Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube İçerik Hazırlama İpuçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

2005 yılında eski 3 Paypal çalışanı tarafından kurulan Youtube, dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformlarından birisidir. Hem bir sosyal medya platformu hem de Google’dan sonra ikinci en büyük arama motoru olan Youtube son dönemlerin en popüler platformlarından birisidir. Günümüzde birçok içerik üreticisi Youtube özelinde içerikler üreterek gelir elde etmeyi istemektedir.

 

Youtube içerik üreticileri çoğu zaman farklı kişilerin ilgisini çekmek için ilginç içerik fikirlerine odaklanmayı istemektedir ve bu doğrultuda içerik üretici kişiler Youtube içerik stratejisi geliştirmeyi hedeflemektedir. Strateji ne kadar doğru bir şekilde geliştirilirse kişilerin başarılı olma ihtimali de o kadar artış göstermektedir.

 

Youtube İçerik Hazırlama İpuçları adlı bu yazımızda hem içerik üretici kişiler hem de markalar için belirli ipuçlarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Youtube’da içerik üretirken bu ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Anahtar Kelimeleri ile Video Görüntülemelerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Youtube İçerik Hazırlama İpuçları

 

Hedef Kitle Belirleyin

 

Her platformda olduğu gibi bir arama motoru ve sosyal medya platformu olarak Youtube’da da hedef kitle belirlemek oldukça önemlidir. Çünkü markalar ve içerik üreticilerin hepsi belirli bir hedef kitleye ulaşabilmek için içerik üretimi yapmaktadır. Bu nedenle de içerik stratejisi geliştirmeden ve youtube içerik hazırlama ipuçlarına yönelmeden önce kişi ve işletmelerin bir hedef kitle belirlemesi gerekir.

 

Hedef kitle belirleme sürecinin ardından Youtube içerik üreticilerinin bu hedef kitle hakkında analizler yapması ve hedef kitlesinin ne tür içerikleri izlediğini tespit etmesi oldukça önemlidir. Hedef kitle analizi yapan içerik üreticiler hedef kitlelerini daha kolay bir şekilde tanımasını ve bu kitleye en uygun içerikleri üretmesini kolaylaştırmaktadır. Sizler de Youtube İçerik Hazırlama İpuçları arasında yer alan bu bilgiyi önemseyerek hareket edebilir ve böylece hedef kitlenize en uygun içerikleri üretebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Vergilendirmesi Hakkında Merak Edilenler

 

Youtube İçerik Hazırlama Hedef Kitle

 

Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Youtube’da içerik üreten kişi ve işletmelerin aynı hedef kitleye ulaşmak için içerik ürettiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle içerik üretimi yapmaya başlamadan önce markaların ve içerik üreticilerin aynı hedef kitleye ulaşmak istedikleri rakiplerini tespit etmesi gerekir.

 

Rakiplerin bu kitleye ulaşmak için nasıl hareket ettiği, rakiplerin içerik başlıkları, açıklamaları, etiketleri, video kartları vb. birçok konu hakkında analiz yapılmalıdır. Bunun yanı sıra Youtube’da içerik üreten diğer markaların güçlü ve zayıf yönleri de belirlenmeli ve buna en uygun şekilde markalar stratejilerini geliştirmelidir.

 

Youtube İçerik Hazırlama Rakip Analizi

 

Güncelliğinizi Koruyun

 

Her ne kadar Youtube içerik hazırlama sürecinde ilgi odağınız para kazanmak ya da markanızı tanıtmak olsa da bu platformda en önem vermeniz gereken şeylerin başında güncellik de yer almaktadır. Çünkü Youtube gibi oldukça dinamik bir platformda güncelliğini koruyan kişi ve işletmeler daha hızlı başarı elde edebilmektedir.

 

Bu nedenle Youtube’da içerik üretimi yaparken o dönemin güncel konularını inceleyebilirsiniz. Güncel konulardan kendi kanalınızın akışına göre bir youtube içerik fikri yaratabilir ve böylece hedef kitlenizin ilgisini çeken içerikler üretebilirsiniz.

 

Youtube İçerik Hazırlama Güncel İçerikler

 

Farklı İçerik Fikirlerine Hayır Demeyin

 

Youtube içerik hazırlama sürecinde güncelliği korumak kadar kanalınızda yer alan videoları çeşitlendirmekte oldukça önemlidir. Çünkü bir Youtube kanalında ne kadar farklı türde içerik bulunursa kanalın hedef kitlesi o kadar hızlı gelişmektedir. Bu da aslına bakıldığında kanalınızın hızlı bir şekilde büyümesinde sizlere yardımcı olmaktadır.

 

Bu nedenle Youtube içerik hazırlama sürecinde markaların farklı konuları takip etmesi ve hedef kitlelerine en uygun farklı içerik türlerine de kanallarında yer vermesi gerekmektedir. Böylece Youtube içerikleriniz daha kolay ilgi çekecek ve kanalınızın büyümesine yardımcı olacaktır.

 

Youtube İçerik Hazırlama Farklı İçerik Fikirleri

 

En Çok İzlenen Youtube Videolarına Odaklanın

 

Youtube’da belirli hedef kitleler tarafından sürekli izlenen birtakım videolar bulunmaktadır. Örneğin: yeni anne olacak kişiler annelik ve bebek bakımı gibi alanlardaki videoları izlerken bir hobisi bulunan kişiler ise bu hobilerini geliştirmeye yönelik olan içerikleri izlemeye önem vermektedir.

 

Bu nedenle hedef kitlenizin en çok izlediği içerikleri tespit etmeniz ve bu içeriklere uygun içerikler üretmeniz kanalınızın daha hızlı ve kolay bir şekilde büyümesine yardımcı olacaktır. Sizler de bu süreçte en çok izlenen youtube videolarına odaklanabilir ve bu video içerik türlerine yakın olan içerikleri üreterek Youtube’da daha fazla izlenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Reklamcılığı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Youtube İçerik Hazırlama Çok İzlenen İçerikler

 

Profesyonelliğinizi Koruyun

 

Youtube içerik fikirlerini inceledikten ve youtube içerik stratejinizi geliştirdikten sonra önem vermeniz gereken bir diğer konu da profesyonelliktir. Genellikle Youtube’dan içerik izleyecek olan kişiler bir kanala abone olmak ve bu kanalın videolarını sürekli olarak takip etmek için karşılarında profesyonel bir duruş istemektedir.

 

Bu yüzden profesyonel youtube videoları hazırlayan kişilerin içeriklerine olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir. Bu nedenle Youtube’da ne kadar profesyonel bir duruş sergilerseniz bu kanalınızın abone sayısını o kadar artıracak ve hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

 

Youtube İçerik Hazırlama Profesyonellik

 

Videolarınıza Giriş Bölümü Ekleyin

 

Youtube’da içeriklerini geliştirmek isteyen kişilerin videolarına giriş bölümü eklemesi video ve kanal hakkında izleyicilere bilgi vermelerini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle Youtube’da izlenme sayısını artırmak ve hedef kitlesine daha iyi içerikler sunmak isteyen herkesin videolarına giriş bölümü eklemesi gerekir.

 

Böylece videonuzu ilk kez izleyen kişiler videonun çarpıcı yerlerini görerek merak eder ve videonun ilgili bölümüne kadar izlemeye devam eder. Bu hem hedef kitlenizin kanalınıza olan bağlılığını artırır hem de ortalama izlenme sürenizin artmasını sağlar.

 

Youtube İçerik Hazırlama Video Giriş Bölümü

 

İçeriklerinize Grafikler Ekleyin

 

Youtube içerik hazırlama sürecinde videolarınıza ne kadar çok ilgi çekici öğe eklerseniz videolarınızın izlenme oranını o kadar hızlı artırırsınız. Bu nedenle video editi yaparken içeriklerinize grafikler ve semboller ekleyebilir ve böylece izleyicilerin videolara olan ilgisini artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?

 

Youtube İçerik Hazırlama Grafikler

 

Işık ve Sese Önem Verin

 

Youtube içerik fikrini geliştirdikten ve videolarınızı çekmeye başladıktan sonra ışık ve sesin oldukça önemli olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Çünkü youtube içeriklerinde doğru açının yakalanması, ışık ve sesin ayarlanması videonuzun kalitesini ve profesyonelliğini artıran bir unsurdur.

 

Bu da aslına bakıldığında hedef kitlenize cidden bu işe emek harcayan biri olduğunuzu ve profesyonel bir şekilde hareket ettiğinizi göstermektedir. Doğru ve ışık ve ses ayarı yapılan videoların izlenme süresi profesyonel çekilmeyen videolara oranla daha yüksektir.

 

Bu nedenle youtube içeriklerinin izlenmesini isteyen ve abone sayısını artırmayı hedefleyen herkesin ışık ve sese önem vermesi ve profesyonel olduğunu hedef kitlesine göstermesi gerekir.

 

Youtube İçerik Hazırlama Işık ve Ses

 

Shorts Özelliğini Kullanın

 

Youtube içerik hazırlama sürecinde kullanabileceğiniz yeni özelliklerden birisi de Youtube shorts özelliğidir. 1 dakikadan kısa olan videonuzun başlığına ya da açıklama bölümüne. #shorts etiketi yazdığınız takdirde videolarınız youtube shorts içerisinde daha fazla görünmektedir.

 

Bu da aslına bakıldığında hedef kitlenize ulaşmanızı sağlamakta ve daha fazla görüntüleme almanıza olanak tanımaktadır. Bu nedenle Youtube içerik geliştiricilerinin yeni çıkan özellikler arasında yer alan Youtube shorts özelliğini kullanmaya önem vermesi gerekmektedir.

 

Youtube İçerik Hazırlama Shorts

 

İçerik Yönetimini Ticimax ile Yapın

 

E-ticaret sitesi bulunan ve Youtube’da içerik üreten bir markaysanız Youtube ile beraber e-ticaret siteniz için de içerik üretebileceğinizi bilmelisiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan blog modülü sayesinde sitenizi ön plana çıkaracak ve hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracak içerikler üretebilir ve böylece görünürlüğünüz artırabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax