Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Devlet Teşvikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret, ürün ve hizmetlerin elektronik ortamlar üzerinden satıldığı ve tanıtıldığı ticari faaliyete verilen isimdir. Kısacası e-ticaret, ticaretin internet ortamında ya da mobil platformlarda yapılmasına verilen isimdir. Yeni ve popüler sektörler arasında yer alan e-ticarete olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir.

 

Günümüzde birçok yeni girişimci e-ticaret şirketi kurarak, daha önce fiziksel mağazalarda satış yapan işletmeler ise dijital dönüşümlerini tamamlayarak e-ticaret sektörüne adım atabilmektedir. E-ticaret sektörünün yeni ve geleceği olan bir sektör olması devletin verdiği teşviklerin oranını da arttırmaktadır. Artık e-ticaret yapmak isteyen kişiler e-ticaret devlet teşviklerinden yararlanarak bu sektöre adım atabilmektedir.

 

E-ticaret sektörüne giriş yapmak ve internetten ürün satmak isteyen kişiler için hazırladığımız E-ticaret Devlet Teşvikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlerle yaranabileceğiniz e-ticaret destekleri ve e-ticaret kredileri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi alabilir ve işinizi büyütmek için gerekli olan sermayeyi yaratarak e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Pazara Giriş Desteği

 

E-ticaret devlet teşvikleri arasında yer alan pazara giriş desteği, Ticaret bakanlığı tarafından verilen bir destektir. Pazara giriş desteği, e-ticaret firmalarının Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan e-ticaret sitelerinde satış yapabilmeleri için verilen bir destektir. Bu destek kapsamında e-ticaret firmaları her e-ticaret sitesi için 9.500 TL’ye kadar destek alabilmektedir ve işletmelerin yalnızca 3 e-ticaret sitesi için destek alma hakkı vardır.

 
  • Alibaba.com
  • Tradeatlas.com
  • Ptttrade.com
  • Chemorbis.com
  • Steelorbis.com
  • Foursource.com
  • Globalpiyasa.com
  • Fibre2fashion.com
  • Polymerupdate.com
 

Ticaret bakanlığı tarafından onaylanan ve pazara giriş desteği verilen e-ticaret siteleridir. Sizler de bu e-ticaret siteleri üzerinden mağaza açmak ve satış yapmak istiyorsanız pazara giriş desteğinden 9.500 TL’ye kadar yararlanabilir ve böylece mağaza açarken sermayenizi koruyabilirsiniz.

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri Pazara Giriş Desteği

 

KOSGEB E-ticaret Desteği

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri arasında yer alan bir diğer teşvik de KOSGEB Destekleridir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, e-ticaret firmalarının da katılabileceği iki adet hibe ve destek programı yaratmıştır. E-ticaret firmalarının yararlanabileceği KOSGEB hibe ve destek programı geleneksel girişimci programıdır.

 

Geleneksel girişimci programı kapsamında desteklerden yararlanabileceğiniz alanlar ve destek tutarları şunlardır;

 
Destek Türü Destek Tutarı
Şahış şirketi kuruluş desteği 5000 TL
Sermaye şirketi kuruluş desteği 10000 TL
Sertifika Desteği 5000 TL
Performans Desteği 1. Dönem (Personellerin SGK Prim günleri esas alınır.) 180 – 539 gün için 5000 TL
540-1079 gün için 10.000 Tl  
1080 ve üzeri için 20.000 TL  
Performans Desteği 2. Dönem (Personellerin SGK Prim günleri esas alınır.) 360 – 1079 gün için 5000 TL
1080-1439 gün için 10.000 Tl  
1440 ve üzeri için 20.000 TL  
 

Destekleri e-ticaret firmalarının alabileceği kosgeb e-ticaret destekleridir. Bu desteklerden yararlanan kişiler;

 
  • Genç
  • Kadın
  • Engelli
  • Birinci Derece Şehit Yakını
  • Gazi
 

Olmaları durumunda performans dönemleri için verilen desteklere ek olarak 5000 TL fazla destek alabilmektedir. Örneğin; kadın bir girişimci tarafından açılan şirket 2.yılını doldurmuşsa ve bu süreç zarfında 539 gün boyunca birisini yanında sigortalı olarak çalıştırmışsa 10.000 TL performans desteği alacaktır.

 

E-ticaret devlet teşvikleri arasında yer alan KOSGEB geleneksel girişimci destek programından yararlanmak isteyen kişilerin KOSGEB tarafından online verilen eğitimleri izlemesi ve eğitimlerin sonunda sertifika sınavına girmesi gerekmektedir. Bununla beraber KOSGEB Geleneksel Girişimci Sertifikası alınmadan şirket kuruluş işlemlerinin gerçekleştirilmemesi gerekir. Aksi halde şirket kuruluşundan sonra KOSGEB Eğitimleri tamamlanırsa e-ticaret devlet teşvikinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.

 

İlgili İçerik; KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri KOSGEB E-ticaret Desteği

 

Genç Girişimci Desteği

 

E-ticaret devlet teşvikleri arasında sayılabilecek bir diğer teşvik programı da genç girişimci desteğidir. Genç girişimci desteği, 18- 29 yaş aralığındaki gençlere sağlanan destektir. Bu destek kapsamında genç girişimciler 3 yıl süre ile 75.000 TL’ye kadar gelir vergisinden muaf tutulmaktadır. Bununla beraber genç girişimci destek programı başladığından itibaren genç girişimcilerin bağ kur primi devlet tarafından karşılanmaktadır.

 

Genç girişimci olarak e-ticaret yapmak isteyen kişiler şirket kuruluşlarını bir mali müşavir ile gerçekleştirmelidir. Ardından SGK işlemleri için başvuru yapılmalı ve işletmenizin genç girişimci istisnasından yararlanması sağlanmalıdır.

 

İlgili İçerik; Kadın Girişimcilerin Yol Kılavuzu

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri Genç Girişimci Desteği

 

Mikro İhracat Desteği

 

Mikro ihracat yurtdışına ürün satışı yapmak isteyen işletmelerin 300 Kg’a ve 15.000 Euro limitine kadar olan satışlarını Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı çerçevesinde yaptığı satışlarına verilen isimdir.

 

E-ticaret firmaları işlerini geliştirmek ve e-ihracat ile yurtdışına satış yapabilmek için mikro ihracat desteğinden yararlanarak satışlarını yapabilmektedir. Mikro ihracat desteği çerçevesinde yurtdışına satış yapan işletmeler;

 
  • KDV’siz fatura kesebilmektedir ya da kesilen KDV’li faturalar için işletmeler KDV desteği alabilmektedir.
  • Yurtdışına yapılan satışlarda firmaların ihracatçılar birliğine kaydolmasına gerek yoktur.
  • İşletmeler noter vekaletnamesi olmadan ürünlerini yurtdışına gönderilmektedir.
  • Ürün çıkışları yapılırken ambar ücreti oluşmamaktadır.
  • Mikro ihracat çerçevesinde firmalar gümrük müşavirliği hizmet bedeli olmadan satış yapabilmektedir.
 

Sizler de e-ticaret markanızı büyütmek ve işletmenizi yurtdışı pazarına açmak için mikro ihracat desteğinden yararlanabilir ve yurtdışına satış yaparak döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri Mikro İhracat Desteği

 

E-ticaret Vergi Muafiyeti

 

E-ticaret devlet teşvikleri arasında yer alan e-ticaret vergi muafiyeti 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girdi. E-ticaret vergi muafiyeti kapsamında e-ticaret yapan işletmeler artık vergi indirimlerinden yararlanarak internetten satış yapabiliyor. Bu destek kapsamında e-ticaret firmalarının gelir vergisi %2 - %4 oranında değişiklik gösteriyor.

 

E-ticaret vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen işletmelerin;

 
  • Bankadan ticari hesap açması
  • Vergiden muaf esnaf belgesi alması
  • Ürün satış tahsilatlarını bu ticari hesap üzerinden gerçekleştirmesi
 

Gerekiyor. Vergi muafiyeti kapsamında bu teşvikten yararlanacak kişilerin cirolarının 220.000 TL’yi aşmaması oldukça önemli konular arasında yer alıyor. İşletmelerin 1 çalışanı varsa %2’lik gelir vergisi ödüyor, çalışanı olmayan işletmelerin ise gelir vergisi %4’e kadar düşüyor.

 

Sizler de e-ticaret devlet teşvikleri arasında yer alan e-ticaret vergi muafiyetinden yararlanmak için şirketinizi kurarken E-ticaret Nace kodunu faaliyet alanlarına ekletebilir ve ardından gerekli işlemleri tamamlayarak gelir vergisinden muaf olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri Vergi Muafiyeti

 

E-ihracat Devlet Destekleri

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren ve işlerini yurtdışı pazarına açmak isteyen işletmeler e-ihracat devlet desteklerinden yararlanabilmektedir. Ticaret bakanlığı tarafından verilen e-ihracat devlet destekleri şunlardır;

 
  • Marka tescil desteği
  • Rapor desteği
  • Pazar araştırması seyahat desteği
  • Şirket satın alma desteği
  • Birim Desteği
  • Fuar Desteği
  • Reklam Ve Tanıtım Desteği
  • Belge Desteği
 

E-ihracat yapmak isteyen işletmelerin yararlanabileceği desteklerdir. Sizler de e-ticaret sektörü ile beraber e-ihracata da adım atmak istiyorsanız bu destek ve teşviklerden yararlanabilir ve böylece işinizi daha kolay büyütebilirsiniz.

 

E-ticaret Devlet Teşvikleri E-ihracat Devlet Destekleri

 

Ticimax E-ticaret Desteklerinden Yararlanın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret çözümleri ve e-ticaret alt yapısı üreten Ticimax’ın e-ticaret firmalarını desteklediği birçok projesi mevcuttur.

 
  • Ücretsiz E-ticaret Eğitimleri
  • E-ticarete Başlıyorum Programı
  • COVID kapsamındaki destekler ( Site yönetim ve kurulum, kargo gönderiminde %60’a varan indirimler, ürünsüz ödeme sistemleri, indirimli sanal pos komisyon oranları )
 

Ticimax e-ticaret destekleri arasında yer almaktadır. Sizler de bu desteklerden yararlanarak hem e-ticaret sektörüne adım atabilir hem de kendinizi e-ticaret alanında geliştirerek e-ticaret firmanızı daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Böylece e-ticarette başarılı firmalar arasında yer alabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax