Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Adblock Nedir? Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Reklam engelleyiciler, gizliliğimizi korumada ve sorunsuz bir tarama deneyimi sağlamada önemli bir rol oynar. Teknik olarak, reklam engelleyiciler reklamları engellemez. Tarayıcıya içerik indiren web isteklerini engeller. Başka bir deyişle, adblock reklam engelleyici, reklamların tarayıcınıza indirilmesini durdurarak web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlar ve daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunar. Yazımızda detaylarına yer verdik.

 

Adblock Hakkında En Çok Sorulan 4 Soru

 

Reklamlar Neden Kullanılır?

 

Reklam nedir dediğimizde bir şirketin bir ürün veya hizmet hakkında farkındalık yaratmasını sağlayan pazarlama sürecinde rol oynar. Reklamlar olmadan en sevdiğimiz ürünleri veya markaları satın alamaz, isteğe bağlı hizmetlere erişemez veya hayal ettiğimiz tatili gerçekleştiremezdik.

 

Şirketler ürünlerini, tekliflerini kullanıcılara tanıtmak ve böylece satışları ve genel gelirlerini artırmak için pazarlama veya promosyon faaliyetlerinin bir parçası olarak reklamları kullanmaktadır.

 

Reklamlar elbette hem satıcılara hem de tüketicilere fayda sağlamalıdır. Şirketler ürün ve tekliflerini reklamlar yoluyla tanıtabilir. Öte yandan reklamlar sayesinde tüketiciler, bilinçli kararlar vermek için piyasada mevcut teklifler, indirim fırsatları ve diğer potansiyel seçenekler hakkında gerekli bilgilere erişebilir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Adblock Reklam Kullanımı

 

Adblock Nedir?

 

Adblock nedir dediğimizde adblock teknolojisi; nelerin engelleneceğini, gizleneceğini veya ziyaret ettiğiniz sayfalarda nelerin görünmesine izin verileceğini belirleyen filtre listeleri adı verilen listelerdir. Bu listeler basitçe “izin verilenler listesi” veya “engellenenler listesi” biçimindeki bir URL listesinden oluşur. Özetle, adblock teknolojisi, ziyaret ettiğiniz web sayfalarında nelerin engellenip engellenmeyeceğini belirleyen bu filtre listelerinde oluşturulmuş bir dizi kuraldır.

 

Adblock Hakkında Nedir

 

Adblock Nasıl Kurulur?

 

Reklam engelleyicilerin farklı tarayıcılar ve mobil uygulamalar için kurulumu oldukça basittir.

 

Mobilden de yine App Store ya da Google Play Store’den indirme işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. İndirme işleminden sonra Adblock ayarları kısmını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Tarayıcınıza indirdiğinizde adım adım kurulum aşamalarını takip etmeniz yeterlidir. Kurulum işleminden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak uygulamayı devreye almış oluyorsunuz.

 

Adblock Google Chrome: Google chrome kullanıyorsanız web mağazayı açarak adblock yazıp indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında tarayıcınızı yeniden başlatarak reklam engelleyiciyi devreye alabilirsiniz.

 

Adblock Android ve iOS kurulumları: Mobil uygulamalarını indirerek mümkün olmaktadır. Google Play ve Apple Store’u kullanarak farklı geliştirmelere sahip uygulamaları indirmek mümkündür. Kurulum adımlarından sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Adblock Safari kurulumu: Apple MacBook bilgisayarlarda ve iPhone cep telefonlarının orijinal tarayıcısı olan Safari’de de AdBlock kurulumu tarayıcı açılır ve safari genişletmeleri bağlantısına tıklanır. Apple mağazaya yönlendirilir ve buradan adblock eklentisi indirilir. Kurulum işlemlerinden sonra bilgisayarınıza kuruyorsanız yeniden başlatma durumundan sonra adblock reklam engelleyici devreye girer.

 

İlgili İçerik; Veritabanı (Database) Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Adblock Nasıl Kurulur

 

Adblock Nasıl Çalışır?

 

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, adblock reklam engelleyici o web sitesinin bu filtre listelerinden birinde olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol eder. Eğer site engellenenler listesindeyse, harici içerik talebi engellenir ve reklam web sayfasına indirilmez. Filtre listeleri, genellikle adblock reklam engelleyici veya reklam şirketlerinin geliştiricileriyle bağlantısı olmayan bir üçüncü taraf topluluğu tarafından tutulur.

 

Adblock nasıl açılır konusunda birkaç adımdan aşağıda bahsettik;

 
  • Adblock, tüm reklam engelleyiciler gibi ziyaret ettiğiniz sitelerde nelerin engelleneceğini, gizleneceğini, nelerin görünmesine izin vereceğini bilmek için filtreler kullanır.
  • Adblock, her web sayfası isteğini, abone olduğunuz filtre listeleriyle ve eklediğiniz özel filtrelerle karşılaştırır. İsteğin URL’si filtrelerden biriyle eşleşirse, istek engellenir ve kaynak indirilmez.
  • Adblock her web sayfasına bir stil sayfası ekler. Stil sayfası, sayfadaki reklamları gizleyen, gösterilecek şekilde ayarlanmış seçiciler içerir.
 

Adblock Nasıl Çalışır

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları

 

Hadi gelin şimdi hep beraber reklam engelleyici program ve uzantılara bir göz atalım.

 

Adblock

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları arasında ilk sıralarda yer alan ve en çok kullanılan reklam engelleyicilerden birisi olarak bilinen Adblock;

 
  • Chrome
  • Firefox
  • IOS
  • Android
 

Platformlarda kullanabileceğiniz bir reklam engelleyicisidir. Adblock sayesinde kullanıcılar izinsiz reklamları engelleyebilmekte ve filtreleyebilmektedir. Bununla beraber Adblock kullanıcıları hem internetteki gizliliklerini koruyabilmekte hem de güvenliklerini arttırabilmektedir.

 

Adblock ile reklam engellemesi yapmak isteyen kişilerin ilk olarak uygulamayı tarayıcılarına ya da telefonlarına kurmaları gerekmektedir. Ardından uygulamanın ayarlar bölümünden tercihlerinizi yapmanız ve filtrelerinizi belirlemeniz gerekmektedir. Özellikle Kabul Edilebilir reklamları da görmemek isteyen kişilerin uygulama üzerinden ‘’ Rahatsız etmeyen reklamlara izin ver’’ onayını kaldırması gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları Adblock

 

Wind Scribe

 

En popüler reklam engelleyicilerden birisi olarak bilinen bir diğer program da Wind Scribe’dır. Wind Scribe’ı;

 
  • Chrome
  • MacOs
  • Windows
  • Firefox
  • MS Edge
  • Opera
  • IOS
  • Android
  • Blackberry
 

Gibi işletim sistemine sahip cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Bununla beraber Wind Scribe KODI, Amazon Fire, Nvidia gibi cihazlarınızda da kullanabilirsiniz. Bu reklam engelleyici programı kullanmak istiyorsanız ilk olarak ücretsiz sürümünü deneyebilir ve daha sonrasında daha fazla özellikten yararlanmak için ücretli sürümü de satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Wind Scribe’ın premium özelliklerden yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki tabloda yer alan paketleri ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Reklamlarında Hedef Kitle Oluşturmak

 

İlgili İçerik; Advertorial Reklam Nedir?

 

 

 
Özellik / Paket Aylık Plan Yıllık Plan
Fiyat 9 dolar / Aylık 14 dolar / aylık
Veri Sınırsız Sınırsız
Korum Sayısı 63 ülke ve 110 şehir 63 ülke ve 110 şehir
Yapılandırmalar OpenVPN, IKEv2 ve WireGuard OpenVPN, IKEv2 ve WireGuard
 

Aylık ve Yıllık özellikleri aynı olsa da kullanılabilen ülkeler ve Wind Scribe fiyatları birbirine göre değişiklik göstermektedir. Bu uygulamayı yıllık plan dahilinde kullanmak yapacağınız en doğru şey olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir; Kopya Kontrol Araçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

AdLock

 

Reklam engelleme programları arasında bulunan bir diğer program da AdLock’tur. Adloc belirli tarayıcılarda ve işletim sistemine sahip cihazlarda çalışmaktadır.

 
  • Safari
  • Windows
  • Chrome
  • IOS
  • MacOS
 

Adlock’un kullanılabileceği işletim sistemleridir. AdLock’un en çok tercih edilen reklam engelleyici programlar arasında yer almasını sağlayan önemli şeylerden birisi de bu programı satın alan kişilerin dilediği zaman para iadesi talep edebilmesidir. Bununla beraber AdLock’un tercih edilmesini sağlayan bir diğer neden ise kabul edilebilir reklamlara izin vermemesidir. Yani kısacası bu uygulamayı kullanırsanız herhangi bir reklama maruz kalmadan kullanımınızı sürdürebilirsiniz.

 

Adlock ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bir reklam engelleme programı olduğu gibi ücretli paketler dahilinde de kullanıcılara satılmaktadır. Adlock fiyatları şu şekildedir;

 
  • 1 yıllık Adlock Premium Fiyatı; 11,44 TL / AY
  • 1 aylık Adlock Premium Fiyatı; 25,01 TL / Ay
 

Şeklinde fiyatlandırılmıştır. Sizler de bu fiyatlar üzerinden Adlock Premium satın alabilir ve keyifli bir şekilde kullanmanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları Adlock

 

UBlock

 

Popüler reklam engelleme programları arasında bulunan bir diğer program da UBlock’tur. Ublock;

 
  • 10.000.000’dan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.
  • Kullanıcıların verilerini toplamamayı ve kullanmamayı taahhüt etmektedir.
  • Bu Reklam engelleyiciyi kullanan kişilerin herhangi bir şekilde verileri diğer şahıslara satılmamaktadır.
  • Kötü amaçlı URL’leri engelleme özelliği bulunmaktadır.
 

Tamamen ücretsiz olarak çalışan UBLOCK, chrome tarayıcılarda kullanabileceğiniz bir reklam engelleme programıdır. Sizler de bu programı kullanmak istiyorsanız tarayıcınızın uygulamalar bölümüne giriş yapabilir ve buradan uzantıyı indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; E-posta Dönüşümlerinizi Arttıracak Görsel Tavsiyeleri

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları Ublock

 

STANDSAPP

 

En popüler reklam engelleme programları arasında bulunan ve birçok kullanıcı tarafından kullanılan reklam engelleme programlarından birisi de Standsapp’tir. Standsapp;

 
  • İstenmeyen reklamlar
  • Popuplar
  • Kötü amaçlı yazılımlar
 

Konusunda kullanıcılara yardım sağlamaktadır. Standsapp kullanıcıları görmek istedikleri reklamları seçebilmekte ve filtreleme seçeneğini kullanarak sınırlandırmayı kaldırabilmektedir. Yani bu program birçok programın aksine kullanıcılarına reklam seçeneklerini düzenleme imkânı sağlamaktadır. Bunlarla beraber özel ve güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz bir reklam engelleyici olan Standsapp’ı kullandığınız takdirde internet hızınızda hızlanmaktadır.

 

Sizler de Standsapp’i indirmek istediğiniz takdirde Fair Adblocker aramasını Chorme tarayıcınızın Uygulamalar bölümünde aratabilir ve indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bununla beraber Standsapp internet sitesi üzerinde yer alan Get Fair Adblocker butonuna tıklayarak direkt olarak indirme linkine yönlenebilir ve bu adres üzerinden indirebilirsiniz.

 

Adblock Ultimate

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları arasında yer alan bir diğer program ise Adblock Ultimate’tir. Adblock ultimate ;

 
  • Windows
  • Android
  • IOS
 

Gibi işletim sistemi bulunan cihazlarda çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra ;

 
  • Chrome
  • Firefox
  • Opera
 

Gibi tarayıcılarda da problemsiz bir şekilde çalışmaktadır. Adblock Ultimate kullanıcıları için birçok şeyin de taahhüdünü vermiştir;

 
  • Gizlilik Koruması; Kişisel verilerin sızdırılması, izlenmesi ve analizlerine yönelik korumalar.
  • İstisnasız Reklamlar; Kabul edilebilir reklam listeleri bulunmamaktadır.
  • Güvenli Yazılım; Kimlik avı ve kötü amaçlı internet sitelerinden korunmanıza yardımcı olmaktadır.
 

Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanarak reklam engellemesi yapmak istiyorsanız Adblock Ultimate’i bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirebilir ve istenmeyen reklamları engelleyebilirsiniz.

 

En Popüler Reklam Engelleyici Programları Adblock

 

AdGuard

 

Reklam engelleme programları arasında yer alan bir diğer program ise AdGuard’dır. 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilen ve kullanılan bu program, reklamlara ve açılır pencerelerin engellemesini sağlamaktadır.

 
  • Facebook
  • İnternet Siteleri
  • Youtube
 

Gibi platformlarda çalışan bu program;

 
  • Video Reklam engellemesi
  • Açılan Pencere Engellemesi
  • Kötü amaçlı yazılım engellemesi
  • Gizlilik koruma
  • Afiş reklamları ve metin reklamları engellemesi
  • Kimlik avından koruma
 

Gibi özellikler ile karşımıza çıkmaktadır. Chrome tarayıcılar için geliştirilmiş olan AdGuard’ı kullanmak isteyen kullanıcılar Chrome uygulamalarına giriş yaparak bu uzantıya erişebilmekte ve kurulumunu sağlayabilmektedir.

 

Sizler de en popüler reklam engelleyici programlar hakkında bu yazımızda bilgi aldınız. Dilediğiniz takdirde bu programları inceleyebilir ve beğendiğiniz programı indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kabul Edilebilir Reklamlar Nedir?

 

Reklamların oluşturulması, biçimi ve yerleştirilmesi konusunda çeşitli anlaşmalar geliştirilmiştir. Bu konudaki en önemli komite; Kabul Edilebilir Reklam Standartları Komitesi (AAC)’dir.

 

Kabul edilebilir reklamlar; Adblock Plus’ın arkasındaki şirket olan Eyeo tarafından 2011 yılında başlatılan bir girişimdir. Girişim, dijital reklamcılık ekosistemini iyileştirmeyi ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Kabul Edilebilir Reklamlar için kriterler, ilk olarak 2012 yılında Eyeo tarafından Adblock Plus kullanıcıları ile geliştirilmiştir. Ancak girişim, 2017’de kurulan Kabul Edilebilir Reklamlar Komitesi’ne (AAC) devredilmiştir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Gizlilik Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?

 

Adblock Kabul Edilebilir Reklam

 

Reklam Engelleme ve Gizleme Filtreleri Nedir?

 

Filtre kurallarının çoğu, web’de bulunan İngilizce web sitelerinde bilinen büyük bir reklam koleksiyonu olan EasyList’ten gelir. EasyList, tüm reklam engelleyicilerin kullandığı birincil reklam engelleme filtresi listesidir.

 

Kullanabileceğiniz reklam filtreleme seçeneklerine aşağıda bakalım;

 
  • Facebook’un, sayfa içi açılır pencereler, sitelerdeki yabancı dillerdeki reklamlar gibi reklamları da engelleyen ek filtre listelerine abone olabilirsiniz.
  • Bazı müdahaleci olmayan reklamların görünmesine izin vererek web sitelerini destekleyen kabul edilebilir reklamlar filtre listesine de abone olabilirsiniz.
  • URL’lerini biliyorsanız, bu URL’leri manuel olarak engellenenler listenize kendiniz de ekleyebilirsiniz.
 

Adblock uygulamaları genel olarak tarayıcılarda (Chrome, Firefox, Edge, Safari vs.) eklenti olarak çalışmaktadırlar. Kullanıcı internette dolaşırken, internet trafiğini süzgecinden geçirir ve uygunsuz reklamları sizin için engeller.

 

Adblock Gizleme Filtreleri

 

Adblock Reklam Engelleyiciye Neden İhtiyaç Duyuluyor?

 

İnsanların reklamlardan neden rahatsız olduğu konusuna değinmek gerekir. Reklamların neden istenmeyen ve olumsuz bir şey olarak algılandığının birden çok nedeni vardır. Bunlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

  • Reklamlarda gerçeğin abartılarak verildiği algısı vardır.
  • Kullanıcı tercihleri ​​ve ihtiyaçlarına yönelik olmadan sadece satış odaklı düşünülen reklamlar tüketiciyi rahatsız etmektedir.
  • Reklamların sadece rasyonelite değil duygulara da hitap etmesi gerekir. Tüketici rasyonaliten uzak olduğu gibi duygu olmayan reklamlardan da rahatsız olmaktadır.
  • Pazarlamacılar etkileşim oluşturmak yerine yalnızca bir tüketicinin dikkatini çekmeye odaklanmaktadır. Bu da tüketiciyi rahatsız etmektedir.
  • Sürekli tekrar eden reklamlardan tüketici rahatsız olmaktadır.
  • Günümüzde uygulanan kişiselleştirilmiş reklam modelleri gibi durumlar kişilere gizlilik ihlali ve bir güvenlik riski olarak gelmektedir. Bu nedenle adblock reklam engelleyici kullanılmaktadır.
 

Adblock Reklam Engelleme Önemi
 

Reklamlara Karşı Nasıl Bir Tutum Sergileyebiliriz?

 

Reklam platformları, izleme ve davranışsal izleme teknolojisini kullanmaya devam ettikçe, reklam engelleyiciler de artacaktır fakat reklam engelleme programları tek çözüm olmayabilir. Bu nedenle şirketlerin tüketicilere saygı duyması ve bilgilere erişirken kişinin gizliliğini ihlal etmeden yollar bulması gerekmektedir. KVKK da bunun için vardır.

 

İlgili İçerik; KVKK ve E-ticaret Hukuku Rehberi (2021)

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax