Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube Reklamcılığı Nedir? Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Youtube, 2005 yılında Amerika’da geliştirilen bir video içerik sitesidir. 3 Paypal çalışanı tarafından geliştirilen platform 2006 yılında Google tarafından satın alınmıştır. Youtube, Google tarafından satın alındıktan sonra geliştirilmeye başlanmış ve şu an Google arama motorundan sonra dünyanın en büyük ikinci arama motoru haline gelmiştir.

 

Youtube günümüzde hem içerik üreticiler hem de markalar tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle markalar nezdinde marka bilinirliğini arttırma, ürün satışı yapabilme ve hedef kitleye ulaşabilme açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle günümüzde birçok marka youtube kullanarak hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır.

 

Youtube’da abone sayısını arttırmak ve daha fazla izlenme almak isteyen kişiler Youtube SEO’suna önem vereceği gibi Youtube Reklamcılığına da önem vermelidir. Çünkü Youtube Reklamları sayesinde markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşması oldukça kolaydır. Bu yüzden her markanın dijital pazarlama stratejisi içerisinde Youtube Reklamları da yer almalıdır.

 

Youtube Reklamcılığı nedir ve nasıl yapılır adlı bu yazımızda sizlere youtube reklamları hakkında bilgilendirme yapacağız. Bununla beraber reklamlarınızı planlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden de sizlere bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Youtube Reklamcılığı hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

  

Youtube Reklamcılığı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Youtube Reklamcılığı Nedir?

 

Youtube Reklamcılığı, markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak, takipçi ve abone sayısını arttırmak, daha fazla izlenme elde etmek ve marka bilinirliği arttırmak için Youtube’da reklam verdiği dijital pazarlama yöntemlerinden birisidir.


İlgili İçerik; YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma


Youtube Reklamcılığı Nedir

 

Youtube Reklamcılığı Neden Önemlidir?

 

Youtube sponsorlu reklamlar her marka için oldukça önemlidir. Çünkü markalar youtube reklamları sayesinde birçok avantajdan yararlanabilmektedir.

 
  • Youtube sponsorlu reklamlar sayesinde marka bilinirliğinizi kolayca arttırabilirsiniz.
  • Youtube reklamları ile internet sitenize trafik çekmeniz mümkündür.
  • Sponsorlu reklamlar aracılığıyla hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Youtube reklamcılığı sayesinde rakipleriniz ile daha kolay rekabete girebilirsiniz.
  • Youtube reklamları ile kanalınızın abone sayısını arttırabilirsiniz.
  • Ürün tanıtım ve inceleme reklamları vererek ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Youtube 100’den fazla ülkede hizmet veren bir platform olduğu için doğru stratejiler sayesinde hedef kitlenizi geliştirebilirsiniz.
  • Genellikle bu platform mobil cihazlarda daha fazla kullanıldığı için işletmenizin internet sitesine mobil trafik çekebilirsiniz.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak için Youtube’da dijital pazarlama stratejileri yürütebilir ve pazarlama stratejilerinizi Youtube reklamları ile güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube SEO Rehberi; Youtube Kanalınızı Nasıl Optimize Etmelisiniz?

 

Youtube Reklamcılığı Neden Önemlidir

 

Youtube Reklam Biçimleri

 

Youtube’da reklam vermek isteyen kişi ve markaların kullanabileceği birçok reklam türü bulunmaktadır.

 
  • Display ADS ( Görüntülü Reklamlar )
  • Skippable Video ADS ( Atlanabilir Reklamlar )
  • Non Skippable Video ADS ( Atlanamayan Video Reklamlar )
  • Overlay ADS ( Yer Paylaşımlı Reklamlar)
  • Truview Discovery ADS ( Truview Keşfet Reklamları )
  • Bumper ADS ( Bumper Reklamlar )
  • Sponsored Card Ads ( Sponsorlu Kart Reklamları )
 

Youtube’da reklam vermek isteyen kişilerin kullanabileceği reklam türleridir ve Youtube reklam biçimlerinin birbirinden farklılaştığı birçok özelliği bulunmaktadır.

 

Youtube Reklam Biçimleri Nelerdir

 

Youtube Reklam Türleri

 

Youtube’da reklam vermek isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği reklam türlerini bir önceki bölümde sizlerle paylaştık. Bu bölümde iste bu reklam türlerine detaylı bir şekilde göz atacağız.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirecek 9 Tahmin

 

Youtube Reklamcılığı Türleri Nelerdir

 

Display ADS ( Görüntülü Reklamlar)

 

Youtube reklam türleri arasında yer alan Display ADS yani Görüntülü Reklamlar yalnızca masaüstü cihazlarda görülebilen reklam türleridir. Kısacası Görüntülü reklamlar Youtube’un web sitesi üzerinden görüntülenmektedir. Youtube’da reklam vermek isteyen kişi ve işletmelerin reklam formatına uygun bir biçimde reklamlarını tasarlaması gerekir. Display Reklamlarda kullanılması gereken formatlar şunlardır;

 
Özellik Format
Format JPGS, PNG, GIF, JPEF ve HTML5
Boyut 300 x 250 Pixel
Animasyon Uzunluğu Maksimum 30 saniye
Dosya boyutu Maksimum 150 KB
 

Skippable Video ADS ( Atlanabilir Reklamlar )

 

Skippable Video ADS ya da diğer adıyla Atlanabilir Reklamlar, Youtube’un web ve mobil platformlarında kullanılabilen reklam türüdür. Bu reklam türünü kullanıcılar 5 saniye boyunca izledikten sonra geç butonuna basarak atlayabilmektedir. Atlanabilir reklamların en önemli özelliği geç butonuna basan kişiler için reklam ücreti ödememektir. Youtube’da atlanabilir reklamlar vermek isteyen kişi ve işletmelerin belirli unsurlara dikkat etmesi gerekir

 
Özellik Format
Format MPEG4 ya da MP4 formatları
Boyut 4:3 ya da 16:9 oranına sahip videolar
Uzunluk Minimum 12 saniye maksimum 30 ya da 60 saniye fakat bir sınır bulunmamaktadır
Ses AAC ya da MP3
 

Non Skippable Video ADS ( Atlanamayan Video Reklamlar )

 

Non Skippable Video ADS ya da bilinen diğer adıyla Atlanamayan Video Reklamlar izleyicilerin 5 saniye sonra geçemediği reklam türüne verilen isimdir. Video başında, ortasında ya da sonunda gösterilen bu reklamların her gösterildiği kişi için ödeme yapmanız gerekmektedir. Çünkü kişiler reklamı geçebilmek için izlemek zorundadır. Bu formatta reklam yayınlamak isteyen kişi ve işletmeler video formatına önem vermelidir.

 
Özellik Format
Format MPEG4 ya da MP4 formatları
Boyut 4:3 ya da 16:9 oranına sahip videolar
Uzunluk Minimum 15 saniye
Ses AAC ya da MP3
Çözünürlük 720p veya 1080 video kalitesi önerilmektedir.
 

Overlay ADS ( Yer Paylaşımlı Reklamlar)

 

Overlay ADS yani Yer Paylaşımlı Reklamlar, youtube videolarının %20’sini kapsayacak bir şekilde videonun alt bölümünde gösterilen reklamlardır. Genellikle video içerisinde gösterilen bu reklamlara tıklayan tüketiciler sitenize yönlendirilmektedir. Genellikle yer paylaşımlı reklamlar masaüstü ya da web uygulamalarında gösterilmektedir.

 

Youtube reklamcılığı yaparken yer paylaşımlı reklamlar vermek isteyen kişi ve işletmelerin formata uygun bir biçimde reklam vermesi gerekmektedir.

 
Özellik Format
Format JPEG, GIF, JPG ya da PNG
Boyut 728 x 90 ya da 468 x 60
Dosya Boyutu Maksimum 150 KB
 

Truview Discovery ADS ( Truview Keşfet Reklamları )

 

Youtube reklamcılığı içerisinde yer alan Truview Discovery ADS yani Truview Keşfet Reklamları arama sonuçlarında, ana sayfada ya da video sayfalarında gösterilen reklamlardır. 3 satırlık bir açıklama ve thumbnails görseller ile gösterilmektedir. Bu reklam türünü verecek kişi ve işletmelerin formata önem vermesi gerekmektedir.

 
Özellik Format
Format MPEG4 ya da MP4
Boyut 4:3 ya da 16:9 formatında videolar
Ses AAC ya da MP3
Çözünürlük 720 p ya da 1080 p kalitesindeki videolar ya da 854 x 480, 1920 x 1080 ya da 1280 x 720 px videolar
 

Bumper ADS ( Bumper Reklamlar )

 

Youtube reklam türleri arasında yer alan Bumper ADS, 6 saniyelik reklamlardır. Bu reklamı vermek isteyen kişilerin net videoları olmalıdır ve verilmesi istenen mesaj 6 saniyede anlatılmalıdır.

 
Özellik Format
Format MPEG4 ya da MP4
Boyut 4:3 ya da 16:9 formatında videolar
Ses AAC ya da MP3
Çözünürlük 480 x 360 ya da 640 x 360
Uzunluk Net 6 saniye
   

Sponsored Card Ads ya da Sponsorlu Kart Reklamları videonun sağ köşesinde bildirim şeklinde bulunan reklamlardır. Mobil ve masaüstü cihazlarda kullanılabilmektedir.

 
Özellik Format
Format JPEG, JPG ya da GIF
Boyut 1:1
Dosya Boyutu Maksimum 5K
 

Sponsored Card ADS reklamları vermek isteyen işletmelerin bu özelliklere uygun reklamlarını biçimlendirmesi gerekmektedir.

 
Youtube Reklamcılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir

 

Youtube’da Reklam Nasıl Verilir?

 

Youtube’da reklam vermek için ilk olarak Youtube’da oturum açın ve ardından Youtube Studio’ya giriş yapın.

 
  • Sol bölümde yer alan İçerik bölümüne tıklayın.
  • Kanalınızda yer alan bir videoyu seçin ve para kazanma butonuna tıklayın.
  • Ardından yayınlayacağınız reklam türlerini belirleyin ve kaydet butonuna basın.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Youtube’da reklam verebilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax