Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Brand Lift ile Video Reklamlarınızın Başarını Nasıl Ölçebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Reklamlar tüketicinin algısını yönlendiren, alışveriş alışkanlıklarına etki eden geçmişten günümüze süre gelmiş pazarlama aracıdır. Brand lif reklamların tüketicilerin algılarını ve davranışlarını nasıl değiştirip şekillendirdiğini ölçümlemenin bir yoludur. Yazımızda brand lif nasıl yapılır dediğimizde yazımızda sizler için derledik.

 

Brand Lift ile Video Reklamlarınızın Başarını Nasıl Ölçebilirsiniz?

 

Brand Lift Nedir?

 

Brand Lift, reklamlarınızın tüketicilerin algılarını ve davranışlarını nasıl değiştirdiğinin ve şekillendirdiğinin ölçümüdür. Reklam aracılığıyla marka ve tüketici etkileşime girer. Bu etkileşimden sonra markadaki etkiler ölçümlenir. Öte yandan tüketicinin markayla nasıl etkileşime girdiği de ölçümlenmektedir. Markanızla tüketici etkileşiminde bir artış göstererek markanızın bir dijital pazarlama kampanyası başlatmasından bu yana yaşadığı olumlu sonuçları özetler.

 

Brand Lift, kitle anketi yoluyla yürütülen bir araştırmadır. Brand lift survey şeklinde YouTube, Facebook'ta reklam vermeye aşina olanlar tarafından bilinmektedir. Örneğin, bu çalışmayı başlatmak, reklamınızın hatırlanıp hatırlanmadığını bilmenize ve satın alma isteğini ölçmenize yardımcı olmak için YouTube'da sorular görüntüler.

 

Brand Lift ilk adım dediğimizde reklamlarınızın markanızla ilgili algı üzerindeki etkisini ölçen ücretsiz bir araçtır. Brand Lift; reklam hatırlanabilirliği, marka bilinirliği ve üzerinde düşünme gibi metriklerle (tıklamalar, gösterimler veya görüntülemeler gibi geleneksel metriklerin yerine) kampanyalarınızı pazarlama hedeflerinize uygun hale getirmenizi sağlayabilir. Brand Lift'in test yöntemleri ve büyük örnek boyutu, insanların ürününüz veya markanızla ilgili düşüncelerinin kampanyalarınızdan nasıl etkilendiği hakkında ayrıntılı analizler sağlayabilir.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Brand Lift Ne Demektir

 

Brand Lift Nasıl Ölçülür?

 

Brand Lift organik arama trafiğini analiz ederek ve bir markanın ulaşılması zor metrikleriyle ilgili doğrudan tüketici geri bildirimi almak için anketleri kullanarak Brand Lift'i ölçer. Arama trafiği hem bir reklam kampanyasına maruz kaldıktan sonra hem de karşılaşmadan kaç tüketicinin markanızla ilgili anahtar kelimeleri aradığını göstermeye yardımcı olur. Tüketici geri bildirimi, doğrudan bir marka ve onun ürünleri ve hizmetleri hakkında kamuoyu algısını ve satın alma niyetini gösteren metriklere yansır. Web analitiği gibi nicel veriler ile marka bilinirliği gibi daha yumuşak metrikler arasında Brand Lift hesaplanır.


İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri


İlgili İçerik; E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar



Brand Lift Nasıl Ölçülür

 

Brand Lift Nasıl Çalışır?

 

Brand Lift ölçüm aracının birincil örneği Google Tüketici Anketleri'dir. Bir marka YouTube'da video kampanyaları yayınladığında, Google Tüketici Anketleri, izleyicilere hızlı, tek soruluk anketler sunarak marka yükselişini ölçmeye yardımcı olabilir.

 

Google Tüketici Anketleri, tüketicilerden görüntülemek istedikleri içeriğe geçmeden önce anketleri tamamlamalarını isteyen çeşitli sitelere bu Brand Lift anketlerini yerleştirmek için Google'ın ağından da yararlanabilir. Anketler, seçilen bir hedef kitleye sunulur ve sonuçlar, kullanımı kolay bir platformda reklamveren için toplanır.

 

Brand Lift Nasıl Çalışır

 

Brand Lift Metodolojisi Nedir?

 

Brand Lift’in test metodolojisi ve geniş örnek çapı, kampanyalarınızın kullanıcıların ürününüz veya markanızla ilgili hissettikleri üzerinde etkisiyle ilgili ayrıntılı analizler sunabilir. Hedef kitlenizi, benzer şekilde davranan iki demografi veya coğrafi alan gibi iki benzer gruba ayırmak gerekmektedir. Her biri tüketicinin ilgisini ve niyetini gösteren bir bulmacanın farklı parçalarını taşıyan birkaç metrik, marka algısını güçlendirmeye yardımcı olur. Bazı geleneksel metrikleri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Aşağıda birkaç başlıkta brand lift özelliklerini açıkladık.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Marka farkındalığı

 

Tüketicilerin markanıza ne kadar aşina olduğuyla ilgilenir.

 

Brand Lift Metodoloji Nedir

 

Değerlendirme

 

Bir tüketici markanıza aşina olduktan sonra değerlendirme aşamasına girer. Bu, tüketicinin markanızın ürünlerini veya hizmetlerini değerlendirdiği ve markanızla bir satın alma veya daha fazla işlem yapma fikrini düşündüğü zamandır.

 

Reklam hatırlanması

 

“Tüketiciler maruz kaldıktan sonra reklamlarınızı ne kadar iyi hatırlıyor?” Tüketicin reklama maruz kalma sıklığından, reklam biçiminden ve hedefleme alaka düzeyiyle ilgilenir.

 

Brand Lift Reklam Hatırlatma

 

Marka duyarlılığı ve tercih edilebilirliği

 

Tüketicilerin markanıza karşı gösterdiği genel fikir veya duygunun yanı sıra markanızı başkalarına tavsiye etme olasılıklarını inceler.  

 

Ses payı

 

Rakiplerinize kıyasla markanızın ne kadar medya alanı kapladığı; kamu söyleminde marka görünürlüğünü ve konumunu gösterir.

 

Brand Lift Ses Payı

 

En çok arananlar

 

Google gibi arama motorlarında en çok aranan terimlerle ilgilenir.

 

Yükselen aramalar

 

Son zamanlarda artan bir sıklıkla aranan terimlerler ilgilenir.

 

Brand Lift Yükselen Aramalar

 

Web trafiği

 

Markanızın web sitesini kaç kullanıcının ziyaret ettiğini inceler.

 

Dönüşümler

 

Brand Lift ile yakından ilgili örnekler, satın almalardaki veya tekrar eden müşterilerdeki artışları içerir.

 

Brand Lift Dönüşümler

 

Brand Lift Özellikleri Nelerdir?

 

Brand Lift nasıl yapılır hakkında Google çeşitli bilgiler vermektedir. Brand lift tüm Google Ads hesaplarında kullanılamaz. Brand Lift'i kullanmak için Google hesap temsilcinizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Google hesap temsilciniz yoksa Brand Lift'i hesabınızda kullanmanız mümkün değildir.

 

Brand Lift, video reklamlarınızın etki düzeyini ölçmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir araçtır. Bu aracı kullanarak video kampanyalarınızda düzenlemeler ve iyileştirmeler yapabilirsiniz. Tıklama sayısı, gösterim sayısı veya görüntüleme gibi geleneksel metriklerin yerine reklam hatırlanabilirliği, marka bilinirliği ve üzerinde düşünme gibi metriklere odaklanan Brand Lift, kampanyalarınızı pazarlama hedeflerinizle uyumlu hale getirmenize yardımcı olabilir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

Brand Lift Özellikleri Nelerdir

 

Brand Lift Nasıl Yapılır?

 

Brand Lift'i kullanmak için önce reklamı yapılan nesneyi temsil eden bir ürün veya marka oluşturmanız gerekir. Bu, reklamını yapmak istediğiniz bir marka, ürün, mağaza, hizmet veya herhangi bir şey olabilir. Google, reklamı yapılan nesnenizle ilgili sağladığınız ayrıntıları kullanarak, Brand Lift ölçümü için hedef kitlenize gösterilecek bir dizi anket sorusu oluşturmanıza yardımcı olur.

 

Reklam kampanyalarınız yayınlanmaya başladıktan sonra Google, YouTube'da bir video başlamadan önce Brand Lift anketlerinizi göstermeye başlar. Bu anketler aşağıdaki gruplara gösterilir. Kullanıcılara farklı zamanlarda gösterilecek farklı metrikler için birden çok anket oluşturulabilir. Reklamlarınızı gören grubun verdiği yanıtlarla görmeyen grubun verdiği yanıtlar arasındaki fark, reklamlarınızın reklam hatırlanabilirliği, bilinirlik, üzerinde düşünme ve benzeri önemli marka metrikleri üzerindeki etkisini belirler.

 

Brand Lift Nasıl Yapılır

 

Brand Lift Ölçüm Verileri Neleri Gösterir?

 
  • Marka algısı güçlendirilen kullanıcı başına maliyet
  • Mutlak Brand Lift
  • Headroom Brand Lift
  • Marka algısı güçlendirilen kullanıcılar
  • Göreceli Brand Lift
  • Tüm anket yanıtları
  • Referans olumlu yanıt oranı
  • Reklam gösterilen grubun olumlu yanıt oranı
  • Reklam gösterilen grubun anket yanıtları
  • Referans anket yanıtları
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax