Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

CGI Nedir? CGI Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 12.01.2024

İçindekiler;

Computer-generated imagery yani bilinen kısaltmasıyla CGI, dijital görüntü ya da görsel efektlerin bilgisayar teknolojisi kullanılarak üretilmesine verilen isimdir. Son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen CGI teknolojisi dünya üzerinde yapılan gerçek çekimlere ya da canlı sahnelere bilgisayar kullanılarak oluşturulan grafik, ürün ya da animasyonların eklenmesini ifade etmektedir.

 

2023 yılında popülerleşen CGI videolar özellikle ticari faaliyet yürüten işletmeler tarafından oldukça ilgi görmüştür. Genellikle 3D modelleme, görsel ve animasyon programları kullanılarak oluşturulan bu videolar fantastik bir dünya yaratılmasını da sağlar. Özellikle son dönemlerde e-ticaret markaları ürün ve hizmetlerini tanıtmak, ilgi çekici içeriklerle hedef kitlesinin dikkatini çekmek için de bu içerikleri oldukça çok kullanmaya başlamıştır.

 

CGI Nedir? CGI Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere CGI teknolojisi hakkında bilgi vereceğiz. Son dönemlerin oldukça popüler konuları arasında yer alan CGI videolardan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve bu teknoloji hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: 3D Animasyon Nedir



CGI Nedir? CGI Nasıl Kullanılır?

 

CGI Videonun Açılımı Nedir?

 

CGI bir diğer anlamıyla Computer-Generated Imagenery, Türkçe’de bilgisayar ile üretilen görüntü anlamına gelmektedir. CGI genellikle bilgisayar kullanılarak oluşturulan dijital içerikleri, animasyonları ve görsel efektleri ifade eder. Televizyondan sinemaya, video oyunlarından reklamlara kadar birçok görsel medya türünde kullanılır.

 

CGI teknolojisi kullanılarak üretilen içeriklerde her zaman dünyadan alınan sahneler farklı kurgular ile birleştirilir ve görsel bir deneyim yaratılır. Bu noktada CGI’ın asıl amacı etkileyici bir görsel dünya yaratmaktır.

 

CGI Videonun Avantajları

 

CGI Videolar birçok sektörde farklı amaçlar ile kullanılır. Genellikle CGI Teknolojisini kullanan markalar bu teknolojinin getirdiği avantajlardan yararlanmak için CGI kullanır. CGI’ın başlıca avantajları şunlardır:

 
  • CGI son dönemlerin popüler pazarlama trendleri arasında yer aldığı için markalar bu teknolojiyi kullanarak popüler pazarlama trendlerini takip ettiklerini gösterebilir.
  • Dünyada çekimi zor ve maliyetli olan içerikleri üretmenize olanak tanır. Genellikle bu noktada hayal gücü ve içerik stratejisi ile yaratıcılık ön plana çıkarılabilir.
  • CGI teknolojisi kullanılarak üretilen görüntüler oldukça gerçekçidir.
  • Diğer video yöntemleri ile karşılaştırıldığında CGI teknolojisinin maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını söylemek mümkündür.
  • Özellikle CGI, reklam ve pazarlamada ürün, marka veya hizmet tanıtımı gibi amaçlar ile kullanılmaktadır.
  • Belirlenen içerik stratejisine göre CGI, çarpıcı sahneler oluşturmaya imkan sağladığı için markalar bu teknolojiyi kullanarak hedef kitlelerinde daha derin etkiler bırakabilmektedir.
  • CGI yalnızca reklam için değil eğitim amaçlı da kullanılabilecek bir teknolojidir.
  • Markaların ürettiği içerikler farklı projelerde de yeniden kullanılabilmektedir.
  • Üretilecek videolarda yer alan zorluk sahneler ve efektler CGI teknolojisi sayesinde kolay bir şekilde oluşturulabilmektedir. Bu da video çekimi esnasındaki riskleri en aza indirmektedir.
 

CGI’ın markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız markanız için CGI teknolojisi kullanılan projeleri üretmeyi deneyebilirsiniz. Böylece hem hedef kitlenizde iyi bir etki yaratabilir hem de projelerinizi birçok kişiye kolayca ulaştırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Dönüşümlerinizi Arttıracak Video Reklam Modelleri

 

CGI Avantajları

 

CGI'IN Dezavantajları

 

CGI’ın avantajları bir hayli fazla olsa da aslına bakıldığında belirli dezavantajları da bulunabilir. CGI'IN Dezavantajları genellikle yanlış planlama gibi problemlerden kaynaklı ortaya çıkabilmektedir. CGI'IN Dezavantajları şunlardır:

 
  • Çok yüksek kalitede bir çekim yapılmak istendiği takdirde CGI teknolojisinin maliyetleri artış gösterebilmektedir.
  • Genellikle CGI’da profesyonel yazılımlar kullanıldığı için yetenekli ve alanında uzman bir ekip gereklidir.
  • CGI videolar yapmak isteyen işletmeler modellemelerini detaylı bir şekilde hazırlamalıdır. Bu da aslına bakıldığında modelleme, render alma ve animasyon süreçlerinde zaman kaybına yol açabilmektedir.
  • İyi oluşturulmayan bir stratejiden kaynaklı olarak gerçek dünya imajı çizmek zorlaşabilmektedir. Bu nedenle gerçekliği yansıtan projeler üretmeye oldukça önem verilmesi gerekir.
  • Donanım gereksinimleri proje bazlı artış gösterebilir. Bu nedenle CGI video yapmak isteyen kişilerin ilk olarak bir strateji belirlemesi ve bu noktada hangi ekipmanlara ihtiyacı olduğunu seçmesi gerekmektedir.
 

CGI’ın dezavantajlı olabileceği durumlar bunlardır. Bu dezavantajlar ile karşı karşıya kalmak istemeyen kişilerin iyi bir proje geliştirmesi oldukça önemlidir. Böylece planlı ve programlı bir şekilde hareket ederek projenizden alacağınız verimi artırabilirsiniz.

 

CGI Videonun Kullanım Alanları


CGI Videonun Kullanım Alanları

 

CGI videolar birçok farklı sektörde farklı amaçlar ile kullanılabilecek video türleridir. Genellikle CGI Videonun Kullanım Alanları şunlardır:

 
Sektör Kullanım Alanı
Sinema ve Televizyon Bilim Kurgu, Macera ve Aksiyon sahneleri
Reklam Ürün tanıtımı, hizmet tanıtımı
Eğitim Sanal gerçeklik, öğrenme simülasyonu
Video Oyunlar Oyun karakterleri, animasyonlar ve efektler
Mimari Proje görselleştirme ve modelleme
Sanat Modern sanatta yaratıcı eserler oluşturma
 

Genellikle sinema ve televizyon sektörlerinde yoğun bir şekilde kullanılan video türlerinden birisi olan CGI videolar özellikle son dönemlerde bir ürün veya hizmet satışı yapan markalar tarafından da oldukça çok kullanılmaya başlamıştır. Bu noktada işletmeler marka bilinirliği yaratmak, ürün ve hizmet tanıtımı yapmak gibi amaçlar ile CGI videoları kullanmaya yönelmiştir. Sizler de ticari faaliyet yürüten bir işletmeyseniz ürünlerinizi tanıtmak, hedef kitlenize ulaşmak ve bilinirliğinizi artırmak gibi amaçlar ile CGI teknolojisine adapte olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı

 

CGI Video Oluştururken Dikkate Alınması Gerekenler

 

CGI Teknolojisi kullanarak video üretimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunur. CGI Video Oluştururken Dikkate Alınması Gerekenler şunlardır:

 
  • CGI video oluşturmadan önce videonuzun kimler tarafından izleneceğini belirleyin ve hedef kitlenizi analiz ederek onlara uygun içerikler yaratın.
  • Hedef kitlenizin ilgi alanlarını göz önünde bulundurun.
  • CGI video üretimi yapmadan önce özellikle senaryo çalışması yapın. Çünkü yapacağınız senaryo çalışması sayesinde daha profesyonel videolar üretebilirsiniz.
  • CGI videolarda görselliğe ve estetiğe önem verin. Renk paletinden modelleme seçeneklerine kadar olan her şeyi planlayarak hareket edin.
  • CGI videolarda özellikle yalnızca görselliği göz önünde bulundurmayın. Videonuzda kullanacağınız seslere, görsel efektlere de önem vererek hareket edin.
  • CGI’da genellikle ileri düzey yazılımlar kullanıldığı için hangi yazılımları kullanacağınızı belirleyin.
  • Projenizde kullanacağınız ürün ve hizmetleri modellerken profesyonel bir şekilde hareket edin.
  • CGI videolarda iş birliği oldukça önemli olduğu için bir proje ekibi belirleyin ve bu proje ekibinin iş birliği içerisinde çalışmasını sağlayın.
  • CGI videolarda vermek istediğiniz mesajı kısaca vermeye çalışın. Aksi takdirde hedef kitlenizin ilgisi dağılacak ve bu da projelerinizden aldığınız verimi azaltacaktır.
  • Kampanyanızın ve videonuzun paylaşımını yaptıktan sonra diğer CGI video örneklerindeki gibi sosyal medyadaki gücünü ölçümleyin.
 

CGI Videolar oluştururken proje ve proje sonrası süreçlerden sizler de bunları önemseyebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri

 

CGI Video Örnekleri

 CGI Video Örnekleri


CGI videoların popülerleşmeye başlamasıyla beraber günümüzde birçok marka kendi video projelerini çıkarmaya başladı. Özellikle teknolojiden e-ticarete kadar olan birçok sektörde faaliyet gösteren işletmeler video üretirken CGI Video Örnekleri de çeşitlenmeye başladı. Son dönemlerin en popüler CGI Video Örnekleri ise şunlar:

 
  • Samsung Galaxy Z Flip 5
  • Adidas UCL Final
  • Loreal Paris
  • Maybeline NewYork
  • AXE Deodorant
  • Louis Vuitton
  • Sephora Bağdat Caddesi Mağaza Açılışı
  • Trendyol Express
 

Bu yılın en popüler CGI Video Örnekleri arasında yer alıyor. Her geçen gün CGI videolara olan bu ilgiye markalar yanıtsız kalmıyor. Sizler de markanız için CGI video üretimi yapabilir ve etki alanınızı genişletebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax