Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çok Kültürlü Pazarlama (Multicultural Marketing) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satışı yapan markaların hedef kitlesinde yer alan kişi sayısı bir hayli fazladır. Yapılan incelemeler her zaman bir markanın hedef kitlesinde yer alan kişilerin farklı özellikler taşıdığını göstermektedir. Yaş, kültür, etnisite, cinsiyet gibi birçok değişken markaların hedef kitlesinin çeşitlenmesine olanak tanır. Çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketing de özellikle farklı kültürlere hitap eden markaların tercih ettiği bir pazarlama stratejisidir.

 

Genellikle çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketing ürün ve hizmetlerini farklı ülkelerde yaşayan insanlara satmak isteyen markaların tercih ettiği bir pazarlama stratejisi olarak biliniyor olsa da günümüzde büyümek isteyen birçok marka tarafından kullanılmaktadır.

 

Çok Kültürlü Pazarlama (Multicultural Marketing) Nedir adlı bu yazımızda ürün ve hizmetlerini farklı kültürlerde doğan ve büyüyen ve farklı ülkelerde yaşayan insanlara satmak için kullanılan bir pazarlama türü olan çok kültürlü pazarlama hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber çok kültürlü pazarlamanın sağladığı avantajlar vb. konular ile de ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir çok kültürlü pazarlama stratejisi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pazarlama Yönetimi; Pazarlama Yöneticilerinin Rolü

 

Çok Kültürlü Pazarlama (Multicultural Marketing)

 

Çok Kültürlü Pazarlama

 

Çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketing , bir markanın hedef kitlesinde yer alan farklı etkinik kültürlerdeki ve farklı kökenlere sahip insanlar için yapılan kampanya ve pazarlama çalışmalarına verilen isimdir.

 

Çok kültürlü pazarlama stratejisi sayesinde markalar bir azınlık grubu ile de kolay bir şekilde iletişime geçerken farklı etknik kökenler hakkında da bilgi edinir. Özellikle günümüzün en önemli şeylerinden birisi olan küreselleşmeye yanıt veren işletmeler hedef kitlelerinde yer alan birçok kişiye kolay bir şekilde ulaşma ve onları etkileme fırsatı yakalamaktadır.

 

Çok Kültürlü Pazarlama

 

Çok Kültürlü Pazarlama’nın Sağladığı Avantajlar

 

Çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketing geniş hedef kitlelere hitap eden ya da etmek isteyen markaların birçok avantajdan yararlanmasına olanak tanır. Gelin şimdi hep beraber Çok Kültürlü Pazarlama’nın Sağladığı Avantajlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Çok kültürlü pazarlama, bir diğer adı ile multicultural marketing markaların yurtdışına açılmasını kolaylaştırır.
  • Markalar çok kültürlü pazarlama stratejisi sayesinde hedef kitlelerine daha kolay ulaşabilir.
  • Çok kültürlü pazarlama bir markanın hedef kitlesini genişletmesine olanak tanır.
  • Markalar bu strateji sayesinde küreselleşeme çağının getirdiği ihtiyaçları karşılayabilir.
  • Çok kültürlü pazarlama stratejisi sayesinde markalar farklı pazarlarda yer alan farklı kişi gruplarının ihtiyaçlarına daha kolay bir şekilde yanıt verebilmektedir.
  • İşletmeler hedef pazarlarındaki kitlelere daha kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalar.
  • Farklı stratejik kurguları bir arada geçirmenize olanak tanır.
  • Yeni pazarların özelliklerine ve koşullarına uygun hareket etmenizi sağlar.
  • Hedef kitlenizi tanımanıza ve bu kitleye uygun içerik ve ürünler geliştirmenize yardımcı olur.
  • Çok kültürlü pazarlama markaların pazarlama çalışmalarını temellendirmelerini ve sağlamlaştırmalarını sağlar.
  • Çok kültürlü pazarlama stratejisi sayesinde hedef Pazar ülkenizde yer alan rakipleriniz ile rekabetinizi güçlendirebilirsiniz.
 

Çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketing işletmelere sağladığı avantajlar bunlardır.

 

Çok Kültürlü Pazarlama’nın Sağladığı Avantajlar

 

Çok Kültürlü Pazarlama’nın Dezavantajları

 

Çok kültürlü pazarlama her ne kadar markalara avantaj sağlıyor olsa da küçük dezavantajları da beraberinde getirebilir. Gelin şimdi çok kültürlü pazarlamanın dezavantajlarına da bir göz atalım.

 
  • Markalar hedef kitlelerinde yer alan kişileri tanıyamadıkları takdirde çok kültürlü pazarlama stratejisi geliştirmekte zorluk çekebilir.
  • Farklı etkink kökenleri ve kültürleri etkilemek için yaratılan bu stratejiler üzerine zaman harcanması ve iyi düşünülmesi gerekir.
  • Çok kültürlü pazarlama stratejinizi geliştirmek için iyi bir bütçe ile adım atmanız oldukça önemlidir.
  • Rakiplerinizin stratejilerine yanıt vermeniz zorlaşabilir.
 

Çok kültürlü pazarlamanın dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Bu nedenle bu pazarlama stratejisinin iyi bir şekilde kurgulanması gerekmektedir.

 

Çok Kültürlü Pazarlama’nın Dezavantajları

 

E-ticaret’te Çok Kültürlü Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Multicultural marketing yani çok kültürlü pazarlama stratejisi e-ticaret sektöründe oldukça yaygın bir şekilde tercih edilen bir pazarlama yöntemidir. Genellikle markalar bir e-ticaret sitesi açarak bu siteyi farklı dillere çevirmekte ve bu şekilde ürün ve hizmet satışlarını birden fazla ülkeye yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Çok kültürlü pazarlama stratejisini benimseyecek ve birden fazla ülkeye satış yapacak olan markaların ise birçok konuya dikkat ederek hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü bu unsurlar markaların hem global bazda büyümesini sağlayacak hem de satışlarını artıracaktır. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-ticaret’te Çok Kültürlü Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Profesyonel E-ticaret Altyapılarını Tercih Edin

 

Birden fazla ülkeye e-ticaret ile satış yapacaksanız önem vermeniz gereken ilk konu e-ticaret altyapınız olmalıdır. Çünkü markaların hızlı ve güven verici bir e-ticaret sitesi kurmak ve müşterilerine güven vermek için ihtiyaç duyduğu özellikler bulunur. Bu özelliklerse genellikle profesyonel e-ticaret altyapılarında yer almaktadır.

 

Bu nedenle farklı ülkelere satış yapacak ve çok kültürlü pazarlamayı benimseyecekseniz e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax gibi profesyonel e-ticaret altyapıları ile hareket edebilirsiniz ve böylece müşterilerinizin markanıza güveneceği bir site tasarımını kolayca yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hesap Tabanlı Pazarlama (ABM) Hakkında Merak Edilenler

 

Profesyonel E-ticaret Altyapılarını Tercih Edin

 

Lokasyon Bazlı Özelleştirmelere Önem Verin

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü kendi anadillerinde oluşturulan e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Yani çok kültürlü pazarlama stratejisini benimseyecek olan e-ticaret firmalarının lokasyon bazlı özelleştirmelere önem vermesi gerekir.

 

Lokasyon bazlı özelleştirmeler sayesinde e-ticaret firmaları ziyaretçilerin konumuna göre bir e-ticaret sitesi sunabilmekte ve bununla beraber para birimi özelleştirmelerinden de yararlanabilmektedir. Yürütülen bu stratejiler sayesinde markaların çok kültürlü pazarlama stratejileri başarıya ulaşabilmekte ve böylece işletmeler daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilmektedir.

 

Lokasyon Bazlı Özelleştirmelere Önem Verin

 

Sosyal Medya Hesaplarınızı Ayrıştırın

 

E-ticaret ile internetten ürün satarken farklı Pazar ülkelerine de girmek istiyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da sosyal medya paylaşımlarıdır. Genellikle farklı kültürlerden insanlara satış yapacak olan e-ticaret firmaları farklı sosyal medya hesapları kurmakta ve böylece farklı pazarlama stratejileri geliştirmektedir.

 

Genellikle bir e-ticaret sitesinin instagram hesabındaki ürünleri görerek tüketiciler daha çok satın alma kararı verdiği için bu noktada sosyal medya hesaplarınızı ülkelere göre de ayrıştırmanızda fayda bulunmaktadır.

 

Örneğin; Amerika’da yaşayan tüketicilere ulaşmak için bir sosyal medya stratejisi geliştirerek farklı bir sosyal medya paylaşımı yaparken Almanya’da veya Fransa’da yaşayan ve Amerikan kültüründen uzak olan insanları markanıza çekmek için onların anadilinde de bir sosyal medya hesabı açabilir ve böylece sosyal medya pazarlaması sayesinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Böylece hem farklı ülkelerde bir marka duruşu sergileyebilir hem de satışlarınızı artırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Sosyal Medya Hesaplarınızı Ayrıştırın

 

Tek Kanal Üzerinden Tanıtım Çalışmaları Yapmayın

 

Çok kültürlü pazarlama yani multicultural marketingde önem vermeniz gereken bir diğer konu da farklı kanallar üzerinden tanıtım yapmak olmalıdır. Çünkü genellikle markaların hedef kitlesinde yer alan kişiler sosyal medya, arama ağı veya farklı sitelerde aktiflik gösterir. Bu da pazarlama stratejisi içerisine birden fazla yöntem ekleyen markaların hedef kitlesine ulaşmasını kolaylaştırırken daha fazla satış yapmasına da olanak tanır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

Tek Kanal Üzerinden Tanıtım Çalışmaları Yapmayın

 

Ticimax ile Çok Kültürlü Bir Şirket Olma Yolunda Adımınızı Atın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek kurarak sizler de birden fazla ülkede satış yapacağınız bir sanal mağazaya sahip olun ve çok kültürlü bir şirket olma yolundaki adımınızı Ticimax ile beraber atın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax