Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Akakçe Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Akakçe, internetten ürün satın almak isteyen kişilerin uygun fiyatlar ve doğru satıcılar aracılığıyla ürün satın almasını sağlayan bir platformdur. Yazımızda akakçe çalışma mantığı ve akakçe komisyon oranları gibi merak edilen konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.



Akakçe Komisyon Oranları

 

Akakçe Hakkında Bilgi

 

Firmanın merkezi Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Akakçe, tüketiciyi doğru ürün, doğru satıcı ve doğru fiyatla buluşturan bir alışveriş platformudur. ODTÜ Teknokent'te 2000 yılında kurulmuştur. Akakçe, Türkiye'de hızla büyüyen e-ticaret sektörünün referans merkezi olarak nitelendirilmektedir. Aylık 20 milyonun üzerinde alışverişçi bulunmaktadır. Akakçe, Japon Beenos grubu ortaklığında, güçlü altyapısı ve uzman kadrosuyla beraber teknoloji üretiminde gerçekleştirdiği ilklerle sektörüne yön vermektedir.

 

Akakçe Nedir? - Akakçe Hakkında Bilgi

 

Akakçe’de Nasıl Satış Yapılır?

 

Akakçe’den satış yapmak isteyen firmalar iki farklı şekilde Akakçe ile satış yapabilmektedir. Birincisi site yönlendirmesidir. İkincisi ise kolay sipariştir. Site yönlendirmesinde Akakçe’den alışveriş yapan kişiler ilgili e-ticaret sitesine yönlendirilir. Kolay siparişte ise alışverişlerini Akakçe üzerinden yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

Akakçe Nasıl Satış Yapılır

 

Akakçe Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Ülkemizde bulunan pazaryerlerinde satış yapan firmalar genellikle satış yaptıkları ürünler için belirli bir komisyon ödemektedir. Firmanızın ürünlerin sattıktan sonra Akakçe’den yaptığınız her satış için komisyon ödemeniz gerekmektedir. Fakat Akakçe komisyon oranları dediğimizde komisyon oranları göz önünde bulundurulduğunda Akakçe’nin komisyon oranlarının daha uygun olduğunu söylemek mümkündür.

 

Akakçe komisyon oranları satış yöntemlerine göre ve elbette satılacak ürün kategorisine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle e-ticaret firmalarının çalışmayı seçtiği kolay sipariş yönteminde ise komisyon oranları yüzdelik bazda belirlenmiştir ve bu metotla belirlenen siparişlerde işlem ücreti de alınmaktadır.

 

0-250 TL arasındaki satışlara yüzde 2,90 şeklindedir. 250-500 TL arasındaki satışlarda yüzde 2,90 şeklindedir. 500 - 1000 TL arasındaki satışlarda yüzde 2,90 şeklindedir. 1000 TL ve üzeri satışlarda yüzde 2,90 şeklindedir. E-ticaret firmanız için Akakçe’de bu yöntem ile çalışmak istiyorsanız Akakçe hesabınıza kredi yüklemesi istenmektedir. Minimum kredi yüklemesi ise 500 TL olarak belirlenmiştir.


İlgili İçerik; 2023 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları 



Akakçe Komisyon Oranları Nedir

 

Akakçe Güvenilir Midir?

 

Akakçe’den satış yapmak veya bu platform üzerinden ürün satın almak isteyen kişilerin şirket ile ilgili merak ettiği konulardan birisi de Akakçe güvenilir mi sorusudur. Akakçe platformu hem satış yapanlar hem de alışveriş yapanlar için oldukça güvenilir bir platformdur. Sizler de bu platformdan ürün satın alabilir veya ürünlerinizi satabilirsiniz.


İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?



Akakçe Güvenli Mi

 

Akakçe’de Mağaza Açmak Nasıl Yapılır?

 

Türkiye’nin en büyük online alışveriş rehberlerinden birisi olan Akakçe’de mağaza açmak isteyen kişilerin online olarak başvuru yapabilmesi için öncelikle bir Akakçe hesaplarının olması gerekmektedir. Akakçe üyelik işlemleri esnasında kullanıcılardan istenen bilgiler şunlardır;

 
  • Ad
  • Soyad
  • E-posta Adresi
  • Şifre
  • Cinsiyet
  • Doğum Tarihi
 

Bu bilgileri girerek Akakçe’de satıcı olmak isteyenlerin ilk olarak üyeliğini tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında ise Akakçe’de mağaza açmak için satıcı başvuru formuna girmeleri ve istenen bilgileri doldurmaları gerekmektedir.

 

Akakçe satıcı başvuru formunda istenen bilgiler şunlardır;

 
  • Ticari unvan
  • Vergi kimlik numarası
  • Vergi dairesi
  • İl ve İlçe
  • Adres
  • E-ticaret sitesi
 

İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Akakçe Mağaza Açmak İçin Gerekenler

 

Akakçe’de Satış Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Akakçe’de satış arttırmak için yapılması gereken pek çok faaliyet mevcuttur. Akakçe’de her firma farklı fiyatlarla satış yapmaktadır. Genellikle firmalar satışlarını yaparken belirli şeyleri göz önünde bulundurmaktadır. Bunlar arasında rakip analizi yapmak, hedef kitle analizi yapmak, kampanya dönemlerine dikkat etmek gibi kriterler mevcuttur.

 

Akakçe’de satış yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlardır. Bunları göz önünde bulundurarak kullanıcı dostu fiyat belirlemek hem ürünlerinizin görünürlüğünü hem marka bilinirliğini hem de satışlarınızı arttırmak için oldukça faydalı olacaktır.


 İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi 



Akakçe Satış Arttırmak İçin Gerekenler

 

Akakçe Ürün Yüklemek Nasıl Yapılmalıdır?

 

Akakçe mağaza başvurularını tamamlayan ve mağazaları açılan kişilerin ürünlerini Akakçe sistemlerine yüklemeleri gerekmektedir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra firmalar Akakçe’den satış yapmaya başlayacaklardır.

 

Akakçe Nasıl Ürün Yüklenir

 

Ticimax Akakçe Entegrasyonu Nasıldır?

 

Akakçe’ye ürünlerini yüklemek isteyen firmalar ürünlerinin XML çıktısını almalıdır. Bu çıktı alındıktan sonra ilgili çıktı Akakçe’ye gönderilmeli ve XML entegrasyonu yapılmalıdır. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan firmalar Akakçe XML çıktılarını ürünlerinde istedikleri fiyat, stok gibi ayarları yaparak hızlı bir şekilde XML çıktılarını alabilmekte ve Akakçe’ye göndererek satış yapmaya başlamaktadır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

Ticimax Akakçe Entegrasyonu Nedir

 

Fiyat Karşılaştırma Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

 

E-ticaret firmaları ürünlerini fiyat karşılaştırma sitelerine entegre ettikleri takdirde birçok avantajdan yararlanmaktadır. Fiyat karşılaştırması yapmak isteyen kişiler genellikle fiyat karşılaştırma sitelerine giriş yapmaktadır ve bu neden fiyat karşılaştırma sitelerinin günlük trafiği oldukça yoğundur.

 

Aşağıda birkaç avantajı sıraladık.

 
  • Fiyat karşılaştırma sitelerinin hazır bir müşteri trafiği ve müşteri kitlesi bulunmaktadır.
  • İşletmeler ürünlerini fiyat karşılaştırma siteleri ile entegre ettikleri takdirde daha çok kişiye ulaşma imkânı yakalamaktadır.
  • Pazaryerlerinin aksine fiyat karşılaştırma sitelerinin komisyon oranları oldukça düşüktür.
  • Fiyat karşılaştırma siteleri sayesinde e-ticaret firmaları sitelerine trafik çekebilmektedir.
  • Fiyat karşılaştırma siteleri marka bilinirliğiniz arttırmada katkı sağlamaktadır.
  • Ürünlerini fiyat karşılaştırma siteleri ile entegre eden firmaların satışları artış göstermektedir.
  • İşletmeler ürün fiyatı karşılaştırma siteleri sayesinde rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax