Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına ürün satışı yapan markalar ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak, hedef kitlesindeki kişilere ulaşmak ve satışlarını artırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapıyor. Sosyal medya reklamları, arama ağı reklamları ve e-ihracat seo çalışmaları markaların en çok tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleri arasında yer alıyor. Çünkü bu dijital pazarlama stratejileri sayesinde markalar birçok avantajdan yararlanabiliyor.

 

Özellikle e-ihracat sektöründe faaliyet yürüten işletmelerin çoğu zaman maliyetlerini düşürmek için e-ihracat seo çalışmaları yaptığı görülüyor. Peki e-ihracat seo çalışması nedir ve e-ihracat seo çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler adlı bu yazımızda yurtdışına ürün satışı yapan e-ihracat firmaları için seo ipuçları vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece markanızın seo çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüterek Google’da ön plana çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler

 

E-ihracat SEO Nedir?

 

E-ihracat seo, e-ihracat sitesi bulunan ya da pazaryeri platformları üzerinden yurtdışına satış yapan markaların, hedef kitlesine ulaşmak, satış oranlarını artırmak için e-ihracat sitelerini arama motorlarının daha kolay taraması, indexlemesi ve sıralamasını yükseltmesi için yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir.


E-ihracat SEO Nedir?

 

E-ihracat SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat seo çalışması yaparken markaların iyi bir şekilde SEO stratejisi geliştirmesi ve sitelerinde belirli güncellemeler yapması gerekmektedir. Özellikle bir e-ihracat firmasının seo çalışması yaparken:

 
  • Rakip ve hedef kitle analizi
  • Anahtar kelime araştırması
  • Görsel optimizasyonu
  • İçeriklerin oluşturulması
  • Site tasarımı
  • Site açılış hızı
  • Off page ve on page seo stratejisi


Gibi birçok konu için spesifik çalışmalar yapması gerekmektedir. Çünkü bu çalışmaların hepsi organik sıralamalarını yükseltmek için oldukça önemli çalışmalardır. Gelin şimdi e-ihracatta seo çalışmaları için önemli olan bu konulara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Yapılan Ülkenin Kültürüne Göre İçerik Pazarlaması


E-ihracat SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

 

Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Markanızın e-ihracat yapmak için seçtiği Pazar ülkesinde aynı ürün ve hizmetleri satan birçok işletme bulunmaktadır. Bu nedenle e-ihracat seo çalışmalarına başlamadan rakiplerinizi analiz etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü rakip analizi yapmak hem e-ihracat seo çalışmalarında zaman kazanmanızı sağlayacak hem onların zayıf yönlerini görmenize olanak tanıyacak hem de kendi stratejinizi güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle e-ihracat için seo yapmaya başlamadan önce rakip analizi yapmanız gerekir. Rakip analizi yaparken de:

 
  • Rakiplerin çalışma yaptığı anahtar kelimeler
  • İçerikleri
  • Backlinkleri
  • Sayfa açılış hızı
  • Hangi anahtar kelimelerde hangi sıralarda yer aldıkları
 

Gibi çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece ilk olarak çalışacağınız anahtar kelimeleri belirleyebilir, sayfa açılış hızınızı optimize edebilir ve seo çalışmalarında oldukça çok tercih edilen yöntemlerden birisi olan aynı siteler üzerinden backlink alımı yapabilirsiniz.


Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Hedef Kitlenizi Tanıyın

 

E-ihracat seo çalışması yapan markaların hepsi bir hedef kitleye ulaşmak ve satışlarını artırmak için bu çalışmalara önem vermektedir. Bu nedenle seo çalışmalarına başlamadan önce hedef kitleyi iyi bir şekilde tanımlamak ve analiz etmek de oldukça önem verilmesi gereken konulardan birisidir.

  • Markanızın ürün ve hizmetlerini satmak için belirlediğiniz hedef kitleyi analiz ederken:
  • Demografik bilgiler
  • İnternet kullanma alışkanlıkları
  • Hangi anahtar kelimeler ile arama yaptıkları
  • Ne tür içerikleri okudukları
 

Gibi konularda araştırmalar yapabilirsiniz. Böylece hedef kitlenize ulaşmak için ne tür bir seo stratejisi geliştireceğinize karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Siteleri İçin Dijital Pazarlama Rehberi


Hedef Kitlenizi Tanıyın

 

Anahtar Kelime Analizine Önem Verin

 

E-ihracat ile internetten yurtdışına ürün satışı yapan markaların önem vermesi gereken konulardan biri de anahtar kelime analizidir. Çünkü markaların hedef kitlesinde yer alan kişiler arama motorlarında belirli anahtar kelimeler ile ürün ve hizmet araması gerçekleştirmektedir. E-ihracat firmaları seo çalışması yaparken bu anahtar kelimelere özel bir çalışma yapmakta ve böylece hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalamaktadır.

Anahtar kelime tespiti yapmak isteyen e-ihracat firmaları da anahtar kelime analiz araçlarını kullanmaktadır.

 
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Keywordtool
 

Anahtar kelime araştırması yapmak isteyen markaların en çok kullandığı seo araçlarıdır. Sizler de bu tür araçları kullanarak hem anahtar kelime araştırması yapabilir hem de rakip analizinizi yapabilirsiniz. Böylece e-ihracat seo çalışmalarındaki stratejilerinizi kolay bir şekilde oluşturma fırsatı yakalayabilirsiniz.


Anahtar Kelime Analizine Önem Verin

 

Özgün İçerikler Oluşturun

 

E-ihracat seo çalışmalarınızda kullanacağınız anahtar kelimeleri belirledikten sonra ürün, kategori, marka sayfaları için seo uyumlu içerik oluşturmanız gerekir. Bununla beraber birçok e-ihracat firması hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için blog içeriklerini de kullanmaya özen gösterir.

 

Ürün, kategori, marka sayfaları ve blog içerikleri oluştururken markalar belirledikleri anahtar kelimeler ile içerikler oluşturur. İçeriklerde yer alacak olan kelime sayısı ise markanın stratejisine göre belirlenir. İçerik oluşturma sürecinde e-ihracat firmalarının önem vermesi gereken konulardan birisi özgünlüktür. Oluşturacağınız içerikler ne kadar özgün olursa o kadar değerli olacaktır ve bu da sıralamalarınızı olumlu etkileyecektir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi


Özgün İçerikler Oluşturun

 

Görsel Optimizasyonuna Önem Verin

 

E-ihracat seo çalışmalarında önem vermeniz gereken bir diğer nokta da görsel optimizasyonu yapmak olmalıdır. Ürün, marka ya da kategori sayfalarında yer alan görsellerin profesyonel olması gerektiği gibi site hızını etkilemeyecek şekilde de optimize edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra blog içerikleri hazırlayacak olan markaların görsellerinde de en önem vermesi gereken şey konu ile alakalı görsel kullanımı olmalıdır.


Görsel Optimizasyonuna Önem Verin

 

 

Başarılı bir seo çalışmasının olmazsa olmazlarından birisi backlink çalışmalarıdır. Backlink çalışmaları markaların farklı internet siteleri üzerinden aldıkları referans linklerine verilen isimdir.

 

E-ihracat seo çalışmalarında oldukça önemli olan backlink çalışmalarını yapacak olan markaların özellikle domain otoritesi yüksek siteler üzerinden backlink almaya özen göstermesi gerekir. Bunun yanı sıra backlink çalışması yapılacak olan anchor text de sıralamasını yükseltmek istediğiniz anahtar kelimeye yönelik olmalıdır. Bunları önemseyerek sizler de backlink çalışması yapabilir ve böylece sitenizin otorite puanını yükseltebilirsiniz.


Backlink Çalışması Yapın

 

E-ihracat Sitenizin Hızlı Bir Şekilde Yüklenmesini Sağlayın

 

E-ihracat seo çalışmalarında önem vermeniz gereken konulardan birisi de sayfa yüklenme hızıdır. E-ihracat sitelerinin sayfaları ne kadar hızlı bir şekilde yüklenirse seo çalışmalarınızdan alacağınız başarılar o kadar artış gösterecektir. Sayfa yüklenme hızı seo çalışmalarını etkilediği gibi e-ihracat sitenizi ziyaret eden kişilerin sitenizde daha kolay gezinmesini de sağlayacaktır.

 

Genellikle bir e-ihracat sitesinin sayfa yüklenme hızını olumsuz etkileyen bazı unsurlar bulunur. CSS ve JavaScript Kodları, http istekleri, kaynakların optimize edilmemesi, görsel ve video optimizasyonun yapılmaması gibi önemli unsurlar e-ihracat sitenizin yüklenme hızını artırabilir. Bu da hem müşteri kaybetmenize neden olur hem de seo çalışmalarından alacağınız başarıyı azaltır. Bu nedenle e-ihracatta seo çalışmaları yapacak olan her markanın sitelerinin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayacak optimizasyon çalışmalarına önem vermesi gerekir.


E-ihracat Sitenizin Hızlı Bir Şekilde Yüklenmesini Sağlayın

 

Ticimax E-ihracat Alt Yapısı ile SEO Çalışmalarınızı Hızlıca Yapın

 

E-ihracat sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapısı ile yurtdışı satış sitenizi hızlı bir şekilde kurma fırsatı yakalarken alt yapımızda yer alan en gelişmiş seo modülü sayesinde;

 
  • 404 Sayfa yönetimi
  • 301 Yönlendirmeleri
  • Toplu Seo Güncelleme Çalışmaları
  • Link Yönetimi
  • Anahtar Kelime Çalışması
 

Gibi SEO çalışmalarında önemli olan her çalışmayı kolayca yapma fırsatı yakalayın.

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax