Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Sitesi Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi yönetimi online alışveriş sitesi yöneten işletmeler için oldukça önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur. E-ticaret sitesini başarılı bir şekilde yönetmek markanın başarısını ve profesyonelliğini doğrudan etkileyen bir durumdur. Bu yazımızda sizlere e ticaret site yönetimi nedir nasıl yapılır konusu hakkında önemli bilgiler verdik.

 

E-ticaret sitesi yönetimi nasıl yapılır?

 

E Ticaret Site Yönetimi Nedir?

 

 

E-ticaret site yönetiminde sitenin kurulup hazır hale gelmesi kadar onun sonraki süreçlerinin yönetimi de bir o kadar önemli olmaktadır. E-ticaret sitesinin amacına hizmet edebilmeleri için düzenli olarak izlenmesi ve güncellenmesi gerekmektedir. Teknoloji konusunda oldukça bilgili olmak önemli olduğu gibi zaman da yönetimde en çok ihtiyaç duyulan olgudur.

 

E-ticaret site yönetiminde yönetilmesi gereken konular özetle şöyledir;

 
  • Sitenin işlevselliğinin sağlanması
  • Yazılım güncellemelerinin gerçekleştirilmesi
  • Site performansının izlenmesi
  • İçerik geliştirme ve güncellemelerinin yapılması
  • Tasarım ayarlamalarının yapılması
  • Site güvenliğinin sağlanması
  • SEO optimizasyonlarının yapılması
  • Ürün ve kategori ayarlamalarının yapılması
  • Sipariş ve teslimat süreçlerinin yönetilmesi


E Ticaret Site Yönetimi Nedir?

 

Başarılı E-ticaret Site Yönetiminin Müşteri Üzerindeki Etkisi Nedir?

 

Başarılı bir e-ticaret site yönetiminin markanın başarısında oluşturacağı etki kaçınılmazdır. E ticaret yönetimi eğitimi alarak işletmeler başarılı ve profesyonel bir site yönetimi sağlayabilirler. Elbette site kurulum hizmetinin nereden alındığı da oldukça önemlidir. Ticimax E-ticaret Paketleri A’dan Z’ye bir e-ticaret sitesi sunarak öncesi ve sonrası verdiği hizmetler ile başarılı bir e-ticaret site yönetimini mümkün kılmaktadır. Satın almadan önce hizmetlerimizi ücretsiz demo ile deneyimleyebilirsiniz.

 

Aşağıda bu etkileri anlatan birkaç başlığı sizler için sıraladık.

 

Müşteri ilgisi oluşturma

 

Başarılı ve profesyonel bir e-ticaret sitesi yeni müşteriler çekecek ve mevcut müşterilerin geri gelmesini sağlayacaktır. Sitenin tasarımın iyi olması, müşteri odaklı ve sezgisel olması, içeriğin taze tutulması oldukça önemlidir. Böylece müşterilerin tekrar tekrar geri dönmesi kaçınılmazdır.

 

Öte yandan blog oluşturma ve e-kitaplar ve teknik incelemeler gibi teklifler oluşturma gibi gelen pazarlama teknikleri de potansiyel müşterileri sitenize getirebilir ve sizi farklı ürünler veya konularda bir otorite gibi gösterebilir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

 Müşteri ilgisi oluşturma

 

Arama Motorlarında Sıralama

 

Arama motorlarında sıralama söz konusu olduğunda site bakımı çok önemlidir. Birisi sunduğunuz ürün veya hizmet türünü aradığında siteniz üst sıralarda yer almıyorsa, rakiplerinizin önünüze geçmesi mümkün olmaktadır. Bu nedenle, içeriği düzenli olarak yenilemek ve güncellemek, arama motoru listelerinde daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacağı için çok önemlidir. İçerik ayrıca arama motorları için optimize edilmeli, böylece taranmaya layık görülmelidir. İçeriği web için uygun şekilde biçimlendirmek gerekmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitesi içerik yönetimi hem HTML hem de SEO hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir.

 

Marka imajını taşımak

 

Siteniz markanızın bir yansımasıdır. Siteniz on yıl önce tasarlandıysa (veya öyle görünüyorsa), çok sayıda yazım ve dilbilgisi hatası veya güncelliğini yitirmiş içerik içeriyorsa, gezinmesi kafa karıştırıcıysa veya bozuk bağlantılar ve ölü sayfalar varsa, müşteriler siteyle ilgilenmediğinizi düşünecek ve satın alma konusunda güvensiz hissedecektir. Popüler bir site olmak için trendlere ayak uydurmak, müşteri beklentilerine kulak vermek, güncel olmak oldukça gereklidir.

 

 Marka imajını taşımak

 

Alışveriş kolaylığı sağlamak

 

Bir online mağaza 7/24 iş için açıktır, böylece müşteriler her zaman, her yerde alışveriş yapabilir. Bu, fiziksel siparişleri şahsen veya telefonla alan birinin olması gerekmediği anlamına gelir ve işçilik maliyetlerinden tasarruf sağlar. Ancak, site düzgün bir şekilde yönetilmezse, alışveriş deneyimini engelleyebilecek ve hızla başka bir satıcının sitesine geçecek olan müşterilerinize mal olan hatalar ve diğer aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bu da başarısız bir site yönetimi demektir. Fakat tüm bu sorunları artıya çevirmek de mutlu ve sadık müşteri olarak işletmelere geri dönmektedir.

 

E Ticaret Sitesi Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Başarılı ve profesyonel bir e-ticaret site yönetimi için işletmelerin üzerinde durması gereken birkaç önemli konuyu aşağıda sizler için sıraladık.

 

E Ticaret Sitesi Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Site yedeklemelerinin gerçekleştirilmesi

 

Sitenizi düzenli olarak yedeklemek, sitenizin güvenliği ihlal edilirse kritik bilgileri kaybetmenizi önleyecektir. Yedekleme stratejiniz işe yaramazsa, bir olayın ardından bir web sitesi geri yüklemesinin kolayca gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini kontrol etmek de önemlidir. Öte yandan bir sitenin kısa süre de olsa hizmet verememesi özellikle büyük e-ticaret siteleri için önemli kayıplar demektir. Site kesintileri müşterilerin alternatiflere yönelmesine neden olan önemli bir sorundur. Bu nedenle işletmelerin iyi bir site kurulum hizmeti alması sonrasındaki teknik destek ve site kesintilerinin önlenmesi açısından önemli olacaktır.

 

Güvenlik tehditlerine karşı önlem alınması

 

Güvenlik tehditleri ve kötü amaçlı yazılımlar her geçen gün online siteler için büyük tehditlere neden olmaktadır. Siber saldırıların büyük çoğunluğu otomatiktir ve sitenizi kimlik avı için bir platform olarak kullanmak üzere tasarlanmıştır ve genellikle kredi kartı sahtekarlığına neden olur. E-ticaret sitesi bakımı, sitenin güvenli olduğundan ve üzerine kurulduğu mimarinin güncel olduğundan emin olmak anlamına gelir. Hem pasif yönetimi (örneğin, güvenlik duvarları kurma) hem de aktif yönetimi (örneğin, kötü amaçlı yazılım taramaları yürütme) gibi süreçlerin yönetimi sitenin güvenli olduğundan emin olması gerekmektedir.

 

Güvenlik tehditlerine karşı önlem alınması

 

Farklı tarayıcıların test edilmesi

 

E-ticaret sitenizin tüm tarayıcılarda aynı ve görünür olması tüketicilerin farklı kanallardan sitenize ulaşması noktasında gerekli bir düzenlemedir. Bunu sağlamak için tarayıcıların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Bozuk veya kafa karıştırıcı bir düzen müşterilerin hayal kırıklığına uğramasına bağlı olduğundan, kullanıcı deneyiminin hepsinde çalıştığından emin olmak için sitenizi tarayıcılarda test edebilirsiniz. Öte yandan her cihaza duyarlı bir site yapınız olduğundan emin olmak için tüm cihazlardaki görünürlüğünü kontrol edebilirsiniz.

 

Analizlerin ve metriklerin incelenmesi

 

Ziyaretçiler hangi trafik kaynaklarından geliyor? Web sitesinde ne kadar kalıyorlar? En sık hangi sayfalar görüntüleniyor? Hangi ürünler en iyi performansı gösterir? Veri analizi ve ölçümleri bu soruları yanıtlayabilir ve sitenizi müşterilere daha iyi pazarlamanıza yardımcı olacaktır.

 

Analizlerin ve metriklerin incelenmesi

 

Yükleme sürelerini kontrol edilmesi

 

E-ticaret site yüklenme hızı müşterilerin sitede kalmasını sağlayan önemli bir kritik noktadır. Yükleme sürelerini test edip hızlandırmadığınızda müşteriler hayal kırıklığıyla siteyi terk edebilir ve bu da satış kaybına neden olabilir.

 

Düzenli olarak güncelleme yapılması

 

E-ticaret sitelerinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için içeriği taze tutmak ve müşterilerin geri gelmesini sağlamak için düzenli olarak güncellenmesi gerekir. Bu aynı zamanda sitenin yeni oluşturulan içeriği ödüllendiren arama motoru algoritmalarında daha iyi performans göstermesine yardımcı olacaktır.

 

  E-ticaret sitelerinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için içeriği taze tutmak ve müşterilerin geri gelmesini sağlamak için düzenli olarak güncellenmesi gerekir. Bu aynı zamanda sitenin yeni oluşturulan içeriği ödüllendiren arama motoru algoritmalarında daha iyi performans göstermesine yardımcı olacaktır.

 

İlgi çekici içerik oluşturulması

 

Sitenizin asıl amacı satış yapmak olsa da kaliteli içerik, sitenize farklı müşteri adaylarını çekecektir. Blog gönderileri yaygın bir içerik biçimidir, ancak diğer e-ticaret perakendecileri müşterilerle videolar, podcast'ler, indirilebilir teklifler ve hatta web seminerleri gibi canlı etkinlikler aracılığıyla bağlantı kurar. Sitenizin içerik skalasını genişletebilir, trendleri takip ederek müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Rehberi

 

SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi

 

SEO, trafik oluşturmak için önemlidir, bu nedenle e-ticaret sitesi yönetimi, müşterilerinizin aradığı anahtar kelimeleri tanımlamayı ve bu terimleri hedefleyen içerik oluşturmayı içerir. Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Ahrefs, Semrush gibi araçlar bunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi

 

Ürün incelemelerine yer verilmesi

 

Tüketicilerin yüzde 90'ı bir işletmeyi ziyaret etmeden önce online müşteri yorumlarını okuyor ve yüzde 88'i onlara kişisel öneriler kadar güveniyor. Bu nedenle, e-ticaret sitenizde incelemelere yer vermek site yönetiminde kritiktir.


Ürün incelemelerine yer verilmesi

 

Kuponlar ve indirimlerin sunulması

 

Marka imajınıza zarar vermedikçe, kuponlar ve indirimler sunmak, tüketicileri sitenizi ziyaret etmeye teşvik etmenin harika bir yoludur. Kupon kodları ve fırsatlar genellikle sosyal medyada ve kupon sitelerinde paylaşılarak işletmenize daha fazla görünürlük sağlar.
Ürün incelemelerine yer verilmesi

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax