Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret İçerik Yönetimi Nasıl Olmalı?

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere ürünlerini tanıtmak, bilgi vermek ve satış yapmak için çoğu zaman içerik pazarlamasından yararlanır. Markaların kullanıcıların yararına olan içerikleri oluşturmasına, yayınlamasına ve düzenlemesine ise içerik yönetimi adı verilir.

 

E-ticaret içerik yönetimi çoğu zaman farklı alanlarda yapılır. Ürün sayfaları, kategori sayfaları, marka sayfaları, kurumsal sayfalar ve blog içerikleri e-ticarette içerik yönetimi yapılacak belirli alanlardır. Markaların bu alanlarda profesyonel olarak içerik yönetimi yapabilmeleri için de belirli unsurlara dikkat ederek hareket etmesi gerekir.

 

E-ticaret İçerik Yönetimi Nasıl Olmalı adlı bu yazımızda sizler için e-ticaret içeriği ve e-ticaret içerik yönetimi hakkında bilgi vereceğiz. E-ticaret içerikleri nasıl olmalı sorunuza yanıt verirken başarılı bir içerik yönetim stratejisi nasıl oluşturacağınızı da anlatacağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret içerik yönetimi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.


E-ticaret İçerik Yönetimi Nasıl Olmalı?

 

E-ticaret İçeriği Nedir?

 

E-ticaret içeriği, internetten ürün ve hizmet satışı yapan markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere bilgi vermek, ürünlerini tanıtmak gibi amaçlarla oluşturduğu içeriklere verilen isimdir.

 

Metin içerikleri, video içerikler ve ürün görselleri e-ticaret içeriğine örnek verilebilecek belirli içerik türleridir. Bu içerik türlerinin ise amacına göre kullanılması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; İngiltere'ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


E-ticaret İçeriği Nedir

 

E-ticaret İçerikleri Nasıl Olmalı?

 

E-ticarette içerik yönetimi yapacak olan markaların en çok yanıt aradığı sorulardan birisi e-ticaret içerikleri nasıl olmalı sorusudur. Aslına bakıldığında e-ticaret içerikleri oluşturulurken birçok unsuru göz önünde bulundurmak gerekir.

 
  • E-ticaret sitelerinde kullanılacak metin içeriklerinin ilk olarak seo uyumlu olması gerekir.
  • Markaların abartıdan uzak bir şekilde içeriklerini hazırlaması önemlidir.
  • E-ticaret içerik yönetiminde önemli olan bir diğer konu da görsel içeriklerdir. Ürün görselleri ve marka görselleri gibi içerik türlerinin profesyonel bir şekilde hazırlanması gerekir.
  • E-ticaret sitelerinde kullanılacak blog içeriklerinin ise kullanıcıya bilgi veren ve değer katan bir türde olması gerekmektedir.
  • Markalar video içerikleri tercih ettikleri takdirde ise videoların profesyonel bir şekilde çekilmesine ve düzenlenmesine önem vermesi gerekir.
 

E-ticaret içerikleri nasıl olmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin içeriklerde önem vermesi gereken ana hatlar bunlardır.

 

İlgili İçerik; Kaliteli İçerik Üretimi Nedir? Nasıl Yapılır?

 


E-ticaret İçerikleri Nasıl Olmalı

 

 

E-ticarette Ürün İçerikleri Nasıl Olmalıdır?

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan markaların e-ticaret içerik yönetiminde en çok önem vermesi gereken içerik türlerinin başında ürün içerikleri yer alıyor. Çünkü bir e-ticaret sitesini ziyaret eden kullanıcılar ürün içerikleri olarak gösterilebilecek olan fotoğraflar ve ürün açıklamaları sayesinde bir ürünü tanıyor. Bu içerik türlerinin ise profesyonel bir şekilde oluşturulması e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilerin ilgisini çekmenizi ve satışlarınızı arıtmanızı sağlıyor.

 

Bu nedenle e-ticaret firmalarının ürün içeriklerini oluştururken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor. Aksi takdirde markalar e-ticaret içerik yönetiminde dikkat edilmesi gereken unsurları önemsemediği takdirde yarar alamıyor.

 
  • Ürün sayfalarında kullanacağınız görsel içerikleri ilk olarak profesyonel bir şekilde çekmeye özen gösterin.
  • Ürün görsellerinin sade ve ürün hakkında bilgi verici nitelikte olmasını önemseyin.
  • Ürün görsellerini çekerken sade arka planlar kullanın.
  • Yüksek çözünürlüklü kameralar ile çekim yapmaya önem verin.
  • E-ticaret içerik yönetiminde önem verilmesi gereken bir diğer içerik türü olan ürün açıklamalarını seo uyumlu bir şekilde yazın.
  • E-ticaret içeriği olan ürün açıklamalarında kullanıcıya bilgi vermeyi amaçlayın ve abartıdan uzak durun.
  • E-ticarette ürün içeriklerini sürekli olarak optimize edin.
 

Bu unsurlara önem vererek sizler de ürün sayfanızda yer alan e-ticaret içeriklerinin yönetimini yapabilirsiniz. Böylece kullanıcıya değer yaratan ürün içerikleri oluşturabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube İçerik Hazırlama İpuçları


İlgili İçerik; İçerik Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler 


E-ticarette Ürün İçerikleri Nasıl Olmalıdır

 

E-ticarette Kategori İçerikleri Nasıl Olmalıdır?

 

E-ticarette içerik yönetimi yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken içerik türlerinden birisi de kategori içerikleridir. Çünkü çoğu zaman ürün içeriklerini güçlendirmeye e-ticaret firmaları e-ticaret içerik yönetimini kategorilerde yaparak kategorilerini Google sıralamalarında güçlendirmekte ve böylece kategoriler üzerinden e-ticaret sitelerine trafik çekmeyi amaçlamaktadır.

 

Bu nedenle e-ticaret içerikleri nasıl olmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin kategori içeriklerine de önem vermesi gerekmektedir. Gelin şimdi hep beraber e-ticarette kategori içerikleri nasıl olmalı konusuna detaylı bir şekilde göz atalım.

 

  • E-ticarette kategori içeriklerini güçlendirmek isteyen her markanın anahtar kelimeler ile hareket etmesi gerekir. Çünkü kullanıcılar ürün, hizmet gibi aramalarını anahtar kelimeler ile yapar.
  • Bu nedenle kişi ve işletmelerin e-ticarette kategori içeriklerini hazırlarken anahtar kelime analizi yapmaya önem vermesi gerekmektedir. Çünkü anahtar kelime analizi yapan markalar doğru anahtar kelimeleri seçecek ve bunlar için yapacağı çalışmaları güçlendirebilecektir.
  • Kategoriler için anahtar kelimeler seçilirken kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber uzun kuyruklu anahtar kelimelerin de kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü çoğu zaman kısa kuyruklu anahtar kelimelerde arama hacmi yüksektir ve bu da markaların Google sıralamalarını yükseltmesini zorlaştırmaktadır.
  • E-ticaret içerik yönetimi yaparken markaların kategori içeriklerini özenle hazırlaması gerekir. Kategori içerikleri genel bilgiler dahilinde ürünlere de yönlendirme yapılır nitelikte ele alınmalıdır.
  • Kategori içerikleri hazırlanırken kategoriye bağlı olan alt kategorilere de linkleme yapılması önemlidir. Böylece firmalar alt kategorilerini de güçlendirebilecektir.
  • Kategoriler içerisinde yer alan ürünler tanıtılacaksa doğal bir şekilde tanıtım yapılmalı ve abartıdan uzak durulmalıdır.
 

E-ticarette kategori içerikleri için yapılması gereken başlıca çalışmalar bunlardır. Sizler de bu tür bir çalışma ile kategori içeriklerinizi ön plana çıkarabilir ve alacağınız trafiği artırabilirsiniz.


İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi 


E-ticarette Kategori İçerikleri Nasıl Olmalıdır

 

E-ticarette Marka İçerikleri Nasıl Olmalıdır?

 

E-ticaret içerikleri nasıl olmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer içerik türü de marka içerikleridir. Çünkü birçok kişi ürün ve hizmet arayışı yaparken birçok kişinin de marka arayışı içerisinde olduğu bilinmektedir. Bu nedenle e-ticaret içerik türleri arasında yer alan marka içeriklerine de özenle çalışılması gerekir.

 
  • Her içerik türünde olduğu gibi marka içeriklerinde de anahtar kelime analizi yapın.
  • Short tail keywordler ile beraber Long tail keywordler için de çalışmalar yapın.
  • Bir markanın önemli olan ürünlerini marka içerikleri içerisinde tanıtın.
  • İçeriklerinizin seo uyumlu olmasına özen gösterin.
  • Marka içeriklerinizi oluşturduktan sonra backlink çalışmaları yapın.
 

Böylece e-ticaret sitenizde yer alan markaların içeriklerini ön plana çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası


e-ticarette Marka İçerikleri Nasıl Olmalıdır

 

E-ticarette Blog İçerikleri Yönetimi

 

E-ticaret sitelerinin en çok tercih ettiği içerik türleri arasında yer alan blog içeriklerinin titiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Çünkü blog içerikleri markaların ürün ve hizmetleri ile ilgilenen hedef kitlelerine ulaşmasını kolaylaştırır ve blog içerikleri bir markanın hem ürün satışını hem de bilinirliğini olumlu etkiler.

 
  • Blog içeriği yönetimi yapılırken e-ticaret firmalarının hedef kitlelerinin en çok aradığı anahtar kelimelere yönelik çalışmalar yapması gerekir.
  • Bir blog içeriği hazırlarken konuları farklı yönleriyle ele almak önemlidir.
  • Hedef kitlenin ilgisini çeken ya da çekebileceği düşünülen farklı anahtar kelimeler blog içeriklerinde yer almalıdır.
  • Blog içerikleri oluşturulurken markaların bir konuyu detaylı bir şekilde ele alması önemlidir.
 

Bu tür bir blog çalışması sayesinde e-ticarette içerik yönetimi yapacak olan firmalar hedef kitlelerini besleyebilecek ve böylece Google sıralamalarında üst sıralarda yer alacaktır. Bu tür bir avantajı olduğu için her e-ticaret firmasının blog içerikleri yönetimine önem vermesi gerekmektedir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax