Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bulgaristan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Türkiye’ye komşu olan ülkeler arasında bulunan Bulgaristan’a ürün satışı yapmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Çünkü Bulgaristan’a satış yapan kişiler hem KDV’siz bir şekilde fatura kesebiliyor hem de döviz geliri elde edebiliyor. Özellikle son dönemlerde artış gösteren döviz fiyatlarının ardından Türkiye’ye alışveriş yapmaya gelen Bulgar turistlerin ardından birçok kişi bu ülkeye satış yapmayı istiyor.

 

Bulgaristan’a satış yapmak isteyen kişilerin ise en çok yanıt aradığı soruların başında Bulgaristan’a nasıl satış yapılır sorusu yer alıyor. Aslına bakıldığında birçok kişiye Bulgaristan’a satış yapmak kolay gibi görünse de kişilerin bilinçli bir şekilde hareket etmesi e-ihracat sektöründe başarılı olmalarını sağlıyor.


Bulgaristan’a e-ihracat ile nasıl ürün satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Bulgaristan’a ihracat yapmak konusu hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu sorunuza yanıt bularak e-ihracat ile Bulgaristan’a satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?


Bulgaristan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Pazar Araştırması Yapın

 

Bulgaristan’a satış yapmak için ilk olarak yapmanız gereken çalışmaların başında Pazar araştırması yapmak yer alıyor. Çünkü Pazar araştırması ile markalar Bulgaristan’da en çok satılan ürünler hakkında bilgi alabiliyor ve bu ürünlerin Bulgaristan’da satışını yapan rakiplerini daha kolay belirliyor.


İlgili İçerik; E-ticaret ve Pazar Araştırması İlişkisi 


Pazar Araştırması Yapın

 

Pazar araştırması yapmak için markalar;

 
  • E-ihracat istatistikleri
  • E-ticaret istatistikleri
  • Bulgaristan’da satış yapan markalar
  • Bulgaristan’da en çok satılan ürünler
 

Gibi konularda araştırmalar yapıyor ve bu araştırmanın ardından Bulgaristan’a e-ihracat yapmak için sektör seçimlerini yapıyorlar. Böyle işletmeler doğru bir sektör seçimi yaparak e-ihracat sektörüne adım atabiliyor.


İlgili İçerik; 5 Önemli E-ihracat Reklam Stratejisi

 

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

Bulgaristan’a e-ihracat yaparken faaliyet göstereceğiz sektör kadar satmak istediğiniz ürünlerin de oldukça etkili olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Çünkü Bulgaristan’da yaşayan kişilerin hepsi aynı ölçüde aynı ürünlere talep göstermemektedir. Bu nedenle araştırma sürecinize devam ederken Bulgaristan’a sattığımız ürünler hakkında da fikir edinmeniz oldukça önemlidir.

 
  • Hazır Tekstil Ürünleri
  • Ev Tekstili Ürünleri
  • Organik Gıda
  • Zeytin ve Zeytinyağı
  • Hazır Gıda Ürünleri
  • Halı
  • Demiz ve Çelik Ürünleri
  • Örme Eşyalar
  • Elektronik Ürünleri
  • Yedek Parça
 

Gibi ürün grupları Bulgaristan’a sattığımız ürünler arasında yer alıyor. Bulgaristan’a e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler bu ürün gruplarına yöneldikleri takdirde e-ihracat sektöründe daha hızlı bir şekilde başarı gösteriyor. Sizler de Bulgaristan’a satış yapmak istiyorsanız bu tür ürün gruplarını inceleyebilir ve satmak istediğiniz ürünlere karar verebilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün


Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

E-ihracat İçin Şirket Kuruluşunuzu Yapın

 

Bulgaristan’a e-ihracat yapmak için her markanın bir şirket kurması gerekmektedir. Çünkü hem satılan ürünler için fatura kesmeniz hem devlete vergi ödemeniz hem de gümrük işlemleriniz için şirket kurma zorunluluğu bulunmaktadır. Genellikle Bulgaristan’a satış yapan işletmeler incelendiği takdirde;

 
  • Şahıs Şirketi
  • Anonim Şirket
  • Limited Şirket
 

Gibi şirket türlerinin Bulgaristan’a satış yapmak isteyen kişi ve markalar tarafından en çok kurulan şirket türleri olduğu görülmektedir. Sizler de yasal bir şekilde Bulgaristan’a e-ihracat yapmak istiyorsanız şirket türleri ve özellikleri hakkında araştırmalar yapabilir ve böylece şirket kuruluşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir? 


E-ihracat İçin Şirket Kuruluşunuzu Yapın

 

E-ihracat Modelinizi Seçin

 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak işletmeler ürünlerini ya stoklu ya da stoksuz bir şekilde yurtdışına satmaktadır. Her iki satış yönteminde de markaların yapması gereken şeyler birbirinden farklılaştığı için ilk olarak e-ihracat modelinizi seçmeniz önemlidir.

 

Stoklu satış modeli ile Bulgaristan’a satış yapacaksanız tedarikçi seçiminizi yapmanız ve ürünlerinizi stoklamanız gerekmektedir. Satış yapacağınız ürünleri tedarik ederken de ürünlerinizi uygun fiyatlar ile tedarik etmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Stoksuz bir şekilde dropshipping modeli ile Bulgaristan’a ürün satışı yapmak isteyen markalarında bu süreçte dropshipping tedarikçileri ile görüşmesi ve çalışma koşulları hakkında bilgi alması gerekmektedir. Genellikle bu yöntemde işletmeler kendi kar marjları ile satış yapabileceği için ürün alış fiyatları uygun olan tedarikçilere yönelmeyi tercih etmektedir.

 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak e-ticaret modelinize ve tedarikçi seçiminize karar verebilir ve Bulgaristan’a satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Bulgaristan’da en çok satılan ürünleri tespit ettikten ve e-ihracat yapacağınız yöntemi belirledikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da e-ihracat sitesi kurmaktır. Çünkü Bulgaristan’a satmak istediğiniz ürünleri online bir mağazada Bulgaristan’da yaşayan kişilere göstermeniz gerekmektedir.

 

Genellikle bu noktada markalar üç farklı yöntem kullanarak e-ihracat sitelerini kurdurmaktadır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ihracat alt yapıları ve e-ihracat sitesi yazdırma yöntemleri sitenizi kurarken kullanacağınız yöntemlerdir.

 

Bu noktada e-ihracat firmaları bu yöntemlerin sağladığı avantajlar ve dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir ve diğer yöntemlere göre daha avantajlı olduğu için markalar Ticimax hazır e-ihracat alt yapıları ile çalışmayı tercih etmektedir.


E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Sitenizi Tasarlayın

 

Hazır e-ihracat paketinizi satın aldıktan sonra sitenize ürünlerinizi yüklemeniz ve site tasarımı yapmanız gerekiyor. Bu noktada markaların göz önünde bulundurması gereken birçok unsur bulunuyor.

 
  • E-ihracat sitesinin satış odaklı tasarlanması
  • Ana sayfada Bulgaristan’da en çok satılan ürünlerin listelenmesi
  • Kurumsal kimliğe uygun bir tasarım yapılması
  • Responsive temalar kullanılması
  • Güven verici bir site tasarımı
 

E-ihracat ile Bulgaristan’a satış yapmak isteyen markaların göz önünde bulundurması gereken unsurlar olarak biliniyor. Markalar bunlara uygun bir e-ihracat sitesi tasarladıklarında Bulgaristan’da yaşayan kişilere daha fazla güven veriyor ve satışlarını arttırma imkânı yakalıyor.


İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi


İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi


Sitenizi Tasarlayın

 

Sanal Posunuzu Entegre Edin

 

Bulgaristan’a satış yapmak için e-ihracat sitesi kurulumunuzu tamamladıktan ve tasarımınızı yaptıktan sonra sitenize sanal pos entegrasyonu yapmanız gerekmektedir. Sanal pos entegrasyonları kredi ve banka kartı ile ödeme almanızı sağlayan ve güvenli ödeme yöntemleri bulunan entegrasyonlardır.

 

Bu noktada markalar ödeme sistemleri ya da bankalar aracılığı ile sanal poslarını alabilmektedir. Sanal pos anlaşması yaparken de daha çok komisyon oranları, anlaşma koşulları ve ödeme günleri göz önünde bulundurularak seçim yapılmaktadır.


 
İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?


Sanal Posunuzu Entegre Edin

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Türkiye’den Bulgaristan’a mal göndermek için her markanın bir kargo firması ile çalışması gerekiyor. Normal gönderim ücretleri desi başına oldukça fazla olduğu için bu noktada e-ihracat firmaları Kargo firmalarından teklif alıyor ve kargo anlaşması yapıyor.

 

Kargo anlaşması sayesinde markalar uygun fiyatlar ile Türkiye’den Bulgaristan’a mal gönderiyor. Kargo anlaşması yaparken işletmeler genellikle desi başına gönderim ücreti, kargo firmasının çalışma koşulları, sigortalı gönderim seçeneği, aracı firmalar vb. birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket ediyor.

 

Siz de Bulgaristan’a e-ihracat yapmak istiyorsanız ürün gönderimi yaparken masraflarınızı azaltmak için kargo anlaşması yapmaya özen gösterin.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Bulgaristan Gümrük ve KDV Oranları

 

Bulgaristan’da otelcilik sektörünün dışındaki her sektör ve ürünler için KDV oranı %20 olarak belirlenmiştir. Avrupa Birliği üyeleri arasında yer alan bu ülkeye satış yapacak firmalar 22 Euro üzerindeki her satışları için %20 oranında gümrük vergisi ödemektedir.


 

bulgaristan gümrük ve kdv oranları


 

Ürünleriniz ve Hizmetlerinizi Tanıtın

 

Bulgaristan’a e-ihracat yapmak için site kurulumunuzu yaptıktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve satış yapabilmek için dijital pazarlama çalışmaları ile ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanız gerekiyor.

 
  • Google ADS
  • Sosyal Medya
  • Influencer Marketing
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Affiliate Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri markaların bu noktada en çok tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleri olarak biliniyor. Bu çalışmalar ile Bulgaristan’da satış yapmak isteyen markalar hem rakipleri ile daha kolay rekabet edebiliyor hem de hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşarak satışlarını hızlı bir şekilde arttırma fırsatı yakalıyor.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax