siteniz kurulduktan sonra Yapı Kredi sanal pos anlaşması yaptığınız takdirde kurulumunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bankanıza başvurunuzu yaptıktan sonra bankanın size ilettiği bilgilerle tüm düzenlemeleri panelinizden yapabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax