Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Avustralya'ya Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişilerin bir bölümü Türkiye’ye satış yapmayı tercih ederken bir bölümü de farklı ülkelere satış yapmayı tercih etmektedir. Genellikle e-ihracat ile farklı ülkelere satış yapmak isteyen markaların ise asıl amacı ürün ve hizmetlerini global bir Pazar ülkesinde satarak döviz geliri elde etmek ve markalarını global bir marka haline getirmektedir. Yurtdışına ürün satmak isteyen kişiler son dönemde Avustralya’ya e-ihracat yapmakla da ilgilenmektedir.

 

Avustralya her ne kadar Türkiye’ye uzak bir ülke olsa da lojistik sisteminin gelişmesi ve e-ihracatın sağladığı kolaylıklar sayesinde kişi ve işletmeler ürünlerini profesyonel olarak bu ülkeye satabilmektedir. Fakat Avustralya’ya e-ihracat yapmak isteyen her markanın belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

 

Avustralya'ya Ürün Satışı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Avustralya ve Avustralya’ya e-ihracat hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece Avustralya’ya ürün nasıl satılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Türkiye'den Bulgaristan’a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?


Avustralya'ya Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

Avustralya

 

Avustralya ya da bilinen bir diğer ismiyle Avustralya Federal Devleti, Okyanusya kıtasında yer alan bir ülkedir. 25,69 milyon kişiden fazla kişinin yaşadığı Avustralya’nın para birimi Avustralya dolarıdır.

 

Jeopolitik konum gereği Türkiye’ye oldukça uzak bir ülke olan Avustralya’nın komşu ülkeleri; Doğu Timor, Endonezya, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Vanuatu, Solomon Adaları ve Yeni Kaledonya’dır. Ülkede ticaretin kalbi ise en büyük şehir olan Sydney’de atmaktadır.


Avustralya

 

Avustralya’ya Satış Nasıl Yapılır?

 

Avustralya’ya ürünü satışı yapacak olan kişi ve işletmeler farklı yöntemleri kullanarak ürün ve hizmet satışı yapabilmektedir.

 
  • E-ihracat sitesi kurarak Avustralya’ya ürün satmak
  • E-ihracat pazaryeri platformlarında mağaza açarak ürün satışı yapmak
 

Markaların tercih edebileceği iki yöntemdir. Genellikle Avustralya’ya ürün satışı yapmak isteyen ve kendi markasını kurarak hareket etmek isteyenler e-ihracat sitesi kurarak satış yapmayı tercih ederken marka bilinirliği amacı olmayan kişiler ise pazaryeri platformları üzerinden satış yapmaktadır. Bunun yanı sıra hem kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak hem de pazaryerlerinde mağaza açarak satış yapan kişi sayısının da bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Türkiye’den İtalya’ya Nasıl Satış Yapılır?


Avustralya’ya Satış Nasıl Yapılır?

 

Avustralya’ya Dropshipping Nasıl Yapılır?

 

Avustralya’ya e-ihracat yapmak isteyen markaların tercih edebileceği satış yöntemlerinden birisi de Avustralya’ya dropshipping yapmaktır. Avustralya’ya dropshipping yapacak olan kişi ve işletmeler;

 
  • Şirket kuruluş süreci
  • Satılacak ürün ve hizmetlerin tespiti
  • Tedarikçi anlaşmaları
  • E-ihracat sitesi kurulumu ve tasarımı
  • Pazarlama çalışmaları
 

Gibi süreçleri tamamlayarak ister e-ihracat siteleri üzerinden isterlerse de e-ihracat pazaryeri platformlarından ürün ve hizmetlerini Avustralya’ya satabilmektedir. Bu yöntem ile Avustralya’ya ürün satan markalar herhangi bir ürün stoğu yapmadan, yalnızca bir tedarikçinin ürün ve hizmetlerini sitesinde sergileyerek satışlarını yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; Türkiye’den Hollanda’ya Nasıl Kargo Gönderilir?


Avustralya’ya Dropshipping Nasıl Yapılır?

 

Avustralya Ne İhraç Ediyor?

 

Avustralya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorular arasında Avustralya Ne İhraç Ediyor ve Avustralya’ya Ne Satılır sorusu yer alır. Markalar Avustralya’ya ürün satışı yaparken talebin fazla olduğu ürünlere yönelmek ve böylece hızlı bir şekilde satış yapmak ister.

 
  • Demir
  • Kömür
  • Buğday
  • Yün
  • Et
  • Taşıt
  • Bilgisayar ve Bilgisayar Aksesuarları
  • Otomotiv Aksesuarları
 

Avustralya’nın ihraç ettiği ürünler arasında yer alır. Bu ülkeye satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler bu ürün gruplarına yönelerek ürün ve hizmet satışlarını artırma fırsatı yakalayabilmektedir.

  

Avustralya Ne İhraç Ediyor?

 

Avustralya’ya Satış Yapmak İçin Şirket Kuruluşu

 

Avustralya’ya e-ihracat yapmak istiyorsanız resmi bir şekilde ürün ve hizmetlerinizi göndermek, fatura kesmek ve elde ettiğiniz kazançlar üzerinden devlete vergi ödemek için şirket kuruluşu gerçekleştirmeniz gerekir.

 
  • Şahıs şirketi
  • Anonim şirket
  • Limited şirketi
 

Türkiye’den Avustralya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok kurduğu şirket türleri arasında yer alır.

 

İlgili İçerik; Türkiye’den Amerika’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Avusturalya Şirket Kurmak

 

Avustralya’ya Ürün Satışı Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurulumu

 

Avustralya’ya ürün satacak olan markaların ürün ve hizmetlerini sergileyeceği bir e-ihracat sitesine ihtiyaçları vardır. Genellikle markalar sanal mağazalarını açarken;

 
  • Açık kaynak kodlu yazılım
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Hazır e-ihracat paketleri
 

Gibi site kurma yöntemlerini tercih etmektedir. Avustralya’ya ürün satışı yaparken profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen markaların ise önem verdiği konuların başında site kurma yöntemi yer almaktadır. Profesyonel hareket edecek markalar her zaman Ticimax gibi hazır e-ihracat altyapılarını tercih ederek sanal mağazalarını aktif duruma getirmektedir. Çünkü Ticimax gibi profesyonel e-ihracat altyapıları sayesinde markalar sitelerini profesyonel bir şekilde kurarken satışlarını da artırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Ticimax e-ihracat altyapısı içerisinde yer alan çoklu para birimi, çoklu dil, sipariş yönetimi, kargo entegrasyonları, dijital pazarlama modülleri gibi modüller sayesinde işletmeler sitelerini profesyonel bir şekilde kurma fırsatı yakalamaktadır.

 

Avustralya’ya Ürün Satışı Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurulumu

 

Sitenizin Tasarımı Yapın ve Anlaşmalarını Tamamlayın

 

Avustralya’ya ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da site tasarımıdır. Genellikle internetten ürün satın alan kişiler çoğu zaman ürün ve hizmet satın alırken bir internet sitesinin güven verip vermemesini göz önünde bulundurarak alışverişlerini tamamlamaktadır. Bu nedenle e-ihracat yapmak için Avustralya’yı tercih eden herkesin site tasarımına önem vermesi gerekmektedir.

 

Site tasarımı yaparken markalar güvenliği ön plana çıkarmalı ve kullanıcılara güven verebilmek için sitelerinde kurumsal kimliklerini yansıtmaya özen göstermelidir. Böylece güven verici bir site tasarımı sayesinde işletmeler daha kolay sadık müşteriler kazanabilmekte ve satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sitede yer alacak kategoriler, ürünler ve marka sayfaları tasarlandıktan sonra işletmelerin ürün fiyatlarını belirlemesi ve sonrasında belirli anlaşmalar yapması gerekmektedir. Yapılması gereken anlaşmalar sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır. Avustralya’ya satış yapacak olan markaların yapacağı sanal pos anlaşmaları satışını yaptıkları ürün ve hizmetlerin tahsilatını kolay bir şekilde gerçekleştirme fırsatı sunmaktadır. Kargo anlaşmaları ise markaların ürün ve hizmetlerini uygun fiyatlar ile Avustralya’ya göndermelerine yardımcı olan anlaşmalardır.

 

Bu iki anlaşmayı tamamlayan markalar e-ihracat sitelerini Avustralya’ya ürün satmak için hazır hale getirecektir.

 

Sitenizin Tasarımı Yapın ve Anlaşmalarını Tamamlayın

 

Pazarlama Stratejinizi Belirleyin

 

Yurtdışına satış yapmak için Avustralya’yı tercih ediyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da pazarlama çalışmalarıdır. Genellikle her Pazar ülkesinde büyük rakipler olduğu için yurtdışına ürün satacak olan markaların ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmaya çalışması gerekmektedir.

 

Bu noktada ilk dönemlerde markalar çoğu zaman dijital pazarlama stratejilerini geliştirerek hareket ederken daha sonraki dönemlerde ise geleneksel pazarlama çalışmaları yapmaya önem vermektedir. Markaların ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak için tercih ettiği dijital pazarlama stratejileri arasında sosyal medya pazarlaması, seo, arama motoru reklamcılığı ve ınfluencer marketing gibi dijital pazarlama stratejileri bulunur. Bu pazarlama yöntemlerinden birini seçen markalar ise iyi bir strateji geliştirerek rakiplerinin önüne geçme fırsatı yakalamaktadır.

 

Bu nedenle sizler de dijital pazarlama stratejinizi geliştirmeye önem verebilir ve böylece Avustralya’ya ürün satışlarınızı artırabilirsiniz.


Pazarlama Stratejinizi Belirleyin

 

Ticimax ile Avustralya’ya Ürünlerinizi Satın

Avustralya’ya ürün satmak için sizler de sanal mağazanızı kurarken Ticimax e-ihracat altyapısını tercih edin. Ticimax e-ihracat altyapısında yer alan özellikler ile sitenizi hızlı bir şekilde kurarken altyapımızda bulunan modüller sayesinde ürün ve hizmet satışlarınızı artırma fırsatı yakalayın. Şimdi sizde doğru bir şekilde e-ihracat yapmak için Ticimax’ı tercih edin ve e-ihracat yapmanın kolaylığını yaşayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax