Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Z Kuşağına Ürün Pazarlama Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Ürün ve hizmetlerinizin tanıtımını yapmak ya da satışlarını arttırmak için kullanacağınız reklam iletişiminin önemli noktalarından biri de doğru hedef kitleye ulaşabilmektir. Sosyo- ekonomik durum, satın alma davranışı, yaş skalası gibi değişkenlerin etkili olduğu bu pazar belirleme çalışmasında, hedef kitlenin algı ve davranışları iyi analiz edilmelidir. 

 

 Z Kuşağı Hedef Kitleye Ürün Pazarlamak Hakkında Her Şey adlı bu yazımızda Z kuşağını nasıl daha iyi anlayabileceğinizden ve hedef kitlesi z kuşağı olan ürünlerinizi daha etkili pazarlamanız için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızla Z kuşağı nedir, Z kuşağı tüketim alışkanlıkları, Z kuşağı hangi yıllar arasında doğmuştur gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. 

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama!

 

Z Kuşağı Hedef Kitleye Ürün Pazarlamak Hakkında Her Şey

 

Z Kuşağı Nedir?

 

Z kuşağı; günümüzün yeni ve genç neslini tanımlamak için kullanılan genel bir ifadedir. Artık toplumun en dinamik kesimini oluşturan bu kuşak, düşünce ve davranış biçimi bakımından kendinden önceki tüm kuşaklardan oldukça farklıdır. Dijital dünyanın içine doğmuş, bambaşka bir gerçeklik algısı ile büyümüştür.  

 

Tanımı daha netleştirmek için z kuşağı hangi yıllar arasında doğanları kapsar diye baktığımızda, 1990 lı yılların ikinci yarısından sonra ve 2000’li yılların başında doğmuş olanlarla karşılaşırız.

 

Artık reşit olan, 20’li yaşlarının başındaki bu kuşak, bu ve bundan sonrası için oldukça uzun yıllar hedef kitlenin temelini oluşturacak, marka bilinirliğinizi arttırmanız ve ürünlerinizi satacağınız hedef pazarı belirleyecek, algıları zevkleri ve tüketim alışkanlıkları ile hem günümüze hem de geleceğe yön verecektir. Dilerseniz, hedef kitle tanımlamasında oldukça önemli olan bu kuşağa daha yakından bakalım.



Z Kuşağı Nedir

 

Z Kuşağı’nın Tüketici Davranışları Nelerdir?

 

Z Kuşağı nedir, tüketici davranışları nasıl şekillenmiştir diye sorduğunuzda aklınıza gelmesi en önemli nokta, bu çağın teknolojik gelişmelerin hız kazandığı ve internet tabanlı iletişimin hayatın her alanına hâkim olduğu bir dönemde büyüyen bir kuşak olduğudur. Genç, dinamik ve aktif bir kitleden bahsettiğimizi unutmayarak, z kuşağı tüketim alışkanlıkları nasıl şekillenmiştir, hep birlikte bakalım.

 

Y kuşağı tanımlanan bir önceki kuşak, internetle neredeyse 20’li yaşlarında tanışmıştır. Oysa Z kuşağı, internet çağının içine doğmuş, bilgisayarların ve cep telefonlarının hayatın ayrılmaz parçası haline geldiği bir dönemde büyümüştür. 

 

Teknolojik gelişmelerle birlikte hayatımızdaki her şeyin, her formun yeni görünümlere kavuştuğu bu çağda, z kuşağı dinamik ve yenilikçidir. Su içmekten beslenme düzenine, spor egzersizinden kaç saat uyuyacağına kadar her şeyi aplikasyonlarla düzenleyebilir ve kontrol edebilir. 



Z Kuşağı Tüketici Davranışları

 

Kısa ve Net Mesajlar Verin

 

Hızın ve zaman yönetiminin önem kazandığı, her şeyin piyasaya çıkar çıkmaz eskidiği bu dönemin çocukları olan z kuşağı, yalın ve net bir dilden hoşlanır. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan hatta sosyal medyaya yön veren gerek fotoğraflarıyla gerekse video paylaşımlarıyla kendi fikirlerini söylemekten çekinmeyen Z kuşağı kendi iletişim dilini inşa etmektedir. 

 

Esprili, güncel, sembolik göndermelerin yoğun olduğu bu dili iyi gözlemlemek, z kuşağı nedir sorunuza cevap verecek ve hedef kitle ile kuracağınız iletişim tonunu belirlemek için son derece önemlidir.



Z Kuşağına Satış Yapmak - Kısa Net

 

E-Ticarete Yönelin

 

Z kuşağı hedef kitleye ürün pazarlamak hakkında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bu teknoloji kuşağının tüketim davranışlarıdır. İhtiyaçların talepleri doğurduğu, arzın talebi şekillendirdiği bu hızlı tüketim çağında, z kuşağı da elbette kendi tüketim alışkanlıklarını ve satın alma davranışını oluşturmuştur. 

 

Z kuşağı nedir, kimleri kapsar, tüketim davranışı nasıl şekillenmiştir gibi değerlendirmelerden ve çizdiğimiz genel çerçeveden sonra, markanızı Z kuşağı tarafından bilinir kılmak ve satışlarınızı arttırmak için neler yapabileceğinize bakalım. Çünkü bu kuşağa ulaşmak için geleneksel pazarlama kanalları yerine dijital dünyanın olanaklarını göz önünde bulundurmalısınız.

 

Bu nedenle e- ticarete yönelmeniz ve kendi adınıza bir site açmanız iyi bir karar olacaktır. Siz de Ticimax hazır e-ticaret alt yapılarından birini seçerek işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.



Z Kuşağına Satış Yapmak - E-ticaret

 

Z Kuşağına Satış Yapmak ve Pazarlama Yöntemleri

 
  • Sosyal Medyada Mutlaka Aktif Olun
  • E- Ticaret Sitenizin Mobil ile Uyumlu Olmasına Dikkat Edin
  • Youtube Videolarına Ağırlık Verin
  • Influencer Hesapları ile İş birliği Yapın
  • Z Kuşağı İle İletişim Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler
 

Z Kuşağına Satış Yapmak - Pazarlama

 

Sosyal Medyada Mutlaka Aktif Olun

 

Ürünlerinizin Z tarafından bilinir olmasını istiyorsanız, sosyal medya kullanımına mutlaka ağırlık vermeniz. Özellikle İnstagram, Z kuşağı tarafından yaygın olarak kullanılan bir platformdur ve hedef kitleye kısa yoldan ulaşmanızı sağlar. Z kuşağı hedef kitleye ve Instagram’a uygun olarak üreteceğiniz içerikler, ürün reklamınız kadar önemlidir. 

 

Paylaşımlarda fotoğraflarınızın özenli, dilinizin yalın ve mesajınızın net olmasına özen gösterin. Günlük paylaşım listesi hazırlayın ve her gün mutlaka paylaşım yapın. Etkileşim alan paylaşımlarınıza dikkat edin. Hikâye paylaşımlarına ağırlık verin. Video, ses, yazı ve fotoğraf formatlarını birleştirerek oluşturacağınız hikayeler Z kuşağının ilgisini çekecek ve marka bilinirliğinizi arttıracaktır.

 

İlgili İçerik; Instagram Üzerinden Ürün Satış Önerileri

 

Z Kuşağına Satış Yapmak - Sosyal Medya

 

E- Ticaret Sitenizin Mobil ile Uyumlu Olmasına Dikkat Edin

 

Cep telefonu ve diğer mobil cihazlar, herkesin hayatında önemli yer kaplıyor ancak Z kuşağı özellikleri nelerdirden bahsederken bu kuşağın teknoloji kuşağı olduğunu söylemiştik. Dolayısı ile e-ticaret sitenizin mobil versiyonuna özen gösterin. Sitenizin mobilde de rahat ve kolay okunmasına, düzgün görünmesine dikkat edin. Hızlı ve çabuk karar veren bu kuşağı etkilemek için Ticimax Native mobil uygulamamız hakkında bilgi alabilirsiniz. 

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

Z Kuşağına Satış Yapmak - Mobil

 

Youtube Videolarına Ağırlık Verin

 

Z kuşağının hemen her konuda içeriğe ulaşmak için en fazla tercih ettiği sosyal mecralardan biri de YouTube’dur. Ürün içeriklerinizi eğlenceli ve dinamik bir dille Youtube videoları ile anlatmak marka görünürlüğünü arttırır. Dijital mecralara reklam vermeyi düşünebilir, bu kuşakla iletişim kurmak için Youtube reklamlarını tercih edebilirsiniz. 

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Z Kuşağına Satış Yapmak - Youtube Video

 

Influencer Hesapları ile İş birliği Yapın

 

Sosyal medyayı doğru ve etkin kullanarak kendi kuşağı ile kolay etkileşime giren Z kuşağı infuluencerlar, hedef kitleniz ile aranızdaki mesafeyi kısaltır ve bilinirliğinizi arttırır. İnfluencer hesaplar, Z kuşağı kimler, neleri severler gibi konularda size fikir vererek, pazarlama iletişiminizin güçlenmesine yardımcı olabilir. 

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Z Kuşağına Satış Yapmak - Influencer

 

Z Kuşağı İle İletişim Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler

 

Farklı sosyal medya mecralarını kullanın ve olabildiğince farklı alanlarda görünür olmaya dikkat edin. Her mecrada o platformun diline uygun davranmaya dikkat edin ancak kendi markanız için bütünlüklü bir dil oluşturmayı da ihmal etmeyin.

 

Ürünlerinizi uzun ve sıkıcı bir dille anlatmak yerine, eğlenceli, özgün ve dikkat çekici olmaya özen gösterin. Sadece ürüne odaklanmış içeriklerden çok, sağladığınız faydalardan, yaşam tarzından, yaratmayı amaçladığınız konseptten bahsedin. 

 

Hızlı ve net olmaya özen gösterin. Hedef kitlenizin dikkati çabuk dağılan ve parmaklarının ucunda yüzlerce farklı alternatif olan bir kitle olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Mesajınızı iletmek için yalnızca saniyelerinizin olduğunu unutmayın.

 

Sosyal mecralardaki organik iletişime önem verin. Soruları yanıtsız bırakmayın, önerileri ciddiye aldığınızı gösterin ve e-ticaret siteniz dahil, bütün dijital kanallarınızı güncel tutmaya gayret edin.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax