Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Zeytinyağı İhracatı: Zeytinyağı Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Ülkemizin Ege ve Akdeniz Bölgelerinde en çok yetiştirilen ürünlerin başında zeytinler gelir ve zeytin ve zeytinyağı ihracatı yaparak gelir elde etmeye çalışır. Zeytin üreten kişilerin büyük bölümü ürettiği ürünleri ülkemiz sınırları içerisinde satışa sunarken döviz kazanmak ve daha fazla gelir elde etmek isteyen kişiler de yurtdışına zeytinyağı ve zeytin satışı yapar.

 

E-ihracat ile yurtdışına zeytin yağı veya zeytin satmak isteyen markaların önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. E-ihracat ile Yurtdışına Nasıl Zeytinyağı Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere zeytinyağı ihracatı yapmak için önemli olan bilgilerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve yurtdışına satış nasıl zeytin yağı satılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

E-ihracat ile Yurtdışına Nasıl Zeytinyağı Satabilirsiniz?

 

TS-341 Standartlarına Uygun Üretim Yapın

 

Her gıda maddesinde olduğu gibi yurtdışına zeytinyağı satmak için de firmaların yerine getirmesi gereken belirli koşullar bulunur. Özellikle TS-341 standartlarına uygun bir şekilde üretim yapmak zeytinyağı markası kurmak isteyen firmaların ilk önem vermesi gereken konuların başında yer alır.

 

Ts-341 standartlarına göre üretilmesi gereken zeytinyağı yemeklik olmalıdır ve üretim aşamasında buna uygun koşullarda çalışılması gerekmektedir. Üretim yapıldıktan sonra da Türk Standartları Kurumunca belirlenen deney ve muayene yöntemlerine göre zeytinyağının test edilmesi gerekmektedir. İlgili testler de ise ihracat edilecek zeytinyağının yemeklik olup olmadığına karar verilmesi gerekir.

 

Zeytinyağı markası kurmak istiyorsanız sizler de TS-341 standartlarına uygun bir şekilde üretim yapmaya ve üretimin ardından deney ve muayene süreçlerini tamamlayarak belgenizi almayı önemsemelisiniz.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı TS 341 Standartları Nelerdir

 

Zeytinyağı İhracatçılar Birliğine Kaydolun

 

Zeytinyağı markası kurarak ihracat yapmak için işletmelerin yapması gereken bir diğer çalışmada ihracatçılar birliğine kaydolmaktır.

 
  • Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği
  • Ege İhracatçılar Birliği
 

Yurtdışına zeytinyağı satmak isteyen kişi ve işletmelerin kaydolması gereken ihracatçılar birlikleri arasında yer almaktadır. Sizler de satışlarınız öncesinde bu birliklere kaydolabilirsiniz.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı İhracat Birliği

 

Satış Yapacağınız Ülkeye Karar Verin

 

E-ihracat ile yurtdışına zeytinyağı markası kurmak isteyen markaların satış yapabileceği birçok ülke bulunur. Fakat markalar bu noktada en çok zeytinyağı satılan ülkeleri belirleyerek hareket etmek ister. Çünkü talebin fazla olduğu ülkelerde rakipleriniz ne kadar güçlü olursa olsun satış yapma ihtimaliniz o kadar artış gösterir.

 
  • İspanya
  • İtalya
  • Portekiz
  • Yunanistan
  • Tunus
  • Amerika
  • Japonya
  • Rusya
  • Avustralya
  • Çin
 

Dünyada en çok zeytinyağı tüketimi yapan ülkelerdir. Bu ülkeler arasında yer alan İspanya, İtalya, Yunanistan ve Tunus gibi Akdeniz ülkelerinde Zeytinyağı üretimi de bir hayli fazladır. Bu nedenle yurtdışına zeytinyağı  satacakların arz ve talebi göz önünde bulundurarak üretimin az fakat tüketimin fazla olduğu ülkelere yönelmesi gerekir. Aksi halde aynı ülkede satış yapan üretici firmalar ile rekabete girmeniz gerekir.

 

Bu nedenle zeytinyağı ihracatı yapmak için Çin, Avustralya, Japonya, Rusya, Amerika ve ABD gibi tüketimin fazla olduğu ülkelere yönelerek iş planlarını hazırlar. Bu ülkelerde rekabet az olduğu için zeytinyağı satışı yapmak isteyen markalar kolay bir şekilde başarıya ulaşabilir.

 

Sizler de yurtdışına zeytinyağı satmak istiyorsanız bu tür tespit ve çıkarımlar yaparak satış yapacağınız ülkeye karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı Ülke Seçimi

 

Şirketinizi Kurun

 

Yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapabilmek için bir şirket kuruluşu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İster e-ihracat siteniz isterseniz de pazaryerleri üzerinden satış yapacak olun sanal pos entegrasyonu, kargo anlaşması ve mağaza açılımı gibi prosedürlerde sizlerden vergi levhası istenecektir. Vergi levhanız olmadığında ve faturasız bir şekilde satış yaptığınızda ise belirli cezai yaptırımlar ile karşılaşmanız mümkün olacaktır.

 

Bu nedenle yurtdışında satış yapmak ve zeytinyağı ihracat etmek isteyen her kişi ve markanın ilk olarak şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Limited Şirket
  • Anonim Şirket
 

Türleri kurabileceğiniz şirket türleri arasında yer alır fakat bu şirket türlerinin özellikle ve sağladığı avantajlar birbirinden farklılaştığı için ilk olarak iyi bir şekilde araştırma yapmanız ve kuracağınız şirket türüne o şekilde karar vermeniz gerekmektedir. Böylece ihracat yapmak için doğru şirket türünü kurarak önünüzdeki engelleri kaldırabilir ve yurtdışına zeytinyağı satmak için gerekli prosedürleri tamamlayabilirsiniz.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı Şirket Kurmak

 

E-ihracat Sitenizi Açın

 

Yurtdışında yaşayan kişiler ürün ve hizmetlerinizi sergilemek için markanıza ait bir online mağazanızın olması gerekir. Bu nedenle şirket kuruluşunun ardından e-ihracat sitesi açmanız gerekmektedir. Genellikle markalar e-ihracat sitesi kuruluşu yaparken;

 
  • Açık Kaynak kodlu e-ticaret alt yapısı
  • Hazır e-ihracat paketi
  • E-ihracat sitesi yazdırma
 

Yöntemlerinden birisini seçerek hareket eder ve online mağazalarının kuruluşunu gerçekleştirir. Bu noktada birçok firma e-ihracat sitesi kurarken hazır e-ihracat paketlerini tercih ediyor. Çünkü hazır e-ihracat paketleri işletmelerin uygun maliyetlerle ve birçok avantajla online mağazalarını açmalarını sağlıyor. Özellikle hazır e-ihracat paketleri içinde bulunan çoklu dil ve çoklu para birimi gibi özellikler sayesinde markalar istedikleri ülkelere uygun e-ihracat siteleri kurarak birden fazla ülkeye satış yapabiliyor.

 

Siz de e-ihracat sitenizi kurarken Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerini tercih edebilir ve sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Hazır e-ihracat paketlerinde bulunan modül ve özellikler sayesinde sitenizi profesyonel bir şekilde oluşturabilir ve böylece kolayca e-ihracat yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı Website Açmak

 

Sitenizi Tasarlayın ve Gerekli Anlaşmaları Yapın

 

Zeytinyağı ihracatı yapmak için e-ihracat paketinizi aldıktan sonra sitenize ürünlerinizi yüklemeniz ve site tasarımı yapmanız gerekir. Ardından da sitenizden tahsilat gerçekleştirmek için sanal pos anlaşması ve uygun maliyetlerle gönderim yapabilmek için kargo anlaşması yapmanız gerekir. Özellikle site tasarımında dikkat etmeniz gereken belirli noktalar bulunur.

 
  • E-ihracat sitenizi tasarlarken doğallığı çağrıştıran yeşil ve kahverengi gibi renkler kullanamaya özen gösterin.
  • Ülkelere özel ana sayfa yayınlama özelliğinden yararlanarak birden fazla ülkede satış yapmayı hedefleyin.
  • Sitenizi tasarlarken Premium konsept ve Diamond temalar kullanarak responsive bir e-ihracat sitesi tasarlayın.
  • Sitenizin ödeme sayfasında müşterilerinize güven veren tasarımlardan yararlanın.
  • E-ihracat sitenizde kurumsal kimliğinizi yansıtın.
  • Ürünlerinizi yüklerken profesyonel çekilen ürün fotoğrafları ve seo uyumlu ürün açıklamaları kullanın.
 

Tasarım süreçlerini tamamladıktan sonra sitenize sanal pos entegrasyonu yapmak için bankalardan ve ödeme sistemlerinden teklif alın. Teklifleri değerlendirirken anlaşma koşulları, sanal pos komisyon oranları, ödeme günleri ve saatleri gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edin. Zeytinyağı ihracatı yaparken maliyetlerinizi azaltmak için kargo anlaşmaları yapmaya önem verin.

 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak yurtdışına zeytinyağı satmak için e-ihracat sitenizi kurabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı Site Tasarımı

 

Ürünlerinizi Pazarlayın

 

Yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapmak isteyen her markanın belirli dijital pazarlama yöntemlerinden yararlanması gerekir. Sosyal medya pazarlaması, arama motoru optimizasyonu, Google reklamları, Influencer marketing çalışmaları ürün ve hizmetlerini tanıtmak için markaların kullanması gereken dijital pazarlama yöntemleridir. Bu yöntemler sayesinde markalar hedef kitlelerine kolayca ulaşabildiği ve satışlarını arttırabildiği için her markanın bunları önemsemesi gerekir.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Zeytinyağı Satışı Ürün Pazarlama

 

Zeytinyağı Satışı İçin Gerekli Belgeler

 

Zeytinyağı markası kurmak için işletmelerin belirli belgelere ihtiyacı bulunur. Zeytinyağı satışı için gerekli belgeler şunlardır;

 
  • Ts-341 Zeytinyağı Standardına Yönelik Belgeler
  • İhracatçılar Birliğine Kayıt Belgesi
  • Vergi Levhası
  • Hijyen Belegesi
  • Gıda Sertifikaları
  • Helal Gıda ve Koşer Sertifikası
  • Sağlık Sertifikaları
 

Zeytinyağı markası kurmak ve satışını yapmak isteyen markalar için gerekli olan belgelerdir.

 

E-ihracat’ta Ticimax Farkını Yaşayın

 

E-ihracat sitesi kurmak için sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Alt yapımız içinde bulunan modül ve özelliklerden yararlanarak sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat ve e-ticaret paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax