Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ayakkabı Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

İnternetten ayakkabı satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret siteleri olması gerekir. İşletmeler e-ticaret sitelerini hayata geçirdikten sonra ürünlerini tanıtmak, kampanyaları hakkında bilgi vermek, marka bilinirliğini ve satışlarını arttırmak için pazarlama ve tanıtım çalışmaları yapar.

 

Ayakkabı firmalarının doğru pazarlama stratejileri geliştirmesi ve dijital pazarlama kampanyalarını doğru bir şekilde kurgulaması satışlarını arttırmalarına yardımcı olur. Fakat yanlış yürüten dijital pazarlama kampanyaları ve yanlış geliştirilen stratejiler reklam harcamalarının boşa gitmesine neden olur ve bu nedenle işletmelerin sermayelerinde azalmalar meydana gelir.

 

İnternetten ayakkabı satan ya da satmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Ayakkabı Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere belirli pazarlama yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir, ürün ve hizmetlerinizi tanıtabileceğiniz dijital pazarlama yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz ve dijital pazarlama kampanyalarınızı nasıl planlayacağınızı öğrenerek internet satışlarınızı arttırabilirsiniz.

  


Ayakkabı Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin

 

Ayakkabı Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi yazımızın ilk bölümünde sizlere hedef kitle ve hedef kitle analizi konuları hakkında bilgi vereceğiz.

 

İnternetten ayakkabı satmak isteyen işletmelerin, ürün ve hizmetlerini ulaştırmak ve satmak istediği topluluğa hedef kitle adı verilmektedir. Bu topluluğun analizine ise hedef kitle analizi denmektedir.

 

Hedef kitle analizi, ayakkabı satan firmaların başarılı reklam çalışmaları yürütmesini sağlayan en önemli etkendir. Çünkü işletmelerin satış yapmak istedikleri kitleyi tanımaları nasıl ve hangi yöntemlerle satış yapacaklarına karar vermelerini sağlamaktadır.

 

Hedef kitle analizinizi yapmak için e-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcıların verilerine Google Analytics ile ulaşmanız mümkündür. Analizinizi yaparken hedef kitlenizi;

 
  • Yaş
  • Yaşanılan şehir
  • Medeni durum
  • Alışveriş alışkanlığı
  • Sosyal medya platformlar
  • İnternet kullanım alışkanlığı
 

Gibi alanlarda analiz edebilirsiniz. Reklam hedeflemelerinizi yaparken konuma, ilgi alanlarına, yaşa ve alışveriş alışkanlıklarına göre hedeflemeler yapabilir ve böylece ücretli reklamlarınızın başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın

 

İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler 



E-ticaret Ayakkabı Satışı Hedef Kitle Analizi

 

Instagram’a Önem Verin

 

Son dönemlerde Instagram’da ayakkabı satan firma sayısı bir hayli artış gösterdi. Ayakkabı firmalarının instagrama yönelmesinin ardındaki en önemli etken ise Instagram kullanım oranının her geçen gün artması ve internetten alışveriş yapan insanların büyük bölümünün satın alacağı ürünlere Instagram üzerinden karar vermesi yer alıyor.

 

Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren işletmeler Instagram’da aktif bir şekilde iletişim yürüttükleri takdirde satışlarını daha kolay arttırıyor. Instagram’da ayakkabı satmak isteyen işletmelerin ise dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor.

 
  • Instagram’da ayakkabı satışı yapmak için ilk olarak güvenilir bir profil yaratın.
  • Kurumsal kimliğinizi Instagram hesabınızda göstermeye çalışın.
  • Düzenli paylaşımlar yaparak müşterileriniz ile sürekli olarak iletişim halinde olun.
  • Instagram özellikleri içerisinde bulunan Hikayeler, Instagram TV gibi özellikleri kullanarak hesabınızın aktifliğini sağlayın.
  • Instagram’da ürün paylaşımları yapmak ve ayakkabı sitenize trafik çekmek için Insta Shop kullanmaya özen gösterin.
  • Ürün inceleme videoları, ürün karşılaştırması ve müşteri memnuniyeti gibi paylaşımlar ile içeriklerinizi çeşitlendirin.
 

Böylece Instagramda sizi takip eden kişilere güven verebilir ve Instagramdan ayakkabı satışını kolayca yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

İlgili İçerik; İnternetten Ayakkabı Satış Kılavuzu 



E-ticaret Ayakkabı Satışı Instagram

 

Arama Motoru Optimizasyonuna Önem Verin

 

Günümüzde ayakkabı satın almak isteyen kişiler genellikle ilk aramalarını arama motorları üzerinden gerçekleştiriyor. Arama motoru optimizasyonuna önem veren ayakkabı firmaları ise tüketicilere daha kolay ulaşarak ürün satışlarını arttırıyor. Ayakkabı sektörü için seo çalışmaları yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor.

 
  • İlk olarak işletmelerin anahtar kelime analizi yapması gerekiyor. Anahtar kelime analizi tüketicilerin internetten ayakkabı satın alırken hangi anahtar kelimeleri kullandığını gösteriyor. Genellikle markalar SemRush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanarak araştırmalarını yapıyor.
  • Anahtar kelime analizinin ardından içerik üretimi yapılması gerekiyor. Ayakkabı firmaları için seo çalışmaları yapmak isteyenler ürün başlıkları, ürün açıklamaları, görsel açıklamaları gibi birçok içerik unsurunu optimize ediyor.
  • İçerikler oluşturulduktan sonra başarılı seo çalışmaları yapmak için meta Title, meta tag ve meta Description alanlarının anahtar kelimeler ile oluşturuluyor.
  • Backlink alımları ile ayakkabı firmaları Google’da daha ön plana çıkıyor.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak ayakkabı firmaları için seo çalışmaları yapabilir ve tüketicilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Arama Motoru Nedir? En Çok Kullanılan Arama Motorları Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Arama Motoru Uyumluluğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2021 


E-ticaret Ayakkabı Satışı SEO Arama Motoru Optimizasyonu

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Ayakkabı Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi içerisinde belki de işletmeniz için en önemli olan dijital pazarlama yöntemlerinden birisi Influencer Marketing.

 

Influencer Marketing çalışmaları e-ticaret firmalarının ve tanınan Influencerlar ile işbirliği yaparak ürün, hizmet, kampanya ve markalarını duyurduğu dijital pazarlama yöntemidir. Ayakkabı firmaları Influencer Marketing çalışmaları yaparken genellikle moda influencerları ve Fashion bloggerları ile işbirliği yapmaya özen göstermektedir.

 

Yapılan influencer marketing çalışmaları sayesinde işletmeler hem hedef kitlelerine ulaşabilmekte hem kitlelerini genişletebilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir. Sizler de ayakkabı firmanız için satış arttırma yöntemi arıyorsanız Influencer Marketing’e önem verebilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak 



E-ticaret Ayakkabı Satışı Influencer Marketing

 

İçerik Pazarlaması Yapın

 

İçerik pazarlaması, e-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan dijital pazarlama yöntemlerinden birisidir. Genellikle ayakkabı firmaları içerik pazarlaması yaparken e-ticaret sitelerinin blog bölümü için içerikler üretmekte ve bunları paylaşmaktadır. Böylece işletmeler internette araştırma yapan kişilere daha kolay ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır. İçerik pazarlaması yaparken;

 
  • Anahtar kelime analizi yapmak
  • Tüketicilere doğru bilgiler veren içerikler üretmek
  • İlgi çekici konularda içerikler hazırlamak
  • İçerikleri çeşitlendirmek
 

Oldukça önemlidir. Genellikle bu pazarlama stratejisi ile hedef kitlesine ulaşmak isteyen kişi ve işletmeler kombin önerileri, ürün incelemeleri, ürün karşılaştırmaları, ayakkabı tavsiyeleri gibi konularda içerikler üretmektedir. Siz de ayakkabı satışı arttırmak istiyorsanız içerik pazarlaması çalışmaları yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Ürün Satmak İçin Stratejiler

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

E-ticaret Ayakkabı Satışı İçerik Pazarlaması

 

Ücretli Reklamlardan Yararlanın

 

İnternetten ayakkabı satın almak isteyen kişilerin büyük bölümünün ilk aramalarını arama motorlarında yaptığını sizlerle paylaştık. Bu yüzden önem vermeniz gereken dijital pazarlama yöntemleri arasında Google Adwords reklamları da yer almaktadır.

 

Google Adwords reklamları, ayakkabı firmalarının belirli bir bütçe ile belirli anahtar kelimelerde reklam vereceği bir dijital pazarlama yöntemidir. Bu pazarlama yönteminde genellikle işletmeler;

 
  • Ürün ve hizmetleri ile ilgili olan kırmızı ayakkabı, rugan ayakkabı vb. anahtar kelimeler belirler.
  • Anahtar kelime analizinin ardından reklam kampanyaları için hedef kitle analizi yapar.
  • Hedef kitleye uygun olan reklam başlıkları ve reklam metinleri belirlenir.
  • Tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yapılacağı hedef kitleye uygun olan bir reklam bütçesi belirlenir.
 

İlgili çalışmaların ardından ayakkabı firmaları Google Adwords panelleri üzerinden reklamlarını yayımlar. Böylece arama sonuçlarının reklam alanında ayakkabı e-ticaret siteleri rakiplerine göre daha ön plana çıkar ve hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşarak satışlarını arttırma şansı yakalar.

 

Sizler de ayakkabı satışlarınızı arttırmak istiyorsanız ayakkabı firmanız için ücretli reklamlar verebilir ve böylece hem marka bilinirliğinizi hem de dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Pazarlama Otomasyonu İle İşinizi Geliştirmenin Yolları 



E-ticaret Ayakkabı Satışı Ücretli Reklamlar

 

Ayakkabı Satış Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

İnternetten ayakkabı satmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek online mağazanızı kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan dijital pazarlama modülleri sayesinde sitenizin reklam çalışmalarını daha kolay bir şekilde oluşturabilir ve böylece ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ayakkabı E-Ticaret Siteleri

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax