Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday Günlerinde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Black Friday, her yıl Şükran Günü sonrasında Noel Alışveriş sezonun başlangıcı olarak kabul edilen güne verilen isimdir. Her yıl binlerce marka Noel Alışverişi yapmak isteyen tüketicilerin indirimli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için yüksek indirim oranları ile ürün satışı yapmaktadır. Bu da tüketicilerin hem daha fazla ürün almasını sağlamakta hem de firmaların satışlarını arttırmasına yardımcı olmaktadır.

 

Black Friday kampanyalarından yapılan alışverişlere yönelik istatistikler göz önünde bulundurulduğunda Black Friday Günlerinde satış rekorları kırıldığı görülmektedir. Bu da her yıl markaların Black Friday’e daha fazla önem vermesini sağlamaktadır. Özellikle E-ticaret uzmanlarının Black Friday 2023 indirimlerinde online alışveriş cirosunda rekor bekledikleri görülmektedir.



Black Friday Günlerinde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

 

2023 Black Friday Ne Zaman?

  
 

Black Friday 2023 indirimleri, Şükran Günün ardından gelen ilk Cuma günü olan 24 Kasım 2023 tarihinde başlayacaktır.

 

2023 Black Friday kampanyalarına fiziksel ya da online satış yapan birçok işletmenin katılacağı düşünülmektedir.

 

İlgili İçerik; Black Friday/Efsane Cuma Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

İlgili İçerik; Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde En Çok Satan Ürünler



Black Friday Online Alışveriş Cirolari Tarih

 

2020 Black Friday İstatistikleri

 

Black Friday Günlerinde Online Alışveriş Cirosunda Rekor bekleyen e-ticaret uzmanları bu görüşlerini belirli istatistiksel verilere dayanarak dile getirmektedir. E-ticaret uzmanları genellikle bu görüşleri dile getirirken önceki yıllardaki Black Friday İstatistiklerinden yola çıkarak hareket etmektedir. Bu nedenle her işletme için 2020 Black Friday İstatistikleri oldukça önemlidir.

  
 
  • 2020 Black Friday kampanyalarındaki işlem hacmi 2019 yılına oranla %103 büyüme göstermiştir.
  • Tüketicilerin yaptığı alışverişlerin işlem adedi %57 artmıştır.
  • E-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde ortalama sepet tutarının %29 arttığı gözlemlenmiştir.
  • 2019 Black Friday kampanyalarında 211 TL olan ortalama sepet tutarı 2020 yılında 273 TL’ye yükselmiştir.
 

Kısacası 2022 Black Friday İstatistikleri incelendiğinde geçen sene Black Friday’de online alışveriş rekoru kırıldığı görülüyor. Bu da 2023 yılında e-ticaret firmalarının Black Friday’e daha fazla önem vereceğini gösterdiği için 2023 Black Friday Günlerinde de online alışveriş rekoru bekleniyor.

 

Black Friday Online Alışveriş Cirolari 2020 İstatikleri

 

COVID-19 Black Friday’i Nasıl Etkileyecek?

 

2019 yılında Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerini etkiledi. COVID-19 insanların birçok alışkanlığının değişmesine de neden oldu. Bu alışkanlıklar göz önünde bulundurulduğunda en büyük etkinin alışveriş alışkanlıkları üzerinde olduğu görülüyor. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım;

 
  • COVID-19 sürecinde internet alışverişlerinde artış yaşandı.
  • Daha önce internetten alışveriş yapmayan milyonlarca tüketici pandemi döneminde e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yaptı.
  • E-ticaret siteleri ve pazaryeri platformları üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların ise bu dönemde yaptığı alışverişlerin sayısı artış gösterdi.
  • Tüketiciler daha çok fiziksel mağazalardan ziyade e-ticaret mağazaları üzerinden alışveriş yapmayı tercih etti.
  • COVID-19 döneminde birçok e-ticaret sektöründe büyümeler yaşandı.
  • E-ticarette ortalama sepet tutarları artış gösterdi.
 

COVID-19 pandemisi kısacası e-ticaret sektörüne olan ilginin artmasını beraberinde getirdi ve insanların artık e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmaya daha sıcak baktığını söylemek mümkündür.

 

Bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda ve yorumlandığında 2023 yılı Black Friday indirimlerinde online alışveriş rekoru kırılacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle sizler de markanız için Black Friday indirimleri düzenleyebilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

 

Black Friday Online Alışveriş Cirolari Covid-19

 

Black Friday’de Eğitim Ürünleri Satışında Artış Bekleniyor

 

COVID-19 süreci insanların bireysel ihtiyaçlarının değişmesine neden oldu. Özellikle birçok kişi karantina süreçlerinde kişisel gelişimlerine önem verdi ve eğitim almaya yöneldi. İnsan alışkanlıklarında olan bu değişiklikler e-ticaret firmalarının olumlu etkilenmesine yardımcı oldu.

 

Daha önce internetten eğitim ürünleri satışı yapan birçok e-ticaret firması pandemi döneminde ürün satışlarını arttırdı. Özellikle Black Friday raporu incelendiğinde eğitim, hobi ve kitap gibi kategorilere olan ilginin arttığı görülüyor. Bu da 2023 Yılı Black Friday kampanyalarında eğitim ürünleri satışı yapan e-ticaret firmalarının satışlarını arttıracağını gösteriyor.

 

Sizler de Black Friday’de satışlarınızı arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenize eğitim kategorisinde yer alan ürünleri ekleyebilirsiniz ve böylece internetten eğitim ürünleri satın almak isteyen kişilerin indirimli bir şekilde alışveriş yapmasına yardımcı olabilir ve Black Friday kampanyaları ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Black Friday Online Alışveriş Cirolari Eğitim Ürünleri

 

E-ticaret Sitenizi Responsive Olarak Tasarlayın

 

Black Friday raporu incelendiğinde bounce rate oranında, mobil cihazlarda %5,23 oranında düşüş yaşandığı görülüyor. Bu oran e-ticaret sitlerinin responsive tasarımlara önem vermesi gerektiğini gösteriyor.

 

Responsive tasarımlar, web için tasarlanan e-ticaret sitelerinin akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Böylece e-ticaret firmaları responsive tasarımlar sayesinde mobil satışlarını arttırabiliyor. Tüketicilerin internet kullanım alışkanlıkları değiştiği ve artık alışverişler mobil platformlar üzerinden gerçekleştiği için Black Friday 2023 kampanyalarında satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi responsive olarak tasarlamaya önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Premium Konsept Temalar ile Satışlarınızı Arttırın

 

Black Friday Online Alışveriş Cirolari Responsive Tasarım

 

Farklı Ödeme Yöntemlerine Yer Verin

 

E-ticaret siteleri üzerinden satış yapan işletmeler genellikle havale, eft, kredi ve banka kartı ile ödeme ve kapıda ödeme seçeneklerini kullanarak ürün tahsilatı gerçekleştirmektedir. Bazı işletmeler e-ticaret sitelerinde tüm ödeme yöntemlerine yer verirken bazı işletmeler ise birkaç ödeme yöntemini kullanarak ödeme kabul etmektedir.

 

Black Friday Türkiye raporu her yıl farklı ödeme yöntemlerini kullanan kişilerin sayısında artış olduğunu göstermektedir. Genellikle tüketiciler en çok banka ve kredi kartı ile ödeme yapmaktadır. Fakat kapıda ödeme, havale ve eft yöntemlerini kullanarak alışveriş yapan kişi sayısının da bir hayli fazla olduğu görülmektedir.

 

Black Friday Günlerinde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının bu nedenle ödeme kabul yöntemlerini çeşitlendirmesi gerekmektedir. Sizler de e-ticaret siteniz Havale, EFT, Kapıda Ödeme, Dijital Cüzdan ve Mobil ödeme gibi ödeme yöntemlerini ekleyebilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları



Black Friday Online Alışveriş Cirolari Ödeme Seçenekleri

 

Reklam ve Pazarlama Çalışmalarınızı Profesyonelce Planlayın

 

Black Friday Türkiye raporu, her yıl farklı bir bölgenin Black Friday’de daha fazla alışveriş yaptığını gösteriyor. Örneğin; 2019 Black Friday Kampanyalarında en çok Marmara bölgesinde yaşayan kişiler alışveriş yaparken, 2020 Black Friday Kampanyalarında en çok İç Anadolu Bölgesinde yaşayan kişilerin alışveriş yaptığı görülüyor.

 

Her yıl Black Friday’e olan ilgi bölgesel olarak farklılık gösterdiği için Black Friday Kampanyaları için reklam verecek e-ticaret firmalarının hedef kitlelerini iyi bir şekilde analiz etmesi ve doğru reklam bütçeleri ile Black Friday reklamları vermesi gerekiyor.


İlgili İçerik; Başarılı Black Friday/Efsane Cuma Reklamları 


Black Friday Online Alışveriş Cirolari Reklam ve Pazarlama

 

Çapraz Satış Kampanyaları Düzenleyin

 

E-ticaret sitenizde Black Friday kampanyaları düzenleyecekseniz çapraz satış yapmaya yönelik kampanyalara önem vermeniz gerekmektedir. Günümüzde birçok e-ticaret firması ürün ve hizmet satışlarını arttırmak için farklı kampanya kurguları yaratmaktadır.

 
  • X üründen alana y ürününde %10 - %20 indirim
  • X kategorisinden alışveriş yapan kişilere z kategorisinde %10 - %20 indirim
  • 3 AL 2 öde
  • Kasa önü fırsatları
 

Çapraz satış yaparak ortalama sepet tutarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının en çok tercih ettiği kampanya kurgularıdır. Sizler de her yıl Black Friday’de artan ortalama sepet tutarınızı arttırmak istiyorsanız bu tür kampanyalar düzenlemelisiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 

Black Friday Online Alışveriş Cirolari Çapraz Satış

 

Ticimax ile Black Friday’de Kampanyalarınızı Profesyonelce Yönetin

 

Black Friday kampanyalarında başarılı olmak ve satışlarınızı arttırmak için sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir veya sitenizi Ticimax’a taşıyabilirsiniz. Böylece birçok modül ve hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilir ve Black Friday kampanyalarınızı profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax