Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday/Efsane Cuma Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmeler Black Friday, Anneler Günü, Babalar Günü ve Yılbaşı gibi özel gün ve kampanya dönemlerinde ürün ve hizmetlerini indirimli fiyatlarla satışa sunmaktadır. E-ticaret firmaları bu dönemde satışlarını arttırmak ve hedef kitlesine ulaşmak gibi amaçlar ile dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır.

 
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • Google Adwords Reklamları
  • SEO
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing
  • İçerik Pazarlaması
 

Kampanya dönemlerinde e-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan dijital pazarlama yöntemleridir. Özellikle Black Friday döneminde e-ticaret firmalarının satışları hızlı bir şekilde arttığı için işletmelerin Black Friday için pazarlama çalışmalarına önceden başlaması gerekmektedir.

 

Black Friday’de satış arttırmak isteyen işletmeler için hazırladığımız Black Friday/Efsane Cuma Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri adlı bu yazımızda Black Friday kampanyalarınızda kullanabileceğiniz pazarlama stratejileri hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve işletmeniz için Black Friday kampanyalarını planlayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu

 

Black Friday/Efsane Cuma Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

Sosyal Medya’da Düzenli İletişim Yürütün

 

Black Friday indirimleri ile satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin sosyal medya pazarlamasına önem vermesi gerekir. Çünkü günümüzde birçok e-ticaret firması hedef kitlelerinde yer alan kişilere sosyal medya platformları aracılığı ile ulaşmaktadır. Instagram, Facebook, Twitter vb. sosyal medya platformlarında düzenli bir şekilde iletişim yürüten işletmeler ise bu dönemde satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Black Friday sosyal medya çalışmaları yapmak isteyen işletmeler;

 
  • Sosyal medya platformlarında düzenli iletişim yürütmeye özen göstermelidir.
  • Black Friday 2023 indirimleri için iletişim yürütmeye önceden başlanmalıdır.
  • İşletmeler var oldukları sosyal medya platformlarının dinamiklerini göz önünde bulundurarak iletişim yürütmeye özen göstermelidir.
  • Instagram, Facebook, Twitter vb. platformlarda profesyonel görseller ile Black Friday kampanyaları tanıtılmalı ve kullanıcıların ilgisini çekecek metinler yaratılmalıdır.
  • E-ticaret firmaları Black Friday’de satışlarını arttırmak için hashtag kullanımına ve platformlarda reklam vermeye özen göstermelidir.
 

Sizler de Black Friday’de Satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bu önerilerimizi göz önünde bulundurabilir ve sosyal medyadaki iletişiminizi kuvvetlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri Sosyal Medya

 

Google Adwords Reklamları Verin

 

Black Friday’de alışveriş yapmak isteyen kişiler genellikle ürün ve hizmet arayışlarını arama motorları üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini pazarlamak ve hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için arama motoru reklamları vermesi oldukça önemlidir.

 

Black Friday’de reklam vermek isteyen e-ticaret firmalarının;

 
  • Hedef kitle analizi yapması oldukça önemlidir.
  • Hedef kitle analizinin ardından işletmenizin ürün ve hizmetleri için reklam vereceğiniz anahtar kelimeleri belirlemeniz gerekir. Anahtar kelimelerinizi belirlerken SemRush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanabilir ve anahtar kelime analizi yapabilirsiniz.
  • Anahtar kelime seçimi yaparken kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber uzun kuyruklu anahtar kelimeler de seçebilirsiniz.
  • Google Adwords reklamları vermek için bütçe planını iyi bir şekilde yapmanız gerekir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Google Adwords reklamlarınızı planlayabilir ve Black Friday döneminde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri Google Adwords

 

Black Friday İçin SEO Çalışmaları Yapın

 

Black Friday indirimlerinden alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin büyük bölümü arama motorları üzerinden ürün ve hizmet aramalarını gerçekleştirmektedir. E-ticaret firmaları da sattıkları ürün ve hizmetleri arayan kişilere ulaşmak için hem Google Adwords hem de seo çalışmaları yapmaktadır.

 

Seo çalışmaları e-ticaret sitelerinin organik bir şekilde arama sonuçlarında yer almasını sağlayan çalışmalar olduğu için birçok e-ticaret firması bu çalışmalara önem vermektedir. Özellikle Black Friday kampanyaları düzenleyecek e-ticaret firmalarının SEO Çalışmalarına önceden başlaması oldukça önemlidir. Black Friday için SEO Çalışması yapmak isteyen işletmelerin;

 
  • Black Friday için kampanya sayfası oluşturması gerekir.
  • Kampanya sayfalarında kullanılacak anahtar kelimeler analiz edilmelidir. Anahtar kelime analizi yapmak isteyen işletmeler genellikle Ahrefs, Semrush, Keywordtool gibi analiz araçlarını kullanarak hareket etmektedir.
  • Genellikle e-ticaret firmaları kampanya sayfalarında Black Friday, Black Friday İndirimleri, Black Friday kampanyaları, Black Friday 2023 gibi anahtar kelimeler kullanmaktadır.
  • Anahtar kelime analizinin ardından işletmelerin içeriklerini oluşturması ve sayfa optimizasyonu yapması gerekmektedir. İçerikler oluşturulurken seo uyumuna önem verilmesi oldukça önemlidir.
  • Meta Tag, meta Description gibi alanlarda Black Friday ile ilgili cümlelerin kullanılması gerekir.
  • Görsel optimizasyonu ve backlink çalışmaları ile işletmeler sayfalarının kalitesini arttırmaya önem vermelidir.
 

Sizler de Black Friday için seo çalışmaları yapmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve sayfalarınızın Google’da organik sıralama elde etmesini sağlayabilirsiniz. Böylece reklam harcamaları yapmadan hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri SEO

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Influencer marketing çalışmaları, e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin yüksek takipçili sosyal medya hesapları ile işbirliği yaparak ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıttığı çalışmalara verilen isimdir. Bu çalışmalar sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerini genişletebilmekte ve var olan hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Influencer Marketing çalışmaları ile işletmelerin marka bilinirliklerini ve satış oranlarını arttırdıkları da bilinmektedir.

 

Birçok kişi alışveriş yapmadan önce Influencerlar’ın önerilerini göz önünde bulundurarak hareket ettiği için Black Friday’de influencer marketing çalışmaları yapmanız oldukça önemlidir. Böylece Black Friday kampanyalarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilir ve tüketicilerin kampanyalarınızdan yararlanarak alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Influencer marketing çalışmaları sayesinde sizler de e-ticaret firmanızın Black Friday’deki satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri Influencer

 

Affiliate Marketing’e Önem Verin

 

E-ticaret ile internetten satış yapan birçok işletme Black Friday’de satışlarını arttırmak için Affiliate marketing çalışmaları yapmaktadır. Affiliate marketing çalışmaları işletmelerin yüksek takipçili sosyal medya hesapları, sektörleri ile ilgili bloglar, hedef kitlelerinde yer alan kişilerin takip ettiği sosyal medya hesapları ile yapılan bir çalışma türüdür.

 

Genellikle e-ticaret firmaları Affiliate Marketing çalışmaları yaparken bir komisyon oranı belirlemekte ilgili kişilerin ve hesapların yönlendirmeleri sonucu gerçekleşen alışverişler üzerinden satış ortaklığı komisyonu ödediği marketing türüne verilen isimdir. İşletmeler Affiliate marketing sayesinde hem hedef kitlelerine ulaşabilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın Black Friday satışlarını arttırmak için black Friday Affiliate marketing çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Affiliate Marketing Nasıl Yapılır?

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri Affiliate Marketing

 

E-mail Marketing Yapın

 

E-mail marketing; tüketicilere ürün, hizmet ve kampanyalar hakkında bilgi vermek için e-posta göndererek yapılan bir pazarlama türüdür. E-posta pazarlamada dönüşüm oranlarının yüksek olması ve dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin Black Friday e-mail marketing çalışmaları yapmasını sağlamaktadır.

 

E-mail marketing sayesinde işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ürün, hizmet ve kampanyalarını daha kolay ulaştırmakta ve böylece Black Friday satışlarını arttırmaktadır. Sizler de Black Friday’de satışlarınızı arttırmak için e-posta şablonları kullanabilir ve kişiselleştirilmiş pazarlama yöntemlerinden yararlanarak Black Friday e-mail marketing çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Black Friday/Efsane Cuma Pazarlama Stratejileri E-mail

 

Ticimax ile Black Friday’de Satışlarınızı Arttırın

 

Black Friday kampanyalarında başarılı olmak ve satışlarınızı arttırmak için sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kampanya modülü sayesinde Black Friday kampanyalarınızı hızlıca yaratın. Alt yapımız içerinde yer alan pazarlama modülleri ile Black Friday kampanyalarınızı kolayca pazarlayın ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax